תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
23/3/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:00 | גיג קטן - סקוויד ג'יג לבן 60 גר' | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | קיבל חנינה |
9:30 | גיג קטן - סקוויד ג'יג לבן 60 גר' | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | 2.200 |
הדו"ח:
צוות מצומצם של שלושה חברים נכנס למים בבוקר שישי (אני אלי ואופיר )
מקבל את פנינו יום נדיר מבחינת מזג האוויר, ואפילו הציפורים מצייצות ומוסיפות לאווירה !
הגעה עם עיכוב קצר לריף והמקום פשוט הומה אדם, המסלעה נראית כמו רחוב ראשי בתל אביב, קיאקים בשלל צבעים וסירות בלי סוף .
עד כדי כך שאי אפשר לחתור בקו ישר יותר מ- 300 מטר מבלי להיכנס בכלי שייט.
לא מעט סירות מנסות להרים אמבוש – ולא מפסיקות לתצפת על הקיאקיסטים המסכנים .
הגענו למצב ש-2 סירות פשוט עקבו אחרינו למשך חצי שעה, לצערנו ולצערם דגים עוד אין היום !
נתקל בגבעה יפה ולא מוכרת שמראה פוטנציאל עצום. מסתכל מסביב ורק אופיר לידי , שולח לו סיגנל להוריד ג'יג ושנינו מצניחים מטה סקוויד ג'יג לבן בתקווה לפייטר האהוב עלינו. (אינטיאס)
אחרי הקפצה אחת בלבד עלה לו חפש שגובל בקילו פלוס מינוס- לא בדיוק מה שקיוויתי ...
כאן נכנס יצר החמדנות ואני מתקשה מאוד לגבש החלטה מה לעשות עם ארוחת הצהריים האופציונאלית.
אחרי דיסקוס קצר עם אופיר מחליט לשחרר את האוכל (סליחה את הלוקוס) .
ממשיכים לעבוד באזור ושום דבר מעניין לא מתרחש , אפילו הסירות מחליטות להרים רגליים.
מגיע למצב שאני מעל קרקע חולית בין הסלעים וה- FF לא מפסיק לצפצף !
באמצע הדרך למעלה מקבל תקיפה ב-בוווווווווווווווווווווווום !
נותן לו בהוק סט והדג משתחרר לחופשי , כנראה שהוא נתפס ממש על הקצה והצליח לנצל את החלון ההזדמנויות ולברוח לי ...
שעה שעתיים של סריקות והקפצות לא מניבות דבר , ואנחנו כבר על סף ייאוש . אני שכבר שחררתי ארוחה זוגית מתחיל להתחרט על כך.
אלי מגיע וטוען שעבר כבר על כל הריף ואין לנו מה לעשות פה בכלל... אני משתף אותו בשחרור הלוקוס ומקטר קצת תוך כדי הקפצות של הג'יג.
מתייאש מההקפצות ובמהלך השיחה מגלגל את הג'יג למעלה (גלגול רגיל וללא הקפצות ) .
פתאום יציאת חוט שתופסת אותי בכלל לא מוכן, בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז............ נותן הוק סט ולעבודה .
אחרי מאבק קצרצר עלה לו הלוקוס שחיכיתי לו בקוצר סבלנות מוחלט ! את זה כבר אפשר לקחת הביתה.
אלי אומר שעל כל קיטור אני תופס דג – ואני אומר אינשאללה !
חולמים על דג בטרולינג בדרך חזור אבל כנראה שלנפטון היו תכניות אחרות .
בדרך החוצה כמעט על קו החוף פוגשים גופה לבנה וענקית שצפה על המים ונסחפת לכיוון החוף– מדובר בפגר של אינטיאס גדול.
מנסים לנחש איך קיפח את חייו , ויודעים איזה סירחון יהיה על החוף עוד כמה ימים .
שבוע טוב חברים ...
שלכם שי.