בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  סוף סוף חוט.
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סוף סוף חוט.  (נקרא 5565 פעמים) הדפסה
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: סוף סוף חוט.
« הגיב #30 ב- : יוני 19, 2012, 21:11:56 PM »
מומלץ מאד לקשור לידר (שים לב שבמקרה הספציפי הזה, שוק לידר זו לא ההגדרה, שכן החוט שאתה מחבר חלש ולא מיועד לספוג את ה"שוק"), ואני בכלל מחובבי הפלורוקרבון.

אם אתה מייעד את זה לכנרת, לדעתי לידר של חצי מטר יהיה דיי והותר.

ואני הייתי שואל - למה?

למה רק 6 ליב'

לדעתי - דווקא בכנרת עם הראות העלובה שיש במים חבל להשקיע בפלורוקרבון ואפשר לשים שוק לידר אמיתי במחיר הגיוני יותר.

בדיוק הסיבה שרשם אביב - במקרה של תפיסה בסלע או ענף, מאבדים את הלידר ולא מטרים יקרים של חוט איכותי.
אני בעד פלורוקרבון באופן כללי, אם כי אכן בכנרת עם הראות הנמוכה הוא יהיה פחות רלוונטי (לכן גם רשמתי שבכנרת חצי מטר לידר הוא דיי והותר).
לפלורו יש תכונות חשובות נוספות מלבד ה"בלתי נראות" - הוא עמיד יותר בחיכוך וקצת קשיח יותר - מה שמוביל לרגישות גבוהה יותר ו"שידור" טוב יותר לדייג.

בכנרת בכל אופן, מכיוון שהדמויים בעלי משקל נמוך, אין חשיבות ל"שוק לידר", פשוט כי אין "שוק" לחוט, ולכן, כל חוט חזק יותר מהראשי הוא פשוט מיותר.
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: סוף סוף חוט.
« הגיב #31 ב- : יוני 19, 2012, 21:19:28 PM »
מומלץ מאד לקשור לידר (שים לב שבמקרה הספציפי הזה, שוק לידר זו לא ההגדרה, שכן החוט שאתה מחבר חלש ולא מיועד לספוג את ה"שוק"), ואני בכלל מחובבי הפלורוקרבון.

אם אתה מייעד את זה לכנרת, לדעתי לידר של חצי מטר יהיה דיי והותר.

ואני הייתי שואל - למה?

למה רק 6 ליב'

לדעתי - דווקא בכנרת עם הראות העלובה שיש במים חבל להשקיע בפלורוקרבון ואפשר לשים שוק לידר אמיתי במחיר הגיוני יותר.

בדיוק הסיבה שרשם אביב - במקרה של תפיסה בסלע או ענף, מאבדים את הלידר ולא מטרים יקרים של חוט איכותי.
אני בעד פלורוקרבון באופן כללי, אם כי אכן בכנרת עם הראות הנמוכה הוא יהיה פחות רלוונטי (לכן גם רשמתי שבכנרת חצי מטר לידר הוא דיי והותר).
לפלורו יש תכונות חשובות נוספות מלבד ה"בלתי נראות" - הוא עמיד יותר בחיכוך וקצת קשיח יותר - מה שמוביל לרגישות גבוהה יותר ו"שידור" טוב יותר לדייג.

בכנרת בכל אופן, מכיוון שהדמויים בעלי משקל נמוך, אין חשיבות ל"שוק לידר", פשוט כי אין "שוק" לחוט, ולכן, כל חוט חזק יותר מהראשי הוא פשוט מיותר.

אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!