תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/6/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8 | דמוי דג בינוני - | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 13 | 60 |
הדו"ח:
יציאה לים ממרינה הרצליה לכיוון לרנקה קפריסין במסגרת קורס משיט בינלאומי שאני עושה לאחרונה
מצתיידים בשני מקלות לגרגור אוכל בשפע חברה טובה ומצב רוח טוב ולדרך

ביציאה מהמרינה המקלות במים עם רפאלות ואין הענות מצד הדגים ועמית המדריך מ"ס 1 של sailor אומר הדג הראשון אנחנו מוציאים מול חיפה

נוסעים קורס 337 לכיוון לרנקה ובדרך מול עתלית רתיחות ענק של דגים עוברים לידם ואין היענות ממשיכים ומגיעים מול חיפה והרולר מבשר שדג ראשון נעול כולם קופצים ועמית מתחיל להביא את הספתח לא לפני שהוא אומר אמרתי לכם שמול חיפה הדג הראשון
שני דקות והדג בסירה ומכאן מתחילה החגיגה כל 10 דקות נעילה ובריחות של דגים הפסקנו לספור
תקיפות של דגים בלי הפסקה האלבקור בטירוך אחרי 8 דגים אני מודיע שזהו לא דגים יותר ומוציאים את הציוד מהמים
חצי שעה וכל הדגים מפולטים בלי עור ולמקרר
והתפריט כל הדרך כללה דגים אלבקור צרוב במחבת אלבקור עם אורז ומה לא כיף של חיים גן עדן

מגיעים לקפריסין מבלים יום וחצי ובחצות חוזרים לארץ אני נכנס לנוח ומתעורר מרעש דפיקות וקולט שהחגיגה התחילה למעלה בסיפון גוודאת מחליט להוריד רפאלה למיים ותוך חצי שעה מוציא 4 דגים אני עולה לסיפון ומחליטים לנסות לדוג ולשחרר את הדגים ותוך 5 דקות עולה הדג החמישי מנסים לשחרר אותו ולא כל כך הולך
הדג משתולל ויש סכנה להיפגע מהקרסים ומפה אנחנו מוותרים על הדייג להיום יש מספיק דגים לכולם הדגים מפולטים ולמקרר
הלילה יורד ועושים משמרות על ההגה ובמשמרת שלי אני רואה ומבין למה יש טונות בכמויות כאלה
להקה של סרדינים 80 מייל מהחוף חוצה את היכטה ויותר מ10 דקות הם ממשיכים לחצות אותנו כמויות אדירות של סרדינים זה היה מחזה מהמם
בבוקר אחרי 30 שעות הפלגה מגיעים להרצליה עייפים וחושבים על ההפלגה הבאה