תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/5/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
תולעים - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 22 | מי יודע???? |
הדו"ח:
קרס מס /03 מחומשת בפילה בורי וכבל פלדה נקשרת כ 80 ס"מ מעל המשקולת. מניח את המקל בסטנד, שם פעמון וניגש לארגן את שאר הציוד. לידי נמצאים אביב וצור אף הם בשלבי התארגנות ועם מקלות במים.
בזמן שאני מכין את המקל השני הפעמון של הראשון מתחיל לנגן.... צור צועק לי - יש דג יש דג אבל עד שאני מגיע החוט כבר שמאלה חזק מהמקום בו היה רק לפני חמש דקות ובצד השני יש פילה משוסע מחתך לכל ארכו ואין שום דג...לפחות לא אחד חי. כך התחיל לו המפגש הצפוני בצפון נהריה.
יומיים של תיאומים - SMSים, שיחות ומיילים התנקזו לחוף פארק גיל לכל גיל (למעשה החופים החוליים ביציאה הצפונית מנהריה בואכה בננה ביץ) תכנוני אוכל, תיאומי פתיונות ומיקומים פוטנציאלים הבשילו לאחת מיציאות הדיג הכי טובות שחווינו לאחרונה.
מבנה החוף חולי למעט רצועת סלע צרה על שפת המיים. ואנו ממוקמים בתפר שבין הגלים הניכנסים - גבעת חול וזרם חוזר, מה שיוצר ברדק שלם במים וגן עדן לדגים

אביב ואני מגיעים ומוצאים את צור שקוע בשיחת טלפון מול הים. אני מנצל את ההתמהמהות שלו וממקם שני מקלות בפתח של גן העדן. משחיל תולעים על הקרסים והטלה הישר אל הגלים הנשברים, פעמון וממתינים..... כעבור כמה דקות רעד קל בקצה המקל מסמן את תחילת הדיג להיום. מגלגל, תמונה ושחרור

צור מתמקם בזרם וזוכה לאבד פעם אחר פעם משקולות וקרסים. לידו טל אף הוא עם שני מקלות וזריקות אל מעבר למיים הטריטוריאליים.
המשלחת מנצרת הגיעה עמוסת מקלות, בשר ושתיה ומתמקמת אף היא. מתארגנים וזורקים, מייד אחריהם מתייצב יריב עם שני מקלות.
פותחים שולחן ותאורה ובשעה 23:00 מדליקים אש ומתכוננים לארוחת ערב לילית. צלעות כבש, קבבים, אנטריקוטים, T-BONE, המבורגרים ונקניקיות חריפות, בירה ושתיה קלה וכולם אוכלים מסביב למנגל כשמידי פעם יוצאים להם עוד ועוד דגים ואביב מתרוצץ מצלם את כולם ומוציא עוד ועוד.
מה שעבד היום היה תולעים וזריקות רחוקות רחוקות ובסיכומו של ערב היו לנו כ 22 דגים ששוחררו ברובם למעט כמה שזכו - על בסיס הנחיות אונר"א לדגים נרדפים - למקלט מדיני כפליטים פוליטיים במקרר שלי. בהחלט אחד הימים היותר טובים שחווינו לאחרונה.
כמובטח היו על החוף כ 13 - 14 מקלות פזורים על רצועת חוף של יותר ממאה מטרים ארוכים. סדרה ארוכה של סטיקלייטים ירוקים סימנה את מסלול הנחיתה של הפלג הצפוני אל תוך ממשק הדוחות.
אגב, למעט סרגוס תועה שנתפס על גמברי, הרי כל הדגים האחרים נתפסו על תולעים קנויות.
חברים טובים, ערב נחמד, וים נדיב. אוכל טוב, שתיה, צחוקים ושמחה - תגידו לי

מתי אמרתם שנפגשים שוב?