תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
2/7/2021 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | דמוי דג בינוני - רשום בדו"ח | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | 7.2 |
בוקר | דמוי דג בינוני - כל מיני | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 4 | מכובד |
הדו"ח:
העונה הזאת לא היה לנו הרבה זמן לצאת לחפש את האלבקור (בעיקר עומס עבודה/אילוצים אחרים).
יצאנו פעם אחת לפני כ3 שבועות לפתוח את העונה ויצאנו שוב הפעם הזאת כדי לסיים אותה.
אני הייתי צריך עוד אלבקור אחד למלא את כל צנצנות השימורים

הקיצר, קובעים להפגש במרינה ב 3, אני מתעורר שעה מאוחר יותר (השעון מעורר היה שעה אחורה

אנחנו מגיעים לאזור, אני רואה מלא סירות ומחליט לקחת צפונה (אנחנו לא רוצים להיות עם כולם ושיהיו פלונטרים וסירות שעולות על החוטים שלנו).
החלטה שהוכיחה את עצמה כמוצלחת בהמשך

אנחנו פורסים חוטים, ומתחילים בטרולינג. לאחר כחצי שעה אלון ננעל ראשון ואחרי פייט מהנה שלו הוא שולף את האלבקור הראשון שלו לעונה.
הוא בקושי מסיים לשחרר את הדג שלו ומקל נוסף של אלון מתכופף והרולר מנגן.
עוד פייט מהנה לאלון ואלבקור שני בחוץ (אלון קיבל פיצוי על היציאה הקודמת

אנחנו פורסים שוב מחדש את החוטים, ואני עושה סיבוב לחזור לאותו אזור של התפיסות.
לא עוברות כמה דקות והפעם התור של נדב.
גם נדב זוכה לפייט מהנה ויוצא אלבקור שלישי ונדב מסודר.
עוד פריסת חוטים מחדש אחרי פלונטר קצר, אני מסיים להוריד את הדמוי שלי, אלון את שלו ובדיוק ברגע שהוא מסיים המקל שלי מתחיל להתכופף והרולר מגן בקצב ובקול רם

אני ניגש לחכה, מחזיק ורואה שהחוט ממשיך לרוץ ללא הפסקה (לרגע עוד מתלבט אם זאת כחולה, אבל יותר נראה בכיוון של שחורה גדולה).
לאחר עוד כמה שניות, הדג נעצר סוף סוף ואני מתחיל להביא אותו לסירה .
לאחר כ 5 דקות, הדג מגיע לסירה ומתברר שזה אלבקור נחמד מאוד שעולה גם אחר כבוד לסירה

עכשיו נשאר רק התור של ארז להוציא איזה דג ככדי שנוכל לסיים את היום הזה ולחזור למרינה.
אבל הדג החליט להגיע שוב למקל של אלון וישר אני אומר לאלון שיתן לארז להוציא את הדג ושארז יקח אותו.
ארז, מקבל את הכבוד להלחם עם הדג ולאחר כמה דקות הוא זוכה להוציא את האלבקור שלו.
זהו, כולנו עם דגים, הים מתחיל להתברבר עם רוח דרומית מעצבנת ואנחנו מתחילים לחזור למרינה.
השעה 8:45 וזה אחלה זמן לחזור מוקדם מרוצים ולפני שהים יתברבר יותר.
לסיכום, יצאו לנו 5 אלבקורים בסירה.
שלי שקל 7.2 ק"ג והוא הפך להיות שימורי טונה (צריך למלא את הצנצנות שנשארו) והשאר יהיה דג כבוש/מלוח

מקווה שתהנו מהסרט של היום
הכנת שימורי טונה
הציוד:
מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25 - https://amzn.to/3eRsGYw
חוט: sufix Supreme 0.5 מ"מ 38 ליברות.
דמוי: HALCO LASER PRO 160 - https://ebay.us/MSbqM0