הדו"ח: עוד יום שישי מגיע ואנחנו מחליטים לצאת לסשן דיג נוסף כמו שבוע שעבר (רק שהפעם הטרולינג יהיה צפונה ולא דרומה). התכנון כשעתיים טרולינג ואז לעבור לסלו.
הקיצר, אנחנו מתארגנים ויוצאים לים. השעתיים עוברות ללא שום סימני דגים ורק סימני נילונים. כ 600 מ' לפני התקלה שתכננו לעצור בה לסלו, יש יציאת חוט מענגת מהחכה שלי . אני מוריד קצת מהירות ניגש לחכה ומתחיל פייט חביב עם דג בקצה השני שמתנהג מוזר וחותך שמאלה ואז נהיה רפוי ושוב מתח וכו' (פלמידה זה לא).
אחרי כ 3 דקות, הדג כבר ליד הסירה ואנחנו מזהים שזו טונית יפה והיא עולה במהרה לסירה לקבל בוק + ניקוז דם מהיר.
אנחנו מתחילים את סשן הסלו ללא מענה מצד הדגים בתקלות ואז אנחנו עוברים לריפים.
בשלב מסויים ארז ננעל ולאחר פייט מהנה הוא מוציא טונית נוספת במשקל מוערך של כ 1 ק"ג וגם הוא שבר את היובש שלו .
בינתיים נדב משתעשע ומוציא אירדי קטן, אבו קקה ופרידה קטנה.
בסביבות 11 החלטנו שמספיק להיום ואפשר לחזור חזרה למרינה.
אנחנו מתחילים כבר לראות יותר דגים בסירה ומקווה שהמגמה הזו תמשיך.
הטונית שלי שקלה 3.68 ק"ג, פולטה והפכה להיות שימורי טונה (הצלחתי למלא 9 צנצנות והשארתי חתיכה לסביצ'ה)
שרגא בא לי לתת ביס למסך נראה טעים מעניין אם אפשר להכין מעוד סוגי דגים..
בהחלט, ניתן גם מסלמון, לדעתי גם טרחונים גדולים, פלמידות וכו'. צריך שיהי דג של כמה ק"ג, שיהיה שווה להפעיל את כל התהליך. לפעמים חבל לבזבז דג איכותי על שימורים אבל מצד שני מקבלים שימורים איכותיים
עריכה אחרונה: נובמבר 14, 2021, 18:54:03 PM על ידי shragam
ועכשיו שאלה עם כל התולעים והטפילים שיש בדגים אתה לא מפחד להכין ולאכול סביצ'ה? דג כבוש זה בסדר מקסימום עוד קצת חלבון ממקור אחר אבל דג חי?
דרך אגב את הטונית הקטנה הייתי שומר לטרולינג איטי עם 200 קרסים עליה טונית בגרירה זה אחד הפתיונות הכי טובים לאנטיאס תשאל את יוני בוקובזה
סוג של פוטו רצח, גם לי מותר איזו פעם
לגבי הטפילים, הסביצה היתה מאזור הגב שהוא ללא הטפילים. הם יותר בבטן של הדג. הם נמצאים היום ברוב סוגי הדגים
טרולינג איטי מאוד משעמם אותנו , האמת שגם טרולינג רגיל . (אנחנו עושים עאותו רק כשיש סיכוי/אין שיטה אחרת לתפוס את הדגים). אני יודע שיש תוצאות, אבל אם אנחנו לא נהנים מהדרך, אז התוצאות לא מעניינות.
איזה כיף שיש אקשן גם אני כמוך, שרגא, לא נהנה לצאת לטרולינג אלא אם יש הרבה תנועה, סתם לשבת בסירה כשהחכות נגררות במים זה פשוט משעמם מדי... אפילו כשעובדים על חי, יש קצת עניין בעבודה מסביב, מעלים, מורידים, מחדשים פיתיונות, אבל גם שם אני משתעמם אם אין איזה ריצה טובה להרמת המצברוח.... שמחתי לראות את הטוניות אצלך ואצל ארז (גם לו מגיע ), הפינוקים בארוחות אחר כך הם אחלה בונוס, אבל המנה העיקרית היא הריצות המהנות שהטוניות יודעות לתת, אחלה פייטריות! יופי של תפיסות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
איזה כיף שיש אקשן גם אני כמוך, שרגא, לא נהנה לצאת לטרולינג אלא אם יש הרבה תנועה, סתם לשבת בסירה כשהחכות נגררות במים זה פשוט משעמם מדי... אפילו כשעובדים על חי, יש קצת עניין בעבודה מסביב, מעלים, מורידים, מחדשים פיתיונות, אבל גם שם אני משתעמם אם אין איזה ריצה טובה להרמת המצברוח.... שמחתי לראות את הטוניות אצלך ואצל ארז (גם לו מגיע ), הפינוקים בארוחות אחר כך הם אחלה בונוס, אבל המנה העיקרית היא הריצות המהנות שהטוניות יודעות לתת, אחלה פייטריות! יופי של תפיסות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
זה בהחלט כיף וטוב לקרוא שיש עוד מישהו שחושב כמוני לגבי הטרולינג
אחלה יציאה, כרגיל מגיעה עם דו״ח מפורט, מיקצועי ועסיסי... השימורים ניראים מגרים וכמו שאתה נוהג לעשות את הדברים ביסודיות אני בטוח שהם ערבים לחיך... גם אני חוטף קריזים בטרולינג איטי במיוחד בסוף עונת הג׳יג אני עובר מ100 ל10 וזה מוציא אותי מתוסכל ברמות על. לאחרונה שכללנו קצת את העינוי ותוך כדי תנועה (1-2 קשרים ) אנחנו מג׳גג׳גים ומפעילים פופרים. לא אידיאלי עם ג׳יגים כי צריך לזרוק רחוק וקדימה לכיוון הנסיעה, שכאשר הג׳יג יגיע לקרקע נהיה ורטיקלים פחות או יותר, עם פופרים קצת יותר סימפטי כי אין צורך לזרוק את הפופר, מורידים אותו בתנועה כמו רפאלה ואז מתחילים לעבוד.
שמח שחזרת אחרי ההפסקה שלקחת לך, ומאחל לך הצלחות בהמשך.