תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/11/2022 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | בצק רגיל - דיג בוס | אוט-אוט / אטוט (כחלון ים-תיכוני) | 1 | |
בוקר | בצק רגיל - דיג בוס | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 8 | |
בוקר | בצק רגיל - דיג בוס | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | 4 | |
בוקר | בצק רגיל - דיג בוס | סרגוס (סרגוס משורטט) | 6 | |
בוקר | בצק רגיל - דיג בוס | סולבי / שלבה (סלפית צהובת-פסים) | 3 |
הדו"ח:
ביקור נוסף בים לדיג בוס עם דדה.
אני כהרגלי מגיע ממש בפתחו של אור ראשון ומגלה שדדה כבר עומד על הריף ועסוק בדיג...
אני מתארגן ועושה את דרכי לריף.דדה מעדכן אותי שהייתה לו קריעת חוט אלימה,וחוץ מזה הוא כבר הוציא 4 סרגוסים,והוא עושה דרכו לחוף לחדש את הריג.
אני כמובן מתמלא באופטימיות מהעדכון,שם פתיון על הקרסים ויאללה מתחילים!
בזריקה השנייה אני מקבל אכילה עסיסית אך לאחר פייט קצר הדג משתחרר ובורח. לא נורא,יש אקשן,וזה העיקר.
בחצי השעה הבאה אני עדיין מחפש את הדג הראשון אך ללא הצלחה יתרה. האראסים הקטנים אוכלים מיד את הפתיון בלי שכמעט ארגיש.
בנתיים דדה חוזר לדוג לאחר שהחליף את הריג,ואיתו גם חוזר הדיג! דדה מוציא אראסים יפים וסרגוסים,ואני גם מצטרף לחוויה עם תפיסות,וגם ובריחות.האקשן חזר וזה הכי חשוב.
אנחנו נהנים מיום של דיג איכותי ומגוון של מבחר דגים: אראסים, סרגוסים, כחילות, חלאמה,אוט אוט,וגם דג סלע (או תוכי אם איני טועה..)
כל הדיג התבצע עם מקלות בוס ארוכים ( 6 מטר פלוס )
חוט ניילון 23, מצוף 2.5 גרם, משקולות פקמן, ושני קרסים מספר 10.
הפתיון שעבדנו עימו הינו תערובת של קמח,מים,ותמצית וניל.
אופן ההכנה של הפתיון הוא:שופך חבילת קמח לתוך דלי קטן (כמו הדליים של המלט למי שמכיר),מוסיף שתי כוסות מים,וקצת פחות מחצי בקבוקון של תמצית וניל.
לש טוב טוב עם הידיים את העיסה שבדלי עד שאני מקבל את המרקם הצמיגי המיוחל.
אני בדרך כלל מכין את הפתיון ערב לפני ומאחסן אותו במקרר עד הבוקר.
מקווה שעזרתי למי מכם עם ההסברים על הציוד שאנחנו עובדים ועל הפתיון,ואופן הכנתו.
אז עד הד'וח והסרטון הבאים, אדיוס אמיגוססססס.