פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   עזרה בבחירת מקל |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה בבחירת מקל (נקרא 3644 פעמים) |
הדפסה |
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למקל זרזור עד היום הייתי עם3-25גרם אורך 2.4ואקשן פאסט אהבתי את הזריקות שלו שהם רחוקות ומדויקות ואני עם רולר לגונה 3000 מה שמפריע לי בו שבגיגים וטופווטר כואב לי היד מהר בגלל המשקל והקשיחות השאלה אם אפשר לקחת מקל קל יותר קצת יותר גמיש ולא לפגוע במרחק הזריקה אני מעונין להאריך ל2.7 והמשקלים שאני צריך זה לזרוק 10גרם טוב זאת אומרת טסט מ7-8גרם עד כמה שיותר.. אשמח לדגם ספציפי ולמחיר שלו בערך תודה לכולם
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המשקל של המקל 230גרם זה נחשב כבד מדי או שיש עוד גורמים במבנה המקל שמשפיעים על הנוחות בתנועות ידיים?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
המשקל של המקל 230גרם זה נחשב כבד מדי או שיש עוד גורמים במבנה המקל שמשפיעים על הנוחות בתנועות ידיים?
כבד מאוד. מקל עד 25 ובאורך 2.40 צריך לשקול חצי מזה! נכון שיש עוד דברים משפיעים, כמו איזון הסט, אבל אין שום הצדקה שמקל כזה ישקול כמו מקל באורך 3 מטר שזורק עד 100 גרם....
|
|
|
|
|
פיזדץ, מקל מטאטא  מאקט 
|
-------------------------------
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המלצות חבר'ה 
|
|
|
|
|
אתה מצפה שנעזור כשאתה שואל שאלה כללית מדי. זה כמו שתגיד "תמליצו לי על אוטו" בלי שנדע מה התקציב זה חדש מהיבואן או יד 5? זה רכב למשפחה או לסטודנט בודד? אתה נוסע בעיר או בהרים? בוא תתן יותר פרטים ואז נוכל לתת תשובה נורמאלית _(תקציב, דרישות, איזה ציוד משלים מחובר אליו רולר/חוט, איפה בעיקר אתה דג) . סביר גם שתצטרך להחליף את הרולר הזה לקבל סט טוב (רולר מאוד מאוד פשוט)
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה שמשהו עונה... אז ככה תקציב בסביבות 700אא"כ יש סיבה מספקת להוסיף עוד 100_200 טסט כתבתי מסביבות 7 גרם שיאפשר לזרוק בובות ללברק ועד כמה שיותר יותר טוב אם קים עד 30 גרם זה מצוין חשבתי על הדיאלונה אבל אין בארץ והסתבכתי באיביי האקשן הייתי מרוצה מפסט בגלל הזריקות המדויקות אבל כאב לי ביד עם ג'גים שוב אולי בגלל המשקל אורך 2.7 ואת הרולר לא נראה לי שאני מחליף אני לא יוצא כל יום וגם לא פעם בשבוע אז אני לא צריך שיחזיק מלא שנים רק שיהיה נוח 3000lt מבחינת נוחות הוא מספיק קל
|
|
|
|
|
הלברקים בארץ לצערי מעדיפים בובות כמה שיותר קטנות אם אתה מיעד אותו בעיקר ללברק לא הייתי מכוון למקל עד 30 גרם. כדי לזרוק בובות של 10 גרם כמו שרשמת עדיף שזה יהיה טסט במרכז המקל ולא המינימום שלו כדי לתפעל את הבובות כמה שיותר טוב. לכן הייתי מחפש מקל עם טווח של 3-5 מינימום ועד 20-24 מקסימום.
אתה מחפש לקנות בארץ או אפשר גם מחו"ל?
|
|
|
|
|
הלברקים בארץ לצערי מעדיפים בובות כמה שיותר קטנות אם אתה מיעד אותו בעיקר ללברק לא הייתי מכוון למקל עד 30 גרם. כדי לזרוק בובות של 10 גרם כמו שרשמת עדיף שזה יהיה טסט במרכז המקל ולא המינימום שלו כדי לתפעל את הבובות כמה שיותר טוב. לכן הייתי מחפש מקל עם טווח של 3-5 מינימום ועד 20-24 מקסימום.
צודק בכל מילה! אגב אם כבר מדברים, ואני קצת סוטה מהנושא המקורי- הקטע שהלברקים מעדיפים בובות קטנות, פשוט מרגיז. קורה פה ושם שעל דמוי גדול (נגיד בגדלים 130/150) ייתפס לברק. אבל לרוב זה כמעט ולא קורה. אגב בחו"ל מהרבה סרטונים ניתן לראות שיש המון תקיפות אצלם על דמויים גדולים כמו שציינתי.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 05, 2021, 09:53:49 AM על ידי Fish
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שימנו דיאלונה או דאיווה לטאו יהיו ההמלצה הטבעית מבחינתי, בשני המקרים מדובר במקלות אלגנטים, קלילים, נוחים ואיכותיים. שני הדגמים זמינים ברשת כמו גם בחנויות בארץ, יעלו קצת יותר מה-700 שקלים שהגדרת כמחיר יעד, אבל יתנו תמורה טובה למחיר. עוד אופציה זה מקל של בלאק הול מסדרת דארק הורס, שוב- מקלות מצויינים, מאובזרים פול פוג'י, קלילים ואלגנטיים, עם קבלות על תפיסות מצויינות, וגם תג המחיר שלהם צנוע יותר
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אפשר מחול אבל תמליץ על אתר אמין ומובן פחות או יותר הלברקים בארץ לצערי מעדיפים בובות כמה שיותר קטנות אם אתה מיעד אותו בעיקר ללברק לא הייתי מכוון למקל עד 30 גרם. כדי לזרוק בובות של 10 גרם כמו שרשמת עדיף שזה יהיה טסט במרכז המקל ולא המינימום שלו כדי לתפעל את הבובות כמה שיותר טוב. לכן הייתי מחפש מקל עם טווח של 3-5 מינימום ועד 20-24 מקסימום.
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שימנו דיאלונה או דאיווה לטאו יהיו ההמלצה הטבעית מבחינתי, בשני המקרים מדובר במקלות אלגנטים, קלילים, נוחים ואיכותיים. שני הדגמים זמינים ברשת כמו גם בחנויות בארץ, יעלו קצת יותר מה-700 שקלים שהגדרת כמחיר יעד, אבל יתנו תמורה טובה למחיר. עוד אופציה זה מקל של בלאק הול מסדרת דארק הורס, שוב- מקלות מצויינים, מאובזרים פול פוג'י, קלילים ואלגנטיים, עם קבלות על תפיסות מצויינות, וגם תג המחיר שלהם צנוע יותר
אתה מדבר על הדרק הורס ה8__28 איך האקשן שלו ובגדול מה הוא שונה מהלטאו שעולה הרבה יותר
|
|
|
|
חרבונא
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אתה מדבר על הדרק הורס ה8__28 איך האקשן שלו ובגדול מה הוא שונה מהלטאו שעולה הרבה יותר לא זכרתי את המשקלים במדוייק, אבל זה הטווח שהתכוונתי אליו. האקשן פאסט והמקל נוח לעבודה, נדמה לי ששוקל סביב 150 גרם. מה ההבדל בינו לבין הלטאו? מבחינת הסדרות הלטאו סדרה גבוהה יותר אצל דאיווה, זה בא לידי ביטוי במבנה יותר מדוייק, לכן גם משקל קצת יותר נמוך, וגם באיבזור ועיצוב, אבל פונקציונאלית הם די דומים, ומהפידבק ששמעתי מחברים שעובדים עם הבלאק הול דארק הורס, הוא באמת מקל טוב
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|