דייג על חי ממממ נושא שכה אהוב עליי.
דייג זה מצריך סבלנות אבל גם פחות גוזלת ממך את הכח כמו הגיג.
בשיטה זאת נתפסים רוב סוגי הדגים אינטיאסים לוקוסים גרבידות ועוד ועוד.
כעיקרון העונה הטובה יותר לדייג על חי היא בחורף זו עונה שגם הפיתיון החי נמצא בשפע אני מדבר על הסקומברי והטרולוסים .
את הסקומברי -\ טרולוסים אפשר להביא בקלות בסביקי.
הפיתיון נמצא לרוב עד לעומקים של 40 מטר + - אפשר למצוא אותם באזור של תקלה או סלע או מצופים למינהם עמודים וכ"ו בפיש פיינדר זה יתבטא כחסימה וכמות גדולה של דגים אצל חלק יצפצף בטירוף אצל חלק כתם אדום ענק ואצל חלק מלא נקודות תלוי במכשיר.
התפיסה שלהם לא מסובכת פשוט להוריד עד לריצפה ולגלגל כמה סיבובים מעל הקרקעית לראות באיזה גובה הם נמצאים.
לפעמים הם ממש למטה לפעמים באמצע לפעמים אפשר לעשות להם פופינג על המים .
המון פעמים תיתקלו בהם כבר בירידה תרגישו שהם תוקפים לא צריך לעשות שום דבר תסגרו קשת ותעלו אותם וחוזר חלילה .
כל הפרוצדורה הזאת מתאימה גם לטרולוסים שמגיעים ממש עכשיו וכבר נמצאים בכמויות באותם אזורים.
על הסביקי עלו לי כל סוגי דגי הפיתיון וגם אינטיאסים בגודל כף יד והכי הזוי גם קלאמרי בעומק 40 מטר.
הסקומברים מגיעים בחודש אוקטובר בערך ואפשר כבר לתפוס בכמויות ונשארים כאן עד מאי בערך לאחר מכן הם עולים לעומק ומתחילה חגיגת האלבקור \ כחולות.
כאן נשארים הדגיגים שלהם ומי ששם לב ממש עכשיו שמתחילה תקופת המעבר רוב התקלות מלאות בדגים והפיש פיינדר מפוצץ אבל אלא לא דגי המטרה שלנו לרוב זה ביזרי ודגיגי סקומברים שתפסנו ממש בעונה הזאת אחרי שחפרנו בראש למה לא נוגע שהכל מפוצץ ואז בסביקי עבודת יד עם קרסים ממש קטנות עלו דגיגי הסקומברי.
שעות התפיסה של הסקומברי \ טרולוסים התחיל ממש איך שהאור התחיל לעלות והתחזק שהשמש יצאה.
הציוד כמה שיהיה לייט יותר ההנאה תהיה הרבה יותר כיפית הם משתוללים יופי על החכה .
דייג על חי מסירה \ קיאק הוא שונה מדייג על חי מהחוף .
בדייג על חי מסירה צריך לקחת בחשבון שהחוט יורד דוך למטה ולא כמו בחוף שוקע בצורה אנכית.
החיסרון שהחוט יורד בדוח למטה זה נושא הפלונטרים בריג שהכנתם .
לכן יש פיתרון לנושא הזה .
שימוש בסוויבל משולש שהחוט הראשי מהחכה מחובר לצד אחד ולמטה ממש המשקולת ומהצד של הסוויבל החוט של הקרס .
זה נותן ייתרון בצורה כזאת שהחוט מסתובב על ציר 360 ולא מסתבך בעצמו.
עוד נקודה חשובה היא המשקולת עדיף להשתמש במשקולות בצורת ביצה מאורכת בעומקים גבוהים הירידה המהירה חשובה מאוד והצורה שלה גם שהיא לא מסתובבת כמו משקולת מרובעת וגם חוסכת פלונטרים.
קרסים תלוי מה דגי המטרה אני אישית עובד עם סירקל של הייבוסה 0\7 .
לגבי הסט לחי מומלץ לעבוד עם חשמלי זה מקל מאוד על העבודה בעומקים וגם חוסך זמן בתיקונים.
ההתנגדות במים של דג הפיתיון והמשקולת וכ"ו מעמיסה מאוד על השרירים ומעייפת מאוד מי שיכול שיעבוד עם חשמלי זה מייעל את העבודה וחוסך זמן.
אם רולר רגיל אפשר אבל כמו שאמרתי מעייף מאוד בעומקים גבוהים של 100 ומעלה.
עכשיו אנחנו נכנסים לתקופת הקיץ בתקופה הזאת אין סקומברי אין סבידות אין טרולוסים אז אנחנו עובדים על הסנפנים גרבידות קטנות ברקנים סרגוסים כל מה שנמצא .
העומקים מ 50 ומעלה הדגים לאט לאט מטפסים עמוק יותר בגלל התחממות המים .
מי שהחליט לעבוד עם סירקל מתבקש לא לגעת בחכה לשים אותה על הסטנד ואם יש נעילה הנעילה מתבצעת בעצמה.
לא פעם חברים איבדו דגים מהאינסטינקט שקיים אצל כולנו לתת הוקסט ושחכו שהם עובדים עם סירקל והחליקו לדג את הקרס מהפה.
אכילה של אינטיאס על חי מתבצעת בצורה כזאת שהוא מגיע נותן שבירה לדג מאחורה אצלכם זה יתבטא בכמה ניקורים עצבניים כאלה לאחר כמה שניות ניקור והמקל משתחווה לים זה הזמן לקחת את המושכות לידיים ולעבוד עם הדג אחרי השבירה הוא בא לדג מהצד השני מהראש שואב אותו ונותן סיבוב לכן בסירקל רוב הנעילות שהיו אצלי היו בצדדים של פה לוקוסים היה בוושת עמוק וגם בשפה.
בקרסים רגילות היו לי המון בריחות לכן אני עובד עם הקרס הזאת.
אופן תפירת הדג מתבצעת אצלי בשני דרכים אחת מהשפה העליונה מחדיר ממש בתחילת העצם בזהירות בלי לפגוע באיברים חיוניים כלפי מעלה או שממש אחרי הראש מחדיר מצד לצד מתחת לעמוד השדרה תפירה זאת טיפה מאטה את הירידה בעומקים גבוהים לכן אני תופר מהפה כלפי מעלה בעומקים גבוהים במיוחד ככה הדג יורד כמו גיג למטה ויותר מהר.
את הסנפנים ג'רבידות קטנות אפשר לתפוס בעומקים של 40 מטר בערך בצפון הבנתי עמוק יותר .
בקרבת תקלות סלעים הם נמצאים בכמויות שני קרסים למעלה אחת למטה או לחלופין סביקי אם רצועות קלאמרי \ סבידה מעלה אותם בחמישיות רביעיות.
מומלץ להרים את הסנפנים לאט לאט למעלה בנבדל לסקומברים והטרולוסים הסנפנים מתנפחים והרי אנחנו רוצים לדוג על חי לא על מת אז נרים לאט ואם יתנפכו עם מחט ניקור של שלפוחית הציפה וליד הפטן האוויר יוצא ו30 אחוז אולי ישרדו.
דג חלש מי שיכול להשיג בורים חיים סרגוסים הם חזקים יותר מי שיוצא מאזור הקישון בטוח יסתדר עם בורים בכמויות.
לגבי שמירת הדגים חיים .
לא מומלץ לשים אותם בדלי ללא כניסת מי קבועה של מי נקיים.
כמה שתשתעבדו ותמלאו דליים ותחליפו מים זה לא יעזור מיכל שעובד עם כניסת מים רציפה מהים עם משאבה שומרת פי 20 על הכח של הדגים החיים ובדייג על חי דג שמשתולל יותר למטה מושך יותר תשומת לב
זהו נראה לי לבינתיים אני מקווה שזכרתי הכל וזה יעזור קצת .
אחלה דיון בוא נשמע עוד אם יש שאלות אני ישמח לענות ממה שאני יודע.
בהצלחה למי שמתחיל