תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/4/2012 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:30 | גיג גדול - | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 2 | 7 |
08:00 | אחר - הכנה עצמית | גרבידה (ורדית שישנית) | 2 | 5 |
09:00 | אחר - הכנה עצמית | לוקוס דבע (דקר חיפני) | 1 | 2.5 |
09:00 | - הכנה עצמית | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | 9.5 |
09:30 | - הכנה עצמית | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 10 |
הדו"ח:
יש לי יום יום חג....
אז אחרי היעדרות של חודש וחצי מהים... וקבלת כמה טלפונים של חברים עם הצלחות באמצע השבוע .
מחליט לשאול את המאסטר אם גם הוא מתגעגע לים ובא לו להמשיך מסורת של חג...
סגרנו על שעה 3:30 שעה מוקדמת –הגעגועים דיברו והגירודים בידיים....וכמובן הזיכרונות של יציאה עם המאסטר!!!
יציאה לים נראית מבטיחה = ים שמן ללא רוח.
ב 4:00 אנחנו בנקודה ראשונה ומבטיחה למטרת מילוי דגים חיים. אחרי כמה הורדות הבנו שהחיים לא פיקניק וגם פה חוץ ממולים לא עולים דברים מעניינים.
מסתכל על המאסטר ומבין שאנחנו זזים לנקודה אחרת, בדרך לנקודה המאסטר מצביע על הפיש פיינדר – יש כמה דגים....אבל כבר בהורדה הראשונה יש הפתעה. בכל הורדת סביקי עולים להם 6 מולים סוסים (300 גר ליחידה) , 6 טרולוסים , 6 מקרלים, בוחלוקים ועוד ועוד ...כל הורדה חגיגה – נראה לי שגם הם מריחים את החג .
מחליטים לא להיות חזירים, בכל זאת יש גם חג שני
משם ממשיכים לכמה נקודות אהובות אבל האמת ללא הצלחה.
מסתכל על המאסטר – שמיד עונה שעכשיו נעבור למנה העיקרית.
עוברים לנקודה שמעלה חיוך על פני הפיש פיינדר – יש דגים...הורדה ראשונה והמאסטר נעול...התחלת העלאת הדג והוא מתנתק...אני מתאכזב ומיד ננעל על סוס שמקפל לי את החכה וגם תוך כדי ההעלאה יש ניתוק, מסתכל על המאסטר שמיד זורק טיפ .
אני משתמש בטיפ ומתחמש, המאסטר מכין אסטרטגיה שמוכיחה את עצמה בכל הדרך.
ומעכשיו בכל הורדה יש נעילה והוצאה:
המאסטר מתחיל עם גרבידה חמודה (1.5 ק"ג), משם אני מרים גרבידה (3.5 ק"ג), אני ממשיך לשחק ועולה לו לבן (4.5 ק"ג) עם מאבק יפה – מלך הים בסירה.
אני מנפח את החזה בסירה והמאסטר גאה (2:1 לי).
עוברים נקודה, ופה מתחילה ההצגה של המאסטר (דייג אמיתי):
מתחיל בקטן עם דבה של (2.5 ק"ג) משם עובר ללבן (2.5 ק"ג) – עוד מלך בסירה, יש יתרון 3:2...
אבל זה לא מספיק, צריך הכרעה, עם סט נגיחות תוך כדי עלייה בורח לו אנטיאס סוס, מיד אחריו עולה לו שוב בנגיחות אנטיאס לסירה (10 ק"ג).
ואם זה לא מספיק אז מיד אחריו יש ניתוק של דג ( הערכה שלנו 20 ק"ג), אבל אל דאגה הים מפצה עם לוקוס יפה (בצבע של מכבי) של 9.5 ק"ג.
אני מיד מתמלא גאווה – 5:2 למאסטר .
פה אנחנו מחליטים שמספיק להיום.
מה יהיה בחול המועד?
תודה ענקית לשרון על אירוח של מאסטרים בסירה .
חג פסח שמח לכולם!!!
נ.ב. דוח נוסף בהמשך...