פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   חוט למים מתוקים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוט למים מתוקים (נקרא 2048 פעמים) |
הדפסה |
|
Daniel.p
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם  רציתי לשאול באיזה מידה של חוט בד משתמשים במים מתוקים(ירדן+כנרת)? והחוט ניילון שאני מחבר באיזה עובי הוא? דניאל.
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
שלום לכולם  רציתי לשאול באיזה מידה של חוט בד משתמשים במים מתוקים(ירדן+כנרת)? והחוט ניילון שאני מחבר באיזה עובי הוא? דניאל. שלום לך!  השאלה היא קודם איזה חוט יש לך או שאתה מתכנן לקנות חוט? במידה ואתה מתכנן לקנות חוט מה התקציב שלך ואיזה חוט אתה מעדיף בד או ניילון? אני משתמש בחוט NANOFIL בעובי 0.8 עם טסט של 6.5 קילו. בסך הכל עובי חוט בד למים מתוקים עדיף מ 0.4 עד 0.12, יש כאלה מעדיפים יותר. בניילון 0.15 עד 0.22 פחות או יותר. כמובן תלוי בסוג החוט ובטסט שלו. בעקרון כל אחד ומה שנוח לו ומתאים לו תקציבית. 
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
שלום לכולם  רציתי לשאול באיזה מידה של חוט בד משתמשים במים מתוקים(ירדן+כנרת)? והחוט ניילון שאני מחבר באיזה עובי הוא? דניאל. שלום לך!  השאלה היא קודם איזה חוט יש לך או שאתה מתכנן לקנות חוט? במידה ואתה מתכנן לקנות חוט מה התקציב שלך ואיזה חוט אתה מעדיף בד או ניילון? אני משתמש בחוט NANOFIL בעובי 0.8 עם טסט של 6.5 קילו. בסך הכל עובי חוט בד למים מתוקים עדיף מ 0.4 עד 0.12, יש כאלה מעדיפים יותר. בניילון 0.15 עד 0.22 פחות או יותר. כמובן תלוי בסוג החוט ובטסט שלו. בעקרון כל אחד ומה שנוח לו ומתאים לו תקציבית.  התכוונת 0.08, 0.04,0.012
|
-------------------------------
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
שלום לכולם  רציתי לשאול באיזה מידה של חוט בד משתמשים במים מתוקים(ירדן+כנרת)? והחוט ניילון שאני מחבר באיזה עובי הוא? דניאל. שלום לך!  השאלה היא קודם איזה חוט יש לך או שאתה מתכנן לקנות חוט? במידה ואתה מתכנן לקנות חוט מה התקציב שלך ואיזה חוט אתה מעדיף בד או ניילון? אני משתמש בחוט NANOFIL בעובי 0.8 עם טסט של 6.5 קילו. בסך הכל עובי חוט בד למים מתוקים עדיף מ 0.4 עד 0.12, יש כאלה מעדיפים יותר. בניילון 0.15 עד 0.22 פחות או יותר. כמובן תלוי בסוג החוט ובטסט שלו. בעקרון כל אחד ומה שנוח לו ומתאים לו תקציבית.  התכוונת 0.08, 0.04,0.012 אני מניח שזה היה די ברור אבל תודה על התיקון
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
שלום לכולם  רציתי לשאול באיזה מידה של חוט בד משתמשים במים מתוקים(ירדן+כנרת)? והחוט ניילון שאני מחבר באיזה עובי הוא? דניאל. שלום לך!  השאלה היא קודם איזה חוט יש לך או שאתה מתכנן לקנות חוט? במידה ואתה מתכנן לקנות חוט מה התקציב שלך ואיזה חוט אתה מעדיף בד או ניילון? אני משתמש בחוט NANOFIL בעובי 0.8 עם טסט של 6.5 קילו. בסך הכל עובי חוט בד למים מתוקים עדיף מ 0.4 עד 0.12, יש כאלה מעדיפים יותר. בניילון 0.15 עד 0.22 פחות או יותר. כמובן תלוי בסוג החוט ובטסט שלו. בעקרון כל אחד ומה שנוח לו ומתאים לו תקציבית.  תוספת: זה תלוי במשקלי הזריקה של המקל שלך גודל הרולר וקבולת החוט ביחס לעובי
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
Daniel.p
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אוקיי תודה לכולם אבל מישהו יכול להביא לי מידות אמריקריות כמו LB?
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
איפה אתה מזמין?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
איפה אתה מזמין? השוק האמריקאי מודד חוטים לפי הטסט שלהם בליב'. השוק האירופאי מודד חוטים לפי העובי שלהם. איפה אנחנו נמצאים? בזרזור ובדיג חופי אנו אירופאיים, ובסירה אנו אמריקאים להפוך מליב' לעובי - תלוי בכל יצרן.
|
|
|
|
|
קצת סדר, לאיתמר, בננופיל הדק מאד, אכן העוביים 0.007 0.005 וכו'(מתוך האינץ, 2.5 ס"מ), בחוטי בד או ניילון "רגילים" העובי בין 0.1 ל 0.25 (המ"מ!) אישית התפתתי לכל מיני חוטים מתוחכמים , דקים מאד,ויקרים, שאכן מעיפים דמויים למרחקים גדולים, שלא ממש דרושים למים מתוקים, אך גם נקרעים בקלות למרות ה"טסט"(4-8 ק"ג). חוט נילון טוב בעובי 0.2 או בד 0.12-0.17 (המ"מ)יעשו את העבודה היטב. בהצלחה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
קצת סדר, לאיתמר, בננופיל הדק מאד, אכן העוביים 0.007 0.005 וכו'(מתוך האינץ, 2.5 ס"מ), בחוטי בד או ניילון "רגילים" העובי בין 0.1 ל 0.25 (המ"מ!) אישית התפתתי לכל מיני חוטים מתוחכמים , דקים מאד,ויקרים, שאכן מעיפים דמויים למרחקים גדולים, שלא ממש דרושים למים מתוקים, אך גם נקרעים בקלות למרות ה"טסט"(4-8 ק"ג). חוט נילון טוב בעובי 0.2 או בד 0.12-0.17 (המ"מ)יעשו את העבודה היטב. בהצלחה.
מסכים עם כול מילה  אני עובד עם 0.20 בשוטף וכשאני מתכנן לטרגט ביניות גדולות בעונה,עולה ל-0.25. בשני המקרים אני עובד עם סופיקס XL. במידה 0.20 זה הדגם שנקרא EXTRA LIMP שיש לו זכרון נמוך וגמישות גבוהה ולכן הוא מאפשר עבודה עם דמויים קטנטנים (טוב גם לכנרת!) כמו חוט 0.15. במידה 0.25 זה הדגם הקלאסי של XL STRONG שכבר יש לו יותר זכרון מלקודם והוא קופץ בדרגת החוזק בצורה לא פרופורציונאלית לעלייה בקוטר. בתקופה שעבדתי עם ניקלים בלבד (ואני לא מדבר על הנצנצים 3 גרם של קאסטמאסטר אלא על ניקלים של 1 OZ), עבדתי עם חוט ניילון בקוטר 0.30 (CARP GOLD).
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני עובד עם חוטים של טראבוקו בכינרת אני עם 0.18 ובירדן ובים עם 0.25 בינתיים אני מאוד מרוצה מהם והמחיר שלהם הוגן מאוד ביחס לתמורה שהחוט נותן בסביבות 30 ש''ח לגליל של 150 מ' ו60 ש'ח ל 300 מ'
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
כמו שאתה רואה כל אחד וההעדפות שלו. 
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אני עובד עם חוט 0.18 שימאנו ונג׳נס,חוט מצויין, חזק וגמיש מאוד, עד עכשיו לא היה לי פאלטות איתו
|
|
|
|
Daniel.p
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שוב תודה לכולם!