תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/11/2021 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8.15 | דג חי - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 2 | 17 |
הדו"ח:
תחזית מעולה של ים שקט ללא רוח.
יציאה עם הנץ השחר, מזג האויר נפלא והים כמו בתחזית. יש לי חלון של בערך 3 שעות לפני שצריך לחזור להמשך היום הרגיל.
לקחתי איתי כפיתיון שני חתיכות של גמברי, שלהם אני קורא סטרטר. מתחיל להוציא ברבידות לפיתיון חי, את היפות אני מנקב להוצאת האויר ואת הקטנות אני מפלט ודג עם בשרן.
אין הענות טובה של דגי הפתיון, ולוקח לי יותר זמן להוצאת הפיתיון ממה שהערכתי.
באחד המקרים יוצא אבו נפחה מכובד, הגמברי שהבאתי עומד להגמר, לכן אני מפלט את האבו נפחה וממשיך לדוג עם בשרו. יש לו פילה לבן עם מרקם שמזכיר גמברי קריסטל.
לבסוף אני מוציא מספר ברבידות ודג חול אחד (מקרוני או אופרית נודדת). עם הפתיונות אני מחפש סלע ומוריד עוגן כך שהסירה יוצאת מהסלע ועומדת על החר"ף בדיוק.
מוריד חוט ראשון עם דג החול כפתיון, מוריד עד הקרקעית ומצמיד בקבוק כמצוף ונותן לזרם להרחיק את החוט כשלושים מטרים מהסירה.
חוט שני אני מוריד עם ברבידה ומרחיק כחצי דרך מהראשון.
חוט שלישי מוריד בחרטום עד לקרקעית וקושר בקשר נפתח (קשר בלון) לגומיה שקשורה לעמוד הגגון של הסירה.
בינתיים מתחיל לקפל את יתר הציוד כדי לחסוך זמן בהגעה לחוף.
יושב בנחת, אוכל סנדויץ' ומביט על הבקבוקים שבירכתיים מחכה לראות שקיעה בשידור חי.
לפתע אני שומע קול צליפה של גומיה נמתחת מכיוון החרטום, נגש במהירות לחוט המתוח, ואני מרגיש את האינטיאס נוגח בעוז.
עם ידיים חשופות אני נאבק באינטיאס עד שלבסוף עולה אינטיאס נחמד של כ 8.5 קילו.
הלב גואה מההצלחה המהירה, אני משחרר את הקרס ונגש לפח להוציא עוד דג חי כפתיון על מנת לחדש את הפיתיון על החוט שכרגע נתפס בו האינטיאס.
בטרם אוציא עוד דג לפתיון אני מסתכל על הבקבוקים שבירכתיים לראות שהכל בסדר, והנה, בקבוק אחד חסר במקום שני בקבוקים אני רואה רק אחד, מיד מבין שיש אכילה והאינטיאס פשוט השקיע את הבקבוק החסר.
נגש לחוט המתוח ומרגיש שהאינטיאס מטייל ימינה ושמאלה, מוביל אותו לצד שבו נוח יותר להוציא אותו ואחרי מלחמה קטנה יוצא אינטיאס חמוד שהוא כמו אח תאום לאינטיאס הראשון.
הרישיון מרשה לי מכסה של שני דגים גדולים, לכן אני משחרר את כל דגי הפיתיון שנשארו לי, מקפל את כל החוטים וטס בחזרה הבייתה,
שני אינטיאסים נחמדים בחלון קצר, מי צריך יותר מזה?
היה כיף.