בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  חתונת הגטרנים שבעמק - פרק חמישי ואחרון ב"ים ששוה לחיות בישבילו"
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: חתונת הגטרנים שבעמק - פרק חמישי ואחרון ב"ים ששוה לחיות בישבילו"  (נקרא 2134 פעמים) הדפסה
אנדרי אהרונוב
חבר פורום

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
2/6/2012מרכז - הרצליה מים מלוחיםרגוע ונמוך20 - 30 מטרדיג בצלילה חופשית

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
07-14דג חי - כרטיס זיכרוןכריש20 400 קילו

הדו"ח:
בצלילה הזאת הצלחתי סופסוף ליתפוש חתונה של גטרנים. רדוד זה לא היה. והדוגמנים האנושיים לא ממש שיתפו פעולה (הם קיוו להשחיל משו דומה בגודל, אך כסוף..)
רצו רצו...אבל, באותו יום מלבד המון המון חתולי ים בצורת גיטרה העמק היה "נקי" מדגים, וצלול כמו בחו"ל, כך שהעיסוק הראוי היחיד שאפשר היה לעלות על הדעת היה צייד של גטרנים וחתולי ים נוספים --במצלמה כמובן.
הרבה שנים ניסיתי ליתפוש אותם על חם, ואני חייב להודות שעד לפני עשר שנים עדיין הייתי נוהג לתפוש אותם ברובה, והרבה !  היום, היכולת לצלם בקלות פתחה אצלי פתח להטיית סידרי העדיפויות בצלילה לטובת הצייד במצלמה. אני נהנה משלל הצייד הזה יותר מכל השחילרים שהתהדרתי בהם עד היום. הצילום והווידאו מאתגרים הרבה יותר ותומכים בחיים בים הרבה יותר, כי הוידאו מכניס את החי הימי למודעות של הצופים וגם לילדים של  הדייגים (אם יצלמו כמובן), והכי חשוב, משאיר לנו המון דגים עבור הפעמים שבהם נבחר ליתפוש דגים. שלא תתבלבלו, אף אחד כאן לא הפך למארייה טירזה. תמיד היה לי ברור שאלו שרוצים לישמור על הטבע הם גם אלו שמקבלים משהו חומרי מהטבע, דג בצלחת, ארוחה לחבר'ה, פרנסה למישפחה או רווחה לנפש. אני לא מאמין ששמירת הים והטבע תגיע מצד "יפי הנפש". הרי כל יפי הנפש שנילחמים על שמירת החי וכיו"ב, כמעט ולא צילמו כלום בים התיכון. רק "הדייגים הכבדים", הם אלו שבאמת קשורים אל החי בים התיכון, והם אלו שמצלמים אותו דייגים. (רוי, מקיאס, יורי, מני אוסי, דייגים מהמכללה הימית במכמורת).

יש אנשים ששואלים, "איך אתה יכול לדוג את החיות שאתה אוהב". נו באמת,!,, אם לא היינו דגים אותם שנים, והרבה, לעולם לא היינו אוהבים אותם בעוצמה כזאת, לכן סביר שהיינו אוהבים אותם על אש קטנה וקרה, כמו אהבתם הפושרת של אלו ששאלו אותנו את השאלה הזאת, ושלא מצלמים אותם בכלל. אגב, הגישה המיתייפיפת של האירופאים, לא עזרה להם לישמור על החי הימי שלהם  בגרוש, הרי אצלם יש הרבה פחות דגים משאצלנו בגלל חוסר אכיפה ופולטיקה (אגב, אותה גישה מיתיפיפת גם לא עזרת להם לישמור על הבית שלהם), לעמתם האמריקאים הלאומנים, השמרנים והפטריוטים מצליחים לישמור על החי הימי אופן מעורר קינאה---אצלם התקנות והאכיפה מאוד הדוקים, ולכן האמריקאים לא פוחדים לאפשר במדינתם אפילו דייג במיכלי צלילה. מי יודע, אולי אם נמצא את הכוח והפטריוטיות לשמור על החי הימי, ולא נחשוב על עצמנו את מה שהמיתייפיפים חושבים עלינו, ויהיה לנו אומץ להנוציא את שמירת הטבע מידיהם של המיתייפיפים, אז אולי ניזכה לא רק לים שוקק ויציב, אלה אולי גם ליציבות של הבית היבשתי שלנו.
דייג אוהב דגים.

<" <a href="http://www.youtube.com/embed/Fu32WemK2lE" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/Fu32WemK2lE</a>"></param><param

דיג יקר,  hmmmהידעת? ....גטרן איננו כריש, גטרן הוא חתול ים שהשתנה והתפתח משך מיליוני שנים לצורה של כריש חול. ופתח הזימים שלו נמצא ממש צמוד לעיניים שלו, (זה שניראה כמו עיניים כפולות)--והוא שמבדיל את חתולי הים מהכרישים. כמו הכרישים וחתולי הים הוא נחשב למין בסכנת הכחדה ולכן הוא מין מוגן. בעבר היו תופשים מהם עשרות טונות, אך בשנים האחרונות התחילו לאכוף את התקנה הזאת גם הארץ, וניראה שיש התאוששות קלה באוכלוסיה שלהם.  אגב, הוא מלא בכספית, כיוון שהוא חי וניזון רק מהקרקעית שם מצתברת הכספית)

עריכה אחרונה: אוגוסט 02, 2012, 09:05:32 AM על ידי אנדרי אהרונוב
 IP: [ מחובר ]
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

מדהים חם
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אין לי מילים תענוג של צילום  באמת זה ים ששווה לחיות בשבילו 

למה פרק אחרון    רוצים עוד 
-------------------------------
yarin44555
חבר פורום
*

מנותק מנותק

איזה צילומים כל הכבוד באמת ים ששוה לחיות בשבילו
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

פרק חמישי זה טוב, למה אחרון?!

כקודמיו, סרטון מרהיב והצצה לעולמם של דגים שאנחנו פחות מכירים...

אגב אנדריי, בזמן הטילוף בתחילת הסרטון -
נראה שהמוסיקה הקלאסית מחוברת לך לאוזן....
התאמה מושלמת.. מתבייש

ההסבר בסוף על הגיטרן- סיום הולם לסרטון יפיפה... בירה
יריב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

טוב להיות בצד היבש

סירטונים ממש מרתקים
אבל אני מצטרף לשאלה של רפי למה אחרון  paddle
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מדהים!

יופי של סרטון ובבקשה שלא יהיה האחרון. אני מראה את הסרטונים שלך לאנשים שאין להם קשר לדיג והם לא מאמינים שזה צולם פה בים שלנו.

דווקא אי הימצאות כל דג אחר באיזור מעניינת אותי. איך אתה מסביר את זה?

כדייגי חוף אנחנו נוטים לחשוב שהדגים נמצאים כל הזמן, אבל בוחרים מתי ומה לאכול. פה אתה מציג תמונה של איזור שאמור להיות פורה (לפי הרכב הקרקעית וציון המיקום) אבל מלבד משפחה ספציפית מאוד של דגים, אין שם כלום.

תודה!
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

למה אחרון ?? 
עד שהתחלנו לחבב אותך אתה משחק אותה קשה להשגה ?  מתבייש

אתה תמשיך לרדת ולצלם את הסרטונים היפים האלו בכול מקרה אז למה לא לשתף אותנו ?
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

פשוט מדהים  אתה בסדר
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
אנדרי אהרונוב
חבר פורום

מנותק מנותק

למה אחרון ?? 

פרק אחרון בסידרה זה אומר שזה הפרק האחרון בסידרה. זה לא אומר שאני יוצא לבית אבות או מיצתרף למינזר השתקניות.  יבא הסתיו, תבא השראה חדשה.....בינתיים אתם יכולים לצפות בשידורים החוזרים ולעקוב אחרי הדגים אם הם גדלו
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

למה אחרון ?? 

פרק אחרון בסידרה זה אומר שזה הפרק האחרון בסידרה. זה לא אומר שאני יוצא לבית אבות או מיצתרף למינזר השתקניות.  יבא הסתיו, תבא השראה חדשה.....בינתיים אתם יכולים לצפות בשידורים החוזרים ולעקוב אחרי הדגים אם הם גדלו

נפל לי האסימון.... callme

תבין גיאצוק,
זו הסידרה של "ים ששווה לחיות בשבילו"- 5 פרקים וזהו...
תהיה סידרה חדשה ולמשל "ים שתענוג לחיות עבורו"- עם פרקים וכו'... מתבייש
אנדרי אהרונוב
חבר פורום

מנותק מנותק

למה אחרון ??  
עד שהתחלנו לחבב אותך אתה משחק אותה קשה להשגה ?  מתבייש

פרק אחרון בסידרה זה אומר שזה הפרק האחרון בסידרה. זה לא אומר שאני יוצא לבית אבות או מיצתרף למינזר השתקניות.  יבא הסתיו, תבא השראה חדשה.....בינתיים אתם יכולים לצפות בשידורים החוזרים ולעקוב אחרי הדגים אם הם גדלו

נפל לי האסימון.... callme

תבין גיאצוק,
זו הסידרה של "ים ששווה לחיות בשבילו"- 5 פרקים וזהו...
תהיה סידרה חדשה ולמשל "ים שתענוג לחיות עבורו"- עם פרקים וכו'... מתבייש
קודם כל אפילו אני לא יודע איזה השראה יביא איתו הסתיו. מה שבטוח, שכמו תמיד, חוץ מצילומים עוברי מסך ותכנים חביבים, אני מבטיח, כהרגלי בקודש, לאתגר את המערכת כך שזה יהיה משהוא שגם יעצבן את רשות הטבע, אגף הדייג, ואת כל המנהלים של אתרי דייג ברשת (מיצווה גדולה  ) ולכן עליו יהיה להיות מספיק נוגע ללב מרתק וחדשני, כך שלא יהיה להם פנים להוריד את זה מצד שני  שמש זורחת  

עריכה אחרונה: אוגוסט 05, 2012, 13:16:17 PM על ידי אנדרי אהרונוב
shay 38

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרון 

לא מוכן לוותר על המשך הסידרה  אחרת paddle paddle paddle paddle paddle

מצפה לעוד  בירה בירה בירה בירה

ופשוט תודה ענקית .....מדהים