תראה.... רולר מידה 5000 על סט ג'יגלייט עם חוט 32 ליברה צריך להוציא את הלוקוס "הסטנדרטי" בלי עניין גדול. הבעיה היא שאתה לא עוצר אותו לפני שירד לסלע. אם אתה לא דג בגן חיות של לוקוסים גדוליםממש, הדראג על פניו אמור להספיק, אבל אתה אומר שלא הספיק

ברור שהעצה של סט יותר כבד תעבוד, אבל אולי גם עבודה נכונה יותר תיתן את הפיתרון, דראג הדוק יותר ותגובה חדה ומהירה יותר.
דווקא החוט והלידר לדעתי הם לא הבעיה, אלה טסטים מאוזנים בהתאמה למידה של הרולר, מאפשרים לך גם רגישות גבוהה וגם לא נגררים חזק מדי בדריפט, ולראייה החוט לא התפוצץ אלא נקרע בשיפשוף על הסלע. על אותם טסטים תוכל להוציא דגים גדולים מאוד, כל עוד לא רצו לך לתקלה.
דרך אגב, במידה ויש אפשרות, ברגע שהלוקוס נכנס לסלע, אתה מפסיק ללחוץ אותו, זה בדרך כלל לא עוזר להוציא אותו ובסוף זה מה שקורע את החוט, המלחמה שלך משפשפת את הלידר עד שהוא נקרע. אם אתה יכול (השאלה היא כמה הדריפט מהיר או אם יש לך אפשרות לתקן), תוריד מתח לגמרי, אפילו לפתוח קשת. כשהלוקוס יפסיק להרגיש מאויים, הוא יצא מהסלע, וברגע הזה אתה מחכה לו, קלאצ' סגור עד הסוף אם צריך, סוגר קשת ונותן לו מקסימום לחץ ופמפומים להרחיק אותו לפחות 5-6 מטר מהריף, ואז הוא כבר שלך.
לגמרי מסכים...
50 ליב' ממש לא אמור להיות בעיה....
אלא אם אכן אלו לוקוסים מפלצתיים של יותר מ: 4-5 ק"ג...
ולא הייתי מעלה יותר מידי עובי - בג'יגלייט בעומק 30 חוט עבה מידי יפגע בתנועת הג'יג..
מכל מקום, אם הלוקוס ירד לסלע זו אכן בעיה - והשאלה מה אתה עושה:
אם זה כמו שהציע קובי, סבלנות ולתת לו סיכוי להרפות ואז לשלוף אותו - אין בעיה,
אם אתה מותח בכל הכוח והחוט משתפשף בסלעים - כנראה גם 70 ליב' לא יעבוד...
עומק 25-30 מ'
כן אחי זה דג
הרמתי אותו קמה מטרים ,5-6 ואז הוא ירד
נקרה בשוק לידר, יש לי 5-6 מ'
כול הלידר היה פגום אחרי זה
דפק בסוף הירידה של הסיליקון
אם הרמת 5-6 מטר, קלץ' כמעט סגור, חוט 50 ליב'...
לא ברור לי איך הדג ירד למטה שוב - הכל בהנחה שזה לוקוס שלא עולה על 5ק"ג...
להערכתי - ככל שאין אלו לוקוסים ענקיים באופן חריג,
הבעיה כנראה בשיטת העבודה...
בפעם הבאה - עם הנעילה תעשה כל מאמץ לא לתת לו לרדת סלע...
אם ירד והתחפר -
תנסה מה שהציע קובי ולא למשוך בכל הכוח בלי תכלית.
בהצלחה