תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/7/2011 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:00 | דג חי - סקומברי | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 12,200 |
8:00 | דג חי - סקומברי | גרבידה (ורדית שישנית) | 3 | 15 |
הדו"ח:
טוב החלטתי להעלות את הדוח הזה כחלק משיתוף החוויה שבדייג על חי יש אפשרות ללמוד על שיטת תפיסת הפיתיון החי בדיון שרפי פתח על הסביקי שנמצא בפורום דייג מסירה.
אז ככה הדוח מלפני שבועיים בערך החוויה התחילה בזה שלא הייתי אמור לצאת באותו סופ"ש ואז בשישי בלילה מקבל טלפון מחבר ששואל איך הים בשבת לאחר שבשישי היה הפוך .
אומר לו שהכל הולך להיות מצוין והים יורד מהר אמר לי מגניב מחר ב 3 בסירה אצלי.
טוב מי אני שיסרב מארגן דברים קשירות אירגונים לישון ובשלוש אני בסירה.
מארגנים ציוד מכינים את הסטים ויוצאים לים מגיעים לכמה נקודות שלו לתפיסת פיתיון חי לא בשיטת הסביקי השיטה הרגילה קלאמרי וקרסים רגילות לאחר שלא הולך אני מציע לעבור לנקודה שאני מכיר לבדוק עם הסביקי מה הולך שם.
מגיעים לנקודה מורידים והופ 12 סקומברים ראשונים במיכל של הדגים חיים.
עוד כמה הורדות ויוצאים להם גם אינטיאסים קטנים על סביקי ששוחררו כמובן .
ממשיכים לעבוד איזה חצי שעה יש מספיק דגים חיים קדימה לנקודה הבאה.
החבר מחליט לנסות גיג קודם מגיעים לנקודה הראשונה חצי שעה עבודה אין כלום ממש יבש.
לאחר שרואים שבגיג לא תגיע הישועה היום מחליטים להעמיק לנקודות קצת יותר פוריות.
מגיעים לנקודה הראשונה אני מוריד ראשון סקומברי, מגיע לריצפה סוגר את החשמלית מביא חצי גילגול כדי לא להיתקע למטה ומקבל בום שהמקל ביד עם נעילה ( מזל שהחזקתי טוב את המקל) מתחילים ריצות נגיחות כמו שאינטיאס יודע ואיזה כיף להתחיל את הבוקר ככה אינטיאס ראשון בסירה.
20 דקות עבודה נוספות על הנקודה ללא תוצאה מחליטים שעלינו לעבוד נקודה.
עוברים נקודה איך ששנינו מורידים דגים מרגישים טאק ואין דג חטיפות אופיניות לג'רבידות מבינים יש ג'רבידות למטה.
מורידים שוב איך שאני סוגר את ההורדה של החשמלי בום יש נעילה 40 מטר מרים אותו ומתנתק.
עושים שוב תיקון ושוב יש לי נעילה על הסקומברי הפעם יוצאת לה ג'רבידה קטנה של 2 + .
עושים שוב תיקון ופתאום כאילו כל הדגים קיבלו הוראה לא לאכול 20 דקות ללא אכילות ואנחנו עוברים לסרוק עוד כמה נקודות ללא תוצאה .
לאחר שעתיים של חיפושים ללא תוצאה מבקש מהחבר לחזור לנקודה שהוצאתי את הג'רבידה הקטנה מגיעים אליה שוב הורדה ראשונה עם נעילה יוצאת לה ג'רבידה 5 קילו הורדה שנייה יוצאת לה ג'רבידה 8,300 ממש חוויה היה שווה לחזור.
בקיצור היה אחלה יום לפינאלה ליווי צמוד של דולפינים אחלה סיום ליום יפה.
הנה הסרטון על הדולפינים