תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/7/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07-1130 | דמוי דג בינוני - מגוון ג'יגים | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 3 | כ25 קילו |
07-1130 | גיג בינוני - אמואיביק | שינן הניבים (ארוס) | 1 | 5400 בדיוק |
הדו"ח:
תחילת ניצנים בגזרת ראש כרמל עם האנטיאסים יחד עם רוחות דרומיות חזקות בתקופה זו יחד עם הח'ברה שהלכו לחפש את המלכות, גרמו לי לוותר השבוע על יציאה בחסכה מאזור הפרוייקט ב"ג'סר אל זרקא" ובמיוחד שלא קל עם חסכה עם רוחות חזקים ודריפט חזק...
יציאה יום שבת בסירה של אבו אשרף, יושב כמו מלך על כסא נוח, סירה יציבה וסקיפר מספר אחד-תחושה שמזמן לא חוויתי עם כל היציאות בחסקה מג'יסר שם צריך לסחוב דלק, להוריד חבלים, להיכנס לתוך המים לדחוף את החסקה ומה לא

יציאה בים לא שקט למדי ורוחות דרומיות על הבוקר שמתחזקות בהמשך ודריפט חזק אפילו עם סירה כבדה כמו שהיתה לנו....
ציוד, רזרבי

יוצאים ללב ים..יום שבת ויש כ8 סירות באותו אזור...מצד אחד אני אוהב להיות לבדי בשטח אבל הים הפרטי שהזמנתי באינטרנט עוד לא הגיע

יש סימנים של להקות קטנות אבל לא אוכל...
סיפתח ראשון אצל בחור אחד בסביבות 7 ויוצא לו יפיוף ראשון-אנטיאס קרוב ל8-9 קילו...
ממשיכים וממשיכים ותוך כדי יוצאים להם אבו נפחות...
אצלי, למרות שיצאו אנטיאסים במשך כל היציאות בצורה יפה דג קרקעית אחד עוד לא היה לי-אפילו אבו נפחות לא דופקים על הג'יג שלי...וזה בגלל עבודה מהירה ויחס סיבוב גדול ברולרים שלי ואולי חוסר מזל..אבל לאנטיאסים זה טוב..
הפעם, שיניתי סגנון, הגעה לקרקע, כמה מכות בלי לאסוף חוט (בשביל להביא את דגי הקרקעית כמו לוקוסים) והמשך עבודה מהירה עם איסוף חוט כמובן...
קרוב לשעה 9 יש נעילה שנייה אצל אחד הח'ברה, ועוד נעילה אצל עודד בו זמנית ועוד נעילה אצל עוד בחור=3 נעילות בו זמנית (תאבון יפה יחסית לתחילת העונה ויחסית לנסיון מיציאות קודמות העונה אצל כלל המג'גגים)...
מה לעשות, האנטאיסים בגדלים כאלו הם גם חמקמקים ובורחים שניים ועולה רק אחד!
לא מספיק לעלות אותו אנטיאס בודד ואני מקבל מכה יפה שמתחילה בכמה ניקורים לג'יג ואז נעילה וקצת יציאת חוט...
החגורה לא עליי (הורדתי אותה קודם) מקל בבית השכי אבל מהר לא אוהב את התנוחה הזאת ומצמיד את בסיס המקל לאזור הפופיק ומתחיל להעלות את הדג...בהתחלה יש התנגדות יפה וקצת יציאות חוט שמשתוות לאנטיאס של 3-4 קילו אבל הדג מת באמצע ומתחיל "לגרור" אותו אליי...
כולנו חיכינו לאנטיאס ואבו אשרף עם הגנץ'...
עולה צללית אל פני המים וכולם שומעים צעקה שלי "ארווווווווווווס סוף סוף יש לי דג קרקעית" ועוד איזה דג קרקעית, ארוס של 5400 חתיכה יפה מאוד! ברכות מכולם וחיוך שלקח לו שעה להיעלם והמשך עבודה...
בהמשך עולה לו אנטיאס שלישי ואחרון אצל אחד הח'ברה בסירה, שני חיתוכים אצלי מאבו נפחות (דפקא היום אהבו גם אותי

ואצלי מעבר לארוס גם אנטיאס גדול שלא עלה בסוף ופוצץ לי חוט! למה לדעתכם? כן, כן בגלל הקלאץ המחורבן...
הדג דפק על הג'יג, המקל מתעקם בצורה מכובדת, אבו אשרף אומר לי יש לך דג גדול ויציאת חוט קטנה פעמיים עם רולר חנוק אבל לא הבנתי את המסר (ופה זה אולי הטעות שלי שלא הבנתי את הסיטואציה ושחררתי לחץ), מביא את הדג אליי כמה מטרים בקושי אבל מהר מאוד רפיון וקריעת השוק לידר בקשר...
אמרו לי יש לך שוק לידר חלש יחסית (50- ליברות) אמרתי זה יכול להביא מפלצת...זה רק הקלאץ המעאפן...
בדיקת הקלאץ אחרי הקריעה ולא הצלחתי להוציא חוט עם היד, ממש ננעל לגמרי תוך כדי עבודה, אבל מה שמדהים זה איך הדג הצליח בכל זאת להוציא קצת חוט...ואיזה גודל ואיזה כוח יכול להתגבר על דראג כזה?!
אבל, אנטיאס יותר או אנטיאס פחות זה פחות חשוב, לאנטיאס שברח אני קורא "כסף", ואם עלה זהב (הארוס) וזו פעם ראשונה אצלי בכלל, אז אין על מה להצטער...זהב יקר מכסף...
בכלל, ביציאה זו פגשתי אנשים חדשים, אנשים וותיקים, אנשים מנוסים ואנשים פחות מנוסים-שעודד אירח והיווה להם מורה למופת, אווירה של אקשן ושל אנשים נחמדים, סקיפר שלומדים ממנו כל הזמן ואם שואלים אז הוא עונה ויש לו הרבה מה לענות...ועם בונוס הדגים בכלל זה מושלם...
רגע, שכחתי משהו

שבוע טוב לכולם.....