פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   חוט אוטוני-אזהרה |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוט אוטוני-אזהרה (נקרא 4639 פעמים) |
הדפסה |
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
עד היום בכל הקשור לחוטים לג'רג'ור החוט הטוב ביותר שיצא לי לעבוד איתו זה NANOFIL של ברקלי. חוטים מאוד רכים ונוחים לעבודה, חזקים מאוד ופשוט 0 פלונטרים כבר שלושה חודשים אני עובד עם החוט הזה ומעולם לא היו בו פלונטרים גם ברוחות חזקות זה פשוט מדהים. הטעות שלי שלקחת מידה 0.06 הטסט הוא 4.5 קילו משהו כזה וכבר שתי בניות מפלצות בירדן פיצצו אותו. בהזמנה הבאה 0.12 שלא היה בעיות  בקיצור זו ההמלצה שלי
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
עניין הלולאות נשמע כמו משהו שקשור לסידור החוט על הרולר ולא לחוט עצמו. בדוק אם הרולר תקין וכן אם לא העמסת עליו יותר מדי חוט. ברגע שרולר עמוס ביותר מדי חוט נוצרות לולאות כאלה בדיוק, והדרך מכאן לפלונטרים קצרה, בייחוד כשזורקים דמויים קלים ויש קצת רוח.
החוט המדובר בהחלט נמצא בראש הרשימה בארץ. מכיר המון דייגים שדגים איתו במגוון סגנונות ותמיד משבחים.
כמו כן, אני אוהב גם לדוג עם חוטים של טרבוקו ולאחרונה קניתי שלוש מיני שפולות של חוט מבית היוצר של סאסמי, 0.14, 0.16 ו-0.18 המיועדים לקשירת בניות לבולונז. מדובר בחוט קצת יותר קשיח, אבל חזק ומאוד אמין והכי חשוב, ביחס לקשיחות, כמעט אפס זיכרון. השפולות בנות 25 מטר ולא זולות, לדעתי 10 ש"ח ליחידה.
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
מניסיון אישי שלי הוא באמת חוט לא מומלץ. אומנם לא נתקלתי בתופעות כמו שתיארו פה (פלונטרים), אך יש לחוט נקודת תורפה רצינית - במיוחד בקטרים דקים. נקודת התורפה היא שהחוט "מתייבש" מאד מהר לעומת אחרים. השתמשתי בו במס' קטרים בעבר: קטרים 0.3 ומטה היו זוועה - מתייבשים מהר, ומאותו הרגע גם נקרעים בקלות בלתי נסבלת. קטרים 0.5-0.6 - מחזיקים יותר זמן. החוט לטעמי האישי גמיש מידי (אם נתקע בסלע, צריך ללכת 10 מטרים אחורה בשביל לקרוע אותו - החוט פשוט כמו גומי.
יש שיטענו שהגמישות הזו טובה, מכיוון שכך החוט לא נקרע בקלות וזה נכון, אך עליה וקוץ בה - הוקסט ממרחק ממש לא יעיל.
לדעתי בתחום המחירים שלו (40-70, תלוי בחנות ובקוטר), אפשר למצוא נילון איכותי יותר.
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
גם אני שמעתי דברים רעים על החוט הזה לא ממליץ עליו בכלל 
|
-------------------------------
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
אין לי נסיון עם האוטוני, אז אין לי משהו טוב או רע להוסיף... מה שבטוח שיש חוטים טובים יותר עבור המחיר שמשלמים עליו טרבוקו 0.30 לא נקרע בהטלות סרף עם משקולות 140 גרם. - השוק לידר הוא הריג (מטר וחצי ) 0.50 גם טרבוקו
יש לי חוט אססו 0.18- בונה איתו תלאי רגלו לבומבט, או משקולת קליע לסרגוסים... לפני מספר ימים העסק נתקע בסלע, יד על השפולה, הולך אחורה... להפתעתי נקודת הקריעה הייתה בין חוט הבד לסיכה חוט הבד הוא 28LB!!!
מעולם לא היו בעיות עם חוט הבד בעבר ונראה שהתקלה לא חזרה על עצמה
אולי החוט שלך התיבש, המכובדים פה רשמו דווקא דברים טובים על האוטוני
|
|
|
|
max1
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אוטופי זה מותג פרטי של היבואן. אין חברה כזאת ולא ידוע מי היצרן. לכן אין זיופים ואין חיקויים של החוט. מניסיוני, אין קשר בין המציאות לנתונים שמודפסים על האריזה. בעיות שתוארו יכולות להיגרם כפי שציין בגין גלגול החוט על השפולה או פשוט חוט לא תקין. גם אני נתקלתי בבעיה דומה ומאז קונה חוטים רק של יצרנים מוכרים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לחברת ottoni יש שני סוגים של חוטים :   תודה על השיתוף הויזואלי-הברור מוטי....  אני השתמשתי בעליון שבתמונה- את החוט האחר בתמונה אינני מכיר, 0.30 בז'רז'ור בים על שימנו אולטגרה, מהיציאה הראשונה עד האחרונה- סה"כ 3 פעמים...  בתור מז'רז'ר מתחיל חששתי מהפלונטרים עליהם קראתי, השלכתי דמויים עם בומבט וגם דמוי נוצה, מודה- לא היה לי אף פלונטר והייתי מרוצה מהחוט, כנ"ל בחוטים עבים יותר ששימשו אותי בבולוס.... מניסיון אישי שלי הוא באמת חוט לא מומלץ. אומנם לא נתקלתי בתופעות כמו שתיארו פה (פלונטרים), אך יש לחוט נקודת תורפה רצינית - במיוחד בקטרים דקים. נקודת התורפה היא שהחוט "מתייבש" מאד מהר לעומת אחרים. השתמשתי בו במס' קטרים בעבר: קטרים 0.3 ומטה היו זוועה - מתייבשים מהר, ומאותו הרגע גם נקרעים בקלות בלתי נסבלת. קטרים 0.5-0.6 - מחזיקים יותר זמן. החוט לטעמי האישי גמיש מידי (אם נתקע בסלע, צריך ללכת 10 מטרים אחורה בשביל לקרוע אותו - החוט פשוט כמו גומי.
יש שיטענו שהגמישות הזו טובה, מכיוון שכך החוט לא נקרע בקלות וזה נכון, אך עליה וקוץ בה - הוקסט ממרחק ממש לא יעיל.
לדעתי בתחום המחירים שלו (40-70, תלוי בחנות ובקוטר), אפשר למצוא נילון איכותי יותר.
יתכן רון שההבדל הינו בכך שהשתמשתי בחוט "טרי" שטרם התייבש- לא בבית ולא בחנות... אין לי ספק שאתה מכיר את החוט טוב ממני- במיוחד בז'רז'ור... במקומי הייתי מקשיב לך...  בכל אופן, כשהשתמשתי בו "טרי"- נהניתי ממנו ובהחלט מצאתי אותו כחוט חזק...
|
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
איפה אמרת שקנית את החוט?  אחרי שתענה אני אוסיף שלוש נקודות במקום תשובה( המבין יבין למה)
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
 |
|
|
לחברת ottoni יש שני סוגים של חוטים :   תודה על השיתוף הויזואלי-הברור מוטי....  אני השתמשתי בעליון שבתמונה- את החוט האחר בתמונה אינני מכיר, 0.30 בז'רז'ור בים על שימנו אולטגרה, מהיציאה הראשונה עד האחרונה- סה"כ 3 פעמים...  בתור מז'רז'ר מתחיל חששתי מהפלונטרים עליהם קראתי, השלכתי דמויים עם בומבט וגם דמוי נוצה, מודה- לא היה לי אף פלונטר והייתי מרוצה מהחוט, כנ"ל בחוטים עבים יותר ששימשו אותי בבולוס.... מניסיון אישי שלי הוא באמת חוט לא מומלץ. אומנם לא נתקלתי בתופעות כמו שתיארו פה (פלונטרים), אך יש לחוט נקודת תורפה רצינית - במיוחד בקטרים דקים. נקודת התורפה היא שהחוט "מתייבש" מאד מהר לעומת אחרים. השתמשתי בו במס' קטרים בעבר: קטרים 0.3 ומטה היו זוועה - מתייבשים מהר, ומאותו הרגע גם נקרעים בקלות בלתי נסבלת. קטרים 0.5-0.6 - מחזיקים יותר זמן. החוט לטעמי האישי גמיש מידי (אם נתקע בסלע, צריך ללכת 10 מטרים אחורה בשביל לקרוע אותו - החוט פשוט כמו גומי.
יתכן רון שההבדל הינו בכך שהשתמשתי בחוט "טרי" שטרם התייבש- לא בבית ולא בחנות... אין לי ספק שאתה מכיר את החוט טוב ממני- במיוחד בז'רז'ור... במקומי הייתי מקשיב לך...  בכל אופן, כשהשתמשתי בו "טרי"- נהניתי ממנו ובהחלט מצאתי אותו כחוט חזק... כמו שכבר כתבתי במהלך השרשור הזה לדעתי האישית אם זה מותג פרטי או לא החוט הזה (העליון שבתמונה) הוכיח את עצמו כחוט מעולה עמד ברוב הלחצים, השימוש העיקרי שלי היה בבניות לסיליקונים (עבודה עם בומבט)
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
חבר'ה אני לא מתפלא כשדברים כאלה קוראים הרי אנחנו לומדים רק בדרך הקשה כשבורח דג גדול או כשיש בעיה כזו או אחרת {קשירות וכדומה} אני חושב שכדאי לקנות מוצר שהוא איכותי וידוע {ויש לא מעט כאלו} ולא ל"התפשר" על חוט כזה או אחר כזה שאין לו אבא ולא אמאנ הרי ההבדל בינהם הוא עוד כמה שקלים וכמובן שאפשר להזמין באייביי{יותר זול ,לפעמים המשלוח לוקח זמן} אבל חבר'ה תפנימו על מה שעולה בזול תשלמו ביוקר {או במקרה הזה חברה לא מוכרת } לפעמים כדאי להתאמץ {ותתקנו אותי אם אני טועה} ולקנות חוט או כל דבר אחר בצורה יותר רצינית 
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Carp_Pro
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
28