פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   מושטים בכל הצבעים בירקון |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: מושטים בכל הצבעים בירקון (נקרא 2164 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 30/6/2022 | מרכז - תל אביב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:00-09:0 | דמוי סיליקון - סיליקונים תוצרת עצמית -1.5 ס"מ | אמנון הגליל (מושט אביאד/מושט לבן) | 14 | |
הדו"ח:שלום לכולם, מזמן לא שיתפתי אבל היום אני ביום חופש , חזרתי אחרי דיג מהנה ובא לי לשתף, אני נטשתי את המלוחים בשנה וחצי האחרונות מאז אבי נפטר ומצאתי נחמה בפארק לאומי רמת גן ובירקון ,אני מייצר סיליקונים קטנים וג'יגהאדים מתאימים והחלום הוא יום אחד לחזור לחיות על הכנרת ולדוג עד יומי האחרון  , בנתיים מאוד נהנה מהדיג בירקון ולפרקים גם בפארק לאומי, היום הייתי שם כשעתיים ובאמת שהיו דגים ללא הרף, המושטים בשיאם ומה שאני מתלהב ממנו הוא שכל מני זנים שם תוקפים, לא רק הצהובים (עדדי ? ), היום יצא לי מושט לבן גדול מאוד ועוד לא מעט מכובדים , החלטתי לצלם  , מקווה שתהנו מגיע ב06:50 לנקודה, ברכב 2 חכות : אחת עד 1.5גרם , השנייה עד 5 גרם , מחליט ללכת על מארמישוקות,לוקח חכה של 1.5 גרם , פאוצ' קטן עם כל הציוד המתבקש ( ג'יגהאדים קטנים שמכין, מרמישות ,סיליקונים מיני ( מ1.5 ס"מ עד 3), וצועד לנקודה . מזג אוויר נהדר בבוקר, נעים ממש , החום עדיין לא התחיל והאור כבר אפקטיבי, המים עכורים כבדרך כלל (למרות שיש ימים צלולים שם ) , בוחר סיליקון של 3 סמ בצבע זרחני גיג'האד קטנטן של 0.4 גרם עם קרס דקה ( אני מכין בעצמי שיתאימו במיוחד לסיליקונים שלי), זורק 7-8 מטר קדימה ומתחיל לג'גג'ג  לא עוברות 2 שניות וביס ראשון, אין נעילה. ממשיך וכל הדרך אליי ביסים בלי סוף , לא ננעלים  . מבין שהיום הם לועסים את הזנבות ועובר לקטנטנים שלי, סיליקונים של 1.8סמ שאני מקצר מעט את הראש והופך ל1.5. זריקה ראשונה נעילה אחרי שנייה וחצי ....אוסף חוט ויוצא מן מושט כחול אבל לא סטנדרטי .( יש כל כך הרבה צבעים וסוגים למושטים בירקון, אין לי ספק שיש בינהם כבר הכלאות על הכלאות אבל זו רק השערה), מושט יפה מחליט לצלם ,מחזיר למים וזורק שוב, 2 שניות ויוצא אח שלו , דומה לו מאוד בגודל ובצבע , מחזיר למים וממשיך כך עוד כמה מושטים ואז מחליט לשנות נקודה ( ברגע שמרגיש שפיצחתי מקום אני ממשיך הלאה ) הולך למעבר ליד הגשר זורק כמה מטרים קדימה ובום , נעילה עצבנית על סיליקון קטנטן , יציאת חוט לא מבוטלת ואני סוגר קלאצ' והראש שלו מציץ החוצה, מושט לבן ענק (בתמונה לא רואים כמה הוא שמן בגלל שהוא על הרצפה), אני תמיד נהנה כשהלבנים תוקפים כי זה כביכול בניגוד למה שנהוג אבל כנראה שבטבע אין חוקים , וכולם אוכלים את כולם כשאפשר. מביא אותו עד אליי , מושיט יד לחוט להרים אותו כדי שלא בטעות יישבר שפיץ המקל (מקל עדין עד 1.5 גרם) ומוציא אותו לתמונה , מחזיר אותו למים ומרגיש שאת שלי עשיתי היום, המשכתי לזרוק וכל 3-4 זריקות דג, צילמתי את היפים שבהם ,ואז הגיע הטלפון מבת הזוג שמעיד שזמן לחזור הבייתה . היה לי יום מהנה מאוד והמשיך טוב ליום חופש, החלטתי לכתוב 
|
|
עריכה אחרונה: יוני 30, 2022, 15:02:35 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
|
צבעים מהממים יש למושטים, אחלה תפיסות
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
דייג עירוני במיטבו מרגיש כמו תענוג גדול לתפוס דגים על ציוד שאתה עצמך הכנת בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ארז, כיף של סשן עירוני מוצלח וצבעוני  נהנתי לקרוא והכי כיף לתפוס דגים על ציוד שאתה מכין בעצמך 
|
-------------------------------
|
|
|
|
כבר כתבו את זה כאן קודם, אבל זאת ממש תרפיה בדיג. ואפילו עוד יותר כי אתה הכנת את הדמויים. אשמח לראות תמונות שלהם. תודה על השיתוף 
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
תודה לכולם , עניין הז'ירז'ור בפארקים הפך אתגר אצלי מאז מישה לקח אותי לדוג קרפיונים  , ניר אלה הדגמים והצבעים שעבדו באותו בוקר אבל יש עוד דגמים שהוכיחו את עצמם, מתישהו אצלם מקבץ של כולם ואשים בסדנה, בגדול רובם דגמים מוקטנים של סילקונים שקיימים בשוק אבל יש 2 שממש עיצוב שלי ואני גאה בהם כי ריכזתי שם את כל הפתרונות לבעיות שנחשפתי בניסיונות שלי , אצלם מתישהו ואשים בפורום הסדנא
|
|
עריכה אחרונה: יולי 02, 2022, 18:43:44 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה לכולם , עניין הז'ירז'ור בפארקים הפך אתגר אצלי מאז מישה לקח אותי לדוג קרפיונים  , ניר אלה הדגמים והצבעים שעבדו באותו בוקר אבל יש עוד דגמים שהוכיחו את עצמם, מתישהו אצלם מקבץ של כולם ואשים בסדנה, בגדול רובם דגמים מוקטנים של סילקונים שקיימים בשוק אבל יש 2 שממש עיצוב שלי ואני גאה בהם כי ריכזתי שם את כל הפתרונות לבעיות שנחשפתי בניסיונות שלי , אצלם מתישהו ואשים בפורום הסדנא ארז, מחכה למאמר שלך בסדנה 
|
|
|
|
|
תודה לכולם , עניין הז'ירז'ור בפארקים הפך אתגר אצלי מאז מישה לקח אותי לדוג קרפיונים  , ניר אלה הדגמים והצבעים שעבדו באותו בוקר אבל יש עוד דגמים שהוכיחו את עצמם, מתישהו אצלם מקבץ של כולם ואשים בסדנה, בגדול רובם דגמים מוקטנים של סילקונים שקיימים בשוק אבל יש 2 שממש עיצוב שלי ואני גאה בהם כי ריכזתי שם את כל הפתרונות לבעיות שנחשפתי בניסיונות שלי , אצלם מתישהו ואשים בפורום הסדנא ארז, מחכה למאמר שלך בסדנה  גם אני  בד"כ אין לי נטייה למלאכת יד, אבל אם משהו יכול לגרום לי לנסות- זה זה  תודה
|
|
|
|
|
ארז היקר, צר לי על אביך  . אין דרך טובה יותר מלנקות את הראש עם חכה ביד. אני לוקח את הילדים לדוג מושטים עם בוס באגמים והנהרות במרכז ולא פעם חשבתי למה לא לזרזר אותם אם הם פה… והינה אתה מראה שזה אפשרי. אחלה דוח, ממש כמו הדוחות של פעם. נהנתי לקרוא! אשמח לשמוע איך אתה מכין את הסיליקונים. דני. 
|
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
תודה דני  , בגדול אין סוד גדול , הסיליקון הוא חומר ייעודי לזה שהזמנתי בזמנו מאמזון כשהיו משלוחים חינם לארץ יחד עם כמה תבניות מוכנות, את התבניות לדמויים אני קודם כל קונה את הדמוי שרוצה לחקות , מקצר או מוסיף לו מחושים לפי ראות עיניי ויוצק עליו תערובת של מרק פחחים עם פוליאסטר, יש לי גם כמה תבניות מוכנות שהזמנתי בזמנו מאמזון וקצת שיחקתי איתן שיתיאמו לצרכיי וכאלה יותר מקצועיות שהזמנתי במיוחד מאיביי-נותנות תוצאות מדוייקות. את הג'יג האדים והמרמישקות אני עושה בתבנית אלומיניום שחבר הכין עם חריטת c&c, או על ידי אותן יציקות מרק פחחים , תלוי כמה דיוק בפרטים אני צריך, עלה לי די יקר אבל מכיוון שזה תחביב רשמי עבורי אז זה לגיטימי:) , הכי מגניב בעיני שהצלחתי להכין תבנית איכותית ל"אוזן אחת" כפי שמפרסמים באתרים דוברי רוסית ביו טיוב וזה נותן לסיליקון באמת תנועה חופשית ואפילו פרועה, הגירסאות של 0.3 ו 0.4 גרם עבדו יפה בירקון , אני מחכה לבדוק את ה3 גרם בכנרת
|
|
עריכה אחרונה: יולי 06, 2022, 23:02:59 PM על ידי ארז.ד.
|
|
|
|
|
|
תודה דני  , בגדול אין סוד גדול , הסיליקון הוא חומר ייעודי לזה שהזמנתי בזמנו מאמזון כשהיו משלוחים חינם לארץ יחד עם כמה תבניות מוכנות, את התבניות לדמויים אני קודם כל קונה את הדמוי שרוצה לחקות , מקצר או מוסיף לו מחושים לפי ראות עיניי ויוצק עליו תערובת של מרק פחחים עם פוליאסטר, יש לי גם כמה תבניות מוכנות שהזמנתי בזמנו מאמזון וקצת שיחקתי איתן שיתיאמו לצרכיי וכאלה יותר מקצועיות שהזמנתי במיוחד מאיביי-נותנות תוצאות מדוייקות. את הג'יג האדים והמרמישקות אני עושה בתבנית אלומיניום שחבר הכין עם חריטת c&c, או על ידי אותן יציקות מרק פחחים , תלוי כמה דיוק בפרטים אני צריך, עלה לי די יקר אבל מכיוון שזה תחביב רשמי עבורי אז זה לגיטימי:) , הכי מגניב בעיני שהצלחתי להכין תבנית איכותית ל"אוזן אחת" כפי שמפרסמים באתרים דוברי רוסית ביו טיוב וזה נותן לסיליקון באמת תנועה חופשית ואפילו פרועה, הגירסאות של 0.3 ו 0.4 גרם עבדו יפה בירקון , אני מחכה לבדוק את ה3 גרם בכנרת יפה מאוד! מקווה שיום אחד יהיה לי רצון להכין כאלו בעצמי…
|
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
נראה שהיה לך אחלה סיבוב בירקון. העבודה עם סטים כל כך עדינה היא מעניינת ומהנה, גם הדגיג הכי קטן נותן פייט יפה, והעבודה עם דמויים כל כך קטנים היא סוג של דייקנות מוקפדת, בלי לשלוט ברזי ההפעלה באופן מושלם הם לא יותר מפתית סיליקון במים, אבל כדאתה משתמש בהם נכון- הדגים לא יכולים לעמוד בפניהם. כיף שאתה גם יוצר את הסיליקונים והג'גהאדים בעצמך, מוסיף עוד רובד לתחביב... בסוף החברה מתקשרת- אז אין ברירה, צריך להתקפל, אבל עד אז- נהנית מיציאה כיפית ליד הבית, עם אקשן שלא חשבתי שבכלל קיים בירקון- מי חשב שיש מי שיורד לירקון לדוג בז'ירז'ור מיקרו-לייט? יופי של דו"ח, ארז, תודה על השיתוף
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
ארז, קיבלת אחלה סשן של מתוקים בירקון, דגים במגוון צבעים יפים, מה צריך יותר מזה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דו"ח נהדר ארז... נראה כי כמו בכל נישה שעליה אתה מתביית - אתה ניגש מקצועית ומביא תוצאות... העיקר שנהנית וחווית נעליות...
כייפ לקרוא - מלבד הקטע המצער... ואם מותר לשאול ארז (ממש אל תרגיש חייב לענות) - למה מאז פטירת אביך ז"ל אתה דג רק במתוקים ולא בים?
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
ככה יצא רפאל, ללכת למלוחים צריך להצטייד, הים קשוח יותר ותובעני, מתוקים אני יכול לגשת בלי תכנון מוקדם לאזורים נוחים וסלולים , פשוט לא מצאתי את הכוחות בהתחלה אז הייתי קופץ לפארק ,,כך זה התחיל
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|