תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
15/6/2021 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
20:00 | דמוי דג בינוני - Haluca Smith 145S | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 2 |
הדו"ח:
עבר זמן רב מאז העליתי דוח אבל הבטחתי לרפי מזמן כבר אז הנה מצאתי כמה דקות

אמנם לא יוצא הרבה בכלל אבל היו איזה 2-3 יציאות שהניבו משהו בשנה וחצי האחרונות והיו מעניינות אבל לא הצלחתי למצוא את הזמן לשבת להעלות דוח מפורט ולמען האמת גם הדוח הזה עולה באיחור מסיבות דומות אבל לפחות עולה

מצליח לסדר יום עבודה מהבית במחשבה שאת השקיעה אני עושה בים ויהי מה. חייב קצת אויר לנשמה.
מסיים יום עבודה, סוגר את הלפטופ, מארגן זריז ציוד ושניה לפני שאני יוצא חוטף לי גם בירה קרה מהמקרר כדי להשלים את החוויה ויאללה אני בדרך

מגיע לשובר ומתחיל לעבוד. עדיין השמש באופק מעל המים ויש איזה חצי שעה-שעה עד לדמדומים.
מנסה דמויים שונים, ג'יגים ואפילו סיליקונים אבל לא מזהה תנועה מעניינת.
הים יחסית צלול ורגוע לרמת שמן עד כמה שזכור לי.
מקשקש קצת עם בחור לידי, ברזילאי או משהו כזה לפי המבטא, קצת חיבור עם אנשים שהיה כל כך חסר בתקופת הקורונה

עצירה מטודית לבירה קרה - מה צריך יותר מבירה קרה וציוד דיג על הים בשקיעה?
השמש כבר נעלמה והחושך עולה, עובר לסמית' הלוקה בתקווה לאיזו ברקודה. לא זוכר אם זה היה בזריקה הראשונה עם ההלוקה אבל זה לא באמת חשוב, מה שזכור לי בהחלט זה שברגע שהדמוי נכנס למים קיבלתי חתיכת פיצוץ!

בהתחלה חשבתי שזה משהו קטן כי לא הייתה הרבה התנגדות ואז לרגע יש ריצה קלה ושוב ההתנגדות קלה, שוב התנגדות קצת יותר חזקה ושוב העוצמה יורדת. כשכבר הייתה במרחק של5 מ' בערך פתחה מבערים ואז אמרתי שנראה לי משהו מכובד כי הקלאץ אמנם לא בלוק אבל גם לא פתוח בנדיבות רבה.
חבר שהיה לידי נותן יד ושולף אותה מהמים ואז רואים את הגודל של הצינור. ברקודה בתפארתה

אני מסתכל עליה ומעריך שיש לה 2 קילו. מניחים במקום בטוח, שקילה ויש לה 2 וטיפה

שם בשק מנסה עוד איזה חצי שעה וחותך. מעבר לברקודה הזו ועוד כמה בייבי לוקוסים שראיתי שמישהו תפס ב50 מ' הקרובים לא ראיתי תפיסות נוספות.
אוסף את הציוד (הבקבוק הריק והפקק של הבירה כמובן כבר בתיק ומובטח שיגיעו לפח/מיחזור) מודה לאלוהים והביתה כשכולי עדיין באורות.
מעדכן חברים קרובים, בוק שלם בעזרת אישתי היקרה סופר מפרגנת ושמחה בשמחתי (אפילו העלתה לסטורי שלה עם מלא פרגונים. פייר - התרגשתי מזה).
טלפון לחבר הטלפוני שלי הלא הוא האיש והקוקו בעל קילומטראז' מכובד עם ברקודות לייעוץ קולינרי.
מפלט ומגלה שזו נקבה מלאת ביצים (ביאס אותי, צבט לי בלב). הפילטים הוכנסו ארוזים היטב, אחר כבוד, למקרר כי כבר הייתי עייף לגמרי.
מזמין שכן חבר לחגוג איתי כי בבית אין לי שותפים כל כך בדגים ויצאו אצבעות דג מעדן! (שוב תודה קובי).
השליש השני נשמר ליום נוסף והשליש האחרון למקפיא ליום פקודה

תמונות בהמשך