תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
8/6/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
כל היום | דמוי דג בינוני - מגוון דמויים | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 6 | כ10 ק"ג |
כל היום | שרימפס - | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 29 | כ30 קילו |
צהריים | שרימפס - | דבק / אמלה (דבק נצמד) | 1 | כחצי קילו |
הדו"ח:
יום שייזכר להרבה שנים......
יציאה מאזור "הפרוייקט" שוב יום שישי,
התכנון, חיפוש קצת בייבי אנטיאס וקצת חזירים.....
האזור, תקלת סלעים, לא עמוק מאוד, אזור מוכר שהייני בו לפני אבל לא מצאנו את האנטיאסים בזמנו, ועכשיו בעקבות המלצה מאישר יקר מגיעים שוב לשם לחפש אותם...
אני, עודד, דירגאם (איש הלוקוסים החדש) ואחיו הישאם והפעם עוד בחור חדש בשם אבראהים שמצטרף פעם ראשונה לדיג מסגנון זה.....
יציאה מוקדמת הפעם, כבר אור ראשון ואנו בחסקה, ים רגוע, שקט וכמעט בלי רוחות......אין יותר נוח מזה.....
הגעה לנקדה, התארגנון של החברה, עזרה לבחור החדש ועוד לפני שמרכיב את הפיש פיינדר שלושת החברה מורידים את הג'יגים+הישאם מוריד פתיונות. אני עוד לא התפניתי לארגן את הציוד שלי...
הורדה ראשונה, דירגאם נעול על הג'יג, במקביל עודד נעול על הג'יג ואבראהים נעול על הג'יג, ואצל הישאם אכילה אכזרית על הפתיון

הישאם לא נועל את הדג עם הפתיון, אבראהים מאבד את הדג מהג'יג, דרג'אם מעלה חזיר יפיוף של מעל 2 קילו ועודד מעלה בו זמנית אנטיאס זרזיר של קילו+...
כזה דבר בהורדה ראשונה עוד לא היה לנו, ואיזה סיפתח יפה לאותו יום.........

ממשיכים אבל האנטיאסים כנראה נעלמו, ומתחילה חגיגת החזירים......אבל לא סתם חגיגה, אלא החזירים התחילו לעלות למעלה ולהתקרב כמה מטרים את הסירה...להקות ענקיות של מאות פרטים....מחזה שלא ראיתי בחיי...
זה הזכיר לי את הסרטון שהעלה לפני תקופה אבי חכם עם החזירים מהקיאק...
המים היו שקופים ובלי עכירות או תזוזת גלים.....זה נהיה כמו לדוג מאקוואריום...הישאם עם הפתיונות ואבראהים מחליפים לו למדאי עם פתיון ואז דירגאם מחליף גם לפתיונות ולא היה צריך להוריד לקרקעית...
החברה עמדו על שפת החסקה, מסתכלים למטה על הדגים, מורידים פתיון כמה מטרים ורואים את הדג שבא לנגוס מהפתיון...
הישאם והחברה מתחילים לחגוג על החזירים ומתחילים לעלות אחד אחרי השני...חתיכות מחצי קילו עד 3 קילו...
הלהקה אחרי הרבה זמן צוללת לעומק וזזה לה.ואז נכנס הפיש פיינדר לפעולה מאומצת בשביל לאתר שוב את הלהקות....
מוצאים להקה, מעלים את הראשון, משאירים קצת בגוף המים, מקרבים את האחרים ומורידים פתיונות...ו"אוספים חזירים" שנותנים יופי של פייט
על הסירה כל שתי דקות מישהו צועק "איזה יום יפה" פשוט אווירה יפה, דגים משתפים פעולה, אקשן לזמן ארוך, גם החדשים וגם הוותיקים תפסו...מה צריך יותר מזה...
בהמשך זה נחלש.....ומתחילים לעבור לעוד נקדות.....
סריקה עם הפיש פיינדר מספר נקדות נוספות ומסבים לנקדות הספציפיות מגלה עוד חזירים ועוד מה שנראה כמו אנטיאסים (כבר מתחילים להבדיל בסימנים בין זה לזה

הורדות של ג'יגים, עודד מוציא 4 אנטיאסים נוספים ואני עוד אחד והחברה עוד כמה חזירים פה ושם....
מתקרבים ל12 וצריך לזוז אבל האקשן עוד לא נגמר לגמרי, למרות שירדו התפיסות, אבל צריך לזוז למרות הרצון להישאר יותר....
בסופו של יום חלומי, 29 חזירים ששקלו בסוף כ45 קילו ולא כפי שרשמתי קרוב ל30...הישאם היה אלוף החזירים הפעם למרות שכולם בסוף הוציאו...אבראהים שהצטרף פעם ראשונה לדיג זה העלה מעל 7 חזירים במדאי ופתיונות רגילים ש 3 חזירים מתוכם במשקלים נאים..אחד קרוב ל3 קילו (הכי גדול שהיה לנו)
עודד עם הכי הרבה אנטיאסים (5)
דבק אחד נתפס והושאר כי יש לו טעם טוב...
אבו נוח קטן...
סה"כ 37 דגים: 29 חזירים, 6 אנטיאסים זרזירים, דבק ואבו נוח אחד...
אני טס להתחיבות (האלוהית שלי) והחברה מארגנים את הציוד וחוזרים הביתה חולמים עם מידת סיפוק שלא האמנתי שאראה ברמה כזאת...אפילו עודד האנרגייזר לא היה לו מזמן יום כזה והיה כיף לראות אותו מסופק עם חיוך מצד לצד

בעקבות ההצלחה, מספר חברים ביקשו לצאת גם היום, בוקר ואחרצהריים אבל למרות הפיתוי הגדול הייתי צריך לא להיסחף ולתת לגוף מנוחה בתקופה כזאת עמוסה עם חוסר שינה... וגם למשפחה מגיע קצת זמן איכותי...
גם האנטיאסים וגם החזירים יחכו לנו, בהמשך יש יותר זמן חופשי לי , והדגים רק יגדלו עוד קצת

והגרעין מתקשה עוד ועוד...אותם אנשים שהצטרפו מההתחלה ולא וויתרו גם אחרי התחלה בלי תגמול מיידי כרגע קוצרים גם הם את הפירות שהם השקיעו בהם

אותם אנשים גם יופי של חבורה וגם יופי של דייגים שקולטים מהר ומבצעים בצורה מקצועית את הדיג...
יום שייזכר להרבה שנים.....