פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   קשירת קרס שאין לה חור |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קשירת קרס שאין לה חור (נקרא 1532 פעמים) |
הדפסה |
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הבייס של הבייס, דייג צריך לדעת איך קושרים קרס, כולל קרס מרטקעת- ללא "עין". פעם פשוט כל הקרסים היו כאלה.... אני זוכר שהייתי בן 7 בערך כשאבא של חבר ילדות לימד אותי לקשור את הקשר הקלאסי והחשוב הזה... תודה רבה על השיתוף!
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
הבייס של הבייס, דייג צריך לדעת איך קושרים קרס, כולל קרס מרטקעת- ללא "עין". פעם פשוט כל הקרסים היו כאלה.... אני זוכר שהייתי בן 7 בערך כשאבא של חבר ילדות לימד אותי לקשור את הקשר הקלאסי והחשוב הזה... תודה רבה על השיתוף!
לי היה בעיה לאבא שלי היה מלא זמן פנוי בערב והוא פשוט היה מכין קרסים קשורות בטונות והיה נותן לי חבילות קשורות אז יצא שאני למדתי מאוחר .... אבל היום אני אוהב להתנסות בקשרים שונים עד שמצאתי את מה שנוח לי
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לי היה בעיה לאבא שלי היה מלא זמן פנוי בערב והוא פשוט היה מכין קרסים קשורות בטונות והיה נותן לי חבילות קשורות אז יצא שאני למדתי מאוחר .... אבל היום אני אוהב להתנסות בקשרים שונים עד שמצאתי את מה שנוח לי גם אני הייתי מכין קרסים קשורות... הייתי אוסף את החבילות "דפדפת" הריקות של מוסטד מדייגים בחוף וממלא אותן בקרסים קשורות ומוכנות לעבודה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
כמו שאני אוהב, פשוט מהיר וחזק. אגב, מאז שלמדתי את הקשר הזה אי שם בתחילת הדרך ועד היום - ככה אני קושר קרסים ללא "חור". קשר מצוין ואצלי בהבדל אחד: עושה 4-5 ליפופים 5 לדעתי מספיק ולא צריך יותר. בכל מקרה, למתיחות משתמש עם השיניים - בלי שיניים מתקשה למתוח עד הסוף. השיתוף לעניין ותורם. הבייס של הבייס, דייג צריך לדעת איך קושרים קרס, כולל קרס מרטקעת- ללא "עין". פעם פשוט כל הקרסים היו כאלה.... אני זוכר שהייתי בן 7 בערך כשאבא של חבר ילדות לימד אותי לקשור את הקשר הקלאסי והחשוב הזה... תודה רבה על השיתוף!
תיקון קובי, גם בתור נער ולפני מעל 40 שנה עדיין היו קרסים עם חור, וגם כאלו  מה שלמדתי עליך - שהתחלת לדוג לפני גיל 7 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כמו שאני אוהב, פשוט מהיר וחזק. אגב, מאז שלמדתי את הקשר הזה אי שם בתחילת הדרך ועד היום - ככה אני קושר קרסים ללא "חור". קשר מצוין ואצלי בהבדל אחד: עושה 4-5 ליפופים 5 לדעתי מספיק ולא צריך יותר. בכל מקרה, למתיחות משתמש עם השיניים - בלי שיניים מתקשה למתוח עד הסוף. השיתוף לעניין ותורם. הבייס של הבייס, דייג צריך לדעת איך קושרים קרס, כולל קרס מרטקעת- ללא "עין". פעם פשוט כל הקרסים היו כאלה.... אני זוכר שהייתי בן 7 בערך כשאבא של חבר ילדות לימד אותי לקשור את הקשר הקלאסי והחשוב הזה... תודה רבה על השיתוף!
תיקון קובי, גם בתור נער ולפני מעל 40 שנה עדיין היו קרסים עם חור, וגם כאלו  מה שלמדתי עליך - שהתחלת לדוג לפני גיל 7  אכן רפי, 5 ליפופים זה די והותר אין צורך ביותר, פעם גם אני הייתי מהדק בעזרת השיניים, עד שנתקלתי בחברים שהחוט החליק להם והקרס נתקעה בשפה, מאז אני מהדק רק עם פלייר שפיץ קטן. כדאי מאוד להיזהר ולא להשתמש בשיניים.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תיקון קובי, גם בתור נער ולפני מעל 40 שנה עדיין היו קרסים עם חור, וגם כאלו  מה שלמדתי עליך - שהתחלת לדוג לפני גיל 7  אכן רפי, 5 ליפופים זה די והותר אין צורך ביותר, פעם גם אני הייתי מהדק בעזרת השיניים, עד שנתקלתי בחברים שהחוט החליק להם והקרס נתקעה בשפה, מאז אני מהדק רק עם פלייר שפיץ קטן. כדאי מאוד להיזהר ולא להשתמש בשיניים. אז מסתבר ראובן שזה גם הקשר שלך...  ער לסיכון והאזהרה במקום, אבל... מי שנתקעה לו הקרס בשפה כפי שציינת - חוזר ריכוז... לאורך עשרות שנים קשרתי כך אלפי קרסים... ובכל קרס וקרס תמיד הקפדתי ברגע שקירבתי לפה - על ריכוז מלא ואחיזה נכונה וחזקה בקרס ע"י האצבעות (החלקה תגרור אולי קרס באצבע ולא בפה). ללא ספק - פלייר קטן הרבה יותר בטיחותי (עדיין סיכון של קרס באצבע במקרה של החלקה ואחיזה לא נכונה), אך לוקח יותר זמן ולי אישית אין סבלנות
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תיקון קובי, גם בתור נער ולפני מעל 40 שנה עדיין היו קרסים עם חור, וגם כאלו  מה שלמדתי עליך - שהתחלת לדוג לפני גיל 7  רפי, אתה כמובן צודק, אבל הקרסים המרוקעות בזמנו היו הרבה יותר נפוצות. ו- כן, התחלתי לדוג בערך בגיל 6, וגם גררנו את אבא שלי על הדרך
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תיקון קובי, גם בתור נער ולפני מעל 40 שנה עדיין היו קרסים עם חור, וגם כאלו  מה שלמדתי עליך - שהתחלת לדוג לפני גיל 7  רפי, אתה כמובן צודק, אבל הקרסים המרוקעות בזמנו היו הרבה יותר נפוצות. ו- כן, התחלתי לדוג בערך בגיל 6, וגם גררנו את אבא שלי על הדרך נדבקת בחיידק מוקדם ללא ספק... 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 07, 2021, 15:38:43 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|