תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
7/4/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
23:00 | שרימפס - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 7 |
הדו"ח:
סבב טלפונים מרתוני והתייעצויות קצת הססניות לגבי יציאה לדייג בולוס בסירה. מצב הים לאחרונה ממש לא טוב ועל כן הציפיות מאוד נמוכות. הרבה זמן לא הייתי בסירה אבל אני מחליט שזהו זה אנחנו יוצאים חרף הציפיות הנמוכות וחוסר הדוחות והדיווחים מהחברים שכנראה אין הרבה מה לחפש בים בתקופה זו.
האמת אני והשותף-חבר הד"ר התמכרנו ,בלשון המעטה, לדייג בוס בחוף. היו לנו הרבה יציאות בחודשיים האחרונים שהניבו מעט מאוד סרגוסים אם בכלל. אבל כדרכנו המשכנו לנסות,להחליף מקומות,לדון עמוקות לאחר כל יציאה בסיבות לפרודוקטיביות הדלה.
לאחרונה התחלתי לשכנע את הד"ר שאנחנו חייבים יציאה אחת לפחות לבולוס. הרבה זמן לא היינו ומה רע בלנסות,תמיד מרענן ומעניין להתבונן בפלאי הטבע במלוא הדרם אפילו שהדגים ממאנים להופיע.
האור הירוק מגיע בסוף מהד"ר ואני מארגן יציאה עם עוד שני חברים, הדגש כאן על חברים, לא סתם מילה שנפלטה לה. הרי בסופו של יום האנשים שבמחיצתך הם אלה שמכתיבים את טיב, איכות הטיול הלילי לתוך הים המסתורי והמהפנט יותר מאשר הדגים המצוברחים והבלתי צפויים.
יוצאים מחוף דור בשעה 18:00 עם סקיפר אמיתי,לדעתנו איש ים ממדרגה ראשונה, אדם מנוסה, חכם בפשטו, ענייני ואותנטי: ארבעתנו, הד"ר, אני, טועמה ותאופיק בעל ההומוריסט בחסקה של האדם אבו אנאס.
הים רגוע נדמה לי עד 50 ס"מ רוח קלה מאוד דרומית מזרחית. כרבע שעה ואנחנו עם החכות במים. אנחנו בעומק 30 פדום והזרם התת-ימי חזק מאוד ומאוד מפריע. ישנם כמה אכילות מפתיעות קצת : מולים. הסקיפר מציע שנרד לעומק 30 פדום שם יהיה פחות זרם. בעומק זה מרגישים פחות זרם וישנם אכילות יפות. ממשיכים לדוג. השעה כמעט 22:00 ופתאום מתחילה לה מתקפת דגים אגרסיבית שנמשכה דומני עד חצות.
איזה כיף אתה לא מספיק להוריד את החכה וכבר אתה עם זוג דגים או שלישיות כמו שהיה לטועמה ולד"ר. עוד יותר כיף השמחה הכבוד ההדדי והעידוד בקרב חברי הצוות. דגים, בדיחות, התרגשות, אכפתיות וים מעולה כאשר לקראת חצות נכנסת לה בריזה מרנינה שמוסיפה אנרגיה והתלהבות גם לנו וגם לדגים. החגיגה העילאית נמשכת עד 2:00 בבוקר.
אז מתקפלים חזרה לחוף בשמחה רבה כאשר על החסקה יש כ 25 קילו דגים.
תפסנו דגים בגדילם יפים ומסוגים שונים: מולים, פרידות,סקומברי,אבו נוח ובעיקר ג'רבידות.
כל אחד מהחברה חזר הביתה עם 5 עד 6 קילו דגים. לי יצא כ7 קילו.
רב תודות לחברי הצוות על המסירות, האכפתיות והאווירה התרבותית וההומוריסטית ששרה בסירה ועל לילה בלתי נשכח, ולאבו אנס על עזרתו ומקצועיות שלו.
מצורף תמונה של הדגים שלי והדגים של תאופיק.