בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  3 שעות של גיגינג עם מאסטר שרון!!
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: 3 שעות של גיגינג עם מאסטר שרון!!  (נקרא 4853 פעמים) הדפסה
JIGUY

חבר פורום

מנותק מנותק

3 שעות של גיגינג עם מאסטר שרון!!
« ב- : יולי 28, 2012, 00:46:22 AM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
27/7/2012מרכז - הרצליה מים מלוחיםגלימעל 50 מטרדיג מסירה - ג'ירג'ור

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
6-9גיג בינוני - WINSING 135גלוקוס לבן (דקר המכמורת)1 7
6-9גיג בינוני - WINSING 135גלוקוס לבן (דקר המכמורת)1 5
6-9גיג קטן - אינציקו דמיקי 100גלוקוס לבן (דקר המכמורת)1 2+-
6-9גיג גדול - קוואטום 200גלוקוס - דאור (דקר הסלעים)1 2
6-9גיג בינוני - WINSING 135גלוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני)1 2

הדו"ח:
יום חמישי מקבל הזמנה משרון לגיגינג ביום שישי אחרי הרבה זמן שלא יצאנו ביחד.
רוח דרומית קלה עם סוולים של כמטר מקדמים את פנינו.
6 בבוקר אנחנו כבר בנקודה הראשונה! האקו של שרון מראה דג אחד בודד והגיגים נשלחים למים.
8-9 הקפצות ואני מקבל פצצה על הJM 200ג שלי.עם נגיחות חזקות וריצות חוט קצרות אני ישאר מביו עם מי יש לי עסק.מלחמה של כ5 דקות מהנות ולבן סוס עולה לסירה בעזרתו של שרון ללא שימוש בגנג'. בראוו
שוב תיקון לנקודה ושוב אני מקבל פצצה איך שאני מסיים לשחרר חוט.הפעם המילחמה קצת יותר קשה.
4-5 דקות של לחימה ועוד לבן סוס קצת יותר קטן מהקודם עולה לסירה.מנסה להכניס אותו לתא של הדגים אבל הוא קופץ ומשתולל ולא מאפשר לגעת בו.כנראה לקח כדורי מרץ על הבוקר גיחוך
ממשיכים לנקודה אחרת והאקו של שרון לא מפספס כלום.מכשיר מדהים.מזהה הבדלים בקרקע בין עם זה בוץ או סלעים וקרקעת כורכר.נתון חשוב למציאת סוג הדג הרצוי.
שנינו מורידים גיגים למים ומתחילים להקפיץ.אין תגובה מצד הדגים.שרון מגלגל לתקן שוב ומשהוא תוקף לו את הגיג מספר פעמים ללא נעילה.גם אני מתחיל לאסוף חוט ללא הקפצה וישאר ננעל.לוקוס אדום מצתרף לשאר הדגים.
השעה כבר 9 ואין סימן של דגים בשום מקום. הרוח מתחזקת והגל כבר נושק למטר וחצי +-.
שרון מציאה שנקפל ונחזור למרינה כיוון שאין סימן מיוחד של דגים היום וחבל לבזבז זמן על כלום.
בדרך עוצרים בטקלה קטנה ואוספים לוקוס חפאש.

סיכום של היום:
תוצאה לא רעה לדייג ברדוד במיוחד שלא ראינו סימן דגים בשום מקום שעצרנו.
אין ספק שרון למד את הים טוב היטב ויודע להחזיר את  הסירה עם דגים גם ביום שלא נראה דג באקו.
כל הכבוד אח שלנו!!!
שוב תודה על ההזמנה!!
התגעגעתי לנעילות בגיג.
אין כמו גיג!!!

ציוד:מקל גיגנגמסטר 200ג עם רולר PE5 לימיטד אדישן.
חוט:JIGMAN PE6
לידר :YGK 56 LB

שבת שלום לכולם.

עריכה אחרונה: יולי 28, 2012, 23:46:17 PM על ידי JIGUY
 IP: [ מחובר ]
shay 38

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: 3 שעות של גיגינג עם מאסטר שרון!!
« הגיב #1 ב- : יולי 28, 2012, 02:00:36 AM »
כל הכבוד גיא אלוף האלופים אתה ועוד עם שרון המאסטר  

האמת שהתגעגתי לדוחות שלך  

תמיד עם טוב טעם ודגים ותמונות סוף  הדרך   חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה

שמח שחזרת לכתו ובהצלחה בבאות  בירה בירה בירה בירה

נ.ב

מה העומק שעבדתם ?
עריכה אחרונה: יולי 28, 2012, 02:02:21 AM על ידי shay 38
-------------------------------
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 28, 2012, 02:17:36 AM »
ככה זה התוצאות
אם הנציגים מהשורה הראשונה יוצטים לדוג ביחד
יוסף

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 28, 2012, 02:32:21 AM »
הרבה אקשן
אחלה צוות
++אחלה תוצאות++
בהצלחה בבאות
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 28, 2012, 06:05:00 AM »
איזה  ht:אתם עושים לינו

וזה רק בשלוש שעות של ג'יגינג. אם הים לא התקלקל לכם והמשכתם לדוג היינו מקבלים קריסת מערכות מהדוח סמיילי

אז גיא, לא תצליח לתת דוח כזה בלי לענות פה על השאלות paddle אז תתכונן. אם אפשר, תעתיק את השאלות שלי ותן תשובות מתחת לכל שאלה...כך אהיה בטוח שאתה לא מפספס שאלה wife (זה המחיר ידידי סמיילי)

על המאסטר שמעתי רבות אבל לא מכיר אישית. על המכשיר אצלו נדמה לי ששמעתי אבל אשמח אם אתה תתיחס אליו.

1- בכלל ללוקוסים לבנים, מה טווח העומקים האידיאלי בשבילם?

2- עונה של הלבנים

3- החלטתם ללכת על ג'יגינג ללבנים. בטוח לוקוס לבן לא עלה לכם במקרה אלא ידעתם שהולכים על זה מראש. מתי מחליטים אם להוריד פתיונות על חי ומתי ג'יגינג ללבנים? מה עובד יותר טוב ובאיזה תנאים?

4-  מתאר קרקע: יודע שברזל יש בו לבנים, סלעים יש בהם לבנים ובוץ יש בו לבנים. יש הבדלים? למשל איפה תמצא יותר? האם בבוץ יכולים להיות מרוכזים או מפוזרים? מה מתאר הנקדות שלהם איפה שזה לא ברזל?

5- הכי מעניין אותי זה קריאת מתאר הקרקעית-נושא שהתיחסת אליו בדוח. איזה מכשיר יש לשרון?
המכשיר בסירה שלך זה מה? מהנסיון שלך וזה שאתה רואה מספר דגמים בלא מעט סירות איך מתבטאים ההבדלים ביכולת האבחון של הקרקע ושל הדגים בין מכשיר שרון ששיבחת למכשירים אחרים למשל? כמובן הטכנולוגיה משחקת תפקיד ומכשיר יקר יכול להיות טוב יותר אבל הבנת המכשיר היא לא פחות חשובה ויכולה להפוך את הכלל של מכשיר יקר=מסך ברור...

6- בהקשר שאלה 5, איך באמת רואים בוץ ומבחינים שזה בוץ למשל? האם גם עם בוץ תראה קרקע גלית אבל בצורה חלקה יחסית לסלעים? האם הפס שמסמן המכשיר עם בוץ שוני בעובי מסלעים? האם יתן לך אדום, כחול או מה? האם תראה פסים נוספים מעל או מתחת לפס המרכזי? אצל שורן ואצלך...

7- כנ"ל לגבי כורכר, כמו ששאלתי בשאלה 6. ובנוסף, קורקר עם כמה שאני יודע ורואה בים יכול להיות גבעות בולטות מעל הקרקעית כמו סלעים ואל סתם שכבה דלה. האם זה נכון באזור שלך? האם במים עמוקים רואים יותר קורקר (נגיד בסביבות 80-130 מטר)?

8- בתור אחד שלא מזמן התנסה על הפיש פיינדר הראשון שלו, ואחרי הסתובבות איתו מספר פעמים בים, ואחרי דפדוף בחוברת כמובן ואחרי חיפושים באינטרנט, חייב להגיד שנושא מתאר הקרקעית הוא לא אחיד בין מכשיר למכשיר ובין עומק לעומק ובין כיוונון אחד של המכשיר לכיוונון אחר כמובן. יש אנשים בכלל לא ממצים את המכשיר שיש להם בגלל קושי בלהבין אותו ואיך לנצל אותו נכון למשל, מידת קרינה של 200\50 הרץ והקשר של זה עם העומק למשל...הרבה אנשים גם יפנו לטכנאי בחנות שקנו ממנה את המכשיר אם "חס וחלילה" שיחקו עם ההגדרות ולא הצליחו להחזיר את זה למצב קודם...

בנוסף, למרות שהרבה חברות מתחרות בעולם ומייצרות דגמים מקבילים באיכות. בארץ הקטנה הזו, יש מספר לא גדול של מכשירים מובילים בסירות (שומע לא מעט על פורונו, קודן למשל). לא יודע אם זה בגלל שדגמים אלו באמת אמינים יותר או סתם אחד מביא כמו החבר או שהיבואינים מספרם קטן ומתמקדים בחברות ספיציפיות...

ויותר מזה, באינטרנט, לא מצאתי מידע מפורט ומעמיק לגבי תצוגת כל מכשיר והפרשנות של המסך מבחינת מתאר הקרקע...הרבה יש על מכשירי לורנס החדשים עם השתי עיניות אבל בכלל המידע לגבי כלל המכשירים הוא דל יחסית ולא מעמיק והגרוע מכל זה שאין גישה השוואתית...

גיא, הבנתי פעם שצילמת מהמכשיר שלך תמונות של דגים או תקלה ושמת באחד הדוחות שלך, אשמח אם תכוון אותי איפה זה היה.
ופה אני זורק את הכפפה אליך, או לאחרים שיש להם נסיון או בכלל לכל אחד שיש לו מכשיר לתעד דרך צילום המסך את הקרקעית והדגים כאשר הוא בים. לדעתי זה יתרום המון ויעלה את הרמה של השימוש במכשירים האלו והבנתם ויעשיר את הדוח... אני יכול להתחיב שאני מתחיל לצלם את המסך אצלי ולשלב את זה בדוחות..

כמו שאני מכיר את עצמי, שאלתי הרבה שאלות וכתבתי יותר שורות מהדוח שלך, כי ככה הטבע שלי והצמאון שלי למידע ובמיוחד וזה נושא שמאוד מעניין אותי.

יודע שיקח לך לא מעט זמן לענות על השאלות, באותה מידה שלקח לי הרבה זמן לחשוב, לכתוב ולנסח את השאלות, אבל מאוד אעריך את זה אם תשקיע מזמנך, וזה יהיה גם רווח של הרבה נוספיםאחרים כמובן מוזמנים לתת את חוות דעתם...

שוב מברוק על הסוסים

בברכה
סאמח
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 28, 2012, 06:26:48 AM »
שמע אין לי מה להגיד חוץ מוווואאאוווווווו jawdrop jawdrop jawdrop jawdrop cool
והלוואי עליי,
תודה רבה  אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר thumbUp;על הדוח המפורט
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 28, 2012, 08:54:35 AM »

וזה רק בשלוש שעות של ג'יגינג. אם הים לא התקלקל לכם והמשכתם לדוג היינו מקבלים קריסת מערכות מהדוח סמיילי

אז גיא, לא תצליח לתת דוח כזה בלי לענות פה על השאלות paddle אז תתכונן. אם אפשר, תעתיק את השאלות שלי ותן תשובות מתחת לכל שאלה...כך אהיה בטוח שאתה לא מפספס שאלה wife (זה המחיר ידידי סמיילי)

על המאסטר שמעתי רבות אבל לא מכיר אישית. על המכשיר אצלו נדמה לי ששמעתי אבל אשמח אם אתה תתיחס אליו.

2- עונה של הלבנים

3- החלטתם ללכת על ג'יגינג ללבנים. בטוח לוקוס לבן לא עלה לכם במקרה אלא ידעתם שהולכים על זה מראש. מתי מחליטים אם להוריד פתיונות על חי ומתי ג'יגינג ללבנים? מה עובד יותר טוב ובאיזה תנאים?

4-  מתאר קרקע: יודע שברזל יש בו לבנים, סלעים יש בהם לבנים ובוץ יש בו לבנים. יש הבדלים? למשל איפה תמצא יותר? האם בבוץ יכולים להיות מרוכזים או מפוזרים? מה מתאר הנקדות שלהם איפה שזה לא ברזל?

5- הכי מעניין אותי זה קריאת מתאר הקרקעית-נושא שהתיחסת אליו בדוח. איזה מכשיר יש לשרון?
המכשיר בסירה שלך זה מה? מהנסיון שלך וזה שאתה רואה מספר דגמים בלא מעט סירות איך מתבטאים ההבדלים ביכולת האבחון של הקרקע ושל הדגים בין מכשיר שרון ששיבחת למכשירים אחרים למשל? כמובן הטכנולוגיה משחקת תפקיד ומכשיר יקר יכול להיות טוב יותר אבל הבנת המכשיר היא לא פחות חשובה ויכולה להפוך את הכלל של מכשיר יקר=מסך ברור...

6- בהקשר שאלה 5, איך באמת רואים בוץ ומבחינים שזה בוץ למשל? האם גם עם בוץ תראה קרקע גלית אבל בצורה חלקה יחסית לסלעים? האם הפס שמסמן המכשיר עם בוץ שוני בעובי מסלעים? האם יתן לך אדום, כחול או מה? האם תראה פסים נוספים מעל או מתחת לפס המרכזי? אצל שורן ואצלך...

7- כנ"ל לגבי כורכר, כמו ששאלתי בשאלה 6. ובנוסף, קורקר עם כמה שאני יודע ורואה בים יכול להיות גבעות בולטות מעל הקרקעית כמו סלעים ואל סתם שכבה דלה. האם זה נכון באזור שלך? האם במים עמוקים רואים יותר קורקר (נגיד בסביבות 80-130 מטר)?

8- בתור אחד שלא מזמן התנסה על הפיש פיינדר הראשון שלו, ואחרי הסתובבות איתו מספר פעמים בים, ואחרי דפדוף בחוברת כמובן ואחרי חיפושים באינטרנט, חייב להגיד שנושא מתאר הקרקעית הוא לא אחיד בין מכשיר למכשיר ובין עומק לעומק ובין כיוונון אחד של המכשיר לכיוונון אחר כמובן. יש אנשים בכלל לא ממצים את המכשיר שיש להם בגלל קושי בלהבין אותו ואיך לנצל אותו נכון למשל, מידת קרינה של 200\50 הרץ והקשר של זה עם העומק למשל...הרבה אנשים גם יפנו לטכנאי בחנות שקנו ממנה את המכשיר אם "חס וחלילה" שיחקו עם ההגדרות ולא הצליחו להחזיר את זה למצב קודם...

בנוסף, למרות שהרבה חברות מתחרות בעולם ומייצרות דגמים מקבילים באיכות. בארץ הקטנה הזו, יש מספר לא גדול של מכשירים מובילים בסירות (שומע לא מעט על פורונו, קודן למשל). לא יודע אם זה בגלל שדגמים אלו באמת אמינים יותר או סתם אחד מביא כמו החבר או שהיבואינים מספרם קטן ומתמקדים בחברות ספיציפיות...

ויותר מזה, באינטרנט, לא מצאתי מידע מפורט ומעמיק לגבי תצוגת כל מכשיר והפרשנות של המסך מבחינת מתאר הקרקע...הרבה יש על מכשירי לורנס החדשים עם השתי עיניות אבל בכלל המידע לגבי כלל המכשירים הוא דל יחסית ולא מעמיק והגרוע מכל זה שאין גישה השוואתית...

גיא, הבנתי פעם שצילמת מהמכשיר שלך תמונות של דגים או תקלה ושמת באחד הדוחות שלך, אשמח אם תכוון אותי איפה זה היה.
ופה אני זורק את הכפפה אליך, או לאחרים שיש להם נסיון או בכלל לכל אחד שיש לו מכשיר לתעד דרך צילום המסך את הקרקעית והדגים כאשר הוא בים. לדעתי זה יתרום המון ויעלה את הרמה של השימוש במכשירים האלו והבנתם ויעשיר את הדוח... אני יכול להתחיב שאני מתחיל לצלם את המסך אצלי ולשלב את זה בדוחות..

כמו שאני מכיר את עצמי, שאלתי הרבה שאלות וכתבתי יותר שורות מהדוח שלך, כי ככה הטבע שלי והצמאון שלי למידע ובמיוחד וזה נושא שמאוד מעניין אותי.

יודע שיקח לך לא מעט זמן לענות על השאלות, באותה מידה שלקח לי הרבה זמן לחשוב, לכתוב ולנסח את השאלות, אבל מאוד אעריך את זה אם תשקיע מזמנך, וזה יהיה גם רווח של הרבה נוספיםאחרים כמובן מוזמנים לתת את חוות דעתם...

שוב מברוק על הסוסים

בברכה
סאמח
גיא רואים שהתחיל האקשן אצלך .
ואיך שאני מכיר אותך זאת רק ההתחלה
בהצלחה בבאות  בירה
וסאמח אתה שובר את הראש יותר מידי בקריאה על מכשירים ומה היכולות שלהם
ולדעתי אתה תתעייף מזה ולא תשיג הרבה תוצאות
כל חברה מספרת על המוצר שלה הרים וגבעות כדי למכור לשווק אותו
מה שאתה מפספס זה את הידע בשטח על כל מכשיר וזה תמצא אצל הדייגים הוותיקים ואתה מכיר לא מעט מהם
ופה אתה צריך ללמוד( בשטחחחחח)
תראה עם איזה מכשירים עובדים הדייגים וכאן התשובות שלך לכל השאלות
אצלינו ביפו 90 אחוז מהמכשירים כולל אצל המכמורתנים זה של koden ולפי מה שראיתי גם בצפון חיפה ועכו
וזה אומר שהחברה מספקת מכשירים איכותיים ואת זה אמרתי לך מזמן
רוב הבעיות של המכשירים שאי אפשר לזהות את סוג הקרקע תמיד ובאיחוד תקלות קטנות
ואני יכול להעיד שאני פתרתי את הבעיה הזאת מזמן אין תקלה שאני לא מזהה עם המכשיר אפילו ב 400 מטר אני רואה תקלות כמו ב 40  מטר וגם לגבי הדגים לומדים לזהות כל דג מה זה
דגים גדולים או דגי פתיון ואפילו אפשר לדעת איזה סוג דגי פתיון כל דג משאיר סימנים שונים על המסך
אין כמו נעילה בג"יג
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #7 ב- : יולי 28, 2012, 09:10:21 AM »
איזה תענוג לפתוח את הבוקר עם תמונות ודוח שכזה  התפוצצות התפוצצות אתה בסדר

נימר סיפר לי על היציאה שלך ועל הדגים שתפסת ..כרגע מבין על מה הוא דיבר  קריצה

תענוג של תפיסות לאדם שרגיל לתפוס כאלה דברים  מוציא לשון

סחתין גיא  בירה

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
Rony Shemer

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יולי 28, 2012, 12:08:49 PM »
אחלה תוצאות ודוח לתפארת !!
איפה הלבנים אצלנו בצפוןןןןן???
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 28, 2012, 13:08:41 PM »
הלבנים בצפון במחתרת
מפחדים ממאמון
אין כמו נעילה בג"יג
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יולי 28, 2012, 13:43:52 PM »

2- עונה של הלבנים

שוב מברוק על הסוסים

בברכה
סאמח
גיא רואים שהתחיל האקשן אצלך .
ואיך שאני מכיר אותך זאת רק ההתחלה
בהצלחה בבאות  בירה
וסאמח אתה שובר את הראש יותר מידי בקריאה על מכשירים ומה היכולות שלהם
ולדעתי אתה תתעייף מזה ולא תשיג הרבה תוצאות
כל חברה מספרת על המוצר שלה הרים וגבעות כדי למכור לשווק אותו
מה שאתה מפספס זה את הידע בשטח על כל מכשיר וזה תמצא אצל הדייגים הוותיקים ואתה מכיר לא מעט מהם
ופה אתה צריך ללמוד( בשטחחחחח)
תראה עם איזה מכשירים עובדים הדייגים וכאן התשובות שלך לכל השאלות
אצלינו ביפו 90 אחוז מהמכשירים כולל אצל המכמורתנים זה של koden ולפי מה שראיתי גם בצפון חיפה ועכו
וזה אומר שהחברה מספקת מכשירים איכותיים ואת זה אמרתי לך מזמן
רוב הבעיות של המכשירים שאי אפשר לזהות את סוג הקרקע תמיד ובאיחוד תקלות קטנות
ואני יכול להעיד שאני פתרתי את הבעיה הזאת מזמן אין תקלה שאני לא מזהה עם המכשיר אפילו ב 400 מטר אני רואה תקלות כמו ב 40  מטר וגם לגבי הדגים לומדים לזהות כל דג מה זה
דגים גדולים או דגי פתיון ואפילו אפשר לדעת איזה סוג דגי פתיון כל דג משאיר סימנים שונים על המסך

אהלן נימר

כמובן שנסיון בשטח ולימוד מוותיקים זה חובה, אינני חולק על זה. זה אמרתי בתגובה קודמת וזה אחד הדברים שאני עובד עליהם. מחכה עדיין למימוש הזמנה לשיעור פרטי ממך..וגם מאחרים...אתה יודע שבחלק זה אני לא מתעצל...

לגבי שאר הדברים תרשה לי לחלוק עליך בחלק מהם, אפילו עם נסיוני הדל...

אני יודע שאתה מקדש את "קודן", ומניח אפילו יודע שזה מכשיר בהחלט מרשים אבל כמו שיש מרצדס, יש גם למבורגיני ויש יגואר. הכוונה שלי זה שבשוק עם מוצרים בכלל אין דבר כזה מוצר אחד רמה 100 למשל וכל שאר מוצרים רמה 20. תמצא גם כאלו באותה רמה וכאלו קצת פחות וכאלו הרבה פחות. גם יש מירוץ עם הזמן ודברים משתנים-אם סקודה פעם נחשב לאוטו זבל תראה איזה אוטו הפך להיות עכשיו?  המכשיר של שרון אם אני זוכר נכון זה לא קודן ובכל זאת מקבל צל"שים מגיא למשל ומאחרים שדיברתי איתם...פשוט לא זוכר איזה חברה בדיוק זה היה...אבל גם אמרתי שלא תמיד מכשיר טוב יראה יותר טוב וצריך להבין כל מכשיר...אבל מיכולות אלקטרוניות משתנות בין מכשיר למכשיר  אי אפשר להתווכח...זה עניין מדעי גרידא...

לגבי זה שאני שובר את הראש, אולי אתה מציג את זה בצורה שלילית-קצת עצוב לי לשמוע את זה ממך עם טון כזה...מבחינתי, זה חיובי ביותר, אני לוקח דברים לעמוק והולך על העניין ההשוואתי. זה גישה שנמצאת בכל תחום בעולם, גם כשאני חוקר ציפורים, גם כשאני משווה התנהגויות בין עמים, גם כשטכנאי רכבים בודקים צריכת דלק בין רכבים שונים או עמידות ויציבות על כביש, וגם אצלנו הדייגים כשבודקים תמונת מסך בפיש פינדר בטופוגרפיות שונות ואיך זה שונה מסוג קרקע אחת לשנייה, וגם כשמשווים בין מכשיר אחד לשני, וגם כשמשווים בין מכשיר עם עינית זו ואותו מכשיר עם עינית אחרת, וגם כשמשווים בין אותו מכשיר ומיקום העינית במקום X למקום אותה עינית במקום Y...כל זה שבירת ראש אבל במובן החיובילעומק ורק ככה משיגים.

אפשר להתקדם בצעדי ענק ולהגיע להבנת דברים תוך שנה שנתיים מה שדיגים אחרים לא משיגים בעשרות שנים.

עם כל הכבוד לכל דייגי הסירות, לכל דייג לכל בן אדם ולכל בעל חי, יש כאלו שאפילו לא מבינים את הכתוב על המכשיר ואיך לתפעל אותו, יש כאלו שמבינים יחסית טוב את המכשיר ויש כאלו קליברים שעובדים יפה עם המכשיר כאילו שהם המציאו את המכשיר ומכירים כל דבר... אתה לא מכיר כלאו אנשים נימר משלושת הסוגים?מה?  כמה אנשים אתה מכיר שעובדים עם פונקצית הgain, resolution, saturaion, beam width וכו (השם של כל פונקציה יכול להיות לפעמים שונה מדגם לדגם)? נראה לך שסתם שמו את זה במכשיר בשביל הרושם או בשביל להשאיר את זה קבוע בכל מצב? אם לא היו אנשים שוברים את הראש לא היו ממציאים את המכשירים שאנו דנים בהם, לא היו דייגים שמבינים את המכשירים ונותנים ביקורת בונה לגבי כל מכשיר ומכשיר (וזה בחו"ל תמצא הרבה כאלו דייגים עם יכולת סקירה והבנה של ציוד אלקטרוני זה בנוסף לנסיון בשטח והבנת המכשיר דרך נסיון בשטח, שלזה אין תחליף

בקיצור נימר, האמונה שלי זה שצריך לעבוד בשטח, להכיר, ללמוד מאחרים, אבל גם צריך להבין את המכשור טוב טוב וצריך לעלות את רמת השימוש במכשור האלקטרוני...זה לא גלגל אוטו שבודקים את האיכות שלו בצורה פיזית..זה אלקטרוניקה מבוססת על מדע שצריך להבין את הנוסחאות שלו...

מה שאני כותב, אם הוא נכון וזה האמונה שלי אז יש כאלו שזה ישנה להם קצת כיוון מחשבה ויש כאלו שזה לא ישנה, ככה זה דרכי העולם, ושוב, אני חושב שצריך להתיחס לנושא זה יותר לעומק, הפורום יכול לשמש כלי מצוין לזה (בנוסף למפגשי דייגים כמובן בסירות שונות), ולפעמים אם יודעים להשיק מסכנות נכון, רואים בעבור הזמן מי השתלמה הגישה שלו ומי לא...אני מאמין שאני מוסיף פה ערך חדש ששווה להתיחס אליו...

בכל אופן, חילוקי דעות זה בריא...

דבר אחד אין עליו חילוקי דעות, שיש מה ללמוד ממך וזה הרבה,  וגם מאחרים פה בפורום ובכלל...חדשים כמוני ישמחו ללמוד מכם ולקבל את ההזדמנות ללמוד...לרומא יש אלף דרכים להגיע אבל חלק מהדרכים יותר קלות מאחרות כך שלימוד דרך דייגים וותיקים ומנוסים בהחלט הוא קצר יותר...

אז יאללה נימר, גיא ואחרים, תתרמו במה שאתם יכולים לתרום...יש לכם תלמידים מצטיינים בכיתה קריצה

בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #11 ב- : יולי 28, 2012, 13:45:18 PM »
הלבנים בצפון במחתרת
מפחדים ממאמון
נימר אצלנו הדבר הזה שנקרא לוקוס לבן מוצר נדיר מאד

גם אם נרצה בקושי משיגים אותו ..וכשנתפס אחד במקרה של 2 קילו כל העולם ואחותו שומע על זה
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
JIGUY

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 28, 2012, 14:28:40 PM »
הי
סאמח. תודה על הפרגון והברכות.
קשה לי להתייחס לשאלות שלך מכמה סיבות.
כמו שנימר כתב לך אין תחליף לניסיון השטח שלך ושל אחרים להעשרת הידע.
גם בתחילת דרכי בגיג קראתי הרבה מידה האינטרט על הנושא אבל90% מהידע שלי בגיג למדתי מכפיר ופיליפ דייגים ותיקים עם הרבה נסיון בתחום.עם השנים למדתי מניסיונם של דייגים גדולים כמו מוני ונימר ושרון ששעות הים הרבות והיכולת ללמוד ולהתקדם ולהשתפר אחרי כל יציאה זה הכי תרם לי להפוך לדייג טוב.
אני לא מבין גדול במכשירים כך שלא אוחל לענות לך.אני מכיר די טוב את המכשיר שלי בסירה וזה מספק אותי.
אני מאמין שגם אם הייתי יודע את כל הפונקציות שיש במכשיר שלי לא לא היה משפר לי בהרבה את התפיסות.
תמשיך להנות מהדייג ולתת דוחות.אני מאוד נהנה מהדוחות שלך.
גיא

quote author=סאמח הצפר link=topic=6145.msg80095#msg80095 date=1343448300]

2- עונה של הלבנים

שוב מברוק על הסוסים

בברכה
סאמח
[/quote]
איציק בר סימן טוב

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יולי 28, 2012, 14:53:59 PM »
אין כמו יציאות עם המאסטר.

אחלה תוצאה בהצלחה בבאות!!!
 הגזעי
קובי זיקוקים

חבר פורום
**

מנותק מנותק

קובי

« הגיב #14 ב- : יולי 28, 2012, 17:46:32 PM »
קודם כל תודה רבה על ההברזה אתמול קריצה
אבל אחרי הכל אני מאוד שמח שנתת בראש אני הכי שמח בעולם בשבילך   בראוו
כל הכבוד תמשיך ככה
אני מקווה שגם איתי תחזור על השיחזור של הדייג הזה חמסה חמסה
מספר 1 בירה
קובי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה