בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  הפוגרום של ערביי עכו ברכוש יהודי
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הפוגרום של ערביי עכו ברכוש יהודי  (נקרא 2727 פעמים) הדפסה
shmuel b

חבר פורום

מנותק מנותק

פלא- 0503800055

הפוגרום של ערביי עכו ברכוש יהודי
« ב- : מאי 14, 2021, 15:59:01 PM »
חברים התקשורת איננה אומרת אמת ומיפה .
עובדתית כל סממן של משילות בעכו העתיקה,
נשרף, נפגע ,הושמד. סירות של יהודים בנמל נשרף ונגרם המון נזק לרכוש . את
נקודות משטרה בנמל, וליד האחסניה נשרפו ונגרם נזק.
הדואר ניזוק .אחסניות ומלונות נשרפו וניזוקו.על שוטרים נפתח אש חיה .
נכול לרגע זה לא להתקרב לעכו העתיקה .
 IP: [ מחובר ]
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: הפוגרום של ערביי עכו ברכוש יהודי
« הגיב #1 ב- : מאי 14, 2021, 19:53:52 PM »
כבעל סירה קטנה לדיג, כאב הלב לראות את הסירות השרופות במרינה בעכו, כאב הלב לראות פגיעה ישירה בסירה שהיתה בהספנה במרינה באשדוד.
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 15, 2021, 13:05:56 PM »
כל כך לא מפתיע אותי מה שקרה וקורה בעכו בימים אלו.
אני כבר לא דורך בעיר הזאת מ 2014 אחרי המהומות שהיו בזמן צוק איתן.
תמיד התנכלו שם ליהודים בכל הזדמנות שהייתה כולל לדייגים שבאו לדוג שם מאז ומעולם.
כמובן שלא כולם חארות אבל יש שם לא מעט ששונאים אותנו ולא משנה מה יספרו לכם.
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

« הגיב #3 ב- : מאי 15, 2021, 18:02:20 PM »
עצוב לי שדיון כזה הגיע גם אלינו לפורום לא כי אין בו אמת ..נכון הערבים האלו הם  מיעוט במגזר אבל השתיקה של הרוב פוגעת בי יותר  

לחברי הפורום הערבים אל תישאבו לשנאה תילחמו בקיצוניים אנחנו יכולים לחיות ביחד בשלום
עריכה אחרונה: מאי 15, 2021, 18:03:46 PM על ידי xRoronoax(רן)
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 16, 2021, 04:58:35 AM »
הארועים בימים האחרונים טפחו על פני כל החלקים בחברה הישראלית. גם מי שמספר ש"לא היה מופתע", עדיין הופתע מהעוצמה וההיקף של הפרות הסדר והאלימות מצד ערביי ישראל, בעיקר בערים המעורבות. אין לי מושג איך אפשר יהיה לתקן את הקרעים אחרי שהמהומות ישככו, אובדן האמון הבסיסי הוא הדבר שיהיה הכי קשה לשקם. לי קשה להבין איך אנשים מסוגלים לצאת לרחובות, לתקוף תקיפות קשות עוברי אורח, לשרוף רכוש, מבני דת וסמלי שילטון, ולמחרת ללכת לעבודה אצל המעסיק הישראלי או ללכת לביטוח לאומי כדי לדווח על עוד חודש חל"ת של ימי הקורונה שעדיין לא הסתיימו. לא ברור לי מה השאיפה של אותם פורעים להשיג, כי ברור שאם היו "זורקים אותנו לים ומקימים את פלסטין מהירדן ועד הים", תנאי החיים שלהם היו גרועים בהרבה, אפילו גרועים מהקיים ברשות הפלסטינית היום, שנתמכת על ידי ישראל...
נותר רק לייחל לפיתרון ולרגיעה, לאכיפת החוק על כל פורע ומסית, אבל אולי גם לשיקום יסודי של היחסים, כי ללא ספק כולנו נישאר כאן יחד, שום חומה לא תקום להפריד בין היהודים לערבים ביפו, לוד או עכו, ואף צד לא הולך להיעלם...
ובהיבט הדייגים, אתמול שמעתי שבין היתר, בפרעות בנמל עכו, עשו הפורעים שמות בספינת הדייג התיירותי "דקר" של מישל לוי, חיבלו, הרסו, הזיקו וגם בזזו את כל הציוד שהיה עליה, וכרגע הספינה מושבתת, וכנראה שלא רק ליום או יומיים... זה הזמן לתמוך בעסקים כאלה שנפגעו, אחרי תקופה קשה בפני עצמה של הקורונה, אני אישית אשמח להעדיף לפרנס עסקים כאלה שנפגעו כדי לעזור להם להשתקם
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 16, 2021, 08:05:21 AM »
צריך להיזהר.לצערנו זה המצב
עריכה אחרונה: מאי 16, 2021, 08:34:24 AM על ידי רותם.ב
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 16, 2021, 09:14:21 AM »
אני גודלתי וחונכתי על "אין אמונה בערבי גם 200 שנה בקבר"
להגיד שהופתעתי זה ברור שלא
אבל עדיין היום כשאני כבר מספיק גדול הדעה שלי קצת שונה ממה שחונכתי
הדעה שלי היא כבדהו וחשדהו
זה לא שאין ביניהם ערבים טובים עם לב זהב באמת
אבל הם מעטים וחלקם אפילו רשומים אצלנו בפורום
אבל איפה נוצרת הבעיה?
יש ערבים נוצרים ויש דרוזים וצרקסים וסונים ולך תדע איזה עוד שהם ממש לא שייכים ולא קשורים לשיעים למהומות והם נפגעים ביום יום לא פחות מהיהודים
קחו לדוגמא את גלידה ויקטורי בבת ים
ערבי נוצרי שהיפואים מתנכלים לו ועכשיו היהודים שברו לו את כל המקום
אני בדיעה שלא לתת פרנסה לערבים ואני משתדל מאוד לא לקנות אצלם כלום
אבל אם אני יודע בוודאות שזה עסק של נוצרי או דרוזי מבחינתי זה עסק בדיוק כמו של יהודי
תקראו לי גזען תקראו לי בשמות ותקראו לי איך שבא לכם אבל המציאות הזאת נתנה סטירה מצלצלת לכל מי שחשב שיש דו קיום והמציאות הזאת הצדיקה את המשפט שעליו חונכתי וגדלתי אם כי אני עדיין מחזיק בדיעה של כבדהו וחשדהו.

נ.ב.
רפי
על כבדהו וחשדהו
ראה ערך איברהים סורי
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 16, 2021, 22:12:05 PM »
זה עצוב אבל אני למשל במקור מדרום ת"א ( קריית שלום )
ובעבר הייתי הולך לדוג ביפו .... עד שפעם אחת היה לי אירוע לא נעים שכמעט ונגמר בדם
ומאז אני לא מתקרב לשם יותר ...לא רואה את עצמי דג ביפו
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מאי 17, 2021, 16:07:20 PM »
יש לי טונה דברים להגיד

אבל בגלל שכתבו פה פעם בקשה לא להכניס דיוניים פוליטיים אז פה אני שותק

צריך לקוות שהמדינה תעשה מה שצריך גם בעזה גם בתוך הארץ

אמן שייהיו בימהרה ימים טובים ולא נחזור לימים נוראיים כאלו   כבוד הרב
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 17, 2021, 17:56:03 PM »
יש לי טונה דברים להגיד

אבל בגלל שכתבו פה פעם בקשה לא להכניס דיוניים פוליטיים אז פה אני שותק

צריך לקוות שהמדינה תעשה מה שצריך גם בעזה גם בתוך הארץ

אמן שייהיו בימהרה ימים טובים ולא נחזור לימים נוראיים כאלו   כבוד הרב
תראה זה המקום שלנו לפרוק כל עוד תעשה את זה בצורה מכובדת בלי לקלל לא נראה לי שיהיה בעיה

אני באמת חושב שהקרע מתעמק למשל היום פיצצו את כל החלונות של הרכבים של יהודים ליד שוק הפשפשים
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מאי 17, 2021, 20:23:56 PM »
זה עצוב אבל אני למשל במקור מדרום ת"א ( קריית שלום )
ובעבר הייתי הולך לדוג ביפו .... עד שפעם אחת היה לי אירוע לא נעים שכמעט ונגמר בדם
ומאז אני לא מתקרב לשם יותר ...לא רואה את עצמי דג ביפו

כנל בעכו כנל בגאסר וכו כל מקום יישוב ערבי אבוי אם יהודי ייכנב
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מאי 19, 2021, 02:52:59 AM »
בס"ד

יש לי הרבה מה להגיד אבל אני מאמין שהרבה לא יבינו את זה אז אחסוך. כי כמו שחז"ל אומרים "כשם שיש מצווה להשמיע דבר שישמע כך יש מצווה שלא להשמיע דבר שלא ישמע"
אני רק אבקש מהחברים לא להגרר להסתות ולהתלהמויות - זה הכי קל עכשיו להגרר. כן יש להשמר ולהזהר מפרובוקטיבים ומפרובוקציות. שאף אחד לא ינסה להיות גיבור. אבל גם אין ספק ש"הקם להורגך השקם להורגו"!!!!!!!!

אני בעד שלום אמיתי ואני מאמין שכך גם כולם. כולם רוצים שלום ולחיות בכבוד. כולם! אף אחד לא מחפש בעיות, צרות וקשיים בחיים - אף אחד!!!!! לא היהודים ולא הערבים ולא הצ'רקסים ולא הסודנים ולא האיטלקים ולא הצרפתים ולא.... הבנתם את הנקודה!
זכרו, בשביל להגיע לשלום צריך שיהיה אמת. שנאמר "והאמת והשלום אהבו" והאמת קדמה לשלום. ורק בזכות זה נוכל להגיע לאהבה.

ובבקשה מכולם, לא לנסות ליחס אותי לשום קבוצה פוליטית כזו או אחרת. שיהיה ברור, אני אנטי פוליטיקה! אני לא מצביע בבחירות. אני לא ימני ולא שמאלני ולא שום דבר ששייך לפוליטיקה הזו.

שוב, בבקשה מהחברים, אל תגררו לפרובוקציות ברשת ובתקשורת. אל תגררו להתלהמויות. תזהרו ותשמרו על חייכם מכל סכנה אפשרית, אבל אל תהרסו במחי יד את מה שנבנה במשך זמן ארוך. זכרו: "אבן שטיפש אחד זורק לבאר גם אלף חכמים לא יוכלו להוציא אותה"

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מאי 19, 2021, 18:50:53 PM »
בס"ד

יש לי הרבה מה להגיד אבל אני מאמין שהרבה לא יבינו את זה אז אחסוך. כי כמו שחז"ל אומרים "כשם שיש מצווה להשמיע דבר שישמע כך יש מצווה שלא להשמיע דבר שלא ישמע"
אני רק אבקש מהחברים לא להגרר להסתות ולהתלהמויות - זה הכי קל עכשיו להגרר. כן יש להשמר ולהזהר מפרובוקטיבים ומפרובוקציות. שאף אחד לא ינסה להיות גיבור. אבל גם אין ספק ש"הקם להורגך השקם להורגו"!!!!!!!!

אני בעד שלום אמיתי ואני מאמין שכך גם כולם. כולם רוצים שלום ולחיות בכבוד. כולם! אף אחד לא מחפש בעיות, צרות וקשיים בחיים - אף אחד!!!!! לא היהודים ולא הערבים ולא הצ'רקסים ולא הסודנים ולא האיטלקים ולא הצרפתים ולא.... הבנתם את הנקודה!
זכרו, בשביל להגיע לשלום צריך שיהיה אמת. שנאמר "והאמת והשלום אהבו" והאמת קדמה לשלום. ורק בזכות זה נוכל להגיע לאהבה.

ובבקשה מכולם, לא לנסות ליחס אותי לשום קבוצה פוליטית כזו או אחרת. שיהיה ברור, אני אנטי פוליטיקה! אני לא מצביע בבחירות. אני לא ימני ולא שמאלני ולא שום דבר ששייך לפוליטיקה הזו.

שוב, בבקשה מהחברים, אל תגררו לפרובוקציות ברשת ובתקשורת. אל תגררו להתלהמויות. תזהרו ותשמרו על חייכם מכל סכנה אפשרית, אבל אל תהרסו במחי יד את מה שנבנה במשך זמן ארוך. זכרו: "אבן שטיפש אחד זורק לבאר גם אלף חכמים לא יוכלו להוציא אותה"

גם אני לא מדבר על פוליטיקה אני מדבר על חיים על הקיום שלנו אני לא מדבר על תיאוריות וכו אני מדבר עליי שאני הולך לדוג ומה אני מרגיש אם זה חשש או פחד
יש לציין שבמקומות אחרים שבהם יש כמות זהה למשל של יהודים וערבים אני לא רואה את החיכוך הזה למשל באשדוד שיש דייגים מכל העדות וכו אני מרגיש הרבה יותר כבוד ואמון מהם וגם מדברים וכו והכל בסדר גמור ...
אבל במקומות שיש רוב מובהק היו לי כמה מקרים ותמיד תמיד מחברה צעירים 15-18 שמלאים שנאה מיותרת
הרי באמת באתי לדוג מה אני מפריע לכם בעין

המבוגרים גם אצל הערבים וגם אצלנו כבר מבינים שזה שיש ריב בפוליטיקה  לא אומר שצריך לריב גם ברחוב...
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מאי 20, 2021, 02:20:40 AM »
בס"ד

גם אני לא מדבר על פוליטיקה אני מדבר על חיים על הקיום שלנו אני לא מדבר על תיאוריות וכו אני מדבר עליי שאני הולך לדוג ומה אני מרגיש אם זה חשש או פחד
יש לציין שבמקומות אחרים שבהם יש כמות זהה למשל של יהודים וערבים אני לא רואה את החיכוך הזה למשל באשדוד שיש דייגים מכל העדות וכו אני מרגיש הרבה יותר כבוד ואמון מהם וגם מדברים וכו והכל בסדר גמור ...
אבל במקומות שיש רוב מובהק היו לי כמה מקרים ותמיד תמיד מחברה צעירים 15-18 שמלאים שנאה מיותרת

המבוגרים גם אצל הערבים וגם אצלנו כבר מבינים שזה שיש ריב בפוליטיקה  לא אומר שצריך לריב גם ברחוב...

בס"ד

רן, אני בטח שלא באתי לשלול את החששות והפחדים שיש כשמגיעים למקום כזה או אחר. לא שולל את המציאות הזו כלל וכלל.
גם לי יש פחדים מלהגיע למקומות שונים בזמנים שונים ביום. יש לי חששות להסתובב בתחנה המרכזית בתל אביב בלילה. אני אפילו חושש לעבור דרך גן ציבורי גדול שממש לילד הבית של ההורים שלי בחולון בשעות הלילה, שזה מקום שבו גדלתי כל חיי.
רק שאת החששות אני לא משייך לפוליטיקה, לדתיים-חילונים או יהודים ערבים. זה קשור לבני אדם נטו. לצערי יש הרבה זבל מסתובב בחוץ אבל יש גם אנשים זהב שמסתובבים בחוץ ואת זה כולנו יודעים. אני פשוט אומר לא להכליל.
אני כן אסכים ואומר שישנם אנשים שקל מאד להסית אותם ולהלהים אותם כנגד מגדר באוכלוסיה - במיוחד קל לעשות את זה על הבחורים הצעירים (כמו שהזכרת מקודם).
אבל את השנאה שלהם אתה לא תשנה גם אם היה כאן דו-קיום יפיפה.
לך כנס לשכונות השחורות בארה"ב בלילות... אנשים יוצאים משם בשן ועין. וזה לא קשור ליהודים/ערבים/צ'רקסים וכו'... זה פשוט קשור לאלימות ופשע שמגיע לרוב בגלל שכונות עוני - שם הפשע מתהווה בהרבה יותר קלות - וזאת המציאות שאתה תמצא בהרבה מקומות כאן בארץ - וכאן אני אעצור ולא ארחיב.

החכמה לדעתי היא לא לאנוס את המציאות ולשייך את האלימות דווקא לשנאת יהודים ערבים. ואני לא אומר שאין שנאה שכזו - אבל היא קיימת בשני הצדדים. יש גם יהודים ששונאים ערבים רק בגלל היותם ערבים. וזה לדעתי טעות!!!!  
יש זבל בכל צד. ואנחנו צריכים להיות בוגרים מספיק וחכמים מספיק לא להגרר בכזו קלות לשנאה.
האמן לי שאני עוצר את עצמי הרבה מאד מלכתוב כאן דברים מסוימים, וזאת מאחר שעל דפי הפורום יהיו אנשים שיקחו את הדברים באופן שגוי ואין לי רצון בכך.
בכל אופן, אחי, אתה מוזמן בשמחה רבה להרים אלי טלפון ונשוחח אני מאמין שבשיחה אנחנו נסכים אחד עם השני.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מאי 20, 2021, 08:08:15 AM »
בס"ד

בס"ד

רן, אני בטח שלא באתי לשלול את החששות והפחדים שיש כשמגיעים למקום כזה או אחר. לא שולל את המציאות הזו כלל וכלל.
גם לי יש פחדים מלהגיע למקומות שונים בזמנים שונים ביום. יש לי חששות להסתובב בתחנה המרכזית בתל אביב בלילה. אני אפילו חושש לעבור דרך גן ציבורי גדול שממש לילד הבית של ההורים שלי בחולון בשעות הלילה, שזה מקום שבו גדלתי כל חיי.
רק שאת החששות אני לא משייך לפוליטיקה, לדתיים-חילונים או יהודים ערבים. זה קשור לבני אדם נטו. לצערי יש הרבה זבל מסתובב בחוץ אבל יש גם אנשים זהב שמסתובבים בחוץ ואת זה כולנו יודעים. אני פשוט אומר לא להכליל.
אני כן אסכים ואומר שישנם אנשים שקל מאד להסית אותם ולהלהים אותם כנגד מגדר באוכלוסיה - במיוחד קל לעשות את זה על הבחורים הצעירים (כמו שהזכרת מקודם).
אבל את השנאה שלהם אתה לא תשנה גם אם היה כאן דו-קיום יפיפה.
לך כנס לשכונות השחורות בארה"ב בלילות... אנשים יוצאים משם בשן ועין. וזה לא קשור ליהודים/ערבים/צ'רקסים וכו'... זה פשוט קשור לאלימות ופשע שמגיע לרוב בגלל שכונות עוני - שם הפשע מתהווה בהרבה יותר קלות - וזאת המציאות שאתה תמצא בהרבה מקומות כאן בארץ - וכאן אני אעצור ולא ארחיב.

החכמה לדעתי היא לא לאנוס את המציאות ולשייך את האלימות דווקא לשנאת יהודים ערבים. ואני לא אומר שאין שנאה שכזו - אבל היא קיימת בשני הצדדים. יש גם יהודים ששונאים ערבים רק בגלל היותם ערבים. וזה לדעתי טעות!!!!  
יש זבל בכל צד. ואנחנו צריכים להיות בוגרים מספיק וחכמים מספיק לא להגרר בכזו קלות לשנאה.
האמן לי שאני עוצר את עצמי הרבה מאד מלכתוב כאן דברים מסוימים, וזאת מאחר שעל דפי הפורום יהיו אנשים שיקחו את הדברים באופן שגוי ואין לי רצון בכך.
בכל אופן, אחי, אתה מוזמן בשמחה רבה להרים אלי טלפון ונשוחח אני מאמין שבשיחה אנחנו נסכים אחד עם השני.

אי אפשר ככה הוצאת את כל הכיף מהויכוח איך אפשר לריב על דברים שאני מסכים איתך ב100%  מתפקע

אני יודע שיש אנשים שיש להם לב זהב ולא קשור אם הם שחורים לבנים ערבים או סינים אבל זה תקופה כזאת שיש
קצת יאוש אבל אני חושב שאחרי שהגענו כל כך נמוך ביחסים בינינו מפה אפשר רק לעלות
גם אני חולם שהילדים יגדלו כבר לא יהיה מלחמות

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!