בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  כנרת אהובתי - ביקור של תחילת עונה
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: כנרת אהובתי - ביקור של תחילת עונה  (נקרא 2440 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כנרת אהובתי - ביקור של תחילת עונה
« ב- : אפריל 25, 2021, 23:40:12 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
24/4/2021כנרת - דרום מים מתוקיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג מקיאק בים - ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג

הדו"ח:
קפיצה לכנרת... היא חייבת לי.
ביוני 2020 יצאתי לכנרת, נסענו אז ליד המנזר, קרוב למפל הנעלם (ארץ אופנועי הים והערסים על הסירות עם הרמקולים הגדולים והפרחות העוד יותר גדולות... להתרחק בשבתות וחגים). היה חם... אבל דייג נהדר... עלה לי קרפיון ענק בפיצוץ  על ציקדה.. ושפמנון ענק שסחט קריאות התפעלות מאנשים בחוף שראו את זה... ועוד 120 דגים, 98% מהן ביניות מכל הגדלים והסוגים... אבל בדרך חזרה, שוד ושבר...התחמם לי המנוע של האוטו ומצאתי את עצמי בשישי בצהריים, בחום אימים..עם ביניות קטנות חיות עם חמצנית (לקחתי כמה לבריכה)... תקוע עם האוטו בכביש בשיפוע הכי גדול שיש בדרך (מי שמכיר, הרידה שמיד אחרוי בועיינא-נוג'ידאת...).
הלך האוטו, טוטאל לוס. ההגרר לא הסכים לקחת אותי ואת הקאייק ואת כל הציוד, והקפצתי את חמי היקר שנסע שעה ומשהו אלי לחילוץ, אחרי שחיכיתי 3 שעות לגרר...מזלי שהיו לי מספיק מים קרים.

אז כן, הכנרת חייבת לי.
והיא מפצה כל פעם.
מלאה במים, קרירה, נעימה...ומפוצצת בדגים בכל הגדלים והסוגים.

יצאנו לדגניה. שחר, צור ואני.
מצב הכנרת השנה ושנה שעברה מחמם את הלב, נראה לי כמו 5 מטר מעל מה שהיה קיץ לפני שנתיים... בקיץ לפני שנתיים הייתה עמדת שיטור ימי בדגניה, מרחק של כמה מאות מטרים הליכה... שם יצאנו.. היום קצוות עמודי התאורה של אותה עמדה מבצבצים מהמים (עמודים של הרבה מטרים גובה), ואנחנו בכלל נכנסים ממש מהכביש....

יצאנו מהנהר של דגניה (תחילת הירדן),  לא הלכנו יותר מדי רחוק, כי הייתה המון עבודה בכל מקום.
הבעיה היא שיש המון עשביה במים... והמושטים שם... בעשביה.
יש להקות של מושטים לבנים (אפורים) במים, אבל הם לא מעניינים וגם לא נוגעים..
יש מדי פעם לבנים ענקיים (הרבה יותר גדולים מהעדדי הכי גדול), והיום הבאתי אחד בזרזור... והצלחתי לסקרן עוד כמה.. וזו בעצם הייתה המטרה שלי להיום - ליהנות עם החברה, ליהנות מדייג, ולבדוק סיליקונים על הלבנים.
הביניות גם שיתפו פעולה, יצאו חתיכות חמודות בג'יג, ושחר תפס אחת של 2+ בטרול איך שיצאנו... אבל לא ממש חיפשנו אותן... חיפשנו מושטים (ושם יש גם ביניות, אבל לא מפלצות, עד 1-1.5 קילו היו היום)

אז ככה: דמויים וג'יגים יקרים מאוד אוהבים את השיחים למטה... חבל.
שילמתי ב-2 פשוט כי אני מת על ג'יג 3 גרם זברה כסף=צהוב של ג'יגפארה... לא נורא, בשביל זה אני בא, כדי ליהנות... המושטים עושים לנו כמו לוקוס אדום... דופקים ביס לוקחים לסלע (=לשיחים)...מעצבנים....

כפיות פשוטות מאלי אקספרס של 3-5 גרם עבדו נהדר (קרס גדולה עוזרת לסנן קצת את המושטים הקטנים....קצת...).
עולות גרושים ואין חשש לאבד...
אפשר לזרוק ולסרוק, אבל אתם תסרקו גם עשביה...
אני אוהב להידחף עמוק עמוק בעשבים, להוריד כפית למטה, כמה הקפצות, אם לא עובד עובר לשיח הבא.... המושטים הגדולים שם.
בשלב מסוים החלטתי לנסות לטרגט את הלבנים עם סיליקונים.
כאלו - של רימות. יש בגודל של 1 ס"מ ובגודל של 2... אני אוהב את הקטנים יותר

אלו הקטנים יותר:

אז השתמשתי ברימות, חלק בגודל פיצי של 1 ס"מ בערך, חלק בגודל 2 ס"מ. מטעמי עצלנות את הנסיון הראשון שמתי כטיזר על הקרס של הכפית... למרות שהייתי מוכן גם משקולת קשורה וחוט/קרס ייעודיים....
על הפעם הראשונה עלה לבן מדהים, אז נשארתי ככה, והיה פגז... רימות על הקרס, והכפית שמשגעת אותם... יצאו פלטות חבל על הזמן, כולל אחד שיש לו בכיף ובקלות 800 גרם..
שמתי אותם בסל צף (שנמצא איתי באמת איזה  30 שנה...), אחר כך גיליתי שהיה בו חור וחלק ברחו, אז כבר שיחררתי את השאר עם נשיקה...
החברה שהיו איתי, שחר וצור, הוציאו גם ללא הפסקה..
היה מזג אוויר תענוג, ממש כיף... לכנרת יש קסם משלה.
קשה להפסיק לדוג, בגלל שהאכילות לא מפסיקות... אבל בסוף חתכנו...

כיף גדול
 IP: [ מחובר ]
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: כנרת אהובתי - ביקור של תחילת עונה
« הגיב #1 ב- : אפריל 25, 2021, 23:56:53 PM »
איזו יציאה כיפית, חברה טובה, כנרת  מפנקת ודיג פעיל, מגיע לך בהחלט אחרי מסע הייסורים שעברת בפעם הקודמת , תוהה לגבי אותו קרפיון ענק בציקדה, הוא ממש תקף או שיצא בחטיפה ?  הלוואי וימים כאלה ימשיכו להוכיח עצמם עבורך, תודה רבה סמיילי אתה בסדר
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 26, 2021, 07:01:04 AM »
אלדד, כיף של חוויה מתקנת אחרי הסיבוב האחרון
אחלה אקשן מהנה מהקייאק שמאפשר להגיע לכל המקומות הטובים בקלילות
הרימות האלו די מומלצות, רכשתי אבל טרם הספקתי לבדוק
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 26, 2021, 22:48:04 PM »
איזו יציאה כיפית, חברה טובה, כנרת  מפנקת ודיג פעיל, מגיע לך בהחלט אחרי מסע הייסורים שעברת בפעם הקודמת , תוהה לגבי אותו קרפיון ענק בציקדה, הוא ממש תקף או שיצא בחטיפה ?  הלוואי וימים כאלה ימשיכו להוכיח עצמם עבורך, תודה רבה סמיילי אתה בסדר

לא רק שתקף, אלא נתן פיצוץ, פספס ונתן עוד פיצוץ.. ממש קרוב לפני המים, השפריץ על צור שהיה מטר ממנו ועשה לו התקף לב...
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 26, 2021, 22:48:50 PM »
אלדד, כיף של חוויה מתקנת אחרי הסיבוב האחרון
אחלה אקשן מהנה מהקייאק שמאפשר להגיע לכל המקומות הטובים בקלילות
הרימות האלו די מומלצות, רכשתי אבל טרם הספקתי לבדוק

בוא נקבע לירדן בעונה, הם ילכו טוב גם שם... אני מביא את הפליי !
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

« הגיב #5 ב- : אפריל 27, 2021, 05:25:29 AM »
יופי של יציאה עם חבר'ה טובים אלדד
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אפריל 27, 2021, 09:58:04 AM »
תענוג אלדד, יציאת גישוש מהנה לתחילת העונה , ועוד עם צוות כזה הדגים זה רק בונוס
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

כנרת אהובתי - ביקור של תחילת עונה
« הגיב #7 ב- : אפריל 27, 2021, 10:34:51 AM »
כיף של יציאה אלדד, יש ימים כאלו ורק שיהיו עוד. תוהה לגבי ההיתקעות בעשבייה, ניסית להשתמש עם קרס נגד עשבייה? יש לזה שם באנגלית, אולי גם בעברית. אבל משום מה אני זוכר רק את השם בפורטוגזית, אנטי אנרוסקו.
זו חתיכת חוט מתכת או פלסטיק שיושב בלחץ קל מתחת לקרס ולא מאפשר לג׳יג לתפוס עשב. ברגע שדג תוקף, החוט מתקפל והדג ננעל.
אשלח תמונה אם זה לא ברור.
אני עובד עם זה על טוקונרה וטראירה, דגים עם פה גדול שאין להם בעיה להינעל על קרס כזו. לא יודע אם קיימות גרסאות קטנות שמתאימות למושטים אבל מאמין שיש. אם לא קיים, בטוח שאפשר לייצר לבד. חושב עכשיו לצלם סרטון של קשירת ג׳יג עם קרס נגד עשבייה. שלשום ישבתי שעתיים וקשרתי דמויים שונים, יפיפיים, חבל שלא צילמתי.
מצרף תמונה בכל זאת

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אפריל 27, 2021, 21:57:27 PM »
כיף של יציאה אלדד, יש ימים כאלו ורק שיהיו עוד. תוהה לגבי ההיתקעות בעשבייה, ניסית להשתמש עם קרס נגד עשבייה? יש לזה שם באנגלית, אולי גם בעברית. אבל משום מה אני זוכר רק את השם בפורטוגזית, אנטי אנרוסקו.
זו חתיכת חוט מתכת או פלסטיק שיושב בלחץ קל מתחת לקרס ולא מאפשר לג׳יג לתפוס עשב. ברגע שדג תוקף, החוט מתקפל והדג ננעל.
אשלח תמונה אם זה לא ברור.
אני עובד עם זה על טוקונרה וטראירה, דגים עם פה גדול שאין להם בעיה להינעל על קרס כזו. לא יודע אם קיימות גרסאות קטנות שמתאימות למושטים אבל מאמין שיש. אם לא קיים, בטוח שאפשר לייצר לבד. חושב עכשיו לצלם סרטון של קשירת ג׳יג עם קרס נגד עשבייה. שלשום ישבתי שעתיים וקשרתי דמויים שונים, יפיפיים, חבל שלא צילמתי.
מצרף תמונה בכל זאת

היי יפתח,

אני מכיר כאלו, ואפילו יש לי כמה, אבל גדולות מדי.
זה שימש אותי בחו"ל אבל יותר למתארים של אצות במים (עומדות, שוכבות...), ופחות לענפים קשים... אבל אולי שווה לבדוק את זה...
זה ידרוש קרס קטנה...מעניין אם יש

מצד שני, אני יכול לאבד הרבה כפיות של חצי דולר ועדיין לא להגיע למחיר של חבילת קרסים מחו"ל 
כאב לי רק על הג'יגים, אבל הם עם קרסים משולשות....
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אפריל 28, 2021, 04:36:22 AM »
עובד יפה גם עם ענפים, או אולי אפילו בעיקר עם ענפים.
לא ראיתי כזה עם קרס משולשת אבל כן ראיתי על מיקרו ג׳יג עם אסיסט הוק.
אני עובד עם מיקרו ג׳יג בשיטת ״אומגה״, תרגום מילולי מפורטוגזית. הג׳יג יושב קבוע בקצה הלידר והאסיסט הוק רץ על הלידר כמו אומגה. אם הקרס ננעצת בגזע, משחק עם החוט, מתיחה והרפיה, והקרס משתחררת. המקרים היחידים בהם אני מאבד ג׳יגים זה כאשר הקרס נתפסת על משהו לא טבעי כמו חוט דיג או רשת שדייגים חסרי אחריות השאירו במים.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אפריל 28, 2021, 21:37:25 PM »
עובד יפה גם עם ענפים, או אולי אפילו בעיקר עם ענפים.
לא ראיתי כזה עם קרס משולשת אבל כן ראיתי על מיקרו ג׳יג עם אסיסט הוק.
אני עובד עם מיקרו ג׳יג בשיטת ״אומגה״, תרגום מילולי מפורטוגזית. הג׳יג יושב קבוע בקצה הלידר והאסיסט הוק רץ על הלידר כמו אומגה. אם הקרס ננעצת בגזע, משחק עם החוט, מתיחה והרפיה, והקרס משתחררת. המקרים היחידים בהם אני מאבד ג׳יגים זה כאשר הקרס נתפסת על משהו לא טבעי כמו חוט דיג או רשת שדייגים חסרי אחריות השאירו במים.

סופר מעניין !
שלח קצת מידע, סרטון, תמונות. איך אתה בונה את הריג?
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אפריל 29, 2021, 00:45:37 AM »
סרטון של פאביו בקה, האחד והיחיד. דג רק במתוקים, כמעט רק במקומות מלאים ענפים בעומק.
הוא מקפל את העין בתשעים מעלות. בג׳יג רגיל יש לזה יתרון, במיקרו אני לא רואה צורך.
עכשיו ראיתי שהוא עובד הפוך ממני, הקרס מקובעת והג׳יג חופשי לרוץ על הלידר. עם ניסיון כמו שלו, אני עובר לעבוד כמוהו.
<a href="https://www.youtube.com/embed/LHYOYMRY4Ag" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/LHYOYMRY4Ag</a>

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אפריל 29, 2021, 23:23:24 PM »
סרטון של פאביו בקה, האחד והיחיד. דג רק במתוקים, כמעט רק במקומות מלאים ענפים בעומק.
הוא מקפל את העין בתשעים מעלות. בג׳יג רגיל יש לזה יתרון, במיקרו אני לא רואה צורך.
עכשיו ראיתי שהוא עובד הפוך ממני, הקרס מקובעת והג׳יג חופשי לרוץ על הלידר. עם ניסיון כמו שלו, אני עובר לעבוד כמוהו.
<a href="https://www.youtube.com/embed/LHYOYMRY4Ag" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/LHYOYMRY4Ag</a>

צפיתי עכשיו באיזה שעה של סרטונים שלו (פורטוגזית... עם הספרדית שלי אני מבין מספיק...)... איזה בחור לא שפוי  חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה

הורג אותי שהוא הולך שם יחף... אין לכם עלוקות וה' יודע מה שם? שלא לדבר על ניווט חזרה הביתה...
אבל כמה סוגי דייג שונים ומגוונים.... שיהיה בריא...
לא ראיתי אותו דג דווקא בג'יג, הכל היה טופ ווטר
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אפריל 30, 2021, 01:27:50 AM »
הבחור מטורף, זה ערוץ הדיג עם הכי הרבה צפיות בברזיל, כמה מיליוני עוקבים.
שעה זה עוד כלום, אני יכול לראות ימים שלמים סרטונים שלו ועדיין להתלהב כל פעם מחדש.
רוב הדיג שלו על טופ ווטר, יש לו גם ג׳יג מידי פעם, גם סיליקונים וגם דיג על חי. אבל הרוב, בנחלים זורמים, הרבה צמחיה ובעיקר טופ ווטר.
עלוקות יש במקומות בהם עוברים בעלי חיים. בברזיל עוד לא חטפתי אבל בארגנטינה בפטגוניה נכנסתי לשחות באיזה אגם יפיפה במקום מבודד יחסית ומדהים, וחזרתי עם עלוקה. מסתבר שהיה באזור עדר כבשים ומידי פעם הם היו באים לשתות מהאגם.
מה כן חטפתי בברזיל כמה פעמים, וזה יותר מפחיד כי אנשים מתים מזה, קרציות. כל מרעול הכי קטן שתעבור בו בשטח, יש סיכוי שתעלה עליך קרציה. פעם אחת בזמן טיפוס צוקים נפלתי על קן של נשר, עם נשר יושב בקו דוגר על ביצה. התרחקתי כמה שיכולתי אבל בשניות הבודדות שהייתי ליד הקן, קפצו עלי עשרות קרציות. הן הולכות ישר למפשעה, למזלי יצאתי בזול.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מאי 02, 2021, 23:53:16 PM »
כשאתה כותב אלדד - אז אתה כותב...  בירה
איזה דו"ח דליקטס....
סופר מקצועי...
סופר חוויתי וכמובן שהומור לא חסר... מגניב

הקטע עם הרימות בהחלט מעניין ומבין שהיו תוצאות יפות...
רק שיצאת שמוק - שום פינוק לחברים ותמונה של ביניות גדולות ומושטים ענקיים??! 

הדיון שלכם אלדד ויפתח - לגבי קרס שלא נתפסת בשיחים,
מרתק ומעניין....
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for