תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
9/6/2012 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
כל הבוקר | דמוי דג קטן - סטרייקפרו דגם eg-075f דגם צבע 321 | אמנון מצוי (עדדי) | 17 | מספיק |
סביבות 11 | דמוי דג קטן - סטרייקפרו דגם eg-073sp דגם צבע 001 | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | הערכה חצי ק''ג |
הדו"ח:
בשבועות האחרונים אני פוקד את הכינרת כל שבת
גם השבת לא פספסתי

מרים טלפון לגיאצ'וק ולאיתמר ומזמין אותם להצטרף
גיאצ'וק עונה בחיוב ואיתמר כרגיל תקוע בעבודה

יום שישי אחר הצהרים אני מקבל טלפון מפתיע ובצד השני עידן פרנקו (עמיקו)
מטרת השיחה היתה לברר פרטים לגבי ז'ירז'ור בכינרת בשבת
בלי לחשוב פעמים אני מזמין אותו להצטרף אלינו
בערב מתברר לי שגם טל נמצא איתו באותו מלון וגם הוא מוזמן להצטרף
קבעם להיפגש ב5 בבוקר בנקודה
שבת השקמה מוקדמת איסוף זריז של גיאג'וק ואנו בדרך לכינרת
מגיעים בדיוק ב 5 וטל כבר ממתין בנקודה
פתחים ציוד ומתחילים לעבוד
עידן עדיין לא היגיע וטל שולח לו s.m.s אבל אין תשובה

בינתים השמש עולה ואנו נהנים מזריחה מדהימה
ודגים בגדלים שונים מתחילים לעלות אחד אחרי השני
הקטנים חוזרים למים
גם היום רוב העבודה נעשתה עם בובות בגדלים וצבעים שונים
אצלי כיכב דמוי של סטרייקפרו דגם eg-075f דגם צבע 321 שהניב את רוב התפיסות
דמוין נוספים שתפסו הם סטרייקפרו דגם eg-073sp דגם צבע 001 וספינר זהב של d.a.m
בינתים מצטרף גם נעמן ומבי איתו חבל במקום זה ששכחתי כדי להוריד את סל הדגים למים תודה נעמן
הזמן עובר וטל צריך לעזוב תודה לך טל על הביקור וההשקמה המוקדמת כדי לבלות כמה שעות עם חברים

הזמן עובר ובשעה 9:30 בערך עידן מגיע לניסיון קצר במתוקים ולאחר שעה גם הוא עוזב אותנו תודה גם לך על הבלוי המשותף

כמות המרדפים והתקיפות ירדה ואנו מתחילים להסתובב ולחפש להקות של דגים בתקווה שנצליח לדוג עוד כמה פריטים
חצי שעה לפני שאנו מתקפלים אני מקבל תקיפה רחוק מהחוף ומיד ריצה משוגעת אין ספק שמדובר בבינית
מאבק קצר ואני רואה אותה אבל אני בבעיה המקום שבו אני עומד נמצא כ 4 מטר מעל המים כך שאין לי אפשרות להעלות דג בגודל כזה הערכה חצי ק''ג עם ציוד אולטרלייט וחוט 0.18
הגברת מנסה להיכנס בין הסלעים אבל למזלי היא לא מצליחה וחוזרת חזרה למים הפתוחים
גיאג'וק נחלץ לעזרה והיא בחוץ כמה תמונות והיא חוזרת למים
לאחר שחרור הבינית אנו מנסים עוד קצת את מזלנו אבל ללא הצלחה
מחליתים להתקפל גיאג'וק מפנק אותי בגלידה

מקפלים ציוד ונסעים הביתה
הדגים שיופיעו בתמונה הם שלל משוטף של גיאג'וק ושלי
כמה מסכנות
1.שעות הדייג השבוע היו מאור ראשון ועד 9 שונה משבוע שעבר אז הדייג התחיל ב9 והסתים בשעות הצהרים המקדמות
2.רוב המרדפים והתפיסות היו על דמוים קטנים שצוללים מעט אצלי עבד בעיקר דגם טייגר ירוק בטן כסופה לאומת שבוע שעבר שעבדו בעיקר דמוים לבנים או לבן ראש אדום
3.לאור השינוי בשעות הדייג והשינוי בהעדפת צבע וסוג הדמוים אני ממליץ להגיע לדייג מוקדם בבוקר ולנסות למשוך עד שעות הצהרים המוקדמות ולהצתיד במספר דגמים וגוונים של דמוין כי לעולם אין לדעת מה ומתי הדגים יעדיפו לתקוף