פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   התאמת שוק לידר לחוט בד |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: התאמת שוק לידר לחוט בד (נקרא 2611 פעמים) |
הדפסה |
|
Dimsho
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לחברי הפורום היקרים, האם מישהו מכיר טבלה או איזה כלל מנחה שמסביר על התאמת שוק לידר לחוט בד?
למכונה 3000 עם חוט 1.2 איזה שוק לידר מתאים? אשאל אחרת, מה המינימום והמקס ליברות של שוק לידר שיתאים לחוט 1.2?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בוקר טוב. דיון בנושא כמעט זהה ממש מלפני שבוע פה בפורום הדיג בז'ירז'ור. עוד דיון בנושא משלים ממש מאתמול, גם פה בפורום הז'ירז'ורמקווה שתמצא בקישורים את התשובות שחיפשת. בהצלחה!
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 02, 2021, 15:45:41 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אין ולא תיתכן טבלה כזו (ולא כי כולם התעצלו לכתוב)
בהתאמה של לידר לחוט בד יש כמה שיקולים, כשאחד בא על חשבון האחר, וצריך לשקלל אותם. תלוי באזור הדיג, דג המטרה, הדמויים.
שיקול ראשון- כמה סביר שאתפס בסלע? מה אני רוצה שיקרה אם אתפס בסלע? אם עובדים עם תולעי גאלפ במיקרוג'יג, כנראה אעדיף קריעה בחיבור לג'יגהד, כדי שיהיה לי זריז להחליף- אבחר לידר שהוא חלש משמעותית מהחוט הראשי. אם אני עובד ללוקוס גדול אני רוצה מקסימום עמידות בסלע ומקסימום עמידות במאבק, ולכן אבחר לידר שהוא חזק יותר מהחוט הראשי כדי שגם אחרי שפשוף רב ובלאי שלו החוליה החלשה עדיין תהיה חוט הבד.
שיקול שני- שיניים. לידר הוא אף פעם לא פתרון מוחלט לשיניים, אבל לידר 80 כן ייקח ברוב מוחלט של המקרים את רובן המוחלט של הפלמידות והגומברים. מצד שני הוא מוסיף התנגדות, אי אפשר כמעט להעביר בטבעות לצורך זריקה, משפיע על זריקה אם הג'יג קטן יחסית וכו'
שיקול שלישי-הדמוי. יש דמויים שבהם נרצה לידר קשיח יחסית (שבמידה רבה אומר גם לא דק מדי, אבל זה לא מחייב). טופווטרים וג'יגים נוטים להתלפף פחות כאשר ללידר יש קשיחות. מסייג גאן- יש לידרים רכים מטבעם ויש קשיחים מטבעם, אבל זה עדיין מושפע גם מטסט.
בכל מקרה השאלה ששאלת היא לא אופטימלית, כי PE הוא מדד לקוטר של החוט ולא לטסט שלו. יש PE 1.0 שמחזיקים 10 פאונד, ויש כאלו שמחזיקים 20 פאונד, והיום גם יש כאלו שמחזיקים יותר. הפרמטר שאתה רוצה להסתכל עליו הוא הטסט של חוט הבד, והשיקולים שהוזכרו לעיל.
|
|
|
|
|
שיקול שלישי-הדמוי. יש דמויים שבהם נרצה לידר קשיח יחסית (שבמידה רבה אומר גם לא דק מדי, אבל זה לא מחייב). טופווטרים וג'יגים נוטים להתלפף פחות כאשר ללידר יש קשיחות. מסייג גאן- יש לידרים רכים מטבעם ויש קשיחים מטבעם, אבל זה עדיין מושפע גם מטסט.
רק תוספת קטנה שלי, לטופווטר נרצה בדיוק ההפך. לידר פחות קשיח שיאפשר תנועה של הדמוי לצדדים. להבדיל מדמוי עם לשונית ששוחה מעצמו גם אם לא נפעיל אותו במאה אחוז. לדמוי טופווטר די הכרחי שיהיה לידר פחות קשיח. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
אמת בטופווטר שאינו פופר עדיף רך יותר. כשמנסים WTD עם לידר קשיח או עבה הדמוי לא זז יפה בכלל.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בעקרון WTD במיוחד קטנים עדיף ללא לידר ואפילו גם ללא סיכה רק קשר טבעת כמה שיותר חופשי כדי לא לפגוע בתנועה שלו
|
|
|
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רק תוספת קטנה שלי, לטופווטר נרצה בדיוק ההפך. לידר פחות קשיח שיאפשר תנועה של הדמוי לצדדים. להבדיל מדמוי עם לשונית ששוחה מעצמו גם אם לא נפעיל אותו במאה אחוז. לדמוי טופווטר די הכרחי שיהיה לידר פחות קשיח. Sent from my iPhone using Tapatalk לא יודע מה איתך, אני רוצה לידר קשיח לחלוטין בטופווטר, כזה שיש לו אפס מתיחה ומתרגם כל פיפס במקל שלי לתנועה של הדמוי, וגם מונע התלפפויות למיניהן. מעולם לא הייתה לי לי בעיה בהפעלה או פגיעה בתנועת הדמוי, המודל שלפיו אתה חושב, שהדמוי "מכופף" את הלידר בזמן תנועה הוא לדעתי שגוי, חשובה בעיקר עוצמת המתיחה והמשך שלה כדי לגרום לתזוזה נכונה.
|
|
|
|
Dimsho
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המון תשובות מועילות ומלמדות, קראתי בעיון הכל וגם את הלינקים שצורפו לדיונים קודמים .
תודה למי שהגיב ותרם מהידע שלו
|
|
|
|
|
 |
|
|
רק תוספת קטנה שלי, לטופווטר נרצה בדיוק ההפך. לידר פחות קשיח שיאפשר תנועה של הדמוי לצדדים. להבדיל מדמוי עם לשונית ששוחה מעצמו גם אם לא נפעיל אותו במאה אחוז. לדמוי טופווטר די הכרחי שיהיה לידר פחות קשיח. Sent from my iPhone using Tapatalk לא יודע מה איתך, אני רוצה לידר קשיח לחלוטין בטופווטר, כזה שיש לו אפס מתיחה ומתרגם כל פיפס במקל שלי לתנועה של הדמוי, וגם מונע התלפפויות למיניהן. מעולם לא הייתה לי לי בעיה בהפעלה או פגיעה בתנועת הדמוי, המודל שלפיו אתה חושב, שהדמוי "מכופף" את הלידר בזמן תנועה הוא לדעתי שגוי, חשובה בעיקר עוצמת המתיחה והמשך שלה כדי לגרום לתזוזה נכונה. כל הרעיון של טופווטר הוא שהדמוי יזוז לכיוונים שונים בהפעלה ולא מעצמו. הדמוי חייב לכופף את הלידר אחרת הוא לא פועל כראוי. יכול להיות שהיו לך תקיפות עם לידר עבה, אבל אני מבטיח לך שעם לידר גמיש יהיו לך הרבה הרבה יותר תקיפות. נסה אותי… כבר היו לי מקרים בהם סתם גררתי דמוי כלב כדי שלא יתפס בעצים, ובגרירה ללא כל הפעלה, היתה תקיפה. תמיד יש הפתעות אבל אלו בהחלט מקרי הקצה ולא רוב המקרים. קורה לפעמים שהחוט נתפס בדמוי, התמקצעות והפעלה נכונה יצמצמו משמעותית את התופעה. בקשר למתיחה של הלידר, פה אתה לגמרי צודק. לידר גמיש בדרך כלל גם נמתח יותר ובולע את התנועות של החכה. לכן משתמשים בלידר קצר ככל הניתן או אפילו ללא לידר כמו שדובדוב אמר. אני אישית תמיד שם לידר מפני שאני בכל זאת רוצה קשיחות קצת יותר גבוהה מחוט הבד. כאשר דמוי ללא לידר נוחת על ענף מעל המים, הוא מתלפף עליו וננעל. עם לידר גמיש, הדמוי לפעמים מתלפף אבל משיכה אחת והוא מסתובב בחזרה בלי להינעל. מעבר לזה, יש את היתרונות המוכרים של הלידר בעמידות בפני שחיקה או בפני חיתוך. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
aviel27
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה שעובד לי: על חוט 1.2 pe אני משתמש בשני סוגים של לידר - 25 LB אם אני יוצא לאזור סלעי או מתרגט לוקוסים / גומברים - אם הטופווטר שאתה עובד איתו הוא מעל 12-13 גרם הלידר לא יהיה משמעותי בתנועה של הדמוי. 16LB שאני עובד מהחוף ומתרגט טרכונים / לברקים.
תהנה.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]