בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  טוקונרה על פליי ועל אולטרה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: טוקונרה על פליי ועל אולטרה  (נקרא 701 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

טוקונרה על פליי ועל אולטרה
« ב- : אוקטובר 24, 2021, 19:01:00 PM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/kD-btWwyTVw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kD-btWwyTVw</a>

יום דיג נחמד באיגרטה, סאו פאולו, ברזיל.
אני עם חכת אולטרה לייט וחכת בייט פינס (אולטרה לייט לרולר שוכב). דניאל עם שתי חכות פליי חדשות מספר 6, אחת עם חוט צף, השנייה חוט שוקע.
שם שעון לחמש וחצי, קם בחמש בלי שעון, 5:20 כבר בדרך לדניאל. מעמיסים ציוד, עוצרים לקנות קצת אוכל ונוסעים. אחרי הרבה פקקים והרבה נסיעה, רק ברבע לתשע נכנסנו למים.
פספסנו את שעת התקיפות של הבוקר. עד אחת בצהרים היו רק כמה תקיפות בודדות על
טופווטר ועל מינו פליי. אחרי הצהרים היו יחסית הרבה תקיפות וגם כמה נעילות.
מאגר איגרטה, בקושי הספיק להתאושש מהשאיבה המאסיבית של שנה שעברה. ועכשיו, שוב מפלס המים ירד בסביבות 10 מטרים מתחת לשיא בעונה הגשומה.
אין עצים, כמעט ואין סלעים וקשה לזהות מקומות בהם הדגים מסתתרים. אני זורק דמוי טופווטר קטן לתוך גזע של עץ עתיק שהיה שקוע מתחת למים עד לא מזמן. זורק מעבר לגזע, עובד עם הדמוי וכאשר הדמוי מתקרב לגזע, הוא בדרך לעבור בין שני ענפים. אני עוצר את העבודה כדי שהדמוי לא יתפס בענפים. מרים את החכה גבוה ומגלגל בעדינות את הדמוי על פני המים, ללא עבודה בכלל. איך שהדמוי נכנס בין הענפים, תקיפה מפלצתית על פני המים. אני ודניאל בשוק. לא יודע איזה דג אבל לפי הרעש ועוצמת התקיפה אני משער שזו טראירה. הדג לא ננעל וגם לא תוקף יותר, לא בבוקר ולא אחרי הצהרים כשעברתי שוב בנקודה.
ממשיכים לכיוון המפל. בדרך דניאל מקבל תקיפה על דמויי מינו לפליי שוקע, הכנה עצמית כמובן. מלחמה קצרה עם הדג והדג משתחרר. דניאל עובד עם קרסים ללא אל חזור.
במפל אנחנו מנסים קצת כל מיני דמויים ללא תוצאות. מתפצלים, אני נמצא כמאתיים מטר מדניאל. אני עובד עם דמוי מינו עם לשונית ארוכה. הדמוי שוחה מהר ועמוק. מקבל תקיפה, שתי משיכות קטנות ואין נעילה. באותה שנייה אני שומע את דניאל צועק שיש לו נעילה. גם לו משתחרר הדג. אנחנו משערים שזו ז׳קונדה.
שעת צהרים, בדרך חזרה. דניאל יושב על נקודה חמה. מספר דגי טוקונרה נחמדים ויחסית קטנים לא מפסיקים לתקוף לו דמויים. כמה פעמים הוא נלחם ומאבד את הדג. אני מגיע וזורק דמוי טופווטר. זריקה ראשונה, מגלגל קצת ודניאל אומר לי שבדיוק איפה שהדמוי נמצא הדג תוקף. הוא לא מסיים את המשפט ויש לי תקיפה נחמדה על טופווטר. מאבק קצר אבל הדג השתחרר. אני מפנה מקום לדניאל ואחרי כמה זריקות הוא נועל דג על טופווטר. הפעם הדג לא משתחרר, מקבל צילום וחוזר הביתה בשלום.
נכנסים לתוך נחל קטן שיוצא מהמאגר. המים משמעותית יותר חמים וזה סימן טוב. הנחל נהיה צר יותר ויותר. אני נותן לדניאל להתקדם מפני שמאוד קשה לדוג בזרזור לצד מי שדג בפליי. לדניאל יש נעילה עם דג גדול על הדמוי. מאבק חזק ונחמד, הדג מושך את הקיאק למקום לא טוב. דניאל תופס את המשוט ובשנייה של חוסר תשומת לב, החוט נשאר רפוי והדג בורח.
יוצאים מהנחל. המון אופנועי ים וסירות מנוע מציקים לנו בלי סוף. אני כבר מתייאש ומחליט לחתור לכיוון האוטו.
קצת לפני הרכב אני נכנס לאזור בו תפסתי טוקונרה גדול פעם אחרונה שדגתי באיגרטה. זורק דמוי טופווטר בדיוק לנקודה בה תפסתי פעם קודמת. ובדיוק שם, התפוצצות על המים. הדג פספס את הדמוי אבל אני ממשיך עבודה, עוד תקיפה ועוד פספוס. בפעם השלישית תקיפה עצלנית מתחת לפני המים, דג הרבה יותר קטן אבל נתן פייט נחמד. צילום ושחרור ואני מתקדם עוד 20 מטרים וממשיך לדוג.
אחרי כמה זריקות, תקיפה עצבנית על פני המים. אני בטוח שמדובר בדג ענק. יוצא טוקונרה בינוני אבל עצבני. לא מפסיק לקפוץ, אפילו אחרי ששוחרר.
עוד 20 מטרים הצידה ושוב תקיפה של טוקונרה. הפעם הדג לא ננעל ואני החלטתי לוותר כי התחיל לכאוב לי הראש.
מגיע לאזור מול הרכב. דניאל מנסה כמה נקודות אבל לא היו לו תקיפות.
יום חם, מעל 30 מעלות. אני שותה מים, לוקח כדור וממשיך לדוג. איך שאני אומר לדניאל שלא יהיו יותר תקיפות ובוא נתקפל, אני מקבל תקיפה על טופווטר. מלחמה, הדג בקיאק, צילום ושחרור.
דניאל מגיע אלי וזורק דמוי שוקע. אני זורק את הטופווטר, החוט נקרע ואני לא מתרגש. חוט 8 ליברה, דק דק ועדין. הדמוי צף אז אין בעיה. אומר לדניאל שימשיך לדוג ואחר כך נמצא את הדמוי. דניאל מקבל נעילה, מביא את הדג ולא מאמין, בלק באס באיגרטה. דג מאוד נדיר לאזור ובכלל לא ידענו שהוא קיים כאן במאגר.
הדג בורח לפני שמקבל תמונה.
אנחנו מחפשים את הדמוי האבוד וכלום. כנראה שהמאבק האחרון היה לו יותר מידי… דמוי שתפס לי עשרות דגים מכל מיני מינים. אומר תודה ועכשיו יש לי סיבה ללכת להתחדש בכמה דמויים אחרים.
חוזרים הביתה, אני עוצר לנוח קצת אצל דניאל בגלל כאב הראש החזק. מגיע הביתה כמעט בעשר בלילה. מתקלח ונופל, לא זוכר אפילו איך הגעתי למיטה.
סוף טוב ליום דיג טוב. תודה שקראתם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

IP: [ מחובר ]
ניר71
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: טוקונרה על פליי ועל אולטרה
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 25, 2021, 19:25:09 PM »
תודה שהוצאת אותי ליום דיג בברזיל  בראוו
גם טעם של חו"ל, וגן ניחוחות של הארץ, עם הפקקים ואופנועי הים.
נראה שאתם מאוד נהנים, מהדיג ומהחברה.
איזה כתם יפה יש להם ליד הזנב, לדגים האלה.
תודה על השיתוף 
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 26, 2021, 00:44:11 AM »
תודה שהוצאת אותי ליום דיג בברזיל  בראוו
גם טעם של חו"ל, וגן ניחוחות של הארץ, עם הפקקים ואופנועי הים.
נראה שאתם מאוד נהנים, מהדיג ומהחברה.
איזה כתם יפה יש להם ליד הזנב, לדגים האלה.
תודה על השיתוף 
תודה ניר. טוקונרה זה אחד מדגי המים המתוקים היפים בברזיל, אם לא בעולם. יש מין שלו שנקרא טוקונרה בורבלטה (פרפר) עם כתמי עיניים כאלו לאורך כל הגוף, לא רק בזנב.
לגבי פקקים ואופנועי ים, אז בארץ זה ממש בקטנה, תכפיל הכל פי עשר וזו ברזיל. תלוי כמובן באזור. היו לי כבר מקרים בהם אופנועי ים טסו צמוד אלי בניסיון להפוך אותי למים סתם כי הם חשבו שזה מצחיק. על פקקים בסאו פאולו אין בכלל מה לדבר. זו אחת הערים הכי פקוקות בעולם.
למרות החסרונות, לא הייתי מחליף את החוויות שצברתי כאן בשום מקום אחר בעולם. אני לא רואה את עצמי עוזב כאן בקלות, למרות שאני יודע שמתישהו זה יקרה והחלום צריך להסתיים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 26, 2021, 06:43:21 AM »
יפתח, תודה על שיתוף חווית דיג אחרת 
נהנתי לקרוא
-------------------------------