פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   כל העולם בהיסטריה- פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם נפלו |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כל העולם בהיסטריה- פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם נפלו (נקרא 1442 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כבר כמה שעות שהשרתים של ענקית המדיה פייסבוק על גרורותיה לא מתפקדים. נראה שזו שיחת היום, כל אחד שואל את מי שפגש- ראית? שמעת? חזר כבר? הסמארטפונים הפכו לכמעט ריקים מתוכן, והמכורים הכבדים ממש לא יודעים מה לעשות עם עצמם  יש כבר מי שנוקב במספרים, הנזק יעלה מיליארדים, וההשערות על מי או מה גרם לארוע גם נזרקות לאוויר. נראה שרק הזמן יוכל ללמד אותנו מה יהיו ההשלכות של הנפילה הזו, אבל אולי לפחות בזמן שאין פייסבוק, השיעמום של אנשים יוסיף לנו קצת טראפיק בפורום 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מה אגיד לך קובי... חודש לא ראיתי פייסבוק וממש לא חסר לי, אם כי מניח שאכנס ורק משום ענייני הדיג... אינסגרם אין לי, גם לא טוויטר, בטח לא את הזבל של טיק-טוק...
וכן, לא יחסר לי גם השבתת ווטסאפ לכמה ימים - גם ככה יש ימים בהם אני נזכר להכנס לווטסאפ לראשונה רק בערב...
כמה ימים כאלו אולי ייגרמו לאנשים להבין שהחיים יפים ומעניינים גם ללא "משאבות טחינת הזמן" - כפי שהיה עד לפני כמה שנים....
לגבי הטראפיק, לטעמי לא אמור להיות קשור לפייסבוק... וממילא זה לא שמשהו אמור להיות במקום משהו... כניסות לדיונים יש לא מעט - חשוב שאנשים ישתפו וישתתפו כי זה "הדלק" של רכבת הפורום.. חברי הפורום שככלל קוראים בפורום וממילא מוצאים עניין או פאן או תועלת מהקריאה, אמורים להבין כי הפורום חי וקיים ומעשיר - כתוצאה ממעגל השיתופים בהעלאת דיונים ופידבקים/תגובות. מי שנכנס לדיון, מוצא עניין או פאן או מפיק משהו - ראוי להתייחס ולתת פידבק ולו מילת פרגון.... ה"צופים" אמורים להבין כי יש במה לצפות בגלל השיתוף בהעלאות ובתגובות...
|
-------------------------------
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
זה בסדר כולנו מצויידים ליום הדין בו הכל יקרוס, רק מקווה שהבת זוג דאגה לכל עניין המזון והמחיה בזמן שאני דאגתי לרולרים ולחכות !
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לקח לפייסבוק ושות' יותר מ-6 שעות לתקן את התקלה, סיפורים הרואים על דלתות הבניינים של החברה שננעלו בגלל התקלה (נשלטות על ידי המחשב) והעובדים שנאלצו לפרוץ אותן בכח ועוד חוויות של מתכנתים שזופי פלורסנטים... בשורה התחתונה, משווי התאגיד נמחקו 6 מיליארד דולר (!!!) בעקבות התקלה, מיליארדי אנשים בעולם חשו ערומים ומנותקים מהציוויליזציה לכמה שעות, והשאלה המסקרנת מי או מה גרם לקריסה נשארה כרגע בתור תעלומה בלתי פתורה. כשתקלה כזו קורית בדיוק ביום שבו מתפרסמים תחקירים על התנהלותה הבעייתית של החברה, האלגוריתם של פייסבוק שמבליט אלימות וקיצונות, שיטת האינסטגרם שיוצרת אשליה בתפיסת היופי והמראה המבוקש (שגרמה לבעיות דימוי עצמי למיליוני אנשים עד כדי הפרעות אכילה, פרוצדורות פלסטיות מורכבות ואפילו התאבדויות), עולה השאלה- האם לא הגיע הזמן לפרק את המונופול הריכוזי והאכזרי הזה, שהפך מיליארדי אנשים למכורים לפלטפורמות המעוותות שלו?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
עולה השאלה- האם לא הגיע הזמן לפרק את המונופול הריכוזי והאכזרי הזה, שהפך מיליארדי אנשים למכורים לפלטפורמות המעוותות שלו?
זה בדיוק כמו להגיד לנרקומן שהגיע הזמן להיגמל ומפסיקים לספק לו את הסמים הוא ימצא את הסמים בכל דרך אפשרית ובלתי אפשרית הבעיה שהאנשים התמכרו לפלטפורמות המעוותות בדרכים לא פחות מעוותות אבל כשרות!!! ומונופול כמו כל מונופול לוקח הרבה מאוד זמן לפרק
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דווקא הרשות להגבלים עסקיים בארה"ב מכסחת מונופולים בלי סנטימנטים. לא ברור איך הם מאפשרים את הריכוזיות הזו, רק לפני כמה שנים הם אילצו את איביי להיפרד מפיי פאל ולמכור אותה לגורם חיצוני שאינו מקושר אליהם בגלל הריכוזיות, ופה פייסבוק קנתה והשתלטה על כל שוק הרשתות החברתיות והמסרים המידיים!
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שתי אנקדוטות מקריסת פייסבוק ווואטסאפ.
בת משפחה הגיעה לבקר אותנו וקיבלה טלפון מחברה שלה שלא מצליחה להכנס לפייסבוק (לצערי שתיהן אקטיביות נגד חיסונים) ומה אומרת החברה, אני חוששת שפייסבוק חסמו אותי בגלל הפוסטים שאני מעלה.
אותה בת משפחה מקבלת טלפון במקום וואטסאפ ומתלוננת, מה פתאום טלפון למה פולשים לי לפרטיות ולא שולחים וואטסאפ.
לאן הדרדרנו.
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
אני מקווה שבעקבות המקרה יפצלו את המונופול למספר חברות שונות על שרתים שונים ... אנחנו ממש שמים את כל הביצים בסל אחד .... לא שהרגשתי בכלל את התקלה גיליתי עליה רק מהחדשות ... אבל מונופול כזה שיש לו נגיעה בכל כך הרבה מקומות בחברה צריך להיות מפוצל ומבוקר
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד דווקא הרשות להגבלים עסקיים בארה"ב מכסחת מונופולים בלי סנטימנטים. לא ברור איך הם מאפשרים את הריכוזיות הזו, רק לפני כמה שנים הם אילצו את איביי להיפרד מפיי פאל ולמכור אותה לגורם חיצוני שאינו מקושר אליהם בגלל הריכוזיות, ופה פייסבוק קנתה והשתלטה על כל שוק הרשתות החברתיות והמסרים המידיים!
חברות גדולות / מונופולים - הם לא מחכים ליום שבו בית הדין יתן את ההוראה להתפרק... הם כבר ממזמן עם תוכניות מגירה שרצות ופועלות ואנחנו כציבור פשוט לא יודע שזה שלהם. בדיוק כמו שיש כאלו שמכינים את הבית שלהם ליום אפוקליפטי. ואגב, איביי, שנפרדה מפייפאל, לא קיבלה התראה של יום יומיים אלא ארוכת טווח שנפרסה על פני שנים. והבדיחה היא שזה היה נוגע לאיביי אבל לא לאמזון שהיא בערך פי 10 גדולה יותר מאיביי במכירות - ואני יודע שיש הבדלים בינהם, לא מתכוון לפתוח דיון לגבי זה  . חברות המונופול ימשיכו לגדול ולהתעצם. לדוגמא, מיקרוסופט, שנהיתה מונופול, במשך שנים היתה בבתי משפט על כך. ורק אחרי המון זמן הוחלט "לפרק" את זה. ומה קיבלנו בתמורה? את חברת החיסונים של ביל גייטס (ואני לא מרמז בכל דרך שהיא על קוספירצית החיסונים). אז פירוק מונופול או לא... איך שלא תקראו לזה - זה פשוט בולשיט. חברה שהשלטון לא רוצה לראות לא נזכרת להוריד אותה אחרי שיש לה מיליוני משתמשים רשומים ופעילים, אלא כשהם רואים את הפוטנציאל שלה ותגובות הציבור אליה - דבר שכבר שנים כולנו מודעים אליו. לנו פשוט נותנים תחושה שאנחנו חיים ב"דמוקרטיה". פייסבוק, במקרה הגרוע, תורכב מחדש על ידי "חברות חדשות בלתי תלויות" שישתפו פעולה על מנת לתן לנו את התחושה של רשת חברתית פעילה ו"מועילה", שמעל כולם ינצח אדם אחד בעל האינטרסים. בהצלחה לכולם בתחושת הדמוקרטיה...
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין פייסבוק ואינסטגרם אין דאגות  פייסבוק ואינסטגרם זה לאישה ולילדים  נפל לא נפל זה אותו דבר חוץ מהווצאפ שהיום זה כלי עבודה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|