בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  יעוד של דימוים,
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: יעוד של דימוים,  (נקרא 2739 פעמים) הדפסה
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

יעוד של דימוים,
« ב- : אוקטובר 29, 2021, 14:26:16 PM »
שלום לכולם הרבה זמן לא הייתי כאן וגם בדייג בים...
למי שלא זוכר החכה שלי אבו גרסייה 5-30 גרם עם רולר סטרטיק 2500 ...

האמת שהדייג בים (בארץ) פחות הלך טוב 0 תוצאות למעט פעם אחת של משיכה חזקה שקרעה באבחה אחת את החוט עם הדימוי

החוסר הצלחה יכול להיות מהרבה סיבות:
תפעול לא נכון של הציוד
בחירה של הדימוי המתאים
או פשוט חוסר מזל.

מנגד הלכו דימוים אולי כמה עשרות... (כולל נפילה של קופסה של דימויים בסלעים...)

עכשיו אני מחושב ללכת על תייק 2 נסיון נוסף

1. האם צריך להחליף את החוט בד שברולר (בוא נגיד שלא עבד משהו כמו 2-3 שנים)
מנגד תמיד עבר שטיפה ויבוש בסוף יום
2. אני מעלה תמונה של דימויים עם מספרים הייתי שמח לשמוע: לאיזה סוג דג, מזג אוויר (תנאי ים שמים וכו') מתאים כל דימוי כך שאשתמש בדימוי הנכון וכך ישאר לי רק המזל והטכניקה.

תודה
משה
עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2021, 14:31:31 PM על ידי Dark
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: יעוד של דימוים,
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 30, 2021, 07:29:36 AM »
לגבי החוט בד, תסתכל עליו ותראה מה המצב שלו. אם נראה תקין ולא משופשף ומתפוררר, אז הוא בסדר.
לגבי המדויים, מציע לך לקרוא קצת את המאמר הזה וגם את האחרים בנושא .

-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 30, 2021, 20:37:29 PM »
תודה על המאמר קראתי אותו בעבר
וגם אחרים בסדרה ועדיין אני הייתי שמח להבין יותר טוב את היעוד של חלק מהדימויים שלי
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 30, 2021, 21:11:10 PM »
קשה לפי התמונות שהעלית למפות את הייעוד של כל דמוי, מה גם שיש בזה גם הרבה עניין סובייקטיבי של העדפות....
בגדול:
דמויים קצרים שוקעים, מינואים כולל הפלא-פן שראיתי שם, יתאימו לעבודה מהירה, ולכן גם לדגים שתוקפים מהר, כמו פלמידות, אנטיאסים, טוניות וכו', ובעבודה איטית ללוקוסים עם סיכון לתקיעה בסלעים
דמויים ארוכים צפים/שוקעים, יתאימו לאותם מיני מטרה, תלוי העדפה אישית וגם בהתאמה לתנאי הים, לדגים אגרסיביים כמו ברקודות, גומברים, פלמידות ואנטיאסים
מינואים קצרים צפים יתאימו לדגים חשדנים יותר כמו לברק, לטרכונים גדולים וכו'
טופווטרים קטנים, פופרים וכלבים, ללברק וטרולוסים גדולים, יקחו גם גומברים עם סיכוי לאיבוד דמויים, לכן הטופווטרים הגדולים יתאימו להם יותר
ג'יגים וניקלים- פלמידות, טוניות, טרכונים, לוקוסים (בג'יג) ועוד מזדמנים
דרך אגב, בתמונה יש שני דמויים (מס' 3 ו-4), שאם אני רואה נכון- בכלל לא מתאימים/מיועדים לז'ירז'ור מהחוף אלא לטרולינג, הכפיות הגדולות האלה גם משבשות את הבאלאנס בזריקה (וכך טווח הזריקה קטן), והצלילה שלהם לעומק כמעט לא רלוונטית לשום מקום בארץ.
לגבי החוט- מעבירים את החוט בין הציפורניים, אם הוא מוריד סיבים הוא פסול. מתיחה סבירה בידיים, אם הוא מתפוצץ בקלות- פסול. מבט מול האור, אם החוט מלא ב"שוונצים"- פסול. אם כל אלה בסדר, תתחיל לעבוד בכיף.
מקווה שעניתי על כל השאלות....
עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2021, 21:13:59 PM על ידי Kobiarava
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 01, 2021, 23:06:19 PM »
קובי תודה על התגובה המפורטת
מה זה "הפלא-פן "
האמת שבאמת הדימויים עם הכפית הארוכה מסתחררים באוויר ונוחתים קרוב לא לא ידעתי שזה בגלל הכפית הארוכה.. ושהם בכלל מתאימים יותר לסירה...

איך יודעים איזה דג נמצא במים כדי להתאים לו את הדימוי שהרי אנחנו עדיין (לרוב זה כך) לא רואים אותו
להוציא אולי לברק שנמצא באזור חופי הזרם חוזר וכו'

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 02, 2021, 16:07:46 PM »
קובי תודה על התגובה המפורטת
מה זה "הפלא-פן "
האמת שבאמת הדימויים עם הכפית הארוכה מסתחררים באוויר ונוחתים קרוב לא לא ידעתי שזה בגלל הכפית הארוכה.. ושהם בכלל מתאימים יותר לסירה...

איך יודעים איזה דג נמצא במים כדי להתאים לו את הדימוי שהרי אנחנו עדיין (לרוב זה כך) לא רואים אותו
להוציא אולי לברק שנמצא באזור חופי הזרם חוזר וכו'

פלא-פן זה הדמוי של מריה שיש לו כפית אחורית- מתקפלת (מס' 12). יש לך גם שני rolling baits של טאקל האוס, כאלה עם כפית קשיחה מעל הגב, גם הם על אותה מתכונת כמו הפלא-פן והמינואים הקצרים השוקעים.
איך יודעים איזה דג לטרגט? זה הז'ירז'ור... אתה צריך להכיר את מיני המטרה, ולדעת להעריך איזה אתה דג צפוי לפגוש בנקודה בה אתה עובד, בהתאמה לעונה, לתוואי השטח, לשעה ביממה וגם מתוך היכרות עם הנקודה.... זו המקצועיות, ככה תופסים דגים, בז'ירז'ור אי אפשר ללכת "על עיוור" ולזרוק מה שבא (כלומר- אפשר, אבל זה יביא פחות תוצאות...). אז איך תלמד מה לחפש? אפשר ללמוד הרבה מהדיונים פה והדוחות שעולים בפורום, ואפשר גם לדבר עם הדייגים בשטח ולשאול מה הולך פה טוב ואיזה דגים אופיניים אפשר לתפוס עכשיו במקום, הרוב המוחלט של הדייגים ישמחו לעזור בזה ולנדב מידע וטיפים
Dark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 04, 2021, 09:20:33 AM »
בדימויים 14,15,16 החיבור לחוט הוא מאזור הסנפיר גב ז"א מלמעלה ולא כמו שאני מכיר מדימואים אחרים מקדימה
איך זה בה לידי ביטוי בתנועה שלי או שזה לא משנה

יתכן מאוד שזאת הבעייה שלי שאני לא יודע איזה דג לטרגת ואיזה דימוי מתאים לאותו דג כך שעד עכשיו שמתי דימויים וניקלים לפי ניחוש ואחרי פרק זמן החלפתי לאחר וחוזר חלילה....

מבחינתי בארץ בנתיים אפס תוצאות
אולי כדי גם למצוא מקום אחר חוץ מהשובר של של רידינג בנתיים לא עובד לי שם בכלל למעט מכה אחת במקל...

צריך לתפוס זמן ונסות לחזור (ובעיקר סבלנות)

תודה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 06, 2021, 15:55:17 PM »
בדימויים 14,15,16 החיבור לחוט הוא מאזור הסנפיר גב ז"א מלמעלה ולא כמו שאני מכיר מדימואים אחרים מקדימה
איך זה בה לידי ביטוי בתנועה שלי או שזה לא משנה

יתכן מאוד שזאת הבעייה שלי שאני לא יודע איזה דג לטרגת ואיזה דימוי מתאים לאותו דג כך שעד עכשיו שמתי דימויים וניקלים לפי ניחוש ואחרי פרק זמן החלפתי לאחר וחוזר חלילה....

מבחינתי בארץ בנתיים אפס תוצאות
אולי כדי גם למצוא מקום אחר חוץ מהשובר של של רידינג בנתיים לא עובד לי שם בכלל למעט מכה אחת במקל...

צריך לתפוס זמן ונסות לחזור (ובעיקר סבלנות)

תודה
לא מצליח לראות את התמונה אבל לפי מה שאתה מתאר, זה דמוי שוקע עם ויברציות בזמן המשיכה. העבודה איתו דומה מאוד לעבודה עם ג׳יג. זריקה, תן לדמוי לשקוע, הרמה של המקל עם או בלי כמה גלגולים, עצירה ולתת לדמוי לשקוע שוב. בזמן שהדמוי שוקע, הורדת המקל לאט תוך כדי גלגול. הגלגול הזה הוא על מנת לאסוף חוט ולא בכדי ליצור ויברציות. רוב התקיפות יהיו בזמן הירידה של הדמוי אבל הוויברציות שהוא יוצר בזמן המשיכה הן מה שמושך את תשומת הלב של הדג.
העבודה יכולה להיות ממש בקרקעית אבל אז אתה לוקח סיכון שהקרסים יתפסו. הדמויים האלו באים בדרך כלל עם קרסים משולשות.
ניתן לחלופין, לספור את השניות מרגע שהדמוי פוגע במים ואז לקבוע בעצמך באלו טווחי עומק אתה רוצה לעבוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 06, 2021, 16:31:53 PM »
יפתח כמעט צודק, כלומר- הדמוי מס' 14 הוא באמת דמוי vib, מה שלרוב קוראים בארץ "ציקדה", ועל צורת ההפעלה אין לי הרבה מה להוסיף (חוץ מהעובדה שלפעמים הוא עובד טוב גם בגלגול רציף), אבל שני הדמויים האחרים הם tackle house rolling baits, בתכלס הם סוג של מינו עם כפית על הגב במקום בקדמת הגוף (ולכן טבעת החיבור לחוט נמצאת מעל הראש, מול הכפית), אבל העבודה איתם היא בדיוק כמו עם מינו, גילגול רציף בשילוב טוויצ'ים ועצירות או בלי.... דמוי מוצלח בכל מקרה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!