פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   שרשור סיכום לתחרות- מפגש הז'רז'ור בכנרת |
עמודים: 1 2 3 [4]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שרשור סיכום לתחרות- מפגש הז'רז'ור בכנרת (נקרא 10730 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
שלום לכולם! מכיוון שאני אדם דש בפורום אכתוב כמה מילים של רקע לפני הדו"ח. אני גיליתי לעצמי ג'ירג'ור מושטים נביניות בכנרת לפני 8 שנים. אבל התחלתי לקחת את הנושא ברצינות רק ב-2009, כשישראפיש ארגנו תחרות. מאז אני מתייחס לדייג הזה כלדייג ספורטיבי בלבד, זאת אומרת, או להתכונן או להשתתף בתחרויות שונות שכל מני פורומים וקהילות העבירו. כדייג לפאן זה לא כל כך מאדגר אותי. צריך לציין שטקטיקה של דייג בתחרות ודייג רגיל רחוקים אחוד מהשני כמו תפיסת עולמם של משתתפי מצעד הגאבה לאומת קהילת מאה שארים  אם בדייג רגיל אתה רוצה להילחם עם דג גדול, לטרגט דגים מסויימים, לבדוק דמויים ו מקומות חדשים, בתחרות אין מקום לכל הדברים האלה. בתחרות אתה צריך להגיע להשג מקסימלי בזמן מינימלי בגבולות של החוקים והתקנון. במה זאת אומרת בשטח? לא לנסות לדוג ביניות, לא להתעקב במקום אחת אם אין אכילות רצופות, לבוא למקום מספר פעמים לפני התחרות לאימון, ללמוד את השטח, להגדיר לעצמך תוכנית, להכין דמויים שעובדים הכי טוב ועוד... מכיוון שהשטח די מוכר לי(היו בחוף הזה תחרויות של ישראפיש ב 2010-2011) באתי לאימון רק פעם אחד ביום חמישי לפני הארוע. אחרי סריקת החוף החלטתי שאני אלך שמאלה לכיוון צפון איפה שיש צמחייה במים וקרקע עם סלעים גדולות. שם ביום חמישי תפסתי מספר מרשים של מושטים גדולים, כמעט בכל זריקה דג. לכן ב5:00 רצתי ישר לשם. כניראה שמשהו השתנה מיום חמישי במזג אויר או אולי היו יותר מדי דייגים בקטע הזה של החוף אבל היתה כמות הרבה יותר קטנה של אכילות. עד השעה 7:00 היו לי 12 מושטים בלבד והבנתי שזה ממש לא מספיק כדי לנצח... אני חייב לעזוב לעבודה, אשלים את הדו"ח במהלך היום דימיטרי אכן אין ספק שלתחרות צריך להתייחס במלוא הרצינות ועל כל דייג שרוצה להתחרות צריך לעשות הכנות ואימונים באופן אישי זאת הייתה תחרות ראשונה במים מתוקים בהתראה קצרה שלא הותירה מספיק זמן לאימונים אך בכל זאת הייתה השתתפות מסיבית של חברים שמראש גם ידעו שהסיכוי שלהם נמוך לזכייה בדרוג במקומות הראשונים אך בכל זאת בשביל שיהיה עם מי להתחרות הם השתתפו ויצרו עניין ואתגר למתחרים .בכל אופן השארת אותי סקרן .
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלום לכולם! מכיוון שאני אדם דש בפורום אכתוב כמה מילים של רקע לפני הדו"ח. אני גיליתי לעצמי ג'ירג'ור מושטים נביניות בכנרת לפני 8 שנים. אבל התחלתי לקחת את הנושא ברצינות רק ב-2009, כשישראפיש ארגנו תחרות. מאז אני מתייחס לדייג הזה כלדייג ספורטיבי בלבד, זאת אומרת, או להתכונן או להשתתף בתחרויות שונות שכל מני פורומים וקהילות העבירו. כדייג לפאן זה לא כל כך מאדגר אותי. צריך לציין שטקטיקה של דייג בתחרות ודייג רגיל רחוקים אחוד מהשני כמו תפיסת עולמם של משתתפי מצעד הגאבה לאומת קהילת מאה שארים  אם בדייג רגיל אתה רוצה להילחם עם דג גדול, לטרגט דגים מסויימים, לבדוק דמויים ו מקומות חדשים, בתחרות אין מקום לכל הדברים האלה. בתחרות אתה צריך להגיע להשג מקסימלי בזמן מינימלי בגבולות של החוקים והתקנון. במה זאת אומרת בשטח? לא לנסות לדוג ביניות, לא להתעקב במקום אחת אם אין אכילות רצופות, לבוא למקום מספר פעמים לפני התחרות לאימון, ללמוד את השטח, להגדיר לעצמך תוכנית, להכין דמויים שעובדים הכי טוב ועוד... מכיוון שהשטח די מוכר לי(היו בחוף הזה תחרויות של ישראפיש ב 2010-2011) באתי לאימון רק פעם אחד ביום חמישי לפני הארוע. אחרי סריקת החוף החלטתי שאני אלך שמאלה לכיוון צפון איפה שיש צמחייה במים וקרקע עם סלעים גדולות. שם ביום חמישי תפסתי מספר מרשים של מושטים גדולים, כמעט בכל זריקה דג. לכן ב5:00 רצתי ישר לשם. כניראה שמשהו השתנה מיום חמישי במזג אויר או אולי היו יותר מדי דייגים בקטע הזה של החוף אבל היתה כמות הרבה יותר קטנה של אכילות. עד השעה 7:00 היו לי 12 מושטים בלבד והבנתי שזה ממש לא מספיק כדי לנצח... אני חייב לעזוב לעבודה, אשלים את הדו"ח במהלך היום אני עדיין מחכה להמשך
|
-------------------------------
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
גם אני סקרן בנוגע לחלק השני...
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
DmitryL
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סוף סוף הגעתי להמשך הד"ח...  כמו שאמרתי בבוקר בצד שמאל של החוף נוצר לחץ על הדגים בגלל כמות גדולה של משתתפים שדגו צפןף בקטע חוף קטן יחסי ואני מחליט, למרות שאכילות לא פסקו לגמרי לעבור לקטע חוף אחר. כך ב7:00 אני לוקח את הרגליים ועובר לאיזור הדרומי ביותר. שם אין איש ודגים מרגישים הרבה יותר נוח. האכילות מתחילות מיד ואני מוציא מושטים בקצב נורמלי של דג לשתי זריקות בערך. ברגע שקצב מתחיל להעיט אני עובר מקום ל10-15מ' הצידה ואכילות חוזרות. כך זה נמשך עד לסיום התחרות. ב8:30 באתי לשקילה ונשקל 2390ג' אחרי קיזוז של מושטים בגודל פחות מ15-ס"מ. כמה מילים על הדמויים שהשתמשתי בהם... רוב הדגים נתפסו על ברזלים קטנים במשקל 2.5 עד 4ג'. בינהם היו קאסטמסטרים וכפיות מכמה סוגים. צורה של דמוי לא השפיעה משמעותית על הטפיסות, הצבעים ההשתמשתי היו גבנים של זהב. לדוגמא:   כל הכפיות האלה מצוידות בקרס בודדת וזה מונע תפיסת דמויים בסלעים. צורה של עבודה עם דמויים האלה מאוד פשוטה - לתת לדמוי להגיע לקרקע ולגרור אותו בקצב איטי ביותר. ברגע שאני מרגיש שדמוי עולה קצת מהקרקע אני עוסה עצירה בת חצי שניה ושוב ממשיך בגרירה. מקל ז'ירז'ור עדין מאוד עוזר להרגיש את הנגיות האלה בקרקע ולהגב לפני שהדמוי נתקע בין הסלעים. גם הרולר חייב לעבוד מאוד חלק מאותה סיבה. כמובן חוט בד. כך הקשר שלך עם הדמוי הכי טוב אתה ממש שולט במקום שדמוי נמצא ובצורה שהוא זז. אפשר לכתוב על זה עוד המון ואני מציעה למי שמתעניין פשוט לשאול שאלות יותר נקודתיות ואני אשטדל לענות לכולם. ולסיום אני רוצה להגיד תודה לכל החברי שהרגנו את התחרות, ליריבים, לשופטים ולקהל הצופים. להיתראות במים! 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה על השיתוף 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
הי דימה, היה שווה לחכות להמשך  תודה על הפירוט והשיתוף וכמובן על ההשתתפות והתוצאות  ותודה כמובן על הפירגון 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
סוף סוף הגעתי להמשך הד"ח...  כמו שאמרתי בבוקר בצד שמאל של החוף נוצר לחץ על הדגים בגלל כמות גדולה של משתתפים שדגו צפןף בקטע חוף קטן יחסי ואני מחליט, למרות שאכילות לא פסקו לגמרי לעבור לקטע חוף אחר. כך ב7:00 אני לוקח את הרגליים ועובר לאיזור הדרומי ביותר. שם אין איש ודגים מרגישים הרבה יותר נוח. האכילות מתחילות מיד ואני מוציא מושטים בקצב נורמלי של דג לשתי זריקות בערך. ברגע שקצב מתחיל להעיט אני עובר מקום ל10-15מ' הצידה ואכילות חוזרות. כך זה נמשך עד לסיום התחרות. ב8:30 באתי לשקילה ונשקל 2390ג' אחרי קיזוז של מושטים בגודל פחות מ15-ס"מ. כמה מילים על הדמויים שהשתמשתי בהם... רוב הדגים נתפסו על ברזלים קטנים במשקל 2.5 עד 4ג'. בינהם היו קאסטמסטרים וכפיות מכמה סוגים. צורה של דמוי לא השפיעה משמעותית על הטפיסות, הצבעים ההשתמשתי היו גבנים של זהב. לדוגמא:   כל הכפיות האלה מצוידות בקרס בודדת וזה מונע תפיסת דמויים בסלעים. צורה של עבודה עם דמויים האלה מאוד פשוטה - לתת לדמוי להגיע לקרקע ולגרור אותו בקצב איטי ביותר. ברגע שאני מרגיש שדמוי עולה קצת מהקרקע אני עוסה עצירה בת חצי שניה ושוב ממשיך בגרירה. מקל ז'ירז'ור עדין מאוד עוזר להרגיש את הנגיות האלה בקרקע ולהגב לפני שהדמוי נתקע בין הסלעים. גם הרולר חייב לעבוד מאוד חלק מאותה סיבה. כמובן חוט בד. כך הקשר שלך עם הדמוי הכי טוב אתה ממש שולט במקום שדמוי נמצא ובצורה שהוא זז. אפשר לכתוב על זה עוד המון ואני מציעה למי שמתעניין פשוט לשאול שאלות יותר נקודתיות ואני אשטדל לענות לכולם. ולסיום אני רוצה להגיד תודה לכל החברי שהרגנו את התחרות, ליריבים, לשופטים ולקהל הצופים. להיתראות במים!  תודה על השיתוף, יש לי שאלה - מאיפה אפשר להשיג ברזלים\כפיות כאלו כמו בתמונות ? אפשר לקנות אותם באיביי ? תודה
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
דימה - ההמתנה השתלמה לי  יופי של שיתוף ותרומה נהדרת של ידע ומקצועיות לטובת חברי הפורום  אני משוכנע שיהיו שאלות נוספות בעניין, וכמו כן שאלות בנושאים הקשורים בדייג במים מתוקים. מן הסתם השאלות יועלו שם (פורום דייג במים המתוקים) ואשמח אם תבקר גם שם.  כמובן שבייתר הקטגוריות (פתיונות וזרזור בים)גם שם יש לך הרבה מה לתרום . תודה 
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
DmitryL
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על השיתוף, יש לי שאלה - מאיפה אפשר להשיג ברזלים\כפיות כאלו כמו בתמונות ? אפשר לקנות אותם באיביי ? תודה
troutshop.jp אפשר לחפש דמוים דומים גם בחנויות בארץ, יש כאן הרבה דברים מענינים
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על השיתוף, יש לי שאלה - מאיפה אפשר להשיג ברזלים\כפיות כאלו כמו בתמונות ? אפשר לקנות אותם באיביי ? תודה
troutshop.jp אפשר לחפש דמוים דומים גם בחנויות בארץ, יש כאן הרבה דברים מענינים הכל שם בסינית\יפנית 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
troutshop.jp אפשר לחפש דמוים דומים גם בחנויות בארץ, יש כאן הרבה דברים מענינים בדיוק היום נתקלתי בדברים דומים
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
troutshop.jp אפשר לחפש דמוים דומים גם בחנויות בארץ, יש כאן הרבה דברים מענינים בדיוק היום נתקלתי בדברים דומים איפה ? 
|
|
|
|
DmitryL
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
troutshop.jp אפשר לחפש דמוים דומים גם בחנויות בארץ, יש כאן הרבה דברים מענינים הכל שם בסינית\יפנית  נו באמת!!! אפשרות 1 - תרגום דרך גוגל(במידה ולא הצלחת תקליד בגוגל "איך לתרגם אתר אינטרנט" אפשרות 2 - ללחוץ "ENGLISH" בצד ימין למעלה בחלון האתר היפני
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
|