בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  מתכון של סבתא, שששששש.....
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מתכון של סבתא, שששששש.....  (נקרא 1286 פעמים) הדפסה
Oded
חבר פורום

מנותק מנותק

חוטים מתוחים!!!

מתכון של סבתא, שששששש.....
« ב- : יולי 19, 2012, 23:33:53 PM »
שלום לכולם,
חשבתי לשתף אתכם בשיטת דיג ייחודית, את הבסיס שלה אתם בטוח מכירים, אך עדיין היא מעניינת ומתגמלת.
נחשפתי לשיטה זו לפני כמה שנים, יום אחד בכנרת דגתי עם בוס והוצאתי כמות יפה של דגים, חשבתי שאני דג הרבה דגים אבל לא!... נבוך טעיתי  מזופט, הייתה לידי אישה מבוגרת שמילאה סל מפוצץ במושטים גדולים, הייתי בהלם  מזועזע, וכך היה מהון להון שנינו התחברנו והיא לימדה אותי את השיטה שלה, כך שבעצם זה מרגיש לי כאילו אני מספר לכם על מתכון של סבתא     wife.
אז ככה, לא מסובך, הציוד הנדרש בוס, רשת נגד יתושים להכנת מלכודת לדגיגונים קטנים, בקבוק 1.5 ליטר חצוי, חוטים מוכנים עם קרס ומשקולת קטנה להחלפה מהירה במידת הצורך.

הכנת המלכודת ותפיסת הדגיגונים:
קונים רשת נגד יתושים (כמו שיש בחלונות), יוצרים ריבוע\מלבן ע"י חוט ברזל קשיח, עוטפים את המסגרת עם עם הרשת ומשאירים פתח בגודל של חצי צלע. אורך המלכודת בוא נאמר הוא בערך כגודלה של מקלדת וגובהה כ-30 ס"מ רוחבה כ 50 ס"מ בערך. ישנן 2 שיטות לתפיסת הדגיגונים הללו, האחת לשים לחם בפנים ולהשקיע אותה עם אבן ותוך כמה דקות לאסוף את השלל, השיטה השניה ללא לחם אך על הפתח להיות מספיק גדול: משקיעים את המלכודת על הקרקע ברדודים כשהפתח נמצא על הקרקעית. כאשר עושים זאת שאתם נמצאים מאחורי המלכודת והפתח לא לכוונכם, משאירים את המלכודת ובאים מסביבה ועם הידיים גוררים את האבנים הקטנות בתנועות מהירות לכוון המלכודת, תתפלאו שתמצאו כמה דגיגונים בפנים. הדגיגונים שאני מדבר עליהם זה לא דגיגוני מושטים, לדעתי אילו הם עגלסת הנחלים אבל אני לא בטוח, בכל מקרה הם מאוד דומים להם וגודלם הוא בגודל של צפורן כמו חצי תולעת.
אה ד"א יש עוד שיטה ללכוד דגיגונים אך הרבה פעמים תתפסו כך גם סוגים אחרים ולא רק את הדגיגוני סלעים שציינתי, תזרקו לחם למים (לידכם) חכו שיהיו אכילות ואז תניפו את הרשת הרמה לתוך המים מהר, הרבה חושבים שמה אין מצב לתפוס אבל כן זה אפשרי ואם יש אכילות אפילו בקלות.
שמים את הדגיגונים בתוך המים שבקבוק ה 1.5 ליטר החצוי וזה הפתיון שלכם לדיג זה.

ולמה באנו? לדגיגונים?
ובכן, אתם זוכרים איך בתחרות בכנרת הוציאו הכי הרבה דגים? אילו שגררו את הניקלים\צקדות על הקרקע, השיטה הזאת עובדת על אותו עיקרון אבל עם בוס, משחילים את הדגיגון הזה שהמושטים כ"כ אוהבים, זורקים, נותנים לדגיג לשקוע וגוררים לאט לאט ימינה...שמאלה... ולעיתים מרימים ומשחררים.
זהו, אני מאוד התלהבתי מהשיטה ודגתי ככה הרבה בכנרת, אם יש לכם בוס 5-6 מטרים והוא קל (קרבון) אתם גם לא תתאמצו יותר מידי. ואם הקרס נתפסה ולא בא לכם לצלול ולשחרר אז הכינותם מראש חוט ומה שנשאר זה רק לקשור אותו, ז"א שתוך דקה כבר המשכתם הלאה בלי להתעכב יותר מידי.

זהו, תהנו.
עריכה אחרונה: יולי 19, 2012, 23:47:29 PM על ידי Oded
-------------------------------
אוהב לדוג סמיילי
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: מתכון של סבתא, שששששש.....
« הגיב #1 ב- : יולי 20, 2012, 15:36:48 PM »
דגיגים בכנרת אכן משמשים כפיתיון  מצויין  אתה בסדר
אישית אני חושב שהדגיגים של המושטים באורכים של 2-3 ס"מ טובים יותר וניתן לזרוק אותם עם רולר למרחק אבל גם קטנים יותר על בוס יעשו את העבודה...

לדעתי הדגיגים שאתה רואה על האבנים אלו קרנון נהרות ולא עגלסת נחלים.
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Oded
חבר פורום

מנותק מנותק

חוטים מתוחים!!!

« הגיב #2 ב- : יולי 20, 2012, 17:04:38 PM »
לדעתי הדגיגים שאתה רואה על האבנים אלו קרנון נהרות ולא עגלסת נחלים.

אה נכון, תודה על התיקון, ידעתי שאפשר לסמוך עליך  קריצה
הם באמת יותר דומים להם.
אוהב לדוג סמיילי
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 20, 2012, 22:16:26 PM »
תודה על השיתוף עודד 

חוץ ממושטים מה עוד נתפס בשיטה זו ? 

איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
Oded
חבר פורום

מנותק מנותק

חוטים מתוחים!!!

« הגיב #4 ב- : יולי 21, 2012, 10:55:47 AM »
חוץ ממושטים מה עוד נתפס בשיטה זו ? 

לרוב נתפסים מושטים, ולעיתים ביניות.
אוהב לדוג סמיילי