בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  טרחונים - כמה תהיות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: טרחונים - כמה תהיות  (נקרא 1187 פעמים) הדפסה
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

טרחונים - כמה תהיות
« ב- : יולי 07, 2012, 11:45:08 AM »
מבט קצר לממשק הדוחות ונסיון של כמה שנים מעלים תמונה בה הטרחונים נמצאים כאן בוודאות - שכן הם נתפסים בז'רז'ור - אבל משום מה לא נתפסים בפתיונות. בהמשך העונה המגמה מתהפכת ועיקר התפיסות בפתיונות (כמדומני).

יש למשהו הסבר?

האם הם בתקופת רביה עכשיו ותוקפים מי שנכנס לטרטוריה שלהם ובמקביל שומרים על פה סגור ומתנזרים ממזון מוצק? או שעכשיו הם חוגגים על ביזרי ובשלב מאוחר יותר משנים הרגלי אכילה והעדפות מזון?
 IP: [ מחובר ]
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: טרחונים - כמה תהיות
« הגיב #1 ב- : יולי 07, 2012, 19:19:05 PM »
שאלה מצויינת, והנה דעתי בנושא.

חשוב לציין שזה לא בדוק ולא ממקור מוסמך, אלא פרי מוחי בלבד.

מהיכרות שטחית מאוד עם עולם החי, ועולם החי הימי בפרט, ניתן להסיק שמערכות שימור האנרגיה בקרב בעלי חיים הן מן המפותחות ביותר. רואים את זה באופן בולט בבעלי חיים טורפים וכן בדגים טורפים. למשל הדגים שאנחנו תופסים: לוקוס שמעדיף לתקוף מהמארב בשל מבנה גופו שאינו מאפשר מרדף ממושך ומהיר בגוף המים, בניגוד לטונה שיכולה לרדוף אחרי דג עשרות מטרים (אם לא מאות). יכול להיות שהבחירה של הטרולוסים לתקוף רק דגים חיים לאו דווקא קשורה בטריטוריה, אלא באיזה מנגנון ששייך למערכת שימור האנרגיה שלהם. דג שנראה כמו ביזרי או לכל היותר בורי קטן בטוח לא מאיים על טרולוס של קילו וחצי, גם אם זו טרולוסית שנושאת ביצים או טרולוס ששומר על טריטוריה. מעבר לזה, לדעתי לא מדובר בדג טריטוריאלי.
שינויים אלה בהרגלי האכילה מסתדרים עם העובדה שמרבית הדגים מפתחים שכבת שומן סביב חלל הבטן לקראת החורף - מרדפים ממושכים, כמו ספורט, מחטבים את הגוף ושורפים שומן (שוב, אולי אני רחוק, אבל זו רק השערה). לכן, בתקופה זו הם יכולים להרשות לעצמם להיות רזים וחטובים, אבל בעוד חודש חודשיים, לפני החורף, הם צריכים להיות סטטיים יותר ולאכול מזון שיספק להם יותר שומנים וכן פחות לבזבז אנרגיה.
ויכול להיות שהשינויים בתזונה בהחלט קשורים בעונת הרבייה. אם נצא מנקודת הנחה שדג חי מספק לגוף חומר X ורצועת קלמארי מספקת חומר Y, וכשהדג נושא ביצים הוא זקוק לאחד מהחומרים, אין ספק שהוא יבטל לחלוטין אכילת החומר אליו הוא פחות זקוק.

ניסיתי לחפש ברשת חומר על הנושא אבל נתקלתי בעיקר במאמרים שעוסקים בתזונת דגי חוות. אולי שווה אפילו לשאול את ד"ר דני גולני. התופעה הזאת קיימת לא רק בטרולוסים, אלא במרבית הדגים שאנחנו תופסים - אפילו סרגוסים מעדיפים לאכול דברים שונים לאורך השנה.
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 07, 2012, 19:46:52 PM »
תיאוריה מעניינת מאוד.

הרבה פעמים המז'רז'רים מוציאים טרולוס עם בטן ריקה - אז לו הייתי טרולוס, הייתי אוכל מה שיש, לא?

רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 07, 2012, 20:10:59 PM »
אהבתי את הכיוון הלל  אתה בסדר

אייל, אני מייחס לבטן הריקה יותר את זמן התפיסה. לרוב המז'רז'רים יוצאים מוקדם בבוקר או לחלופין מאוחר בערב, ויתכן מאד שיתפס דג עוד לפני שהספיק למלא את ביטנו במיטב הביזרי שיש לים להציע.
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #4 ב- : יולי 07, 2012, 20:34:12 PM »
שבוע טוב
לפי מה שנכתב, בעוד חודש בערך, להתחיל ז'ירז'ור איטי לטרכונים??
לדעתי האישית היא שרוב הטרכונים כשהם קטנים, תוקפים רק מה שזז, "אימונים"?!
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 07, 2012, 21:00:17 PM »
שאלה טובה
התיאוריה שלי אומרת כך
באביב היו המון השרצות קרוב לחוף שוברי גלים ומקומות מסולעים למיניהם המספקים מסתור לדגיגים ובית גידול ראשוני .
אם זה בורים/מרמירים/סרגוים/סטלות/גומברים/סרדין קטן/וביזרי. (אני מדבר על מפרץ חיפה מבתגלים בדרום ועד עכו בצפון).
כל עוד יש להם מה לאכול בקרבת החוף/שוברי גלים,יותר קל ושכיח לתפוס אותם בז׳רז׳ור מאשר בפתיון.
ברגע שהביזרי נעלם והדגיגונים גדלים ומתרחקים/מתפזרים הם פחות נתפסים בז׳רז׳ור ויותר בפתיון במרחק גדול יותר מקו החוף.
באזור שהחברים קוראים לו התעלה. בסביבות ה 100מטר מקו החוף לשם קשה יותר להגיע עם מקל ז׳ירז׳ור.
בתקופה הזאת נאלצנו לעבוד עם הסיליקונים בעזרת בומבט 40גרם והתפיסות התמעטו,אבל הפרטים שנפתסו מרחוק היו גדולים יותר.
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 07, 2012, 21:56:30 PM »
שאלה טובה
התיאוריה שלי אומרת כך
באביב היו המון השרצות קרוב לחוף שוברי גלים ומקומות מסולעים למיניהם המספקים מסתור לדגיגים ובית גידול ראשוני .
אם זה בורים/מרמירים/סרגוים/סטלות/גומברים/סרדין קטן/וביזרי. (אני מדבר על מפרץ חיפה מבתגלים בדרום ועד עכו בצפון).
כל עוד יש להם מה לאכול בקרבת החוף/שוברי גלים,יותר קל ושכיח לתפוס אותם בז׳רז׳ור מאשר בפתיון.
ברגע שהביזרי נעלם והדגיגונים גדלים ומתרחקים/מתפזרים הם פחות נתפסים בז׳רז׳ור ויותר בפתיון במרחק גדול יותר מקו החוף.
באזור שהחברים קוראים לו התעלה. בסביבות ה 100מטר מקו החוף לשם קשה יותר להגיע עם מקל ז׳ירז׳ור.
בתקופה הזאת נאלצנו לעבוד עם הסיליקונים בעזרת בומבט 40גרם והתפיסות התמעטו,אבל הפרטים שנפתסו מרחוק היו גדולים יותר.

עושה שכל
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!