תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
16/5/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:30 | דמוי דג גדול - ריובי לבן ראש אדום | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 2.100 |
הדו"ח:
שלום לכולם
שבוע שעבר מקבל שיחה מ-רן מצפת שמודיע שהוא מתכנן להגיע לקריות,אתמול הוא קבענו להיום והיום היה "וידוי הריגה".
הבחור מתייצב אצלי בשעה 8:40 לערך התארגנות קלה ויוצאים לדרך.
קובע עם דב שמגיע לנקודה 2 דקות אחרינו (שברת שיא של הטייס מפרדיס

רן עם אולטרא ואני עם שימנו קאטנה 10-30, מחמש בפופרים של ריבר טו סי ומתחילים לעבוד.
כמובן שיש רתיחות בכל מקום וכבר כואב לי הצוואר רק מלחפש איפה זה אכילות ואיפה לא.
דב עובד עם ציוד יותר כבד גם פופרים של אותה חברה.
בהתחלה לא נוגע אבל רואים בוודאות שיש טורפים בסביבה אי אפשר לפספס אכילות של גומבר.
אחרי שעה מחליט להחליף לשוקע של ריובי-לבן ראש אדום, 5 דקות של זריקות למרחק ויש...

נעילה חזקה והדג מושך ימינה חזק מתחת למצופים שנמצאים שם והחוט מתחכך במצופים= סכנת קריעה.
אבל עבדכם הנאמן מושך חזק שמאלה תוך כדי הורדת המקל למים ומקרב את הדג למקום בטוח, בנתיים רן רץ להביא את הרשת והדג כבר בתווך שליפה וכמובן שרן שולף אותו החוצה, כל זה הוסרט ע"י דב בווידאו שיעלה יותר מאוחר.
המשך עבודה ודבל'ה מקבל נעילה עצבנית עם קפיצות מרהיבות ואחרי פייט של דקה וחצי בערך הדג משתחרר.
אני ורן ממשיכים ומפטפטים ותוך כדי מחליפים את הסטים שנוכל להרגיש מה שונה בכל סט.
ואז רן מקבל נעילה ושוב פעם סלטות לולינייות ופייט מגניב שנגמר בבריחה.
ממשיכים במרץ למרות העייפות והחום הכבד ואני מכוון לתוך רתיחה ענקית, ובשניה הראשונה שהדמוי נוגע במים אני מרגיש משיכות לא כלכך חזקות אבל משיכות יפות ובעצם מזהה לפי ההרגשה שזה בורי מסכן שננעץ מהזנב,
המשך עבודה קצת יותר דרדלה והעייפות מתחילה להכריע רן כבר התקפל ואחרי מעט זמן גם אנחנו.
תובנות ושאלות:
- לאחר הוצאת הדג עם הרשת הרמה כל הקרסים הסתבכו ברשת והיה מאוד קשה לשחרר אותם
שלא נדבר על איבוד זמן יקר וקריטי, יש למישהו איזשהו רעיון לצמצם זמנים ועצבים?
-סה"כ היה כיף גדול לארח את רן מהצפון הרחוק בפעם הבאה הוא בטוח יחזור עם דגים.
שתדעו שהפורום הזה עשה לכולנו משהו שאין ולא היה באף מקום אחר שביקרתי בו בעבר.
נ.ב.
יש לכם ד"ש מ- IZHAK