בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  כמות דגים מסחרית בדיג ספורטיבי
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כמות דגים מסחרית בדיג ספורטיבי  (נקרא 3287 פעמים) הדפסה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

כמות דגים מסחרית בדיג ספורטיבי
« ב- : יולי 19, 2012, 13:00:29 PM »
בנצי.

כל פעם שאתה מפליג הדגים נראה שמסתתרים לך מתחת לגחון
לרגע שבו תחליט להפתיע אותם עם ארוחה כלשהי...

זה לא כך ברור , המאמץ שאתם משקיעים בהפלגות שלעתים נראות
כמו נצח לאחרים , בכדי לטור ולחפש את המקומות בהם דרכיכם יצטלבו
הוא אדיר ותפיסות שכאלה הם מנת חלקם של המקצוענים והמתמידים.

על כך כל הכבוד , אליפות !  בירה

קראתי גם את דברי איתמר היקר שלנו , ואני מכיר את התחושה איתמר.
קרא בבקשה שוב את תגובתו המאופקת והנבונה של בנצי , אולי תבין
גם איך הוא רואה את הדברים שלטעמי יש בהם הרבה טעם !

המשיכו בדיון הולם ותואם את רוח הפורום הזה.

קראתי את התגובה ואני מקבל אותה אך עדיין חושב אחרת.
לא נורא כל אחד והדרך שלו  

איתמר,
גם לי הכמות קצת צורמת וההסברים והתירוצים שניתנים לנו לא תמיד משכנעים ...
הגדרת הספורט שלי,שלך ושל אחרים,לא תמיד זהה...
אפשר להגיד ש-16 דגים חלקי 4 אנשים זה בסה"כ 4 דגים לאדם אבל ברור לנו שאם הם לא היו צריכים לחזור מוקדם ייתכן שהמזח שעליו נפרסו הדגים בתמונות, לא היה ארוך מספיק...
אותי באופן אישי מתסכל יותר שמדובר על דייגים מקצוענים שלקחו את התחום עד לקצה,למדו כול מה שהם הצליחו ללמוד,יוצאים בעקשנות ובהתמדה חסרת פשרות ולא מוותרים ומהבחינות האלו אני מחזיק מהם תותחים בדיג.
מתסכל אותי שאנשים כאלו הם אלו שמביאים בפנינו את הדוחות האלו שגורמים לצביטה בלב  
לא מסתדר לי איך שלאנשים כאלו יש את הגישה של "אני פסיק קטן בים גדול" ו"אחרינו המבול"... וואלה לא יודע

איתמר וגיאצוק,

דעתי קצת שונה משלכם, במיוחד בהקשר הזה של דיג אלבקורים- ומכיר כמה שיוצאים לדיג זה, ואפרט:

מי שיוצא לאלבקורים משקיע הרבה אלפי שקלים בציוד טרולינג, מקלות ומכונות וחוטים ודמויים...
לכך תוסיפו כי בכל יציאה יש עלויות דלק עצומות....
לכך תוסיפו כי לא כל יציאה מסתכמת ב:14-24 דגים: יש יציאות שמסתיימות באפס דגים או ב: 1-3 דגים...
לכך תוסיפו כי מדובר בעונה קצרה יחסית: חודש וחצי עד חודשיים בשנה....
לכך תוסיפו כי זהו דג עונתי נודד-
  אשר לאחר עזיבתו כאן הוא מגיע למקומות בהם דייגים מסחריים תופסים ממנו אלפי פריטים ביום(!),
  משולה טרונייתכם בהקשר זה לטרונייה כלפי מי שמגיע לכנרת מאילת כ:10 פעמים בשנה-
  תופס בכל פעם 15-30 מושטים יפים ולוקח אותם מבלי לשחרר. למה זה לא מכעיס באותה מידה?!!! למה
   אינכם מלינים כנגד מי שמציג סל עם 20 מושטים שנתפסו ונלקחו לטיגון?!!!
   לדעתי יש בים התיכון יותר אלבקורים מאשר מושטים בכנרת- והמשל (מושטים) זהה לנמשל (אלבקורים)....
....
וכאן אנחנו מגיעים אל דייגים ספורטיביים כמו בנצי ואחרים-
אשר מבחינתם מיצוי היציאה לדיג אלבקורים זהו חלק ממיצוי התחביב,
מיצוי משך עונה קצרה אשר ביטויו באותם ימים ספורים מוצלחים...
מדובר באנשים עובדים אשר מבחינה כלכלית ההוצאה הכי גדולה שלהם היא אובדן יום עבודה...
ואז מגיע אחד מאותם ימים בודדים בהם נתפסים 14-24 דגים - מה עושים?!!!....
לעצור אחרי 5-6 דגים?!!
   לעצור לאחר כל אינספור שעות הנסיעה למקום ובסריקות במקום?!!
   לעצור לאחר כל אותם ימים ושעות שהסתיימו בשום-כלום?!!!
   לעצור ולפספס את הפאן הזה של אותם רגעים מעטים -
   אשר כדי להגיע אליהם הוקדשו עשרות שעות ואלפי שקלים?!
   סורי, לא נראה לי סביר- כפי שלא נראה סביר לעצור את אותו "אילתי דמיוני" אחרי תפיסת 15 מושטים....
לשחרר?!!!
    בהתחשב במכלול הנתונים שציינתי- מה רע לפנק את עצמך, משפחה וחברים, בטונה אלבקור טרי?!!!
     לשלוח את המשפחה והחברים לקנות טוניות פחות טריות- כדי לפרנס את הדייגים המסחריים?!
     ואם נרחיק לכת ונניח כי יש מי שמוכרים חלק מהאלבקורים- כדי לכסות חלק מההוצאות וזה רק חלק,
     מה כל כך נורא בזה?!!! אם מישהו לא מוכן או לא יכול לממן הרבה אלפי שקלים ומחליט לכסות לפחות
     את הוצאות הסירה ובעיקר הדלק בכדי שיוכל להרשות לעצמו לממש את התחביב - מה פסול בזה?!!!
     זה לא דיג חופי שההוצאות הן דלק לרכב ועוד קצת דמויים- ולא ניתן לומר למישהו אל תממש את הקטע
      שאתה אוהב של דיג מסירה כי זה יקר עבורך....
      טרם דיברתי על ציוד- 9 סטים לטרולינג כזה משמע כ:20,000 שקלים לפחות ו:9 סטים נרכשים כדי למצות
      את התחביב ולחוות רגעים נדירים של 5 נעילות במכה....

אגב,
אם יש מי שתופס אותו דבר ובוחר שלא להעלות דו"ח- זה יותר טוב מאשר שיתוף החברים ע"י העלאת דו"ח?!!
לדעתי ממש לא....

לסיכום,
כל הקטע הזה שעולה דווקא בהקשר לאלבקור- לטעמי מיותר ולא ממש "פייר"....

נ.ב.
דיג ספורטיבי הוא דיג ספורטיבי - מקום בו שיטת הדיג היא ספורטיבית.
שאלת השחרור או אי השחרור של הדגים שנתפסו- איננה משנה את מהות שיטת הדיג כספורטיבית.
אגב חברים, הנושא כבר עלה כאן בעבר- ב"על-החוף", אז הדיון בהקשר לריבוי תפיסות האלבקור-
במסגרת הדו"ח הזה מוצה, מבקש לכבד את הכותב ואת הדו"ח המושקע-
ולא להפוך את הדו"ח לבימת התנצחויות.
מי שרוצה לדון בנושא- מוזמן לפתוח דיון ב"על-החוף" ואפילו לציין שנפתח בעקבות הדו"ח הזה,
שם ניתן לדון בהרחבה בנושא עד קץ הדורות...

רפי,
אתחיל בזה שלהגיב באריכות כמו שאתה יודע עם התייחסות לכול סעיף,משפט ומילה בתגובות הקודמות ואז לבקש שלא להגיב באותו השירשור זה לא לעניין ואם להשתמש במילותיך, "זה לא פייר".
באותה המידה יכולת להעתיק ולהגיב באותו שירשור חדש ונפרד שהצעת...

ולעניינינו.
דעתי ודעתו של איתמר (ושל רבים אחרים) לא משתנות בהקשר כזה או אחר.
אין הבדל מבחינתנו בין אלבקורים ללברקים,לביניות או למושטים.
כמויות כאלו כמו שראינו בדוח של בנצי מטרידות אותנו לא פחות מאותו אילתי שמגיע ולוקח עשרות מושטים ומי שיגיד שאנו לא מעירים לאותו אילתי עם כמויות מופרזות של מושטים הוא או עיוור או שקרן...
להבדיל מאותו אילתי שמגיע פעם בשנה ולוקח כמות גדולה, בנצי יוצא היום ומחר ומחרתיים ובכול יום שיצליח עד סוף עונת האלבקורים ובכול יום מוצלח שיהיה לו הוא יפרוס אלבקורים לאורך כול הרציף.
וכשהעונה תיגמר תתחיל עונה של אינטיאסים,או טונות שחורות,או לוקוסים דבע,או פרידות או דורדו ואין לזה סוף. כמו לתירוצים...
העלות לא משחקת כאן תפקיד.
אם יש לי כסף ואני יכול לצאת כול יום ל-100 ק"מ בים אז זה לא בסדר אבל אם אין לי כסף וכול מייל ימי כואב לי בארנק אז כן מותר לי?  שטויות!
כמו שראינו עד היום,(וזה ממש לא בגדר "להרחיק לכת" כלשונך!!) רוב הדגים שיוצאים נמכרים רק בכדי לממן את היציאה הבאה וזהו מעגל אימים שאין בו היגיון ולא הצדקה.
יש לי חברים שרוכבים על אופניים. אתה חושב שהם מציאים פחות כסף מבנצי?
יש לי חדשות בשבילך ידידי, הם מוציאים הרבה יותר ממנו.
ומה יוצא להם מזה?
הנאה. וזו מטרתו של תחביב. להסב לנו הנאה...
הם לא צריכים להגיע לראש ההר בכול יציאה. מספיק להם לרכב סביבו ובעליות ברוב הזמן ומדי פעם לתת גיחה לפסגה.
מה רע בלצאת להפלגה לאזור עם פוטנציאל ולהוריד 3 חכות למים?
למה צריך 9 חכות במים?? בשביל להצדיק את התפיסות המרובות בכדי לכסות את ההוצאות הכבדות??
בתשובה לשרשרת שאלות ה"לעצור" שלך אני יכול רק להשיב שהתשובה היא כן.
ועד שה"כן" הזה לא יחלחל לתודעה וייצור מיקס הומוגני עם ההיגיון, לא יהיה לנו בסיס משותף ולכן גם הנושא הזה יעלה בכול פעם מחדש...
מסקרן אותי המשפט שכתבת :
"דיג ספורטיבי הוא דיג ספורטיבי - מקום בו שיטת הדיג היא ספורטיבית.
שאלת השחרור או אי השחרור של הדגים שנתפסו- איננה משנה את מהות שיטת הדיג כספורטיבית.
"
שיטת דיג לא קובעת אם הדיג הוא ספורטיבי או לא.
מה שכן קובע זה איך,מתי וכמה אתה משתמש באותה השיטה ולבסוף ולא פחות חשוב, לאיזו תוצאה.
אם מישהו עומד עם בוס ושולף דג אחרי דג וזורק אותם לאחור שייתייבשו על הסלעים, זה דיג ספורטיבי??
זה פשע!
אם מישהו יוצא עם חכת ז'ירז'ור ונופל על להקה של עשרות פריטים של לברקים ושולף אותם עד האחרון שבהם זה דיג ספורטיבי??
זה מזעזע!! (ואני נמנע מלהשתמש במונח "טבח" בכדי שלא לפגוע בנפשם הרכה של הטובחים...)
לרדת על להקה של 100 פריטים של נצרנים עם חוט ביד זה דיג ספורטיבי??
זו הגזמה פראית!! (ושוב אני נמנע משימוש במילים כמו "חזירות" בכדי לא לפגוע בנפשם הרכה...)
יש לי עוד הרבה דוגמאות כאלו וגם אתה חייב להודות שגם אתה רואה את ההבדל בין הדוגמאות האלו לבין דוחות דיג קלאסיים של דיג ספורטיבי במיטבו.

בעיני מיצוי התחביב זה לתפוס אלבקור ולקחת הביתה.
5 חכות יורדות במכה זו חוויה אבל בפירוש לא מיצוי התחביב.
נראה לי שכול הסיבות הנכונות בעולם שלשמן אנו יוצאים לדוג התערבבו לחלקנו עם שתי סיבות קצת פחות ראויות כמו שופוני ואגו...
אני בטוח שישנם עוד רבים שיוצאים ונותנים לאלבקורים (ובעונות אחרות לדגים אחרים) בראש ולא מפרסמים.
אז מה ?
להם אנחנו לא נותנים במה ואני בטוח שאתה לא רוצה להיכנס לזה...
צר לי רפי כי אני יודע שהנושא הזה של טרולינג וטרולינג לאלבקורים במקרה הזה מעניינים אותך ומסקרנים אותך ולבנצי יש בהחלט המון ללמד אבל אותי באופן אישי הנושא מעניין בערך כמו שדיג ביניות מעניין את בנצי...
עריכה אחרונה: יולי 19, 2012, 13:03:38 PM על ידי gaichuk
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: כמות דגים מסחרית בדיג ספורטיבי
« הגיב #1 ב- : יולי 19, 2012, 13:32:02 PM »
גיא אני חושב כדי שיהיה דיון מועיל אנחנו צריכים להגדיר את המטרה של הדיון
לפי שאנחנו מתחילים

המטרה :לעלות את המודעות לדייג ספורטיבי

הדעה שלי:קח מה שאתה אוכל כל השאר תחזיר לים אם דג אחד יספיק לך תחזיר את השאר לים
אם אתה ממן את הסירה שלך על ידי דייג אתה כבר לא מתעסק בתחביב אתה עסק לכל דבר

חשוב מאוד בכדי שיהיה דיון מועיל שלא נרד בשום פנים ואופן לרמה האישית של זה או אחר

Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 19, 2012, 13:41:27 PM »
גיא אני חושב כדי שיהיה דיון מועיל אנחנו צריכים להגדיר את המטרה של הדיון
לפי שאנחנו מתחילים

המטרה :לעלות את המודעות לדייג ספורטיבי

הדעה שלי:קח מה שאתה אוכל כל השאר תחזיר לים אם דג אחד יספיק לך תחזיר את השאר לים
אם אתה ממן את הסירה שלך על ידי דייג אתה כבר לא מתעסק בתחביב אתה עסק לכל דבר

חשוב מאוד בכדי שיהיה דיון מועיל שלא נרד בשום פנים ואופן לרמה האישית של זה או אחר

כל מילה בסלע  אתה בסדר

itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 19, 2012, 13:48:32 PM »
לא שמתי לב שהדיון נגרר לזה אבל זה משהו שצריך להעלות אני חושב שזה דבר מאוד כואב השחיטה הזאת.
זה לא הדוח הראשון ובטח לא האחרון שאני רואה כמויות כאלה וזה מחריד אותי אני פשוט לא יכול לשתוק על זה.
ההגזמות האלה והגישה הזאת של לקחת כל מה שיוצא מהמים זה פשוט לחתוך את הענף שאנחנו יושבים עליו.

רפי לגבי מה שכתבת על "כמויות הציוד שהם בזבזו עליהם כסף" תשמע אף אחד לא הכריח אף אחד להשקיע סכומי עתק בדייג, זו בחירה אישית שלו ושל כל אחד האם להשקיע כסף או להסתפק במועט.
בסופו של דבר כל סגנון דייג יכול להסתכם בסכומים פעוטים וגם באותה מידה בסכומים עצומים זה תלוי בבחירת הדייג עצמו.
אני למשל השקעתי סכומי עתק בדייג קרפיונים אז מה לקחתי את כל הקרפיונים שתפסתי? לא רק שלא לקחתי בכלל גם אני דואג לא לפגוע בהם מעבר לנעיצה של הקרס.
אבל בוא לא נלך רחוק כי יש המון שרוצים ליהנות מאכילת הדגים אז לא לשחרר הכל אבל גם לא לקחת את הכל יש גבול.
והאמן לי רפי שקרפיון אחד לוקח המון המון זמן לתפוס, וגם אני צריך לחכות לעונה ולשבת שלושה ימים ולחכות לדג שלא תמיד מגיע ואז שהוא בא לחוות את האדרנלין שזה מה שכולנו מחפשים, להוציא את הדג לצלם עם חיוך ולשחרר, או במקרה של אחרים אז לקחת אחד או שתיים.

ציינת את נושא המושטים והנושא הזה חמור באותה מידה ואין שונה בניהם.
כשאני לפחות פותח את הדבר אני מדבר לא רק על אלבקור או סדרין או לא יודע מה אני מדבר בכללי על השחיטות האלה, שמה לעשות הדוחות הכי כואבים שיצא לי לראות שקשורים לנושא אלו דוחות דייג מסירה ומה לעשות שם זה התפרץ לי.

מה זה התירוץ הזה של "אנחנו 20 אנשים אז הכמות לא גדולה" אז מה יום אחד אני יצא עם סירה ו 50 אנשים תעשה חשבון כמה זה 4 דגים לכל אחד?המון!!
אז זה לא סיבה ולא תירוץ למה לקחת כמויות כאלה, בדיוק כמו שגיא אמר אתם באים מנקודת הנחה ש"אנחנו בסך הכל נקודה בתוך כל הכחול הזה" ובדיוק כמוכם יש עוד המון שאומרים את אותו הדבר ובעצם ממשיכים עם השחיטה במקום שאתם לעצמכם תשנו את הגישה אתם ממשיכים בעוול הזה.

לא זוכר מי אמר לי "יש מלא דגים כאלה" זה עוד תירוץ גרוע מאוד, אם תמשיכו עם השחיטות האלה בעוד כמה שנים פשוט לא יישאר כלום.

ושתבינו אני בכלל לא דג בים אני גם יכול להגיד "זה לא מעניין אותי" אבל זה מאוד כואב ומפריע לי הדבר הזה במיוחד שהוא מקבל כזאת במה כאן בפורום שלנו.
ואני יודע שדברים כאלה קורים בכינרת ובירדן אולי בתדירות נמוכה אבל יש כמה חבורות לא מהפורום שלנו שפשוט שוחטות את הירדן.

אני מקווה שזה יחלחל לכם ושתבינו שזה לא בכוונה רעה אבל מי יודע אולי נצליח לפתוח לכם את העניים  
עריכה אחרונה: יולי 19, 2012, 14:13:17 PM על ידי ithamar21
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #4 ב- : יולי 19, 2012, 14:47:33 PM »
מה חלומו של כל דייג !!

זו השאלה בעצם !!

והתשובה הפשוטה..להצליח לתפוס בכל יציאה ובכל סגנון !!

ואחרי שהגענו לרמה הזו אנו בהחלט אשמים ובגדול..אשמים בזה שיודעים  איפה לחפש

ואיפה ומצוא ולהשתמש בשיטה הנכונה  והכי חשוב יודעים גם לתפוס ובגדול !!

זו אשמתנו ? !!

כולנו כאן שייכים לפורום שמטרתו העיקרית לצבור מידע וללמוד שיטות חדשות של דיג

ואותם שיטות לומדים למטרה אחת ...להצליח לתפוס !!

עניין של הכמות וכמו שהזכיר רפי זה שונה מבנאדם לאחר ..אז הכל יחסי

יש כאלה מבסוטים מלברק אחד בכמה חודשים ויש כאלה שלא מרוצים מאותו יום עם 5 לברקים בתיק !!

בכלל להצליח להגיע לאותם מספרים זה מחייב המון ידע והמון השקעה ונסיון

נסיון שנצבר משך שנים ונוצל עד תום להצלחה בכל יציאה

מערך של 5 חכות ומעלה בסירה שלא בנויה לעניין זה זה מחייב המון ידע ונסיון

להצליח להרים 140 חזירים תוך זמן מוקצב ועוד עם חוט וקרס זה מחייב המון ויש כאלה שיחשבו שכל

קבוצה כן תצליח אבל זה לא נכון כי יום לפני ויום אחרי היו קבוצות ולא הצליחו להגיע ל 20 חזיר על

אותה נקודה ואותו סקיפר עם אותה סירה !!

לדעת איך להוציא לברק אחרון מלהקה עוד מחייב ידע ...והרבה !!

אם אותם אנשים שמצליחים להגיע למספרים כאלה יסכימו להשקפת עולמכם אז יציאות הדייג שלהם

יהיו לכל היותר לחצי שעה או שעה גג ולא מעבר לזה

להרביץ 40 קילומטר בשביל להגיע לחוף הים עם בוס ולהוציא 10 סרגוסים יקח לי 40 דקות נסיעה

ו 10 דקות דיג ...מה הלאה..לקפל ציוד? !!  

להפליג 20 מייל לעומק הדרוש יקח כמה שעות טובות וב 10 דקות הראשונות יש 5 דגים בסירה

לקפל ציוד !!  

קשה לי לחשוב על מצב כזה ..מה אתה מציע גיא  וואלה לא יודע

אולי לא לצאת בכלל ולהפסיק לדוג כי מסוכנים לים ולדגה  

האמת הייתי מת לראות איך מתנהגים אותם חברים עם השקפת עולם שכזו ( שגם אותה מכבד ומכל הלב )

איך מתנהגים כשהם במצב דומה ..ליפול על להקת דגים ואכילות באטרף ..

האם תפסיקו באמצע !!  

אם אענה בכנות אז יכול להעריך שמכל 100 אנשים עם השקפת עולם שכזו אולי נמצא 1.4 אנשים שכן

מוכנים לוותר על המשך החגיגה !! זו דעתי האישית ולא מנסה חלילה להעליב כאן מישהו

הרוב המוחלט של אנשים שדורשים דבר כזה לא היו בסרט הזה

"מסוכנים לים ולדגה ".. אם נגדיר נכון בעצם כולנו מסוכנים לים ולדגה

100 דייגים דוגלים בהחזרה כל אחד עם דג אחד זה כבר 100 דגים ואותה קבוצה עם עוד מאה ביחד

נכון שמשנה המספרים ויש הבדל עצום אבל שתי המחנות כן מסוכנים וכן גורמים נזק

כל סגנון דיג ולא משנה אם לקחת דג או 100 כולנו מסוכנים וכולנו גורמים נזק ומי שיגיד אחרת אז משקר

את עצמו ובגדול !! פחות נזק יותר נזק מה זה משנה הכל נקרא נזק !!

אם באמת רוצים לא לגרום נזק אז רק בשיטה אחת להפסיק לדוג  

מי שמוכן לזה שיקום ויגיד !!

הגדרה של דייג ספורטיבי זה עניין אחר לגמרי

יש כאלה שיטענו C&R  ויש כאלה שיגידו זה הסגנון

בעיני זה הסגנון ולא אם שחררת או לא

שלא תחשבו שאנו יחידים במערכה ..

ויש כאלה שחושבים שבארצות נאורות כמו ארה"ב אירופה יפן ואוסטרליה כולם כן מחזירים

אם חשבתם שזה מה יש שם אז טעיתם בגדול

כל יום ביומו וזה כולל היום הזה מתעדכן מחברים מכל העולם דרך הפייסטוק  מתבייש

על תפיסות מרובות של כל מיני דגים לוקוסים פרידות אינטיאסים לברקים ומה לא

אותם תפיסות מתגמדות למה שקורה אצלנו כאן ..אותם ארצות נאורות עם חוקים ברורים

לא ממש עושים  בלגן על כמויות כאלה

אנחנו בארצנו הקטנה לא צדיקים יותר מהאפיפיור

ולסיכום

אישית אין לי בעיה עם תפיסות מרובות כל עוד השימוש בחכה וקרס עם פתיון טבעי או מלאכותי

רשת כן יש לי בעיה עם זה כשמדובר בדייג חובב ולא דייג במקצוע שמתפרנס וחי מהדייג !!

עריכה אחרונה: יולי 19, 2012, 15:08:14 PM על ידי הנצרתי מס 1
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 19, 2012, 14:57:49 PM »
לא שמתי לב שהדיון נגרר לזה אבל זה משהו שצריך להעלות אני חושב שזה דבר מאוד כואב השחיטה הזאת.
זה לא הדוח הראשון ובטח לא האחרון שאני רואה כמויות כאלה וזה מחריד אותי אני פשוט לא יכול לשתוק על זה.
ההגזמות האלה והגישה הזאת של לקחת כל מה שיוצא מהמים זה פשוט לחתוך את הענף שאנחנו יושבים עליו.

רפי לגבי מה שכתבת על "כמויות הציוד שהם בזבזו עליהם כסף" תשמע אף אחד לא הכריח אף אחד להשקיע סכומי עתק בדייג, זו בחירה אישית שלו ושל כל אחד האם להשקיע כסף או להסתפק במועט.
בסופו של דבר כל סגנון דייג יכול להסתכם בסכומים פעוטים וגם באותה מידה בסכומים עצומים זה תלוי בבחירת הדייג עצמו.
אני למשל השקעתי סכומי עתק בדייג קרפיונים אז מה לקחתי את כל הקרפיונים שתפסתי? לא רק שלא לקחתי בכלל גם אני דואג לא לפגוע בהם מעבר לנעיצה של הקרס.
אבל בוא לא נלך רחוק כי יש המון שרוצים ליהנות מאכילת הדגים אז לא לשחרר הכל אבל גם לא לקחת את הכל יש גבול.
והאמן לי רפי שקרפיון אחד לוקח המון המון זמן לתפוס, וגם אני צריך לחכות לעונה ולשבת שלושה ימים ולחכות לדג שלא תמיד מגיע ואז שהוא בא לחוות את האדרנלין שזה מה שכולנו מחפשים, להוציא את הדג לצלם עם חיוך ולשחרר, או במקרה של אחרים אז לקחת אחד או שתיים.

כשאני לפחות פותח את הדבר אני מדבר לא רק על אלבקור או סדרין או לא יודע מה אני מדבר בכללי על השחיטות האלה, שמה לעשות הדוחות הכי כואבים שיצא לי לראות שקשורים לנושא אלו דוחות דייג מסירה ומה לעשות שם זה התפרץ לי.

מה זה התירוץ הזה של "אנחנו 20 אנשים אז הכמות לא גדולה" אז מה יום אחד אני יצא עם סירה ו 50 אנשים תעשה חשבון כמה זה 4 דגים לכל אחד?המון!!
אז זה לא סיבה ולא תירוץ למה לקחת כמויות כאלה, בדיוק כמו שגיא אמר אתם באים מנקודת הנחה ש"אנחנו בסך הכל נקודה בתוך כל הכחול הזה" ובדיוק כמוכם יש עוד המון שאומרים את אותו הדבר ובעצם ממשיכים עם השחיטה במקום שאתם לעצמכם תשנו את הגישה אתם ממשיכים בעוול הזה.

לא זוכר מי אמר לי "יש מלא דגים כאלה" זה עוד תירוץ גרוע מאוד, אם תמשיכו עם השחיטות האלה בעוד כמה שנים פשוט לא יישאר כלום.

ושתבינו אני בכלל לא דג בים אני גם יכול להגיד "זה לא מעניין אותי" אבל זה מאוד כואב ומפריע לי הדבר הזה במיוחד שהוא מקבל כזאת במה כאן בפורום שלנו.
ואני יודע שדברים כאלה קורים בכינרת ובירדן אולי בתדירות נמוכה אבל יש כמה חבורות לא מהפורום שלנו שפשוט שוחטות את הירדן.

אני מקווה שזה יחלחל לכם ושתבינו שזה לא בכוונה רעה אבל מי יודע אולי נצליח לפתוח לכם את העניים  

איתמר ..בשונה מאיתנו אתה דג בכנרת ובמתוקים והולך על קרפיונים

שאלה פשוטה ותענה בכנות בבקשה !!

אתה יוצא לים ותופס 10 פרידות ו 5 אינטיאסים ..כמה תחזיר מהם !!

תחשוב הרבה לפני שתענה  ובעצם תספור עד 10 זה יספיק מתבייש

וגילוי נאות איתמר !!

גם אם הייתי תופס 150 קרפיונים הייתי מחזיר את כולם ..אין השוואה בין קרפיון לפרידה או אינטיאס !!

MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 19, 2012, 15:13:10 PM »
מאמון להגיד לך את האמת אני גם חושב כמו גיא וכמו איתמר

אתה אומר כמה הייתי לוקח אני יגיד לך אולי 2 עד 3 דגים לא יותר

אני גם היום תופס 2 עד 3 דגים  וסוגר את העסק

וגם לכולנו זה עולה בדלק וציוד וכל מה שאתה רוצה  היום אני מוכר את כל הציוד שיש לי

אני יכול לקנות רכב  להגיד לך את האמת  ,רוב הדייגי סירות שיש כאן בפורום זה ,

זה דייגים שבמקום אחר לא נתנו להם במה וכאן יש להם את זה יכולים לפרסם

חופשי ,ולא משנה מה הכמות דגים שהם מוצאים מהים ,רק דבר אחד אני מצדיק בכל זה

אני עוד לא הייתי בסירה שלהם, וגם לא יצאתי לדייג בסירה יכול להיות שאני גם הייתי מתנהג

אותו דבר בגלל זה גם קשה לי לשפוט אותם  חם חם חם חם חם

MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 19, 2012, 15:19:15 PM »
עוד דבר קטן אני חושב שאולי הייתי מוציא דגים עד שהייתי מגיע לסיפוק אישי

כמו בסקס : עם אני עושה סקס כל יום הייתי עושה מספר 1 ,אבל עם הייתי עושה סקס

פעם בשבוע אז הייתי עושה 3 מספרים 
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יולי 19, 2012, 15:26:33 PM »
מאמון להגיד לך את האמת אני גם חושב כמו גיא וכמו איתמר

אתה אומר כמה הייתי לוקח אני יגיד לך אולי 2 עד 3 דגים לא יותר

אני גם היום תופס 2 עד 3 דגים  וסוגר את העסק

וגם לכולנו זה עולה בדלק וציוד וכל מה שאתה רוצה  היום אני מוכר את כל הציוד שיש לי

אני יכול לקנות רכב  להגיד לך את האמת  ,רוב הדייגי סירות שיש כאן בפורום זה ,

זה דייגים שבמקום אחר לא נתנו להם במה וכאן יש להם את זה יכולים לפרסם

חופשי ,ולא משנה מה הכמות דגים שהם מוצאים מהים ,רק דבר אחד אני מצדיק בכל זה

אני עוד לא הייתי בסירה שלהם, וגם לא יצאתי לדייג בסירה יכול להיות שאני גם הייתי מתנהג

אותו דבר בגלל זה גם קשה לי לשפוט אותם  חם חם חם חם חם

מוטי

זה העניין ותודה על היושר בתשובה ..לא היית בסרט הזה לכן קשה לשפוט

ומה שאני מציע שכן תהיה בסרט בשביל לדעת מה באמת יקרה במידה וי......

ובקשר לבמה שניתנת כאן ..בזה אני חושב שאתה טועה

גם בתפוז וגם ב IKF  העליתי דוחות כאלה ותמיד הייתה במה

ולומר את האמת תמיד היה והביעו הסתייגות על הכמות

טבעי ולגטימי וזכותו של כל בנאדם להעיר כמובן רק בצורה תרבותית ..אין לי בעיה עם זה

ואין לי יסורי מצפון

MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 19, 2012, 15:29:56 PM »
ז
ציטוט
ה העניין ותודה על היושר בתשובה ..לא היית בסרט הזה לכן קשה לשפוט

ומה שאני מציע שכן תהיה בסרט בשביל לדעת מה באמת יקרה במידה וי......

מאמון כדי להיות בסרט הזה אני צריך שתקח אותי לסרט 
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #10 ב- : יולי 19, 2012, 16:00:20 PM »
מה חלומו של כל דייג !!

זו השאלה בעצם !!

והתשובה הפשוטה..להצליח לתפוס בכל יציאה ובכל סגנון !!

ואחרי שהגענו לרמה הזו אנו בהחלט אשמים ובגדול..אשמים בזה שיודעים  איפה לחפש

ואיפה ומצוא ולהשתמש בשיטה הנכונה  והכי חשוב יודעים גם לתפוס ובגדול !!

זו אשמתנו ? !!

כולנו כאן שייכים לפורום שמטרתו העיקרית לצבור מידע וללמוד שיטות חדשות של דיג

ואותם שיטות לומדים למטרה אחת ...להצליח לתפוס !!

עניין של הכמות וכמו שהזכיר רפי זה שונה מבנאדם לאחר ..אז הכל יחסי

יש כאלה מבסוטים מלברק אחד בכמה חודשים ויש כאלה שלא מרוצים מאותו יום עם 5 לברקים בתיק !!

בכלל להצליח להגיע לאותם מספרים זה מחייב המון ידע והמון השקעה ונסיון

נסיון שנצבר משך שנים ונוצל עד תום להצלחה בכל יציאה

מערך של 5 חכות ומעלה בסירה שלא בנויה לעניין זה זה מחייב המון ידע ונסיון

להצליח להרים 140 חזירים תוך זמן מוקצב ועוד עם חוט וקרס זה מחייב המון ויש כאלה שיחשבו שכל

קבוצה כן תצליח אבל זה לא נכון כי יום לפני ויום אחרי היו קבוצות ולא הצליחו להגיע ל 20 חזיר על

אותה נקודה ואותו סקיפר עם אותה סירה !!

לדעת איך להוציא לברק אחרון מלהקה עוד מחייב ידע ...והרבה !!

אם אותם אנשים שמצליחים להגיע למספרים כאלה יסכימו להשקפת עולמכם אז יציאות הדייג שלהם

יהיו לכל היותר לחצי שעה או שעה גג ולא מעבר לזה

להרביץ 40 קילומטר בשביל להגיע לחוף הים עם בוס ולהוציא 10 סרגוסים יקח לי 40 דקות נסיעה

ו 10 דקות דיג ...מה הלאה..לקפל ציוד? !! 

להפליג 20 מייל לעומק הדרוש יקח כמה שעות טובות וב 10 דקות הראשונות יש 5 דגים בסירה

לקפל ציוד !! 

קשה לי לחשוב על מצב כזה ..מה אתה מציע גיא  וואלה לא יודע

אולי לא לצאת בכלל ולהפסיק לדוג כי מסוכנים לים ולדגה 

האמת הייתי מת לראות איך מתנהגים אותם חברים עם השקפת עולם שכזו ( שגם אותה מכבד ומכל הלב )

איך מתנהגים כשהם במצב דומה ..ליפול על להקת דגים ואכילות באטרף ..

האם תפסיקו באמצע !! 

אם אענה בכנות אז יכול להעריך שמכל 100 אנשים עם השקפת עולם שכזו אולי נמצא 1.4 אנשים שכן

מוכנים לוותר על המשך החגיגה !! זו דעתי האישית ולא מנסה חלילה להעליב כאן מישהו

הרוב המוחלט של אנשים שדורשים דבר כזה לא היו בסרט הזה

"מסוכנים לים ולדגה ".. אם נגדיר נכון בעצם כולנו מסוכנים לים ולדגה

100 דייגים דוגלים בהחזרה כל אחד עם דג אחד זה כבר 100 דגים ואותה קבוצה עם עוד מאה ביחד

נכון שמשנה המספרים ויש הבדל עצום אבל שתי המחנות כן מסוכנים וכן גורמים נזק

כל סגנון דיג ולא משנה אם לקחת דג או 100 כולנו מסוכנים וכולנו גורמים נזק ומי שיגיד אחרת אז משקר

את עצמו ובגדול !! פחות נזק יותר נזק מה זה משנה הכל נקרא נזק !!

אם באמת רוצים לא לגרום נזק אז רק בשיטה אחת להפסיק לדוג 

מי שמוכן לזה שיקום ויגיד !!

הגדרה של דייג ספורטיבי זה עניין אחר לגמרי

יש כאלה שיטענו C&R  ויש כאלה שיגידו זה הסגנון

בעיני זה הסגנון ולא אם שחררת או לא

שלא תחשבו שאנו יחידים במערכה ..

ויש כאלה שחושבים שבארצות נאורות כמו ארה"ב אירופה יפן ואוסטרליה כולם כן מחזירים

אם חשבתם שזה מה יש שם אז טעיתם בגדול

כל יום ביומו וזה כולל היום הזה מתעדכן מחברים מכל העולם דרך הפייסטוק  מתבייש

על תפיסות מרובות של כל מיני דגים לוקוסים פרידות אינטיאסים לברקים ומה לא

אותם תפיסות מתגמדות למה שקורה אצלנו כאן ..אותם ארצות נאורות עם חוקים ברורים

לא ממש עושים  בלגן על כמויות כאלה

אנחנו בארצנו הקטנה לא צדיקים יותר מהאפיפיור

ולסיכום

אישית אין לי בעיה עם תפיסות מרובות כל עוד השימוש בחכה וקרס עם פתיון טבעי או מלאכותי

רשת כן יש לי בעיה עם זה כשמדובר בדייג חובב ולא דייג במקצוע שמתפרנס וחי מהדייג !!

מאמון,

על מטרת הפורום ומה הוא תורם לקהל אני חושב שכולנו מסכימים 
השאלה היא הידע שאנו רוכשים ונותנים בתמורה מסתכם בו ובו בלבד?
ישנם חברים כאן ב-ISF וגם בתפוז שיצאו איתי לדיג ביניות השנה ובשנים קודמות וכולם יעידו שביציאות המשותפות הם למדו ולומדים הרבה יותר מקריאה בפורום.
לא מדובר רק על לקחת אותם ל"כספות" אלא גם להסביר ולהדריך כולל הדגמה חיה על איך,מתי,איפה,כמה ולמה.
תמונה של דמוי ונתון בממשק הדוחות שמציין שהתפיסה היתה בגשר אריק נותנת כיוון כללי למי שירצה לנסות את מזלו אבל מכאן ועד להביא תוצאות הדרך ארוכה.
לא פעם נשאלתי במסרים לגבי מקומות,שיטות וטכניקות ובמקרים בודדים נתתי תשובה מפורטת שממש תאפשר לקורא לממש ולהצליח ואלו שקיבלו אותה שומרים אותה במחשב טוב טוב.
לאנשים שאני לא מכיר ולניקים שאני נתקל בהם פעם ראשונה אני לא מחזיר תשובה 
היום יותר מתמיד אני בוחר את החברים שאני לוקח איתי בפינצטה והתנאי הראשון הוא שמשחררים את הביניות.
עשיתי טעויות בעבר שאני מצטער עליהן עד היום ואין לי רצון או כוונה לחזור עליהן 
שיתוף המידע בפורום,עם כול הכבוד, מסוכן.

להצליח לתפוס זה הרצון העיקרי בדיג ומשהגענו למצב שבו אנו תופסים יש את עניין הכמות.
ביקורת עצמית על הכמות שאנו מוציאים ולאחר מכן על הכמות שאנו בוחרים לקחת זה דבר שחשוב לא פחות לדעתי מלדעת איך לתפוס...
פרידות ולוקוסים כמו הקרפיונים של איתמר או הביניות שלי אלו דגים שניתן לשחרר לאחר התפיסה.
כמותם גם אינטיאסים ונצרנים ניתן לשחרר. הכול שאלה של רצון. אם אין רצון,לא יעזור כלום.
טונות קצת יותר בעייתיות כי הן נוטות להתפגר אחרי הקרב ושחרור שלהן הוא די בלתי אפשרי.
במקרה שלהן הייתי מציע להוריד בכמות החכות שבמים אם רואים שיש המון פעילות.
בדיג חופים אנחנו עושים את זה כשאנחנו מנסים לתפעל 4-5 חכות שבימים רגילים לא זזות שעות ארוכות אבל בלילות מסוימים הן כולן רוקדות ואין זמן לסיגריה...
מוציאים 2-3 חכות ועובדים עם פחות חכות או שעושים לחלק מהחכות הסבה לדיג על גדול.
מאמון, אם רוצים, יש אלף דרכים לצמצם כמויות ונזקים 
אם לא רוצים, זה לא יקרה ולא יעזור כלום...
כול התירוצים שבעולם לא ישנו את התוצאה וההחלטה אם כן או לא מתחילה אצלך ולא בשכנוע שלנו.
הניסיונות החוזרים ונשנים להקצין את הדברים בצורה כזו שמציגה את הצד שלנו בצורה אבסורדית ("שתי המחנות כן מסוכנים וכן גורמים נזק" ו"רק בשיטה אחת להפסיק לדוג") פשוט מגוחכים ולא ענייניים.
אני מזכיר לך שלאנשים שאתה רואה בפייסבוק עם ערימות של דגים יש את הפריבילגיה הזו כי הם שומרים על החוק שכאן איננו קיים.
אתה חושב שהם היו תופסים כאלו דגים יפים וכאלו כמויות אם הן היו דגים ככה כול הזמן?? אין מצב 
הם נהנים מדיג כזה כי בעונות מסוימות הם לא דגים,או לא דגים עם פיתיון כזה או אחר,לא לוקחים דגים מתחת לגודל מסוים ובסופו של דבר גם לא לוקחים כמויות כמו שאנחנו רואים כאן לפעמים...
אצלנו אין חוקים. אין דין ואין דיין וגם את התקנות המסכנות שכן יש לנו אף אחד לא טורח לאכוף...
אם אנחנו לא נעשה לעצמנו, מי יעשה לנו?
גם אתה אומר שהעיקר בדיג זה לתפוס אבל מי מדבר על לקחת??
אני לא מצפה שכול דג שתתפוס תזרוק למים כמו שאני לא מצפה מעצמי.
אם אוציא גומבר על חי או אינטיאס או לברק או אפילו קרפיון חביב של 3-4 קילו ובא לי חריימה, אקח אותו ואהנה ממנו שחבל על הזמן אבל אם הייתי מגיע למצב שבו אני שולף אותם כמו שאני שולף היום ביניות, אני מבטיח לך שמעטים מהם היו חוזרים איתי הביתה.
אתה יכול להאמין ואתה יכול להטיל ספק. לא אכפת לי. אני מאמין בעצמי ובמה שאני אומר.
וזה מביא אותנו לנושא המקצוענות.
אין קשר בין כמה אתה מקצוען לבין הזכות המוסרית לקחת כול דג שאתה תופס.
אם כבר אתה רוצה לקשור בין השניים, הרי שההיפך הוא הנכון.
דווקא אתה, תותח על בדיג, שולף סדרתי ועוד תארים מכאן ועד הודעה חדשה צריך לדעתי להוות דוגמה ולשמש כמודל לחיקוי בכך שתשחרר דגים ותפגין אחריות מוסרית כלפי הים שכול כך מפנק אותך וממלא את הנשמה שלך מחדש בכול פעם שאתה נפגש איתו...

ושלא תחשוב שהתייאשתי ממך...
המשפט הזה "גם אם הייתי תופס 150 קרפיונים הייתי מחזיר את כולם ..אין השוואה בין קרפיון לפרידה או אינטיאס !! " בא אולי להגיד שאין לאיתמר מה להשוות בין הקרפיונים המאפנים שלו לאינטיאסים והפרידות המדהימים שלך אבל מבחינתי עצם ההחזרה של 150 קרפיונים זה הישג עצום !!
את הביניות אתה לא לוקח כבר.
את המושטים הקטנים אתה משחרר.
ל-150 קרפיונים בעתיד יש כבר חנינה חתומה מראש.
חביבי, יש לך עדיין תקנה 

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יולי 19, 2012, 16:17:19 PM »
מה לעשות גיא בזה שאני אוהב אותך ..

ואמת והיו לנו שעות של שיחות על הנושא כן מכבד את השקפת עולמך

כמה דברים שלא מסכים איתך

1: חשוב לדעת ואם זה הוצג או הובן בצורה הזו אז קבלו התנצלות

בכלל לא התכוונתי לקרפיון של איתמר כדג מאפן לעומת הפרידה ...הכוונה הייתה שקרפיון

דג לא אכיל בעיני ופרידה כן

מאז העונה שעברה הפסקתי לקחת דגים במתוקים כי אין לי שימוש איתם וזה כולל קרפיון

בינית חפף וגם עדדי ..ובלי להצוויץ חלילה גם מושט לבן מהטוב ביותר לא מכניס לפה

מכל הדגים במתוקים רק הפורל !!

אין לי מה לעשות איתם לכן מחזיר

גיא..יסורי מצפון אין לי בעיה עם זה כי לא קיים בכלל

אני דייג ותפקידי לדוג ולתפוס דגים ..לרחם על דג זה כמו שקצב ירחם על כבש או פרה בזמן שחיטה !!

הזכרת דבר חשוב ..חוקים !!

בעצם אנו לא עוברים על החוק הלא קיים בכלל מבחינת מגבלות של תקופת דייג וסגנון

הכל חוקי למהדרין וזה לא תירוץ ...בעצם כל מה רשמתי זה לא תירוצים ..ואתה יודע למה?

כי לא פשעתי בשביל לתת תירוץ למעשיי

מרגיש נוח גם במצב הקיים ...והלואי תפיסות כפולות  קריצה

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 19, 2012, 23:37:00 PM »
גיאצוק,

יש לי לא מעט ביקורת לא על התוכן אלא על המלל בו השתמשת.
יש לי בהחלט מה לומר על מה שכתבת ובעיקר על הסגנון הלא ראוי פה ושם-
לא מתאים לך ולא מתאים לכאן...
דיברנו ואני מקווה שתעבור על הדברים, תשקול ותחשוב עליהם, ותראה מה יש לשנות או להבהיר.

להזכירך, ציטוט קטן מתוך "מי אנחנו" - משהו שהיית שותף לו:
"...יחד עם זאת,  בהתאם לדרכו של הפורום בכלל ומה גם שבין מנהלי הפורום יש מגוון של גישות לגבי תפיסת דגים ושחרורם (או נטילתם), אנו מאמינים שיש לאפשר מגוון דעות והשמעת כל הדעות גם בענין טעון זה, תוך כיבוד עמדתו של כל חבר שבוחר לפרסם דו"ח תפיסת דגים."
אתה חתום על זה גיאצוק- ואתה אמור לכבד מה שחתמת עליו קרי קיבל ברכתך ועלה בברכתך....

היו לי עוד דברים לומר ואת חלקם שמעת בשיחתנו,
מעדיף לעצור כאן ולתת לך לעשות את הבדיקות שלך מול עצמך...

איתמר היקר,

חשבתי על המשפט "דברים שרואים מפה לא רואים משם", ואסתפק בשני ענינים אותם אעלה:

הראשון,
לא דיברתי רק על ציוד אלא על ציוד כחלק מהעניין:
דיברתי על דלק ליום דיג שלם במרחקים- לידיעתך עשוי להגיע ל:1,000 שקלים ליציאה.
אחזקת סירה שמוחזקת לצורך דיג ספורטיבי בלבד ויציאה של פעם בשבוע בממוצע (עגינה, ביטוח,
טיפולים, תיקונים...)- עוד 1,000 שקלים לחודש.
מסקרן- ותחשוב על זה- אם יציאה לדיג קרפיונים היתה עולה לך מלבד הציוד עוד 1,000-1,250 שקל ליציאה,
האם היית יוצא לדוג קרפיונים?!!! גם אם יש לך את הכסף ויש לך אשה שמוחה על 5,000-4,000 ש"ח לחודש
עבור 4 יציאות לחודש, או אפילו בינך לבינך ושלא לדבר אם אינך עשיר - האם היית יוצא עדיין פעם בשבוע
לדיג קרפיונים?!!! לא בטוח...
אתה צריך להבין: דייגי הסירות אוהבים דיג מסירה כמו שאתה אוהב דיג בכנרת ובירדן-
אלא שבעל סירה שיוצא לאלבקורים יש לו עלות שאין לך בקרפיונים, ואם ננטרל ציוד (לדיג סירה יותר
יקר מציוד למתוקים) אז העלות שלך אפס ושלו אלפי שקלים לאותו חודש יציאות.
תוסיף לכך שיש כאלה שחיים על משכורת לא גבוהה- ואינם יכולים לעמוד בהחזקת סירה,
אז אם הבחירה שלהם היא בין לוותר לגמרי על דיג לבין לתפוס ולמכור חלק בימים הלא רבים של שפע תפיסות-
האם עליהם לוותר על התחביב?!!! תחשוב על זה...
מה היית עושה אם דיג בכנרת ובירדן היה מחייב רשיון דיג בעלות של 4,000 ש"ח לחודש -
כך שכל יציאה שבועית לדיג קרפיונים היתה כרוכה עבורך בתשלום אלף שקלים?! עדיין היית משלם ויוצא?!
ואם הדרך היחידה שלך לאפשר לעצמך למצות את עלויות התחביב היתה למכור חלק מהקרפיונים או המושטים-
היית מוותר על התחביב או שמא בלית ברירה מאפשר אותו לעצמך גם אם זה כרוך במעירת הדגים?!!!

פן נוסף: מי שאיננו מוכר ובאותם ימים בודדים של "חגיגת דגים" בוחר לפנק את חבריו ומשפחתו בדגים טריים-
מה פסול בזה?!!! אם אני יכול לפנק את אימי וסבתי ודוד שלי ושני חברי הטובים, כ"א בדג אלבקור או אינטיאס
טרי- במקום שילכו לקנות בשוק דג לא טרי, מה פסול בזה?!!! עדיף שיפרנסו את הדייגים המסחריים ששוחטים
כאילו אין מחר וייקנו דג פחות טרי- מאשר יקבלו ממני דג טרי??!!!

דבר נוסף,
יובהר כי לא כל מי שיוצא עם סירה ותופס כמויות - מוכר דגים...
יש כמה וכמה שלא משחררים אך לוקחים הכל- רק לעצמם ולפינוק לחברים ומשפחה...

גילוי נאות:
ככלל כשביתה לי סירה, לא מכרתי דגים,
אך לא נהגתי לשחרר אלא לקחת לעצמי ולפנק את קרובי משפחתי וחברי שמאוד נהנו.
כך גם כיום כשאין לי סירה.
יחד עם זאת קרה במקרים נדירים שחטאתי במכירת דגים שתפסתי:
למשל במקרים בהם החבר'ה החליטו מראש: יציאה לכיסוי הוצאות- כל מה שנתפס לכיסוי הדלק והוצאות הסירה
(לא קרה בסירה שלי), או שקרה שחזרתי מאוחר לאחר השקיעה כולל בשישי- לא היה תכנון למכור אך השעה התאחרה וכבר מאחרים וממהרים הביתה ובעל הסירה אומר: אין זמן לנקות עכשיו ולא יהיה זמן בבית, אין זמן
לרוץ לחלק, בוא נמכור וזהו. לא עבר את מס' אצבעות הידיים אך קרה.

ולקינוח:
אמרתי זאת רבות בעבר וכך בדיון שעלה כאן מזמן-
כל עוד אין כאן דין ואין דיין קרי נמשך הדיג המסחרי ללא אכיפה וללא מגבלה,
תוך שחיטה מטורפת (לא מה שאתם קוראים "שחיטה"- מצחיק לשמוע זאת על 25 דגים)-
אלפי דגים שמוציאים ברשתות מידי יום, בעונות רבייה, ללא מגבלת גודל עין, כולל בשמורות,
ותוסיף רשיונות לדייגי רובים עם מיכלים שכל יציאה טובחים עשרות לוקוסים...
כל עוד זה המצב אז מבחינתי שאף אחד לא "יבלבל את המוח" על יום נדיר בו נתפסים 20 דגים....
אין לי כוונה שלא לפנק את קרובי בדגים- רק כדי שיאלצו לפרנס את הדייגים המסחריים שבאמת שוחטים...
זו נאיביות לחשוב שהשחרורים של הדייגים הספורטיביים יצילו את הים - או שהתפיסות שלנו "יגמרו את הים",
כי אנחנו רק פסיק בים....
אבהיר כי קורה שאני משחרר אך זה לא הכלל אצלי, ואפילו שחררתי את שתי הביניות הראשונות שתפשתי...
אני מעריך שחרורים ומכבד שחרורים, יכול לשחרר קטנים ולבטח לא אקח "לחתולים", אך מבין מי שלוקח-
ואפילו מי שמוכר כדי לאפשר לעצמו את התחביב...

השני:
יש מי שמפריע לו לראות "ריצוף המזח" באלבקורים או אינטיאסים או נצרנים...
השאלה היא: למה לא מפריע לכם באותה מידה לראות "ריצוף הסל רשת" במושטים?!
כי דגים גדולים ממלאים שטח יותר גדול וזה נראה יותר?!!!
כי סגנון דיג "זר" לכם (סירה)- צורם יותר מאשר סגנון דיג "קרוב" (כנרת)?!
אם 20 אלבקורים על הרציף זה "שחיטה" - למה 20 מושטים שנלקחים לטיגון זה  "אחלה יום/הולך עם צ'יפס"?!!!
תחשבו על זה-
ולפני תגובתכם איתמר וגיאצוק, תבדקו את הדוחות בהם הגבתם....

לסיום חברים, אסיים היכן שפתחתי....
ראו את מדיניות הפורום אותה ציטטתי,
"דברים שרואים מפה לא רואים משם" -
תחשבו אובייקטיבית על מה שכתבתי...
תבדקו כיצד הגבתם ומה כתבתם בדוחות של 30 מושטים (לדעתי זה בתיאבון ולא שחיטה...),
ובעיקר-
מי שמעלה דוח בוחר לשתף בחוויה את מי שמעונין לקרוא ולהנות...
כבדו את זה...
לא מתאים לכם- דלגו על זה וכבדו גם את זכותם של כלל החברים להנות מהשיתוף...
ואם ממש בוער לכם "להציל את הדגים"-
תתחילו בעיקר ותילחמו בדיג המסחרי ש"שוחט" בשבועיים מה שכל הדייגים הספורטיביים תופשים בשנה....
*אגב גיאצוק ואיתמר (שלא תטעו- אוהב ומכבד את שניכם)-
אם כל אחד מכם יתרום את הסכום של אחזקה שנתית של סירה שמשמשת לדיג ספורטיבי כולל דלק שבועי,
זה יספיק לשכירת עו"ד שיילחם במשרד החקלאות להשגת המטרה של הגבלת הדיג המסחרי (אני מוסיף את
ההפרש) - אז אם זה כל כך חשוב לכם תשקלו להשקיע להצלת הדגים מה שדייג ספורטיבי בעל סירה מוכן
להשקיע בתפיסת דגים....

חומר למחשבה...

סופשבוע נעים...

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יולי 20, 2012, 02:40:08 AM »
לגיאצוק ואיתמר היקרים,

לרוע מזלי, יש לי זכרון טוב, אז הלכתי ובדקתי, ומה מצאתי?!!! מתבייש

את הדוח הזה:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=1990.msg23321#msg23321
שלשה דייגים ספורטיביים,
כ"א עם סל "מרוצף" בעשרות מושטים וביניות- מעל 40 דגים כ"א,
ולבטח מעל 100 דגים שלל כולל ב:3 סלים, וגם בכיור הגדול....
נכון, 100 ביניות ומושטים "מרצפים" פחות שטח מאשר 20 אלבקורים או 12 אינטיאסים,
אולי בסלים או בכיור זה נראה "פחות ריצוף" מאשר על המזח....
אבל העובדות לא משתנות: מעל 100(!) דגים ביציאה ל:3 אנשים...
הפריע לכם 20 אלבקורים על הרציף שנתפשו ע"י 4-5 אנשים-
לשיטתכם "שחיטה", "טבח" ועילה "למתקפה"...
ניתן להבין שאתם ככלל נגד "שחיטה"- להגדרתכם לתפוס ולקחת 20 דגים ויותר ביציאה,
אך מאחר שזכרתי משהו במעורפל - ניגשתי לדו"ח לבדוק, ומה מצאתי?! מתבייש

**זה מה שכתבת בדו"ח הזה גיאצוק היקר:**

"אני רואה שמצאתם את הבור  
התמונות מדהימות כרגיל והכמות באמת חריגה לעונה הזו  
אישית אני חושב שהיה מקום להצבת רף לקיחה גבוה יותר בהתחשב בכמות התפיסות אבל אני מניח שבלהט הרגע היה קשה לחשוב על זה  

תודה על המאמץ והטרחה להביא לנו את הדוח "

וזה מה שאתה הגבת שם איתמר היקר:

"איזה יופי איזה כמות ואיזה חתיכות יפות שחטתם את הכינרת אפשר להגיד, אפילו קרפיונים נתפסו ממש כל הכבוד!

מה הבנית הכי גדולה שיצא לכם להוצא במפגש הזה?
נשמע לי כייף עם קיאק בכינרת יש מצב שאני יעשה את זה מתי שהו בקייץ!"

חיפשתי בתגובותיכם בדו"ח המתוקים שאליו הפניתי, איפה המילים כגון: טבח, פשע, שחיטה?!!!!
לא מצאתי... וואלה לא יודע
התחלתי לתהות: האם מילים אלו שמורות רק לדייגי סירות?!! או שמא רק לדגים גדולים?!!

בקיצור גיאצוק ואיתמר,
אוהב אתכם, מכבד אתכם,
אבל הפעם שגיתם ובגדול.
מי שפרגן לדוח המתוקים שאליו הפנייתי-
משום חובת ההגינות מנוע מלהטיח ביקורת בדבר "שחיטה" כנגד מי שתפס בים וצילם מספר דגים נמוך מזה.
מותר להגיד טעינו, נסחפנו...
לא היה כל מקום להטיח טענות ולהשתמש במילים בוטות-
לא לאחר שפרגנתם בחום לכמויות דגים הרבה יותר גדולות במתוקים...
בתקווה שלא תבחרו "להתבצר" באיזו פינה...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

מכאן גיאצוק התייחסות קצרה לכמה מהדברים שכתבת.....

[/quote]
כתבת גיאצוק:
רפי,
אתחיל בזה שלהגיב באריכות כמו שאתה יודע עם התייחסות לכול סעיף,משפט ומילה בתגובות הקודמות ואז לבקש שלא להגיב באותו השירשור זה לא לעניין ואם להשתמש במילותיך, "זה לא פייר".
באותה המידה יכולת להעתיק ולהגיב באותו שירשור חדש ונפרד שהצעת...
[/quote]

בענין זה גיאצוק,
הגבתי לתגובתך בדו"ח- כי לא היה מקום להעלותה שם.
יכלת לפתוח שרשור זה עם מתן קישור לדוח של בנצי ולציין שפתחת אותו בעקבות הדו"ח.
הסיבה פשוטה וברורה:
אם חבר משתף ומעלה דו"ח יציאה לדיג,
אין מקום להפוך את הדוח לזירת ויכוחים על שאלה כללית.
אם מה שחשוב זה דיון בעניין עצמו-
ממילא תהיה יותר חשיפה והדיון יהיה יותר רציני אם ייפתח בנפרד.
עובדה שפתחת כאן עם הציטוט, אז מה לא פייר כאן?!!!

ולעניינינו.
דעתי ודעתו של איתמר (ושל רבים אחרים) לא משתנות בהקשר כזה או אחר.
אין הבדל מבחינתנו בין אלבקורים ללברקים,לביניות או למושטים.
כמויות כאלו כמו שראינו בדוח של בנצי מטרידות אותנו לא פחות מאותו אילתי שמגיע ולוקח עשרות מושטים ומי שיגיד שאנו לא מעירים לאותו אילתי עם כמויות מופרזות של מושטים הוא או עיוור או שקרן...

שוב מיהרת לשלוף גיאצוק... מתבייש
בכל זאת, אתה לא עיוור ולא שקרן - רק קצת שכחן...
הייתי אומר שיש קצת הבדלים-
בין התגובות שלכם בדו"ח המתוקים אליו הפניתי לבין התגובות שלכם לדוח של בנצי....
אגב, אני זה שאמר שאינכם מעירים באופן ביקורתי שמתקרב לאופן בו ביקרתם את תפיסת האלבקורים-
וכנראה שמסתבר כי אינני עיוור ואינני שקרן: רואה מצוין (גם שלשה סלים גדושים וגם תגובותיכם המפרגנות),
אומר אמת (ה"הערות" שלכם שם נראות ליטופים מחויכים בים של פרגון ו"כבוד" לתפיסות), וכנראה-
עם זכרון קצת יותר טוב משלך... קריצה  

[/quote]
כתבת גיאצוק:
להבדיל מאותו אילתי שמגיע פעם בשנה ולוקח כמות גדולה, בנצי יוצא היום ומחר ומחרתיים ובכול יום שיצליח עד סוף עונת האלבקורים ובכול יום מוצלח שיהיה לו הוא יפרוס אלבקורים לאורך כול הרציף.
וכשהעונה תיגמר תתחיל עונה של אינטיאסים,או טונות שחורות,או לוקוסים דבע,או פרידות או דורדו ואין לזה סוף. כמו לתירוצים...

[/quote]

במקרה גיאצוק,
אותו "אילתי" שהעלה את דוח המתוקים שהזכרתי,
לא מגיע פעם בשנה אלא העלה הרבה דוחות מהכנרת ובכל דוח מעל 10 דגים (קיבלת כמה קישורים במסר),
ושלא יובן לא נכון- מבחינתי שיהיה לו לבריאות וכמוכם פרגנתי לו על השיתוף והמקצוענות הרבה.

לגבי בנצי שוב שגית ובגדול ושוב שלפת ללא בסיס- לא דרך רצינית לטעון,
לא דיברתי איתו לפחות 5 שנים מאז הפעם היחידה בה נפגשנו באקראי והחידה שהחלפנו כמה מילים,
אך ידוע לי שהבנאדם עובד קשה בעסק שלו ויוצא לים בממוצע לא יותר מאשר פעם בשבוע-
לא יותר ואף פחות מ"האילתי" שהעלה את "דוח שלושת הסלים".

וכן, עדיין מנסה להבין מדוע פריסת 20 אלבקורים לאורך הרציף-
שונה מאשר להצטלם מחייך עם מעל 100 ביניות ומושטים שנפרסו לאורך הכיור (לאחר שנפרסו בסלים...)?!!

המשכת להפליג בתיאורים בלתי מבוססים:
מתעלם במודע או שלא במודע, מכך שבתקופת האלבקורים יש ימים גם ללא דגים,
יש הרבה יותר ימים של 0-2 איניאסים לאדם בג'יג- מאשר ימים שסופם פריסת מעל אינטיאסים ברציף...
בנצי לא מטרגט טונות שחורות יותר מאשר פעם בשנה, כנ"ל לגבי דוראדו ופרידות, ועוד שכחת-
בניגוד למושטים ולביניות שכמעט כל יציאה חגיגה אז בסירה זה אחרת ויש הרבה יציאות "יבשות"....

[/quote]

עוד כתבת גיאצוק:

מסקרן אותי המשפט שכתבת :
"דיג ספורטיבי הוא דיג ספורטיבי - מקום בו שיטת הדיג היא ספורטיבית.
"
שיטת דיג לא קובעת אם הדיג הוא ספורטיבי או לא.
מה שכן קובע זה איך,מתי וכמה אתה משתמש באותה השיטה ולבסוף ולא פחות חשוב, לאיזו תוצאה.
אם מישהו עומד עם בוס ושולף דג אחרי דג וזורק אותם לאחור שייתייבשו על הסלעים, זה דיג ספורטיבי??
זה פשע!
אם מישהו יוצא עם חכת ז'ירז'ור ונופל על להקה של עשרות פריטים של לברקים ושולף אותם עד האחרון שבהם זה דיג ספורטיבי??
זה מזעזע!!
לרדת על להקה של 100 פריטים של נצרנים עם חוט ביד זה דיג ספורטיבי??
זו הגזמה פראית!!

[/quote]

אז כך גיאצוק:

כמו בציטוטים הקודמים מדבריך,
אתה חושב כי מה שאתה חושב זו עובדה- אני סבור שאתה שוגה.

דיג ספורטיבי הוא כזה אם הוא כזה- שחרור או אי שחרור הדגים לבטח לא קובע אם בדיג הוא ספורטיבי.
תחרות ריצה היא תחרות ספורטיבית- בין אם היא בבית-ספר ובין אם באולימפיאדה,
משחק כדורגל זו התמודדות ספורטיבית- בין אם בגביע אירופה ובין אם בשכונה....
וכך בין אם המתחרים מקבלים או לא מקבלים כסף- אופי הפעילות לא משתנה וגם לא המהות.
להזכירך, יש תחרויות דיג בחו"ל שהזכייה היא לפי כמות הדגים שנתפסים.....
אז לומר כי לתפוס דג אחד זה דיג ספורטיבי ולתפוס 50 דגים זה לא דיג ספורטיבי?! מלאכותי ומאולץ....

*לתפוס דגים בבוס ולזרוק אותם להתייבש-
זה דיג ספורטיבי אך המעשה מכוער ודבילי כי אם לא למטרה תורמת אין הצדקה להרג לשמו...
*מי שחווה עשרות יציאות לז'רז'ור וחוזר ריק, וביום ספציפי נופל על להקה ותופס 50- אותם לקח לאכילה
עבורו ועבור בני משפחתו, זה דיג ספורטיבי - וזכותו, במיוחד אם זה מיקום שחיש מהר יגיעו לשם הרשתות...
לדבריך מזעזע?! אולי זה מקרה בו "...שבלהט הרגע היה קשה לחשוב על זה " -
ציטוט שלך על תפיסת מעל 100 מושטים וביניות... גילגול עיניים
*לגבי 100 נצרנים עם חוט ביד- תזכיר לי למה זו "הגזמה פראית" בעוד שתפיסת 100 מושטים וביניות זה
  "...שבלהט הרגע היה קשה לחשוב על זה "?!!

נראה לי שכול הסיבות הנכונות בעולם שלשמן אנו יוצאים לדוג התערבבו לחלקנו עם שתי סיבות קצת פחות ראויות כמו שופוני ואגו...
אני בטוח שישנם עוד רבים שיוצאים ונותנים לאלבקורים (ובעונות אחרות לדגים אחרים) בראש ולא מפרסמים.
אז מה ?
להם אנחנו לא נותנים במה ואני בטוח שאתה לא רוצה להיכנס לזה...
צר לי רפי כי אני יודע שהנושא הזה של טרולינג וטרולינג לאלבקורים במקרה הזה מעניינים אותך ומסקרנים אותך ולבנצי יש בהחלט המון ללמד אבל אותי באופן אישי הנושא מעניין בערך כמו שדיג ביניות מעניין את בנצי...

[/quote]

שופוני ואגו?!
שוב פספסת גיאצוק....
*ראשית ולידיעתך, בנצי לא התכוון לפרסם את הדו"ח המדובר-
ועשה זאת רק לבקשתו של מאמון....
*בנוסף, לא על כל תפיסת אלבקורים שלו עלה דו"ח...
אילו קראת את הדו"ח ואת התגובות שלו לשאלות- במקום להיתפס על מספר האלבקורים,
היית רואה כמה זה רחוק משופוני: דו"ח עם שיתוף במיטבו, עם מענה סבלני ומפורט לשאלות....
*לגבי אלו שתופסים אלבקורים ולא מפרסמים- ממש לא הבנתי את המשפט התמוה שלך לפיו: "להם אנו
לא נותנים במה ואתה בטוח שאינני רוצה להיכנס לזה?!!!" אז לא רק שאנחנו נותנים במה לכולם- ועוד איך,
אלא שאני מאוד רוצה להיכנס לזה במיוחד כי כתבת משהו לא נכון ובמיוחד כי ממש אין לי מושג מה התכוונת
ומה רמזת כך שאני סקרן. אם זה לא עוד אמירה סתמית- אנא תכנס לזה ותסביר אל מה כיוונת.
אגב, לפי ידיעתי יש מי שלא מפרסמים כי אינם רוצים 10 סירות שיעקבו אחריהם וייכנסו להם למסלול כשיגיעו
לאזור, יש מי שאולי אינם מפרסמים כי אין להם חשק להתעסק עם ביקורות מהסוג שהטחת בבנצי....

*ואם כבר שופוני ואגו- יש לי להציע היבט אחר:
מאחר וידוע לך כי בביקורתך הבוטה לא תגרום לאיש לחדול מלתפוס מה שהוא תופס, לא לבנצי ולא לאחרים,
מקסימום תוריד להם את החשק להעלות דו"חות- והם ימשיכו לתפוס אותו דבר ממילא, בוא נחשוב מדוע העלית
כזו ביקורת נוקבת?! שמא כל הביקורת הבוטה הזו איננה אלא ביטוי לשופוני ואגו... גילגול עיניים

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

עייפתי מלהמשיך ולהצביע כי אין ממש בדבריך שבפתח השרשור...
מכל מקום, העיקר הוא בעניין תגובתך לדו"ח המתוקים שהעליתי- והוא לא "בן יחיד" כי יש עוד כמה וכמה
דוחות מתוקים עם עשרות מושטים פרוסים בסל ובמגש אשר להם פירגנת בחום-
לעומת תגובתך לגבי תפיסות במלוחים...

בשורה האחרונה: חברים התאפקו בביקורותיכם...
חברים מעלים דוחות כדי לשתף ולהנות את כולנו- וזו מהות הפורום...
מי שאיננו אוהב דוחות מסוימים- בין של אלבקורים ובין של מושטים,
יכול להציץ בנתוני היומן ולהחליט מראש שלא יאהב את הדו"ח- ולדלג עליו...
לקרוא את הדו"ח רק כדי להתריס "הנה אני זועק ומעביר ביקורת" - מיותר,
לעשות זאת בבוטות- לא ראוי ומאוד מיותר...

שבת שלום לכולם... שמש זורחת

עריכה אחרונה: יולי 20, 2012, 02:49:42 AM על ידי rafi
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #14 ב- : יולי 20, 2012, 07:04:19 AM »
נראה לי מיותר כל זה
מבחינתי זהו "הסיפור שאינו נגמר"
לעולם יהיו חילוקי דעות על הנושא הזה והעולם כמנהגו ימשיך וזה לא יעזור לאף אחד
חבל שזה קורה אני יכול להבין איך מרגיש בנצי כי הרי עברתי חוויה דומה (מי שזוכר זוכר)
מי שירצה להגיד ש"הזיגזג" או התבטאות כזאת או אחרת היא היא ששברה את הקש האחרון
אז אוכל לענות לו מבעוד מועד שזאת טעות, כי אם לא הייתה תגובה התחלתית כזאת כלום לא היה מתפתח
לפי הניסיון מההיסטוריה הקצרה(ארוכה) של הפורום שלנו הייתם צריכים להגיע למסקנה שזה לא עוזר או נותן משהו
אז תמשיכו הלאה חברים כי כולנו פה נשאר חברים, חבל לתת סיכוי לאותו מחרחר ריב,
אל תעבירו לו את שרביט הנצחון
שבת שלום ושבת רגועה לכולנו
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!