שוב "משרשר" ראשון:
שנה שעברה הלכתי על סט פשוט יחסית, אבל טוב. לא רציתי להשקיע כסף וגם לא רציתי לקנות יקר לפני שאני בטוח נכנס לתחום. זה חשוב מפני שהרבה אנשים מתלהבים מהר, קונים ציוד יקר ומהר מתיאשים ומוכרים בגרושים...
התחלתי עם שימנו ספירוס פי ג'י-רולר ספינינג שהוציא לא מעט אנטיאסים כמו גדול ועבודה נוחה מאוד איתו. מחירו בין 800-900 ש"ח בארץ. הייתי מגדיר עכשיו בתור הזול מבין חבורת הטובים של שימנו.
אחרי שנה התחילו בעיות ותיקונים! הבנתי שאולי בכל זאת הוא לא מיועד לעבוד קשה ולהרבה שנים. גם המחיר בהתאם...כרגע אצלי אחרי החלפת גיר או מיסבים (לא מבין בזה כל כך). נראה איך יהיה איתו אחרי תיקון שוב...
בדיקה לקניית רולר חדש, הבנתי שרולר ספינינג טוב יעלה הרבה מרולר שוכב באותה איכות. נגיד ששימנו טווין פאוור עולה 3000 ש"ח והוא נחשב לאחד הטובים (פחות מסטלה אבל שעולה כ4000 ש"ח).
בנוסף, שוכב הבנתי שמחוזק בציר שלו משני הצדדים! בניגוד לספינינג שמחוזק מצד אחד (ככה השפולה עולה ויורדת מעל הציר החופשי! ציר אחד מחוזק+מכות של הקפצת ג'יג יעייפו את הציר. ג'יג שוכב אמור לעמוד בזה יותר טוב!
אחרי זה קניתי שוכב משומש יד ימין (דאיווה סלטיסט) בשביל להתנסות עם השוכבים. רולר שנחשב בינוני ולא בנוי לג'יגינג כבד. בעיה בקלאץ שלו גרמה לי לאיבוד שני דגים. וויתרתי עליו לאופציה של ג'יגינג כבד. בכלל לעבוד עם יד ימין לא היה לי נוח ולמרות שהתרגלתי לתפעל אותו היה קשה להביא דגים עם יד שמאל שמחזיקה את המקל בלי חגורה...
כרגע עם רולר איבירול vj 12 יד שמאל. רק היום עבדתי איתו אבל נראה מרשים ביותר.
לגבי מקל: מקל שקניתי מיבואן, תוצרת סין ובלי אבא ואימא נשבר לי עם האנטיאס הראשון של ה11 קילו.
מקל טרבוקו כלשהו קניתי אחרי זה ב200 ש"ח בערך ןמשקלים של עד 300 ג'ר שימש אותי יפה כל העונה וגם השנה. לא נשבר ולא עשה בעיות.
אינני מהמשקיענים במקלות...זה אם רוצים להביא את הדג בלבד. אם רוצים לעבוד עם עוצמה ואולי גם ליהנות ממקל בנוי בצורה יותר יפה אז לבריאות עם מקלות יותר יקרים. אני טוען אבל שמקל נשבר לא אם הוא זול אלא אם דורכים עליו-זה הסכנה הגדולה בסירות וזה ישבור גם מקל של 200 ש"ח וגם של 4000 ש"ח.
מכיר אחד שנשבר לו מקל של 1500 ש"ח מטריקת דלת בטעות עליו

לג'יג לייט אני חושב שמקל גמיש ועשוי טוב יהיה מוצלח יותר ואולי מקל כזה יקר יותר, אבל לא התחום שלי...
מקווה שהוספתי משהו ועזרתי למישהו במשהו