בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  קשירת תוספות וטיזרים לג'יגים
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קשירת תוספות וטיזרים לג'יגים  (נקרא 3882 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

קשירת תוספות וטיזרים לג'יגים
« ב- : אפריל 30, 2021, 15:24:51 PM »
לקראת העונה הקרה, החלטתי לקשור כמה ג'יגים לימים בהם הדגים לא תוקפים על טופווטר או על דמויים שוחים.
קניתי כמה ג'יג הדס, חלק פשוטים וזולים, ראש כדורי ללא עיניים או צבע, במשקל 5 גרם. צבעתי אותם בלבן לאחר מכן. וחלק כבר מגיעים עם עיניים וצבע, מאוד יפים. במשקלים שאני מחפש מצאתי רק זוג כאלו, מחיר כשקל וחצי ליחידה… שילמתי בריאל ברזילאי.
מוציא את ערכת הקשירה שלי מהתקופה שהייתי קושר הרבה פליי. כמעט הכל שם בנייה עצמית, המלחציים, הבובינים וחלק מכלי הקשירה.
מתכנן למחרת לצאת לדוג במייריפורה, מרחק שעה מהבית. המון טוקונרה, קטנים יחסית. היום אמור להיות קר ויש צפי להרבה תקיפות בעומק. לא ממש עומק, מקסימום שני מטר וגם זה בקושי. דמויים של 5 גרם ומטה יספיקו בהחלט.
קושר כמה דמויים נחמדים, גדלים שונים, צבעים מגוונים. חלק נוצות טבעיות צבועות, חלק סיבים מלאכותיים בכל מיני צבעים. משלב ביניהם כדי שיהיה לי זנב ארוך סינטטי לתת נפח לדמוי, ומצד שני, נוצות טבעיות שנעות במים בהרבה יותר קלות כדי לתת לדמוי חיים.
התוצאות לא איחרו לבוא. בבוקר בנקודה, עוד לפני שהקיאק במים, אני רואה תקיפות קטנות ממש מולי. זורק את אחד הג'יגים שבניתי לעומק של 10 סנטימטרים לאורך הגדה. מקפיץ את הדמוי וכעשרה טוקונרה קטנטנים רודפים אחרי הדמוי. תוקפים בלי סוף אבל לא ננעלים, הפה שלהם קטן מידי וטוב שכך, חוסכים לי את ההתעסקות ולא נפצעים.
נכנסים למים, מנסה כמה זריקות ללא תוצאות, רק ענפים בקרקעית. רוג'ריו לידי לא מפסיק לקבל תקיפות על טופווטר. שכחתי לציין, בוקר קר יחסית, לא חשבתי שיתקפו על טופווטר או על דמוי שוחה בכלל. מחליף לטופווטר ואנחנו משחקים עם דגים קטנים במשך חצי שעה. בשעה 7:00 הפסיקו התקיפות בכל המאגר. אנחנו חותרים לנקודות טובות משך כמה שעות. זורקים וזורקים וכלום כל היום. בשעה שתיים כאילו מישהו אמר לטוקונרה, תתעוררו, זמן הארוחה הגיע. טוקונרה ראשון יוצא על אחד הג'יגים שקשרתי אתמול. לאחר שהשלמתי את המשימה, עובר לדיג הכיף באמת, טופווטר. עד שיצאנו מהמים, לא הפסקנו לתפוס דגים. רובם בגודל כף יד, חלק קצת יותר גדולים. הכל על טופווטר, יום ממש כיף. אני עובד בעיקר על דמוי 6 גרם, 5.5 ס"מ של חברה ברזילאית, חכת בייט פינס 1-6 גרם. חוזרים הביתה שמחים ומרוצים.
מצרף כמה תמונות של הבנייה ותמונה של אחד הדגים שנתפסו. את הדג שנתפס על הג'יג לא צילמתי, הוא היה קטן מידי, כ 15 ס"מ. כל הדגים שוחררו בשלום.
אני מוגבל להעלות 4 תמונות, שאר התמונות בתגובה. וקישור לסרטון קצר:
https://drive.google.com/file/d/1XuOxQ3e3IslofAgTDK9VT5YJtd_F2CpC/view?usp=sharing

עריכה אחרונה: יולי 28, 2021, 17:42:48 PM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קישרת ג'יגים
« הגיב #1 ב- : אפריל 30, 2021, 15:40:42 PM »
ועוד סרטון

https://drive.google.com/file/d/1_o5W56Lb7iFhaJC2bTY-UgdP_vef7OxZ/view?usp=sharing
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 30, 2021, 15:53:37 PM »
אני לא מצליח לראות את התמונות. אם התמונות לא עלו, תגידו לי, אעלה שוב.
לצערי כל כניסה שלי לפורום היא סיפור, אני צריך להיכנס בצורה חצי חוקית דרך שרת אירופאי מפני שהמערכת לא מאפשרת כניסה מברזיל.
מקווה שמתישהו העניין יסודר עם אפליקציה חדשה שבוודאי גם תכניס חברים חדשים לפורום.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 30, 2021, 19:55:32 PM »
יפה מאוד, יפתח, סחטיין על היצירתיות! התמונות עלו מצויין, אל דאגה...
לג'יגים מהסוג הזה קוראים bucktail, האמריקאים עובדים איתם הרבה, נראה שהם עובדים מצויין גם בים.
עבודה יפה, תודה על השיתוף
עריכה אחרונה: אוגוסט 18, 2021, 23:27:17 PM על ידי Eldad79
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 01, 2021, 03:07:21 AM »
יפה מאוד, יפתח, סחטיין על היצירתיות! התמונות עלו מצויין, אל דאגה...
לג'יגים מהסוג הזה קוראים backtail, האמריקאים עובדים איתם הרבה, נראה שהם עובדים מצויין גם בים.
עבודה יפה, תודה על השיתוף

תודה רבה קובי. מקווה שבחורף הקרוב אצלנו יצא לי להעלות יותר תמונות עם דגים תפוסים על הג'יגים האלו.
השם באנגלית ידוע ודרך אגב, BUCKTAIL מפני שהם עשויים משערות זנב של אייל. בפורטוגזית זה נקרא ג'יג נוצה (ג'יג דה פנה)
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 01, 2021, 21:13:08 PM »
מדהים!
שאפו על ההשקעה והיצרתיות!

תודה על השיתוף אתה בסדר
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 30, 2021, 06:46:08 AM »
יפתח, עבודה יפה עם הג'יג הד האלו 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 31, 2021, 02:49:46 AM »
תודה רבה שרגא ודור. מקווה שבעתיד יהיו עוד כאלו. בינתיים לא היו יותר מידי תפיסות על ג׳יגים אז אני לא בטוח שאעשה עוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מאי 31, 2021, 03:29:59 AM »
בס"ד

יפתח, אהבתי מאד את התוצאה. נראה מקצועי מאד.  אתה בסדר
אשמח לראות מה יצא לך לתפוס איתם.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 10, 2021, 16:28:44 PM »

לקראת העונה הקרה, החלטתי לקשור כמה ג'יגים לימים בהם הדגים לא תוקפים על טופווטר או על דמויים שוחים.
קניתי כמה ג'יג הדס, חלק פשוטים וזולים, ראש כדורי ללא עיניים או צבע, במשקל 5 גרם. צבעתי אותם בלבן לאחר מכן. וחלק כבר מגיעים עם עיניים וצבע, מאוד יפים. במשקלים שאני מחפש מצאתי רק זוג כאלו, מחיר כשקל וחצי ליחידה… שילמתי בריאל ברזילאי.
מוציא את ערכת הקשירה שלי מהתקופה שהייתי קושר הרבה פליי. כמעט הכל שם בנייה עצמית, המלחציים, הבובינים וחלק מכלי הקשירה.
מתכנן למחרת לצאת לדוג במייריפורה, מרחק שעה מהבית. המון טוקונרה, קטנים יחסית. היום אמור להיות קר ויש צפי להרבה תקיפות בעומק. לא ממש עומק, מקסימום שני מטר וגם זה בקושי. דמויים של 5 גרם ומטה יספיקו בהחלט.
קושר כמה דמויים נחמדים, גדלים שונים, צבעים מגוונים. חלק נוצות טבעיות צבועות, חלק סיבים מלאכותיים בכל מיני צבעים. משלב ביניהם כדי שיהיה לי זנב ארוך סינטטי לתת נפח לדמוי, ומצד שני, נוצות טבעיות שנעות במים בהרבה יותר קלות כדי לתת לדמוי חיים.
התוצאות לא איחרו לבוא. בבוקר בנקודה, עוד לפני שהקיאק במים, אני רואה תקיפות קטנות ממש מולי. זורק את אחד הג'יגים שבניתי לעומק של 10 סנטימטרים לאורך הגדה. מקפיץ את הדמוי וכעשרה טוקונרה קטנטנים רודפים אחרי הדמוי. תוקפים בלי סוף אבל לא ננעלים, הפה שלהם קטן מידי וטוב שכך, חוסכים לי את ההתעסקות ולא נפצעים.
נכנסים למים, מנסה כמה זריקות ללא תוצאות, רק ענפים בקרקעית. רוג'ריו לידי לא מפסיק לקבל תקיפות על טופווטר. שכחתי לציין, בוקר קר יחסית, לא חשבתי שיתקפו על טופווטר או על דמוי שוחה בכלל. מחליף לטופווטר ואנחנו משחקים עם דגים קטנים במשך חצי שעה. בשעה 7:00 הפסיקו התקיפות בכל המאגר. אנחנו חותרים לנקודות טובות משך כמה שעות. זורקים וזורקים וכלום כל היום. בשעה שתיים כאילו מישהו אמר לטוקונרה, תתעוררו, זמן הארוחה הגיע. טוקונרה ראשון יוצא על אחד הג'יגים שקשרתי אתמול. לאחר שהשלמתי את המשימה, עובר לדיג הכיף באמת, טופווטר. עד שיצאנו מהמים, לא הפסקנו לתפוס דגים. רובם בגודל כף יד, חלק קצת יותר גדולים. הכל על טופווטר, יום ממש כיף. אני עובד בעיקר על דמוי 6 גרם, 5.5 ס"מ של חברה ברזילאית, חכת בייט פינס 1-6 גרם. חוזרים הביתה שמחים ומרוצים.
מצרף כמה תמונות של הבנייה ותמונה של אחד הדגים שנתפסו. את הדג שנתפס על הג'יג לא צילמתי, הוא היה קטן מידי, כ 15 ס"מ. כל הדגים שוחררו בשלום.
https://drive.google.com/file/d/1XuOxQ3e3IslofAgTDK9VT5YJtd_F2CpC/view?usp=sharing

תמיד כייפ לקרוא ולצפות במה שאתה מגיש בירה

שאלה יפתח,
לא מתאים יותר כותרת של משהו כמו "שדרוג ותוספות לג'יגים"?
כי בהחלת חשבתי שהדיון מכוון לשיטות קשירה...

את הפורטוגזית בסרטון לא הבנתי - אבל את מה שראיתי הבנתי... קריצה
מבחינתי זה היה בתרגום לעברית -
"תראו מה יצא, אין דג שלא ירצה לנגוס.."   מגניב
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יולי 10, 2021, 16:30:31 PM »
סרטון של "דגים וחיוכים"...  מתבייש
נראה שהג'יגים המשודרגים שלך הדליקו את הטוקונרה....
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יולי 28, 2021, 17:44:10 PM »
שאלה יפתח,

שיניתי את הכותרת, מניח יפתח שזה בסדר...
ומעביר את הדיון ל|טיול" בפורום "על החוף"...
לטובת מי שפחות מציצים בפורום הסדנא...
עריכה אחרונה: אוגוסט 18, 2021, 05:28:46 AM על ידי rafi
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוגוסט 18, 2021, 05:29:13 AM »
שאלה יפתח,

שיניתי את הכותרת, מניח יפתח שזה בסדר...
ומעביר את הדיון ל|טיול" בפורום "על החוף"...
לטובת מי שפחות מציצים בפורום הסדנא...
שכחתי להעביר - מועבר אתה בסדר
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קשירת תוספות וטיזרים לג'יגים
« הגיב #13 ב- : אוגוסט 18, 2021, 23:29:34 PM »
יפה מאוד יפתח ! תענוג, הכי כיף לתפוס על עבודה עצמית !
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קשירת תוספות וטיזרים לג'יגים
« הגיב #14 ב- : ספטמבר 03, 2021, 08:29:43 AM »

תמיד כייפ לקרוא ולצפות במה שאתה מגיש בירה

שאלה יפתח,

את הפורטוגזית בסרטון לא הבנתי - אבל את מה שראיתי הבנתי... קריצה
מבחינתי זה היה בתרגום לעברית -
"תראו מה יצא, אין דג שלא ירצה לנגוס.."   מגניב
תודה רבה לכולם על התגובות החמות.
בינתיים, בניתי גם כמה אסיסטים למיקרו ג׳יג שנתנו תוצאות לא רעות בים. תפסתי כמה רובלו, קורבינה, קרפאו והרבה מישוליניה (סוג של לוקוס קטן). עוד לא ניסיתי במים מתוקים.

רפי, אני כבר לא זוכר מה היתה הכותרת המקורית... אני משער שזה היה משהו בסגנון של קשירת דמויים. זה באמת קצת מבלבל בעברית אבל אני אסביר. באנגלית, כל דמוי שנבנה בעזרת ציוד פליי וחומרי פליי, לא ״נבנה״ אלא ״נקשר״.
קשירת דמויים זה תחום מרתק שנכנסתי אליו לפני כמה שנים כשהתחלתי לדוג בפליי. רוב הסרטונים שראיתי היו באנגלית אז די נטבע בי המינוח לקשור דמויים ולא לבנות דמויים כאשר אני משתמש בציוד לבניית דמויי פליי.

Sent from my iPhone using Tapatalk
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!