אני אחד שמשתמש המון בסביקי כדי להביא פיתיון חי .
הסביקי זה ריג שעשוי מכמה וכמה קרסים בעלי טיזרים כל חברה והקישוט המיוחד שלה.
אני מת על שיטת הדייג הזאת ויש ימים שממש יבש אני יכול לשבת שעתיים שלוש למלא דליים מהם ולהנות.
בגדול אני משתמש בשיטה הזאת לרוב לתפיסת פיתיון חי לטובת טירגוט הגדולים יותר.
הדגים שנתפסו לי בשיטה הזאת הם .
1. סקומברי
2. טרולוסים
3. מליטות
4.אבונפחות
5.סרדינים
6.אינטיאסים קטנים ( עלו ברביעיות ושלישיות.)
7.סנפנים
יכול להיות ששכחתי עוד לא משנה.
שיטת העבודה שלי היא קשירה של הריג למוביל הראשי למטה שמים משקולות קטנות אני שם שנים של 100 גרם.
העומקים שבהם אני עובד מ 20 מטר עד 40 בערך
לרוב שאנחנו נמצאים בעונה של הסקומברים במהלך הירידה כבר יתקפו את הסביקי ויעלו שישיות שישיות תלוי כמה קרסים הריג.
שמתי לב שהים טיפה עובד הסקומברי נמצאים יותר למעלה ויצא לי לראות תוקפים לי את הסביקי במצב שאני גורר את הסביקי על הדריפט בים רגוע וצלול או קצת עובד תקפו למטה כמטר שניים מעל הריצפה ואפילו גם על הריצפה .
שיטת העבודה שלי הורדה מידי פעם עם עצירות במהלך ההורדה יכול להיות שהם בגובה והם תוקפים או הגעה לריצפה וגילגול ממש איטי למעלה כמה מטרים .
שיטת העבודה הזאת היא בזמן שאתה מחפש אותם.
שיש כמויות לא צריך לעשות שום דבר פשוט להוריד ולהרים דגים.
שיטת העבודה הזאת של החי זה תחום בדייג מסירה שממש אהוב עליי לא פחות מגיג יש כאן הפתעות יפות מגוון דגים שלרוב קצת יותר קשה להביא בגיג כמו הג'רבידות והדאבות שלא תוקפות כמו אינטיאסים ולוקוסים ועוד.
יש יציאת דייג אחרונה שהיתה לפני שבועיים וחצי שיצאתי עם כמות מאוד מכובדת של דגים העלתי דוח להתרשמות איזה דגים נתפסים לאחר העבודה עם הסביקי ותפיסת פיתיון חי והעבודה איתו.
הדוח נמצא כאן.
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=550.0לגבי סוגי הסביקי אני לא יודע עם יש משהוא מיוחד יש כאלה שמגיע עם סיליקון ההוא עם שערות כאלה אני לא בוחר בחנות לפי מה שנראה לי לעין מה שיש אני לוקח.
יותר מזה עם שרוכי נעליים קשורות לקרסים פרמתי אותם ותפסתי אז ככהשאין משהוא מיוחד הם פשוט תוקפים כל דבר.
לגבי הגדלים אני עובד מדצמבר עד מאי בערך עם קרסים 2 אז זה העונה של הסקומברי הגדולים
אחר כך שהסקומברי נעלמים יוכלו להעיד כולם יש מן תנועה מטורפת של דגים בפיש פיינדר שנראה כמו ביזרי זה פשוט הקטנים שנולדו מההשרצות של הסקומברי שהיו כאן יש איזה הפסקה של חודש + ואז שהם גדולים טיפה ומתחילים לתקוף אני עובד עם סביקי מספר 6 - 8 ועובד הרבה על סלע ללוקסים שאוהבים את הגדלים האלה.
הנה כמה סוגי סביקי שיש לי