תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/5/2012 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6 | דמוי דג בינוני - flash minnow 95 wr | מליטה / ברקודה (אספירנה מליטה) | 1 |
הדו"ח:
הרבה זמן שלא ביקרתי בים ( עבודה , בית לימודים וכו'....) השעון מצלצל ב 3 וחצי ואני חושב קמים או משלימים שינה של שבת

מרים את עצמי התארגנות זריזה ונוסע לחוף קרוב ( שפיים ארסוף), יורד לחוף , רוח נעימה וקלילה מלטפת הים רגוע עם גלים קטנים שמגיעים מדי פעם בקבוצות .
מכין ציוד מוצא סלע במיים נכנס עד הבירכיים , המיים נעימים באופן מפתיע , אני במכנס קצר והפלדיום שעושות את העבודה על הסלעים ( שווה כל גרוש גם אם כל עונה זורקים אותם).
עבודה עם דמוי בינוני בצבע טיבעי עם גב אפרפר ופס צהוב דק שחוצה את הדמוי לכל אורכו, גלגול בינוני עם 2 מכות כל 3-4 גלגולים ואז עצירה ל2 שניות , עובד כ-20 דקות הראש במחשבות מול הכחול המדהים הזה ואז מרגיש את מה שלא הרגשתי כל העונה, מעיין ניקור על הדמוי , מיד עוצר ונותן לדמוי משיכה קלה עם החכה ואז זה מתחיל , משיכה עצבנית , והניעור המוכר מצד לצד .
אי אפשר לטעות - ברקודה /מליטה בשטח.
עבודה רגועה נהנה מכל רגע ומביא אותה בנחת עד הרגליים - יש נשבר יובש ארוך במלוחים.
ממשיך עבודה אולי שאר הלהקה עדיין בסביבה אבל לא.
החוף מתמלא בדייגי חוף שפורסים מקלות על כל מטר ( כולל אחד מאד נחמד שזורק ממש מעל הראש שלי

שעה 7:15 מחליט לקפל , הבנות מחכות ביית ( הבטחתי סרט + ומסעדה ) .
לסיכום - ים מדהים , נשימות של אויר מלוח ( חייב בשביל הנשמה) והבונוס בצורת דג ( שנאכל בערב ע"י הקטנה שתראו בתמונה , שאמרה "אבא היה ממש טעים תלך לדוג עוד אחד..."