בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  טונית בג'יג ביציאת חברים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: טונית בג'יג ביציאת חברים  (נקרא 2238 פעמים) הדפסה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

טונית בג'יג ביציאת חברים
« ב- : יולי 10, 2022, 13:19:34 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
8/7/2022דרום - מפרץ אילת מים מלוחיםרגוע ונמוךמעל 50 מטרדיג מסירה- ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
7:30גיג גדול - owner cultiva gekito strike 150טונית אטלנטית (פלמידה שחורה)1 כ-3 קילו

הדו"ח:
הרבה זמן לא יצא לי להעלות דו"ח, נראה לי שהמיעוט בטראפיק בפורום גרם גם לי להוריד פעילות, מצבים כאלה הם סוג של מעגל שמזין את עצמו...
בכל זאת החלטתי לשתף בתפיסה מהסופ"ש, נקרא לזה "לתרום את חלקי" בשבירת המעגל. אתה בסדר
יום חמישי בצהריים, שי ואני קובעים יציאה לשישי בבוקר, מזמינים גם את מוש, תמיד נחמד לצרף עוד חבר שמחפש הזדמנות ליציאה בסירה ולא תמיד מצליח.
שישי בבוקר, נפגשים במרינה ב-5:30, התארגנות מהירה ויוצאים לים. כשיש "יציאת חברים" אז יותר מתפזרים עם פינוקים, אוכל, שתייה, חטיפים, מתוקים וכו', לעומת יציאה של שי ושלי שהיא בדרך כלל יותר "טכנית"- יוצאים לתת עבודה, לא לשתות בירה ולאכול בורקס בים... הכיוון מוגדר מראש, נקודות מתוכננות מניסיון מהשבועות האחרונים, למרות שהמפרץ רדום לאחרונה נראה שיש בימים האחרונים התעוררות בג'יג הרדוד, והמטרה היא לתפוס איזה חתיכה מהעוגה...
דריפט ראשון ללא תגובה, למעט סולטן איברהים מכובדת שעולה לשי על מיקרו ג'יג, אבל לא בשביל זה באנו... ממשיכים עוד פס, תיקון קטן, פס שלישי, קטנים עולים פה ושם, אבל סביב 7 וחצי אני מקבל ברקס יפה עם ריצה קצרה, אני עם סט ג'יג לייט אבל סגור יחסית, באתי לטרגט אנטיאסים ולכן אני לא יכול לאפשר לדג לרוץ לריף או לתקלה ולקרוע לי את החוט. הקלאצ' סגור, הדג למטה לא מצליח לקחת הרבה, ומתרגם את הכח שלו לניעורי ראש ונגיחות חזקות מאוד! הדג ננעל בערך בחצי הגובה (כשהקרקעית בעומק 60 מטר), אז אין הרבה טווח לפייט, הדג ממשיך לנגוח אבל אני מקפל אותו צ'יקצ'ק, פימפום אחרי פימפום, בראש אני משוכנע שיש לי אנטיאס חמוד על החוט, שמשתולל כל הדרך במעגלים, אבל כשהדג מתקרב לסירה מתגלה טונית חמודה, שמגיעה לפני המים עם המון כח. הדג לוקח עוד כמה מטרים של חוט, אני מצמצם אותם, שי מוריד רשת והדג על הסירה. yahoo
ניקוז מהיר ויעיל, והדג צולל לתוך הקרח, כדי לשמור על איכות הבשר של הטוניות (ובעצם של כל הדגים), השימור של הדג הוא קריטי, וטיפול נכון יכול להיות כל ההבדל בין דג איכותי למשהו בלתי אכיל...
אחרי שהדג עולה, מוריד ג'יג עוד כמה פעמים ללא תגובה, אז הוחלט שזה זמן טוב לארוחת בוקר, פותחים שולחן מכובד ואוכלים ארוחה יפה- הרווחנו אותה ביושר...
בהמשך היציאה לא היה משהו מיוחד, שי אסף כמה סולטנים וסנפנים לטיגון, אני כבר הייתי צריך לחזור מוקדם יחסית כי הלו"ז היה צפוף, בבית פילוט זריז ומדוייק והדג חולק למנות בוואקום, פינקתי גם את מוש בנתח יפה, ואצלי- איך לא- הטונית הפכה לסביצ'ה מרענן, עם בצל, כוסברה ומנגו, והמון המון שמן זית גלילי איכותי מוציא לשון

עריכה אחרונה: יולי 10, 2022, 13:28:29 PM על ידי Kobiarava
 IP: [ מחובר ]
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: טונית בג'יג ביציאת חברים
« הגיב #1 ב- : יולי 11, 2022, 08:11:50 AM »
יופי של טונית קובי, נראה שהים דאג להשאיר לך טעם מתוק כדי שתחזור לבקר בהקדם
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 11, 2022, 12:51:43 PM »
טונית יפה על גיג קובי,
איך הדג נשמר לך בווקאום?
בים התיכון יש לטונית מוניטין של דג שניתן לאוכל רק שהוא טרי ומתקלקל אם מוקפא.
עריכה אחרונה: יולי 11, 2022, 12:51:57 PM על ידי Vegh
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 11, 2022, 14:34:48 PM »
טונית יפה על גיג קובי,
איך הדג נשמר לך בווקאום?
בים התיכון יש לטונית מוניטין של דג שניתן לאוכל רק שהוא טרי ומתקלקל אם מוקפא.

הטונית אכן לא אוהבת הקפאה, היא לרוב משחירה אחרי זמן מה והטעם נעשה מקרלי ולא נעים, לכן אני דואג שהטוניות ייאכלו טריות בדרך כלל. אני מנקז היטב, שומר את הדג בקירור, בבית מפלט, מסלק את הבשר הכהה, מוואקם לשמירה על טריות מקסימלית, ומאחסן עד 4 ימים בתא 0° במקרר. בתוך חלון הזמן הזה ובתנאים האלה, הדג מתנהג כטרי לכל דבר ועניין, וגם כשהוא נאכל בתור סשימי- הצורה הנקייה ביותר של הבשר הנא- אין לו טעם או ריח לוואי. אם כבר יצא שהקפאתי אותו, זה יהיה לזמן קצר בלבד (לעומת טונות אחרות שמחזיקות בסדר גמור הקפאה), וייועד למנות "חמות" ולא לאכילה כנא
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 12, 2022, 06:52:50 AM »
קובי, טוב לשבור את המעגל של הפורום ומקווה שיבואו עוד כמה בעקבותיך 

אחלה טונית ופילוט מקצועי  בראוו
לצאת ליציאות של כיף עם החברים ולשלב דיג רגוע תוך כדי זה אחלה.

דרך אגב, אם אוכלים/מבשלים את הבשר הכהה באותו יום שתפסת את הטונית/טונה כלשהי, הוא דווקא יוצא בסדר וללא טעם הלוואי שהוא מקבל למחרת. (ככה עשיתי בפעמים האחרונות עם השוחורה והאלבקורים)
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 12, 2022, 09:17:53 AM »
יופי של דו"ח ואחלה טונית
טוניות אני משתדל לאכול כמו שכתבת מה שיותר טרי סשימי או סביצ'ה באותו היום.
וכמובן חובה לנקז אותם כמה שאפשר.
אם לא אני מבשל אותם בסיר גדול עם תבלינים וחומץ ומשמר בשמן במקרר יוצא לא רע בכלל יותר טוב מאשר קופסאות שימורים.
בהצלחה בבאות
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 13, 2022, 06:59:42 AM »

דרך אגב, אם אוכלים/מבשלים את הבשר הכהה באותו יום שתפסת את הטונית/טונה כלשהי, הוא דווקא יוצא בסדר וללא טעם הלוואי שהוא מקבל למחרת. (ככה עשיתי בפעמים האחרונות עם השוחורה והאלבקורים)

אני לפעמים משאיר חלק מהבשר הכהה במידה והדג מיועד לאכילה מיידית בצורה "חמה", אבל למה שמיועד להיאכל כנא אנינמקפיד לסלק ממש לגמרי, כנ"ל למה שנשאר בקירור ליום-יומיים קדימה, פשוט כי אם הוא כבר תופס את טעם הלוואי זה ממש מבאס את המנה.
לגבי שבירת המעגל- אני נותן צ'אנס, לא עולה לי כסף... הייתי שמח לראות התעוררות בתנועה, זה מאכזב לראות את התרדמת פה, ואני יודע גם על עצמי, שכשאתה פותח דיון או מעלה דו"ח, ואין ממש תגובות או מעורבות, זה מוריד את החשק לפתוח את הדיון הבא... אבל אז כשחברים אחרים נכנסים ורואים שאין דיונים או דו"חות חדשים, זה מוריד את החשק שלהם להיכנס בתדירות גבוהה, ואז שוב יהיו עוד פחות מעורבויות, אז יאללה, שווה לקחת חלק, אנחנו לא פה בשביל הלייקים מוציא לשון
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 14, 2022, 08:10:55 AM »

אני לפעמים משאיר חלק מהבשר הכהה במידה והדג מיועד לאכילה מיידית בצורה "חמה", אבל למה שמיועד להיאכל כנא אנינמקפיד לסלק ממש לגמרי, כנ"ל למה שנשאר בקירור ליום-יומיים קדימה, פשוט כי אם הוא כבר תופס את טעם הלוואי זה ממש מבאס את המנה.
לגבי שבירת המעגל- אני נותן צ'אנס, לא עולה לי כסף... הייתי שמח לראות התעוררות בתנועה, זה מאכזב לראות את התרדמת פה, ואני יודע גם על עצמי, שכשאתה פותח דיון או מעלה דו"ח, ואין ממש תגובות או מעורבות, זה מוריד את החשק לפתוח את הדיון הבא... אבל אז כשחברים אחרים נכנסים ורואים שאין דיונים או דו"חות חדשים, זה מוריד את החשק שלהם להיכנס בתדירות גבוהה, ואז שוב יהיו עוד פחות מעורבויות, אז יאללה, שווה לקחת חלק, אנחנו לא פה בשביל הלייקים מוציא לשון
בדיוק לזה התכוונתי לגבי החלק הכהה וגם לגבי המעגל של הפורום.
אבל לדעתי התמדה בפרסום תמשוך אנשים 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יולי 20, 2022, 02:32:57 AM »
דוח נהדר קובי גם מבחינת הנאה ממנו וגם עם מטרתו (מעגל וכו),אני מפנטז על היום בו אצא לדיג עם חברים על ספינה בדיוק בגלל סיפורים שכאלה - "הגענו, הוצאנו מפלץ, אכלנו טוב , הרמנו לחיים וחזרנו הבייתה", נשמע לי חוויתי בטירוף סמיילי.
שמח שזכית לקצת שרירים בקצה השני של החכה שנתנו קצת טעם ליציאה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוגוסט 03, 2022, 05:13:05 AM »
כמו תמיד אצלך קובי -
דו"ח מדוגם שתענוג לקרוא עם הרבה אווירת דיג...

אתם ללא ספק יודעים להנות מיום דיג כמו שצריך...
וללא קשר לדגים...

הטונית פינקה אותך בפייט ובארוחה שנראית מגרה מוצאי לשון
אגב, מפתיע שהתבלבלת - טונית ואינטיאס מתנגדים לגברי שונה....
אבל מה זה משנה אם תופסים ונהנים... קריצה

בכל זאת החלטתי לשתף בתפיסה מהסופ"ש, נקרא לזה "לתרום את חלקי" בשבירת המעגל. אתה בסדר
אולי הגיע הזמן שגם אני אצא לים ואחזור עם דג ודו"ח... מתבייש

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוגוסט 03, 2022, 09:41:03 AM »
כמו תמיד אצלך קובי -
דו"ח מדוגם שתענוג לקרוא עם הרבה אווירת דיג...

אתם ללא ספק יודעים להנות מיום דיג כמו שצריך...
וללא קשר לדגים...

הטונית פינקה אותך בפייט ובארוחה שנראית מגרה מוצאי לשון
אגב, מפתיע שהתבלבלת - טונית ואינטיאס מתנגדים לגברי שונה....
אבל מה זה משנה אם תופסים ונהנים... קריצה

אולי הגיע הזמן שגם אני אצא לים ואחזור עם דג ודו"ח... מתבייש

תודה על המחמאות, רפי. הטונית פינקה בפייט, ובתשובה לשאלתך- לא נתנה פייט אופייני של טונית בכלל, כמו שכתבתי בדו'ח, במקום הריצות הארוכות האופייניות לטוניות, היא ניסתה למשוך כלפי מטה עם נגיחות חזקות לאורך כל הדרך.
לגבי הסיומת שלך- יאללה, הגיע הזמן שקודם כל תצא לדוג קצת, ובעקבות היציאה גם דו"ח יתקבל בברכה הגזעי
שגיא_ש
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוגוסט 03, 2022, 17:52:15 PM »
קובי , תודה על הדוח והטיפים על הטיפול בטונית והדיון בבנושא
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה