לרבים מאיתנו היו יציאות לדיג עם חוויות מרתקות, לכל אחד מאיתנו מן הסתם זכורה במיוחד איזו יציאה בלתי נשכחת- מן הסתם לרוב (אך לא רק) עם תפיסה חריגה מבחינתו ...
חשבתי שיהיה "פאן" לחזור ולהנות בצוותא מאותם רגעים קסומים ובלתי נשכחים, קצת תמונות, אולי סרטונים, וים של חוויות
אצלי היו כמה, אך יש יציאה אחת שלא אשכח לעולם- שגרמה לי להרגיש לכמה דקות "על גג העולם" כמה דקות עליהן אני מתענג ומתרפק בהנאה כבר יותר משנתיים... ועל כך - בתגובה הבאה להודעה זו...
עריכה אחרונה: אוגוסט 14, 2011, 15:56:50 PM על ידי rafi
מאי 2009, עד אז הייתי רדוף ע"י פנטזיה לא מוגזמת: לתפוס בטרולינג דג של מעל 20ק"ג, רף ה:10ק"ג+ היה מאחרי, נסיונות ספורים לדוג על בורי חי עם ריתמה- הסתיימו בנצחונם של הדגים בקטע של "ניסוי וטעיה"- התקיפות הסתיימו בווירים שבורים ותלושים.. מטבע הדברים רמת ה"אטרף" להביא את ה"צוללת" הראשונה- עלתה ועלתה....
ואז הגיע היום, ה:15/5/09... דו"ח הדיג של אותו יום עלה עד עתה רק בפורום הקיאקים IKF, אז הוא יובא כמעט כלשונו.... מי שטרם קרא- מה טוב.... מי שקרא- כבר אירע שנהניתי לקרוא או לצפות בשנית בספר או סרט טוב...
מאיפה להתחיל? מהתחלה...
5:30 בבוקר בסירה של אלון הרפז, מני (מניקו24) ואני משלימים את הצוות, צוות לא רע מסתבר בדיעבד....
שלושה דמויים+ ריתמה עם בורי, עושים דרכם אל הכחול העמוק, 2 מקלות של מני ושני מקלות שלי, אלון מוותר על שלו- ממילא הכל של כולם.... 7:30 לערך, בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז- תקיפה סמוך ל"בויות" שמול הקריות...... מזנק על המקל ומתחיל לעבוד בזהירות... (בכל זאת חוט נילון 0.40), בחלוף מס' דקות, הגאנץ' הטוב בעולם לדגים עד 10 ק"ג (יהי זכרו ברוך.... ), ננעץ בפלמוד יפיפה שחמד את הדמוי ה"סילבר-בלו-מקרל" של רפאלה... יש פלמוד שלאחר כמה שעות נשקל והראה 9.4 ק"ג....
שמחה קטנה בסירה, אומר לחברי שעשינו את שלנו ומעכשיו אם נתפוס זה יהיה בונוס..... רק שלא שיערתי איזה בונוס נמצא בדרכו....
בחלוף פחות משעה, אני על ההגה, ואז- רעש מרנין מפלח את האוויר.......- בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז........ אלון צועק "זה המקל של הבורי"!!!! וברקע- בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז...... ועוד בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז..... מזנק על המקל- שם יש לי חוט "עבה" יחסית בגלל הריתמה....- חוט "אנדה" 40 ליב' קשור אל 1מ' חוט פלורו 30 ליב' (חוט נילון 0.50 בקרוב) של יוזורי, שקשור אל וויר (אמריקן פישינג וויר 58ליב') אליו מחוברת הריתמה.... החברים התחשבו ב"אטרף" שלי להגשים את הפנטזיה- ונתנו לי את הזכות לאחוז במקל...
החוט יוצא בטירוף ואני מבין שאסור להדק, בכל זאת נילון 0.50..... אלון שולט בסירה ובהגה לפי בקשותי המשתנות מידי דקה- "שמאלה, ימינה, תגביר, לאט.. " (הדרך הנכונה לעבודה מתואמת- האוחז במקל מכוון את האוחז בהגה, בעבודה מול פלמוד גדול שבכל רגע יכול לשחות לכיוונך ולהגיע עם שיניו אל החוט, אסור להרדם בשמירה), מני מנקה חיש מהר את המקלות עם שלשת הדמויים שנאספים לסירה- ובהמשך מפנה את כל השטח מחפצים..... *חשוב להבין, טרולינג זו עבודת צוות ופחות חשוב מי מחזיק במקל עם הדג- אם מסביב הדברים לא "מתקתקים" אז האוחז במקל מאבד ריכוז וכשיש דגים גדולים -המחיר מיידי....
אגב, מני מצויד בסלולארי חדש עם מסרטה ומודיע שאנחנו בסרט- פעם ראשונה מסריטים תפיסה...
בחלוף דקות ארוכות של משחקי כח, כל אחד מושך לכיוון שלו, היצור הגדול שבקצה החוט מגלה סימני עייפות ומתקרב, ברקע כמובן הלהיט "בוא לאבא"- אני שר ומני מצטרף.... (שיר ליווי לדגים גדולים שמגיעם לסירה...) לבקשתי המנוע מודמם ומורם, אל הסירה מתקרב ונגלה לעינינו מובידיק- פלמוד ענק....
סמוך לסירה כמה ריצות צפויות - מזל שהבאתי אותו מותש, מבקש ומקבל ליד את הגאנץ' האהוב- ידית מעץ ושפיץ קטלני, היצור היפיפה נגרר סמוך אל דופן הסירה, כהרגלי- מקל עובר ליד שמאל והגאנץ' שבימין ננעץ בדג, ו.......- הענק מקבל קריזה ומרביץ ריצה למעמקים, הגאנץ שהרים בכבוד דגים במשקל 10 ק"ג משמיע קול שבירה- ואני נותר עם חצי מקל ביד.... הענק זוכה בכינוי "מובידיק"...
ממשיכים לעבוד בקור רוח, מובידיק שוב נגלה לעינינו כשהפעם חצי-גאנץ' נעוץ בו, מקרב אותו לסירה, הפעם שני הלוחמים שלצידי מוכנים עם גאנצ'ים מנרוסטה שאותם שלפו חיש מהר, מובידיק מנותב לצד הסירה, אלון ומני נועצים בו שני גאנצים- ומובידיק בסירה
"מי שלא שמע את קריאות השמחה שלנו ולא ראה את הריקוד המזרחי-אינדיאני שרקדנו -לא ראה שמחה מימיו"
בהמשך קינחנו בדאור יפיפה- נדיר בטרולינג, וחזרנו הביתה עם הראש בעננים...
הסרטון עבר כולו מדיסקט אל איל הלפרין שערך והעלה ליוטיוב- רצוי לשמוע עם רמקולים כי כשהדג מתקרב יש מנגינות... תהנו...
מאי 2009, עד אז הייתי רדוף ע"י פנטזיה לא מוגזמת: לתפוס בטרולינג דג של מעל 20ק"ג, רף ה:10ק"ג+ היה מאחרי, נסיונות ספורים לדוג על בורי חי עם ריתמה- הסתיימו בנצחונם של הדגים בקטע של "ניסוי וטעיה"- התקיפות הסתיימו בווירים שבורים ותלושים.. מטבע הדברים רמת ה"אטרף" להביא את ה"צוללת" הראשונה- עלתה ועלתה....
ואז הגיע היום, ה:15/5/09... דו"ח הדיג של אותו יום עלה עד עתה רק בפורום הקיאקים IKF, אז הוא יובא כמעט כלשונו.... מי שטרם קרא- מה טוב.... מי שקרא- כבר אירע שנהניתי לקרוא או לצפות בשנית בספר או סרט טוב...
מאיפה להתחיל? מהתחלה...
5:30 בבוקר בסירה של אלון הרפז, מני (מניקו24) ואני משלימים את הצוות, צוות לא רע מסתבר בדיעבד....
שלושה דמויים+ ריתמה עם בורי, עושים דרכם אל הכחול העמוק, 2 מקלות של מני ושני מקלות שלי, אלון מוותר על שלו- ממילא הכל של כולם.... 7:30 לערך, בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז- תקיפה סמוך ל"בויות" שמול הקריות...... מזנק על המקל ומתחיל לעבוד בזהירות... (בכל זאת חוט נילון 0.40), בחלוף מס' דקות, הגאנץ' הטוב בעולם לדגים עד 10 ק"ג (יהי זכרו ברוך.... ), ננעץ בפלמוד יפיפה שחמד את הדמוי ה"סילבר-בלו-מקרל" של רפאלה... יש פלמוד שלאחר כמה שעות נשקל והראה 9.4 ק"ג....
שמחה קטנה בסירה, אומר לחברי שעשינו את שלנו ומעכשיו אם נתפוס זה יהיה בונוס..... רק שלא שיערתי איזה בונוס נמצא בדרכו....
בחלוף פחות משעה, אני על ההגה, ואז- רעש מרנין מפלח את האוויר.......- בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז........ אלון צועק "זה המקל של הבורי"!!!! וברקע- בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז...... ועוד בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז..... מזנק על המקל- שם יש לי חוט "עבה" יחסית בגלל הריתמה....- חוט "אנדה" 40 ליב' קשור אל 1מ' חוט פלורו 30 ליב' (חוט נילון 0.50 בקרוב) של יוזורי, שקשור אל וויר (אמריקן פישינג וויר 58ליב') אליו מחוברת הריתמה.... החברים התחשבו ב"אטרף" שלי להגשים את הפנטזיה- ונתנו לי את הזכות לאחוז במקל...
החוט יוצא בטירוף ואני מבין שאסור להדק, בכל זאת נילון 0.50..... אלון שולט בסירה ובהגה לפי בקשותי המשתנות מידי דקה- "שמאלה, ימינה, תגביר, לאט.. " (הדרך הנכונה לעבודה מתואמת- האוחז במקל מכוון את האוחז בהגה, בעבודה מול פלמוד גדול שבכל רגע יכול לשחות לכיוונך ולהגיע עם שיניו אל החוט, אסור להרדם בשמירה), מני מנקה חיש מהר את המקלות עם שלשת הדמויים שנאספים לסירה- ובהמשך מפנה את כל השטח מחפצים..... *חשוב להבין, טרולינג זו עבודת צוות ופחות חשוב מי מחזיק במקל עם הדג- אם מסביב הדברים לא "מתקתקים" אז האוחז במקל מאבד ריכוז וכשיש דגים גדולים -המחיר מיידי....
אגב, מני מצויד בסלולארי חדש עם מסרטה ומודיע שאנחנו בסרט- פעם ראשונה מסריטים תפיסה...
בחלוף דקות ארוכות של משחקי כח, כל אחד מושך לכיוון שלו, היצור הגדול שבקצה החוט מגלה סימני עייפות ומתקרב, ברקע כמובן הלהיט "בוא לאבא"- אני שר ומני מצטרף.... (שיר ליווי לדגים גדולים שמגיעם לסירה...) לבקשתי המנוע מודמם ומורם, אל הסירה מתקרב ונגלה לעינינו מובידיק- פלמוד ענק....
סמוך לסירה כמה ריצות צפויות - מזל שהבאתי אותו מותש, מבקש ומקבל ליד את הגאנץ' האהוב- ידית מעץ ושפיץ קטלני, היצור היפיפה נגרר סמוך אל דופן הסירה, כהרגלי- מקל עובר ליד שמאל והגאנץ' שבימין ננעץ בדג, ו.......- הענק מקבל קריזה ומרביץ ריצה למעמקים, הגאנץ שהרים בכבוד דגים במשקל 10 ק"ג משמיע קול שבירה- ואני נותר עם חצי מקל ביד.... הענק זוכה בכינוי "מובידיק"...
ממשיכים לעבוד בקור רוח, מובידיק שוב נגלה לעינינו כשהפעם חצי-גאנץ' נעוץ בו, מקרב אותו לסירה, הפעם שני הלוחמים שלצידי מוכנים עם גאנצ'ים מנרוסטה שאותם שלפו חיש מהר, מובידיק מנותב לצד הסירה, אלון ומני נועצים בו שני גאנצים- ומובידיק בסירה
"מי שלא שמע את קריאות השמחה שלנו ולא ראה את הריקוד המזרחי-אינדיאני שרקדנו -לא ראה שמחה מימיו"
הסרטון עבר כולו מדיסקט אל איל הלפרין שערך והעלה ליוטיוב- רצוי לשמוע עם רמקולים כי כשהדג מתקרב יש מנגינות... תהנו...
מאיפה להתחיל? מהתחלה...
אצלי התפיסה שלא תשכח היתה באפריל לפני 6 שנים. קצת ארוך אבל ככה עלה במקור...
הבוקר שהתחיל עם צינון קל וחולשה בכל הגוף התנהל לו בעצלתיים תוך כדי שאני בולע אקמולים בקצב רצחני והיום מזדחל ונמרח. ואז הצילצול. זה שמקדים לשאלה הנצחית : "בא לך לצאת לדוג?"
השעה 5 אחה"צ,אובך,רוחות בכל הכיוונים,חם ומגעיל ואנחנו בדרך לגשר אריק. תולעים ותירס ומשקולות כבדות. הקרסים גודל 2 מברונזה . על התירס היה חלש אבל על התולעים חגגו... משיכות יפות וביניות ארוכות ראש בגדלים שנעים סביב 30 ס"מ יוצאות בקצב. ישר אני מתארגן על 2 קרסים גודל 12 מתחת למשקולת ורצועות תולעים באורך ס"מ לסרדינים. הם כמובן משתפים פעולה ויוצאים,לפעמים גם בזוגות. גודל ממוצע של 10 ס"מ. תפירות מהירות דרך הראש ולכל אורך הגוף ונעיצה בזנב כפי שמופיע במאמר על דיג במים מתוקים. פה ושם משיכות של ביניות וכיפופים קלים,ביניות באיזור ה-30 מס"מ יוצאות פעם ב ואחת נתפסה גם על חכה של זיו כשזרק במעלה הזרם,התחרט וגילגל חזרה. סוג של ז'ירז'ור עם סרדין אם תרצו. ואז זה מגיע,החכה החדשה מתכופפת. החכה בלאק ווידו של דיווה אורך 3.5 מטר והרולר שגם הוא חדש,מדגם לונג בוו 80 של אוקומה או המוכר גם כ-LB80 נקנו כחודש לפני ב"אל-הים". החוט של סופיקס 0.45,תלאי של סופיקס XL גם בעובי 0.45 וקרס ברונזה גודל 2. אחרי כמה שנים עם הבלאק ווידו 3 מטר כנראה שקצת חששתי משימוש מופרז בכוח עם החכה ונתתי לרולר לעבוד קצת יותר פתוח עם בקרה ידנית על הספולה. משיכות ימינה ושמאלה ובעיקר לעומק אבל זה לא עוזר. פימפום סדיר והגברת בחוץ. בינית ארוכת ראש באורך 60 ס"מ. דג יפה לכל הדעות אבל בהתחשב בכמות העצמות,חשבתי פעמיים אם לקחת או לא. קילו וחצי זה המינימום מבחינתי לבינית וחשדתי שלמרות האורך,הבינית הזו לא עוברת. מסתבר לאחר מכן ששקלה 1.4 קילו. זה היה זכר אגב עם גבשושיות על האף מהגדולות ביותר שראיתי אצל הזכרים אפילו גדולים ממנו בהרבה. החכה נחנכה ואני מבסוט תופר תולעים וזורק למים. מדברים,זמן עובר והשמש שוקעת. מתחיל להיות קריר פתאום ודי מבאס כי אין לי מעיל וכולי מצונן ותשוש וכבר יש מחשבות על קיפול. זיו מתעקש,הזמן עובר והחכה החדשה מתכופפת,לא עולה וחוט יוצא. מהר... שפמנון גדול בצד השני והזרם חזק. מהדק את הקלאץ' קצת יותר ומתחיל לעבוד עם החכה. זה לא בינית של קילו וחצי . זה שפמנון עצבני שעושה שמיניות. החכה צריכה לעבוד... פימפום,פימפום ועוד פימפום. הוא מרביץ משיכה לכיוון השיחים ואני מושך הפוך כלפי חוץ. הוא מנצח וחותך לעומק. זה לא מסתדר וצריך להוציא את החכות שליד אני מאתר את הזרם העיקרי ומכוון אותו אליו ולתוכו. מיד הלחץ מתמתן והוא כאילו קופא במקום. זה השלב שצריך להתחיל לשלב הרמה והבאה. הרמה-החכה ניצבת לזרם ומושכת ימינה ולמעלה. פימפום. הבאה-החכה מקבילה לזרם ומושכת שמאלה והצידה ולמעשה מאפשרת היסחפות קלה של הדג בזרם וניתוב שלו לגדה. פימפום. ואז הראש שלו יוצא. אחד הגדולים שלי עד היום אבל כבר אין את הפחד שאולי זה דג ולא שפמנון למרות כל מה שהאינסטינקטים אומרים לי ועכשיו אפשר להרביץ. הוא גם קצת נחלש והגב קצת כואב. החכה מכופפת בצורה מקסימה והחוט שורק. משיכה אחרונה והראש שלו מונח על הגדה. הערכה במקום של 10 קילו. הוא נשאר בחוץ כל הדיג כדי שלא יפריע אבל לא חזר איתנו הביתה החכה נחנכה ואני מבסוט החוט גם מסודר יותר טוב כשהוא הדוק... תופר סרדין ושולח למים. השמש שקעה. עכשיו קר לי ואני מוכן ללכת הביתה אני מנג'ס וזיו מבחינתו לא הולך עד שהוא מוציא דג. בן דוד שלו מגיע לביקור ומכין קפה,מעשנים סיגריה והוא נותן לי מעיל. אפשר להשאר עוד קצת... כל הזמן יש נישנושים של ביניות אבל אין תפיסות. משיכות מזדמנות ופעם אחת גם 'משוך בגזר' לכמה שניות עם בינית בגודל 'עובר' אבל כלום 8 וחצי ומגיע נישנוש. וואחד נישנוש! כולי דרוך והעיניים על הקצה הכתום של החכה. כן, ניחשתם נכון. החכה החדשה... כיפוף לשתי שניות ויישור. כיפוף נוסף לאותו מצב רק עם עצירה לשבריר שניה בחצי הדרך ויישור. בבבבבבבבבייייייייייינייייייייייייייתתתתתתתתתתתתתתת!!!!!!!!! בום בום בום בום והחכה ביד. אני שולף מהסטנד ומותח חוט. בתגובה קופץ לו דג במורד הזרם. סגנון של גומבר אבל בקטנות. טיל לבן על רקע המים והחכה מתכופפת אני מרגיש משיכה כבדה מאד ומבין שכאן יש דג גדול מאד. הקלאץ' עדיין מהודק קצת מהמלחמה עם השפמנון והכל על החוט והחכה. הוא לא מהסס לרגע ונכנס ישר לזרם המרכזי. ההרגשה המעיקה של המים שלוחצים עליו כלפי מטה מעצבנת בטירוף אבל כאן יש דג וצריך לעבוד עם שכל פימפום. כמו עם השפמנון ועל אותו הרעיון של הרמה והבאה. הדקות עוברות והוא כבר לידינו. פה ושם רואים את הפילוח במים והבזקים חטופים של לבן. כבר יש זיהוי וודאי שזו בינית ארוכת ראש ושזה בגודל מכובד ביותר הלב כמובן בתחתונים והלחץ גובר. אני שונא את הקטע שהדג כבר ליד הגדה. זה קטע מסוכן שבו מתרחשות רוב הבריחות וזה מסוג הדברים שאתה מסתובב איתם יותר מדי זמן אחר כך עם באסה לא נורמלית אני מאתר איזור גלישה טוב למים ושאין בו מדרגה ומכוון את הדג לשם. הוא בא בכיוון אבל מושך למטה. אני לוקח שני צעדים אחורה ומושך בכח מתון כלפי מעלה. הראש עולה לפני המים ואז אני מבין עד כמה הוא גדול. הסיכון של ניסיון להחליק אותו והוא יתקל במשהו גדול והחוט יקרע או שהקרס יתלש או אני לא יודע מה... אם אשכחך יד ימיני החכה עוברת ליד שמאל ומורמת למעלה כשהיא מאוזנת לקרקע. אני מושך בעדינות לאיזור המדרגה שליד ומצמיד אותו בעדינות לגדה. יד ימין נשלחת לחלק העליון של הזים הימני ושתי אצבעות נכנסות,הוא מנסה לזנק אבל האגודל כבר נצמד פלייר פטנט כלב לידי 'סטירת דב לסלמון' והוא בחוץ אני נושם. בינית באורך 82 ס"מ במשקל 5.6 קילו.
עריכה אחרונה: אוגוסט 30, 2011, 14:43:12 PM על ידי gaichuk
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."