בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  חוזק שוק לידר
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חוזק שוק לידר  (נקרא 2063 פעמים) הדפסה
Dag
חבר פורום
**

מנותק מנותק

חוזק שוק לידר
« ב- : אוקטובר 23, 2021, 21:38:28 PM »
שלום לכולם. יש לי חוט daiwa j braid
0.13 ממ  9 קילו. מהי מידת החום פולוקרבון  שאני צריך להתאים
תודה
האם  השימוש בחוט זה הוא בעצם רק להימנע משפשפים בסלעים של חוט הבד ?
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: חוזק שוק לידר
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 23, 2021, 22:15:07 PM »
השאלה היא- מה השימוש שלך, דג מטרה, תוואי השטח...
בגדול, הכלל שאני עובד איתו זה לידר מידה אחת מעל חוט הבד, כלומר, אם החוט הראשי 20 ליברה, הלידר יהיה 25 ליברה. אבל, לפעמים יש נסיבות מיוחדות, בהן הולכים דווקא על לידר קל יותר, למשל כשאתה מטרגט דגים חשדנים כמו לברק, בתעלות בחוף חולי, תוכל לעבוד עם לידר 16 ליברה או אפילו פחות, אבל במידה ואתה מטרגט דגים בריף סלעי, מומלץ לעלות גם ל-40 ליברה ואפילו 50, כדי להימנע או להפחית קריעות מיותרות כשהדג יורד לריף
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 24, 2021, 06:18:42 AM »
קובי כתב לך  תשובה מפורטת
רק תדע שיש חוט פלורוקרבון ויש שוק לידר פלורוקרבון יש שוני ביניהם.
שוק לידר כשמו כן הוא.
Dag
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 24, 2021, 18:05:03 PM »
קודם כל תודה .
חוט פולוקרבון מחוט הבד לדמוי הוא בעצם שלא יזהו את החוט כאילו הדמוי הוא דג לצורך הענין
החוט פולוקרבון שוק לידר הוא גם לא ניראה אבל עמיד בדיג  באזור סלעים 
אם הבנתי נכון
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 24, 2021, 23:23:51 PM »
קודם כל תודה .
חוט פולוקרבון מחוט הבד לדמוי הוא בעצם שלא יזהו את החוט כאילו הדמוי הוא דג לצורך הענין
החוט פולוקרבון שוק לידר הוא גם לא ניראה אבל עמיד בדיג  באזור סלעים 
אם הבנתי נכון
נכון יש לידר פלורו שהוא יותר לנראות של החוט ורך יותר
ושוק לידר פלורו כשמו יותר קשיח ועמיד יותר לשחיקה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 24, 2021, 23:29:08 PM »
למען האמת, אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין חוט פלורו ללידר פלורו. השתמשתי בשניהם וגם במונו רגיל ללידר.
כמה דברים ששמתי לב אליהם ומשפיעים על בחירת הלידר. דבר ראשון, אני דג עם דמויים של עד 10 גרם לטופווטר ומינויים ועד 15 גרם דמויי עומק. רוב הדמויים שלי בסביבות 6 גרם. חכות לייט ואולטרה לייט מהירות. חוטי הבד שאני עובד איתם נעים בין 8-12 ליברה. אם אני עובד ללא לידר, במיוחד בחוט 8 ליברה, החוט נקרע די מהר בגלל השוקים שהוא מקבל בזריקה ובהפעלת הדמוי.
בנוסף, אם אתה דג במתוקים באזורים עם עצים וצמחיה. דמוי ללא לידר שנופל על ענף, מסתובב סביבו כמה פעמים ונקשר. דמוי עם לידר יסתובב או לא, משיכה אחת והדמוי משתחרר.
לדמויי סטיק טופווטר, אני עובד עם לידר מונו רגיל ודק יחסית, 15 ליברה. לידר עבה מידי מפריע לתנועת הדמוי באופן מאוד משמעותי. אני אפילו לוקח סיכון ועובד עם הלידר הזה על דגי מטרה עם שיניים מאוד חדות (טראירה). כאשר אני עובד עם צפרדע טופווטר שלא מצריכה הרבה תנועת זיגזג, אני עובד עם לידר פלורו עבה יותר. וגם אז, כבר היו לי מקרים בהם אפילו לא הרגשתי את הדג מושך. פיצוץ על המים, הדג בלע את כל הצפרדע וחתך את הלידר במקום. השקיפות של הפלורו לא משחקת פה תפקיד, גם מפני שהחוט מעל המים וגם מפני שזה פחות מפריע לדג הספציפי הזה. הרבה חברה דגים טראירה עם לידר מתכת גם טופווטר וגם דמויי עומק.
לדמויים שוחים אני עובד עם לידר פלורו קצת יותר קשיח ועבה. אני לא יודע אם הדגים רואים או לא רואים את החוט והאם זה באמת משפיע. כבר היו לי מקרים של מים צלולים, ראיתי את הדג מגיע לדמוי, עוקב אחריו ולא תוקף. לעומת זאת היו גם הרבה מקרים הפוכים. קרה לי עם טוקונרה, ז׳קונדה, טילפיה ובאס. הסיבה שאני מעדיף לידר עבה לדמויים שוחים היא כדי להרגיש יותר טוב את הדמוי שוחה. כמובן שזה תלוי בעיקר בחכה, אבל גם ללידר יש השפעה מכרעת על ביטול הוויברציות והורדת הרגישות בזמן שחיית הדמוי.

Sent from my iPhone using Tapatalk
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 25, 2021, 06:05:47 AM »
הויכוח בין אלה ששמים לידר יותר מהטסט של הראשי לבין אלה ששמים פחות כנראה לא יגמר לעולם אבל אני אתן את השנקל שלי לפחות מניסיוני וזה עובד לי ויוסיף לדיון.
בגדול העדפה שלי היא ללידר טיפה פחות מהטסט של הראשי מ2 סיבות:

1) מעדיף שאם הדמוי נתקע בסלע למשל הקרע יהיה בלידר ולא בבד ואז אפשר לאבד עשרות מטרים של חוט יקר ואפילו למצב של סיום הדיג באותו יום.
אני מתבסס על זה גם שמטסטים שעשיתי החוטי בד תמיד נקרעים בהרבה פחות מהטסט המוצהר שלהם גם היקרים יותר דוגמאת VARIVAS ככה שאם רשום לך על החוט 9KG הוא יקרע בתכלס באיזור ה6KG באיכותיים יותר ואף פחות בפשוטים יותר ככה שזה בפועל עד 9KG ובניגוד לבד הלידר פלורו הרבה יותר קרוב לטסט המוצהר למשל רשום 9KG הוא נקרע ב8KG ויצא לי להשתמש בלידר של YGK שנקרע מעל הטסט אפילו. בקיצור סלט. לכן מידה אחת פחות בלידר מאזנת את המקום של הקריעה שיהיה בלידר או באיזור הקשר ולא בבד. למשל דג עם חוט 1PE שם לידר 16LB.
2) מדעית זה לא מבוסס אבל בהרגשתי לידר דק, יותר תקיפות במיוחד אצל דגים חשדנים למשל לברק

כל הנ"ל נכון לרב סוגי הדגים אלא אם אני מטרגט לוקוסים ואז צריך לידר הרבה יותר עבה אפילו 2-3 מידות מעל או אם אני מטרגט דגים שנוטים לחתוך לידרים כמו פלמידה או גומבר ואז באמת שם מידה יותר.
Dag
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 25, 2021, 18:03:28 PM »
תודה על ההסבר.
ואחרי ההסבר שהבנתי אני בעצם לא משתמש בשוק לידר אני משתמש בפלורו קרבון שלא ניראה מסוף חוט הבד לדמוי בערך 70 ס,מ
זהו . אז במקרים מסוימים אני מסתכן באיבוד של הדמוי ?
או שאם החוט הוא חזק יותר מחוט הבד אז אין בעיה.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 26, 2021, 19:33:40 PM »
תודה על ההסבר.
ואחרי ההסבר שהבנתי אני בעצם לא משתמש בשוק לידר אני משתמש בפלורו קרבון שלא ניראה מסוף חוט הבד לדמוי בערך 70 ס,מ
זהו . אז במקרים מסוימים אני מסתכן באיבוד של הדמוי ?
או שאם החוט הוא חזק יותר מחוט הבד אז אין בעיה.

אכן, בז'ירז'ור עובדים עם לידר פלורוקרבון ולא שוק לידר. לגבי הסיכון בלאבד את הדמוי- אין קשר בין הלידר לזה, אם הדמוי נתפס לך בסלעים, בתקלה או שדג לקח לך אותו לסלעים, הסיכוי לאבד אותו הוא די דומה בכל מצב, אבל לידר בטסט גבוה יותר (ובעיקר עבה יותר) יכול לשרוד יותר התעללויות בשיפשופים על הסלעים בניסיון לשחרר את הדמוי (או המשיכה של הדג נגד הסלע) לפני שיקרע, בהשוואה ללידר דק יותר, ובוודאי לעומת חוט בד שיקרע בערך ברגע שיריח סלע....
Dag
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 27, 2021, 17:39:55 PM »
תודה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה