בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  FISH FINDER - סקירת דגמי 2021 והמלצות לקאייקיסט הישראלי
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: FISH FINDER - סקירת דגמי 2021 והמלצות לקאייקיסט הישראלי  (נקרא 14812 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

קריאה קודמת רלבנטית:
* מדריך למתעניין בכניסה לתחום דיג מקאייק ורכישת הכלי הראשון (המלצה אישית)
* סקירת דגמי גארמין (סוף 2017) וקצת מושגי יסוד בתחום גלאי הדגים
* מושגי יסוד בתחום גלאי הדגים מאת קובי שלום

גלאי דגים לקיאק – סקירת דגמי 2021

רקע כללי ונקודות מוצא:
שנת 2021 הגיעה אלינו, אחרי שנת 2020 יוצאת דופן...
בשנים רגילות יש מלחמות על פיצ'רים חדשים במוצר, אולם באופן כללי 2020 התאפיינה בניסיון להחזיק מעמד ובשוק גלאי הדגים אני כבר יכול לתת לכם את השורה התחתונה: על פניו, נראה לי שאין שינויים יוצאי דופן בין הדגמים של שנה שעברה לאלו של השנה, השמות והאריזה השתנו, התוכן פחות.
לצרכן הישראלי יש חדשה אחת גדולה: סיום דרכה הנוכחי של המינבירד בארץ. הצטמצמנו לבחירה בין לורנס וגארמין.
למרות זאת, יש כמה דברים חמודים שדווקא כן כדאי להכיר, אז בואו נתחיל...
אבל לפני זה, כמה נקודות מוצא:
  • אני סוקר רק דגמים שמתאימים לקיאקים, לכן הגדלים יהיו 4-7 אינץ', לא יותר. לעתים יש הבדלים רציניים בדגמים של 9+, אבל אלו כבר מיועדים לסירות.
  • אני סוקר את 3 המתחרים המוכרים בארץ אבל כאמור בסופו של תהליך ממליץ רק על גארמין ולורנס (ואסביר בהמשך למה אני ממש לא ממליץ ללכת על המינבירד), יש כמובן עוד חברות בעולם, אבל אין להם יבוא או נוכחות בארץ, אז מבחינתי הם לא רלבנטיים.

לקנות פה או אונליין מחו"ל ?
  • מחיר – כן, אם תזמינו באמזון, זה יגיע לארץ עד הבית, כולל מיסים והכל, והמחירים הם בין 2/3 מהמחיר בארץ למחיר כמעט זהה (יש דגמים שנמכרים פה במחירי חו"ל כמעט, ויש דגמים שלא תצליחו למצוא בקלות אונליין)
  • עוד סיבה לקנות פה ולא אונליין, למי שלא מכיר ממש טוב את העניין - יש חשיבות מכרעת לבחור את תת-הדגם נכון – בחלק מהדגמים, בעיקר בלורנס, יש הבדלים משמעותיים בין הבאנדלים לשוק האמריקאי ולשוק האירופי (עיניות שונות). תהיו בטוחים טוב טוב מה תת-הדגם שאתם קונים ועם איזה אבזור זה מגיע. אשתדל לעשות קצת סדר עם זה פה בהמשך.
  • ההמלצה שלי? אני חד משמעית ממליץ לקנות בארץ, עד פער מחיר של 20-25% בממוצע. יש כאן 2 שחקנים מקומיים חזקים, מאוד שירותיים ומאוד מקצועיים. זו כנראה חתיכת הציוד הכי יקרה שתהיה לכם על הקאייק, אבל היא מאוד חשופה לתקלות, וכדאי מאוד שיהיה בית חם וגב תומך לחתיכת הציוד הזו.
  • למי שבכל זאת מעדיף לקנות אונליין בחו"ל -  בינתיים אני לא רואה בעולם ירידת מחירים מאסיבית של הדגמים "הישנים" של 2018-2020, כנראה שהביקוש העולמי עדיין גדול. בהתאם לכך, אני לא רואה שום סיבה שלא לקנות את החדשים, כאשר הם כמה דולרים בלבד מעל הישנים.

• במגוון דגמים אפשר להקליט את הסונר ולראות בכל מיני תוכנות חיצוניות, בתשלום. אצל גארמין זו אפליקציה חינמית וטובה שלהם.
  • כל החברות מציעות אופציה של יצירת מפה ב"הקלטה עצמית" - כלומר, כאשר אתם שטים מעל איזור מסוים המכשיר סורק את הקרקע ובונה מפה על בסיס מה שאתם סורקים.. תגהצו את האיזור מספיק פעמים ויש לכם אחלה מפה. בנוסף, ניתן לשתף את זה באינטרנט ומי שמשתף זוכה לקבל שיתופים של אחרים. ההבדל הוא האם זה מידע שניתן לגבות או שזה רק על המכשיר ואם הוא יילך אז הכל הלך לאיבוד - אנחנו כבר נכסה את העניין הזה בהמשך אבל בגדול: אתם תצטרכו יכולת לכרטיס זכרון או wifi בשביל גיבוי

היבואנים הרלבנטיים:
https://www.haifamarine.co.il/https://www.haifamarine.co.il/  - חיפה מרין, האבא שלכם לענייני פישפיינדר של גארמין -  GARMIN
https://www.seatrade.co.il/https://www.seatrade.co.il/ - פישלס, האבא שלכם לענייני פישפיינדר של לורנס -  LOWRANCE

עכשיו אסקור את 3 החברות שלנו: לורנס, גארמין והמינבירד:
לורנס –  LOWRANCE

מה כדאי לדעת?
  • ללורנס יש תפריטים בעברית למי שממש לא מסתדר עם אנגלית
  • לקונים אונליין - חובה לשים לב האם הדגם נגמר באות x או לא. אל תקנו X !
  • לשוק האירופאי והאמריקאי יש "חבילות" שונות – יש לשים לב טוב להבדל, זה מתבטא בעיקר בעינית. ליבואן בארץ יש את כל העיניות והוא יבנה לכם חבילה כרצונכם.
  • לדגמי HOOK REVEAL (שאינם X) יש תמיכה בכרטיס זכרון ומפות כך שמעבר ליכולת גיבוי והוספת נקודות דרך הכרטיס, ניתן בנוסף לקנות מפה טופוגרפית של האזור שלנו, זה בערך 140$.
  • ליבואן בארץ יש מעבדה in house שנותנת שירות למכשירים שהיא מספקת.
  • [היבואן בארץ נותן אחריות מורחבת של שנתיים (לרוב באונליין חו"ל מקבלים שנה אחת), אבל מה שיותר מעניין מזה – הם מציעים אפשרות להארכת האחריות עד 5 שנים, בעלות של 5% ממחיר המוצר בכל שנה, והאחריות לדבריהם מכסה הכל. לטעמי האישי זה שיקול משמעותי מאוד (סתם לדוגמא, 5% ממחיר דגם 5 אינץ' זה בסה"כ 80 שקל.... אם בעלות הזו אני מקבל אחריות למקרה של תקלה לאחר התהפכות, מבחינתי האישית זה חתיכת game changer).

הדגם הבסיסי  - Hook Reveal
Lowrance.com/hook-reveal
Hook Reveal יצאו לראשונה בינואר 2020, ע"מ להחליף את סדרת HOOK הוותיקה (שתהיה זמינה עוד תקופה...). העיניות תואמות.
היתרון היחסי של הדגם הזה על פני המתחרים הוא אופציית FishReveal, שמדביקה את תצוגת הקשתות של הדגים מהסונאר הקלאסי, ע"ג סריקת ה-DownScan. (בעבר היה קיים רק בדגמים היקרים יותר).
זה לא שובר שוויון עבורנו, כי זה מיועד בעיקר למתארי דיג דומים לדיג באס – מים מתוקים, רדודים עם הרבה עצמים במים. פחות רלבנטי לארץ (רלבנטי לנו רק בריפים הרדודים, עד 12-15 מטר).

הסט הבסיסי בחו"ל שהיה מגיע בהתחלה כלל את עינית Splitshot לדגמים ללא סריקת צד ועינית Tripleshot לדגמים עם סריקת צד (SideScan). בכל מקרה, אם זו עינית מהסוג הישן הזה מומלץ מאוד לוותר על סריקת הצד ולקנות עינית אחרת מדגם HDI החדש [83/200 או 50/200, אבל שימו לב, זו רכישה מסובכת כי בקלות אפשר להזמין עינית עם תדר זהה אבל עם מק"ט שונה שמותאמת לדגם אחר ויש לה חיבורים שונים]. בעוד שבארה"ב יהיה לכם מסובך יותר להשיג את העינית הזו ללא תשלום נפרד עליה, בשוק האירופאי ניתן לבחור בה בתור עינית ברירת המחדל.... וגם בארץ יתאימו לכם איזו עינית שתבקשו.
כמו כן, הדגמים הללו מגיעים עם יכולת GENESIS LIVE MAP שמאפשרת לכם "לצייר" את המפה של הקרקע מתחתיכם... כך שלמעשה כאשר אתם שטים מעל אזור כלשהו אתם ממפים אותו לעצמכם ובסופו של דבר אם תכסו מספיק שטח, תהיה לכם מפה מדוייקת של המקומות שלכם
.
ההבדל בין העיניות השונות:
השנה לורנס הקשיבו לשוק והבינו שלא כולם רוצים עיניות חלשות למים מתוקים רדודים, וקיבלנו את דגמי HDI בתדרי 83/200 ו- 50/200, אותן עיניות שנותנות עבודה טובה במשך שנים בדגמי HDS ו-ELITE המתקדמים, רק עם חיבורים מתאימים וצורה מותאמת לקאייק.

אתם תצטרכו להחליט מה מתאים לכם בין 83/200 ל-50/200, לפי אופי היציאות שלכם ועומק העבודה הממוצע שלכם.. העיניות כיום כבר שנתיים בשטח, והחברים מאוד מאוד מרוצים מהם, כשעיקר העבודה היא בעומקים של 20-40 מטר.
תסתכלו על הטבלה למטה: עד 30 מטר ה-83 נהדר, אבל הזווית מתחילה להיות רחבה מדי... עינית נהדרת, אבל אתם צריכים להבין מה העומר הממוצע שלכם, האם זה 40-50 מטר, או 20-30 מטר.. זה יכול להחליט לכם איזה עין תתאים יותר. תסתכלו בטבלת המספרים למטה. למי שדג לפעמים גם בכנרת או בריפים של 15-20 מטר, לגמרי מומלץ ללכת על עינית 83/200, מכיוון שהזווית של עינית ה-50/200 פשוט צרה מדי לעומקים האלו.

TripleShot/SplitShot - העין הבסיסית (לא נמכרת בארץ וטוב שכך). זווית רחבה (44 מעלות) לעומקים רדודים בתדר 200khz. פשוט לא מתאים לעומקים שלנו. עינית חלשה יחסית, עם זווית כל כך רחבה, שמתאימה לעומקים של 10-15 מטר.

83/200 HDI - בתדר 83khz הוא נותן זווית רחבה (52 מעלות, אפילו רחבה מדי) עם איכות מעולה בעומקים שלנו (לפחות עד 60 מטר אני יודע שהוא פצצה), בתדר 200khz הוא נותן זווית צרה יותר (22 מעלות). מסך משולב שלהם ייתן לכם מידע מעולה (שטח סריקה רחב ומפורט ב-83, שטח סריקה צר יותר ב-200, כך שאם תראו משהו מתקרב במסך של ה-83 הוא באיזור שלכם, כשהוא נכנס לאלומה של ה-200 הוא ממש ליד הג'יג...).

50/200 HDI - זוית צרה יותר (29 מעלות) בתדר 50khz שמתאימה לעומקים רציניים, וזווית צרה מאוד (12 מעלות) בתדר 200khz. הוא מתאים לעבודה בעומק, לא ב-30 מטר לדוגמא (שם נראה עיגול קטן יחסית של 12 מטר שנעבור אותו בדריפט תוך שניה) .. הוא גם יתאים יותר לסירות בגלל תוצאות טובות יותר בטרול מהיר או טיסה ליעד ... לנו זה פחות רלבנטי (בואו... אנחנו לא טסים ב-30 קשר עדיין....). זו לא עינית למי שרוצה לדוג ולהשתמש בתדר 200 גם בעומק 15-20 מטר.

למי שרוצה חיים קלים רגע, איך תבינו איזה גודל עיגול יש מתחתיכם כרגע בסריקה, אז מחשבים טאנגנס של הזווית (זוכרים מהתיכון?) כפול העומק... הנה טבלה קלה ל-2 העיניות הנ"ל:

עומקקוטר עיגול הסריקה בעיניות 50/200 ו-83/200 HDI
עומק 10 מטר 50khz: 5 meter
200khz: 2 meter
83khz: 10 meter
200khz: 4 meter
עומק 20 מטר 50khz: 10 meter
200khz: 4 meter
83khz: 19.5 meter
200khz: 8 meter
עומק 30 מטר 50khz: 15 meter
200khz: 6 meter
83khz: 29 meter
200khz: 12 meter
עומק 40 מטר 50khz: 21 meter
200khz: 8 meter
83khz: 39 meter
200khz: 16 meter
עומק 50 מטר 50khz: 26 meter
200khz: 10 meter
83khz: 49 meter
200khz: 20 meter

אז איך נראה REVEAL בכלל?
שוב, זו תצוגה שמדביקה את תצוגת הקשתות של הדגים מהסונאר הקלאסי, ע"ג סריקת ה-DownScan - רלבנטי לעומקים רדודים יחסית, לכן לא הייתי מתאבד על זה...
<a href="https://www.youtube.com/embed/4xZgjaXuYig" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/4xZgjaXuYig</a>

הנה כמה תמונות השוואה של תכונת Fish Reveal על מכשיר מדגם HDS המתקדם, אישית אני חושב (כמו מי שצילם ופרסם אותן) שזה מוכיח שהפיצ'ר הזה לא כל כך משנה בפועל (שימו לב שמדובר ב-ft ולא במטרים.. אנחנו מדברים על עומקים של 6-8 מטר, כמו רוב השימוש שתראו בתכונה הזו בפרסומים עם "התמונות השיווקיות היפות")....
זה משמש בעיקר דייגים של מתים מתוקים שרוצים להבין מה זה ענפים או גזעים ומה זה דגים... אנחנו דגים בים, עם עומק ובים יש בעיקר סלעים או חול... אז לנו זה רלבנטי רק אם יש איזה צינור או משהו שמוזר לנו והוא גם בעומק רדוד...

למשל כאן, האם זה ביזרי או עצים? ומה קורה שם במדרגה משמאל?

כנ"ל כאן - מה קורה שם בתחתית, האם הכל דגים? מסתבר שלא... יש דגים וגם ענפים וצמחיה

וכאן - מה זה העמודים האלו וכל הכתמים הגדולים? מפלצות? .... לא, זה לא...יש דגים, אבל אלו לא הכתמים הגדולים

Hook Reveal  - השוואת מחירים:
בארץ: אצל היבואן - מידה 5 עם עינית 83/200 תעלה כ-1,600₪, מידה 7 עם עינית 83/200 תעלה כ-2,100₪.
ותקבלו עוד כמה פינוקים – הכל באתר שלהם. תראו לבד - מחירים סופר אטרקטיביים לעומת חו"ל, יפה מאוד.  
https://www.seatrade.co.il/items/2701624-LOWRANCE-HOOK-REVEAL

אונליין חו"ל - דוגמאות בלבד מזמן כתיבת הכתבה, תמצאו לכם את העסקאות הנכונות (אלו כבר לא יהיו מעודכנות):
מידה 5 עם עינית HDI 83/200 תעלה באמזון אנגליה או צרפת כ-1,450 ש"ח
מידה 5x ללא תמיכת מפות ועם עינית חלשה תעלה באמזון כ-300 דולר (1,200 ₪ עד הבית כולל הכל)
מידה 7 עם עינית 50/200 תעלה בארה"ב 680$ (2,220 ₪)

מסקנה: סדרה מעולה, היחידה של לורנס שרלבנטית לדייגי קיאק (מבחינת מחיר). השאלה היחידה היא האם מי שירצה יצליח למצוא עסקאות בחו"ל עם מתמרי 83/200 שמתאימים לדגם. המחיר בארץ מתחרה בכבוד עם מחירי חו"ל.

הערה חשובה מאוד על דגמי X – דגמי X  לדגמי 2021 בעלי x אין תמיכת מפות והעינית שלהם היא מהסוג החלש. בדגמי העבר ההבדלים היו אף יותר משמעותיים. משנת 2021 היבואן בארץ החליט (בהחלטה סופר חכמה) לא להביא יותר את דגמי X המוחלשים. ממליץ להתרחק, דגמים מוחלשים המיועדים למים מתוקים רדודים מאוד.

היתרון היחסי של היבואן פה (ואני מדגיש - אני לא חייב דבר לאף אחד ולא קיבלתי מעולם כלום מאף יבואן, אבל אני כן מתשאל את היבואנים לפני שאני מפרסם מאמר, ע"מ להיות הכי מקצועי שאפשר): היבואן בארץ נותן שנתיים אחריות (לרוב זה שנה בחו"ל), אבל מעבר לזה, יש לו מעבדה מקומית, הוא מספק מכשיר חלופי בעת צרה כמיטב יכולתם עד שיתוקן המכשיר התקול (למען הכנות אציין שהייתי סקפטי, אבל חבר הבהיר לי שאכן סיפקו לו מכשיר חלופי) והכי חשוב: יש ללורנס תכנית אחריות מורחבת, משלמים 5% מהערך לשנה, ומקבלים הרחבת אחריות מושלמת, עד 5 שנים מהרכישה. לטעמי - שובר שוויון.

הדגם המפנק - Elite FS

שוחרר בינואר 2020 ומחליף את גרסאות Ti/Ti2 של דגמי ELITE הקודמים.
מוסיף אופציה לרזולוציה גבוהה יותר, יותר יכולות תקשורת, יותר צבעים והמון פיצ'רים קטנים שקיימים לרוב בסדרות יקרות יותר אבל פחות רלבנטיים לנו – התממשקות עם מכשירים אחרים בסירה לצרכי ניווט למשל, התממשקות עם מנוע, עוגן ורדאר, או שימוש בטכנולוגיית  ActiveTarget, מה שמאפשר להשתמש בעינית מיוחדת, לשנות לה את הזוויות תוך כדי ולקבל סריקה קדימה או למטה או בזווית.. מתקינים את זה לרוב על מנוע עזר נוסף בסירה.
מסך מגע.
השוואת מחירים חו"ל:
מידה 7 עם ACTIVE IMAGING – 899$ (2,950 ש"ח, כולל סריקת צד, עינית גדולה מאוד)
מידה 7 עם עינית HDI – 749$ (2,450 ש"ח, ללא סריקת צד,עינית בינונית)

מסקנה: מכיוון שהסדרה של REVEAL תומכת במפות, אני לא רואה באמת צורך ללכת על הסדרה הזו שלא תיתן לנו שום דבר יוצא דופן [בקאייק]. היא מתהדרת בעיקר ב-DownScan איכותי יותר, אבל זה פחות רלבנטי לארץ (אנחנו אנשי הים העמוק...). היתרון היחסי שלה הוא שהיא מפנקת יותר בפיצ'רים שאף פעם לא תשתמשו בהם לכל מיני הגדרות שונות, ויש לה מסך מגע. המתמר שלה מיועד לחיבור סירה, ואם לוקחים מתמר אחר אז הוא ללא סריקת צד.
מדגם זה אפשר להתחיל להקליט את הסונר, אבל התוכנות שאתם צריכים בשביל זה הן לא של לורנס והן עולות כסף נוסף (99 דולר לשנה)... בעוד שבגארמין התוכנות גם טובות יותר וגם בחינם (אבל מדגמי Echomap ומעלה).

הדגם למשוגעים - HDS-7 Live
מכשיר יוקרה, שוחרר לשוק בשנת 2019. מיועד למשתמשים תחרותיים וסירות.
כל מה שתרצו יש שם, אבל המחיר בהתאם.
מידה 7 – 1149$
מסקנה: אפילו אין לי מה לבזבז זמן לכתוב על הסדרה הזו, פשוט Overkill עבור כל דייג קיאק ממוצע פה. מיותר עבורנו.  

גארמין –  GARMIN

מה כדאי לדעת?
  • לגארמין יש הדגם הכי זול בשוק, למי שממש רוצה מכשיר איכותי טוב וזול אבל קטן מאוד וללא פינוקים
  • לגארמין יש את האפליקציות סלולר הכי טובות להתממשקות מול המכשיר, אבל רק לדגמים עם WIFI
  • מי שרוצה מכשיר שיכול להקליט את הסונאר, לערוך את המפה והנקודות והמסלולים בבית במחשב... גארמין היא רמה מעל עם התוכנות המשלימות שלה, אבל רק החל מדגם ECHOMAP היקר יותר
  • בדגמי ECHONAP יש תמיכה בכרטיס זכרון ומפות כך שמעבר ליכולת גיבוי והוספת נקודות דרך הכרטיס (או דרך האפליקציה בWIFI) ניתן בנוסף לקנות מפה טופוגרפית של האזור שלנו, זה בערך 140$.

הדגם הבסיסי - Striker Vivid

Garmin Striker Vivid
המשך למשפחת הסטרייקר (מחליף את דגמי STRIKER PLUS) ששוחרר בסוף 2020, אבל למעשה כל השינוי הוא רק אפשרות לעוד כמה צבעים שונים בסריקת ClearVU....
כולם מגיעים עם עינית GT20-TM הנחמדה (CHIRP 77/200, 500WATT, זווית של 45 מעלות ל77khz וזווית של 15 מעלות ל-200khz), אלא אם מעוניינים במידה 7 עם סריקת צד ואז יש עינית שונה.

סיכום קצר: מכשירים נהדרים  עם עינית טובה אבל חסר להם פיצ'ר אחד שמשנה לחלק מהקהל: בדגם 5 אין לו תמיכה בכרטיס זכרון (לגיבוי או ייבוא/ייצוא נקודות) ואין לו תמיכה במפות חיצוניות (אבל הוא מסוגל לצייר את השטח שאתם סורקים למפה שאתם בונים - QUICKDRAW CONTOURS).  החל מדגם 7 יש תמיכה ב-wifi שמאפשרת גיבוי והעברת נתונים והתחברות לאפליקציה של גארמין בנייד.

Garmin Striker  - השוואת מחירים:
דגם 4 אינץ הוא הפיש האיכותי הכי זול שתמצאו, אבל הוא ממש קטן במידותיו (מסך פצפון).
בארץ: אצל היבואן - דגמי 2020 PLUS (לא VIVID) מידה 4 תעלה כ-1,400₪, מידה 5 תעלה כ-1,900₪, מידה 7 תעלה כ-3,300₪ ומידה 7 עם סריקת צד תעלה כ-3,600₪ .
הכל באתר שלהם. תראו לבד - חיפה מרין - מכשירים משולבים

אונליין חו"ל - דוגמאות בלבד מזמן כתיבת הכתבה, תמצאו לכם את העסקאות הנכונות (אלו כבר לא יהיו מעודכנות):
מידה 4 של דגם VIVID – לא תומך במפות, רק בציור מפות אין לו כרטיס או WIFI - יעלה כ- 180$ באמזון (250$ כולל הכל עד הבית, 800 ש"ח)

מידה 4 של דגם PLUS של 2020 יעלה 1440$ באמזון (190$ כולל הכל עד הבית, 620 ש"ח)דגם PLUS של 2020 יעלה 144$ באמזון (190$ כולל הכל עד הבית, 620 ש"ח)

מידה 5 – לא תומך במפות, רק בציור מפות אין לו כרטיס או WIFI תעלה כ-300$ באמזון (388$ כולל הכל עד הבית, 1,260 ש"ח)
התמונה שם שגויה ומציגה 4 אינץ', לא להתרגש...

מידה 7 – לא תומך במפות, רק בציור מפות אין לו כרטיס  אבל כן יש לו WIFI שמאפשר לו להתממשק לאפליקציה של גארמין.

מידה 7 ללא סריקת צד עם  WIFI - 400$ באמזון (522$ כולל הכל עד הבית, 1,700 ש"ח)

מידה 7 עם סריקת צד WIFI + SideScan (עינית GT52HW-TM) 500$ באמזון (640$ כולל הכל עד הבית, 2,100 ש"ח)
https://www.amazon.com/Garmin-Fishfinder-Transducer-Scanning-010-02552-00/dp/B08LF1F981/?th=1

מסקנה: סדרה מעולה לכל מי שלא מעוניין במפות אבל מחפש מכשיר איכותי. עיניות איכותיות מאוד. החל ממידה 7 יש WIFI שמאפשר גיבוי החומר ואינטראקציה מול האפליקציה של גארמין. מידה 4 היא
הדבר הכי זול שיש פה והיא יודעת לעשות הכל כמו מידה 5, רק בקטן מאוד.

הדגם המפנק - Echomap UHD

המשך לסדרת ECHOMAP הנהדרת ששוחררה בסוף שנת 2019. ההבדל הוא ביכולת משופרת של תצוגת DownScan  בלבד (מתאים לעומקים רדודים יחסית).
זו סדרה נהדרת, לי אישית יש דגם במידה 6 הגאונית (אותה כמות פיקסלים כמו ב-7, אבל מלבני לרוחב !) מאז שנת 2019, ואני חולה עליו בעיקר בגלל היכולות שלאחר הדייג: אני יושב על הקלטות הסונר שלי ורואה את כל מה שהיה לי ביציאה מתחת לקאיק וגם מנהל את כל הנקודות שלי ע"ג מפה בתוכנה הנהדרת של גארמין למחשב ובאפליקציה לנייד (חינמיות). ארחיב מיד.
  • לסדרה יש כמובן את יכולות ציור המפה (QUICKDRAW CONTOURS) והיתרון הגדול שלהם על סדרת STRIKER – תמיכה בכרטיס זיכרון ומפות, הקלטת הסונר ויכולת העבודה אח"כ מול המחשב שלכם בבית.
  • דגם 6 והלאה מכילים גם wifi שמאפשר התממשקות לאפליקציה של גארמין (אני משתמש בזה כל הזמן, להעברת מידע או לעדכונים, אפשר להעלות את המידע ולראות באפליקציית  ACTIVECAPTAIN בטלפון הנייד שלכם את המפה שברשותכם וכל הנקודות שלכם, והמסלולים שציירתם)
  • אני מתעלם לגמרי ממידה 4 של הדגם הזה כי זה פשוט מיותר, בזבוז כסף. (אין מידה 5 בשנתונים האחרונים)
  • יש לסדרה אפשרויות פחות רלבנטיות של שליטה מלאה על מערכות נוספות (מנוע, קשר, מזג אוויר, רדיו, מדיה וכו'), אני לא מפרט כי זה לא רלבנטי לקיאק.

Garmin Echomap UHD - השוואת מחירים:

בארץ: אצל היבואן - אני לא בטוח, אני רואה שיש להם את הדגמים לפני UHD, אבל אין להם את גודל 6 אינץ' האטרקטיבי. גודל 7 יעלה (לפי האתר) כ-4,560₪ ללא סריקת צד וכ- 5,100₪ עם סריקת צד.
הכל לפי האתר שלהם: - חיפה מרין - מכשירים משולבים

רגע, מה ההבדל בין 62/63/64/65 ? למה המחירים כה שונים?
- אז ככה, זה די פשוט. ספרת העשרות מסמלת את גודל המסך (למשל 6X - מכשירים בגודל 6 אינץ'), ספרת האחדות מסמנת איזה מפות מותקנות מראש, וכאן ההפרש הכספי הגדול (למשל X2 - מכשיר עם האופציה הזולה ביותר של מפה עולמית). לעשות לכם את זה פשוט: תחפשו רק דגמי X2 כלומר 62/72 - כל השאר מחזיקים מפות שלא רלבנטיות לכם וסתם מייקרות לכם (אלא אם מישהו ממש רוצה את האגמים של קנדה במכשיר שלו...)
מפה לארץ תקנו אחר כך פה את דגם HXAW005R במחיר 130 דולר

איך יכול להיות שמצאתי משהו יותר זול ממה שאתה מראה? - שימו לב, מכשירים אלו, בניגוד לסדרות הזולות יותר, לא תמיד נמכרים עם עינית ! אתם חייבים לוודא שאתם רוכשים גם עינית (GT24UHD-TM transducer ללא סריקת צד, GT56UHD-TM transducer עם סריקת צד [דגמי 7 אינץ' ומעלה]... ואני בכלל לא מדבר על העינית של דגם 4 אינץ' כי זה לזרוק כסף סתם לקנות 4 אינץ' מהדגם הזה)

מידה 6, מפות אגמים ארה"ב , עינית GT24UHD-TM, ללא SideScan  תעלה כ-600$ באמזון (760$ כולל הכל עד הבית, 2,460₪)

מידה 7 כוללת אפשרות לסריקת צד ומכילה עוד כמה אפשרויות פחות רלבנטיות של התממשקות למערכות סונאר נוספות ומסך מגע
מידה 7, מפות אגמים ארה"ב, עינית GT24UHD-TM, ללא SideScan תעלה כ-750$ באמזון (947$ כולל הכל עד הבית, 3,080₪)

מידה 7 עם SideScan עולה כ-150 דולר יותר לפני עלויות משלוח ומיסים (אצל גארמין עצמה), אז השערה גסה שלי שהוא יעלה עד הבית כ 1,300 דולר - כ 4,200₪.

מסקנה: סדרה מדהימה לכל מי שרוצה מכשיר מעולה עם עינית מעולה, אבל שמאפשר גם את מלוא היכולת שיש לגארמין להציע עם תוכנות העזר שלה. מידה 6 היא מאוד אטרקטיבית, יש לה WiFi, אבל אין לה מסך מגע או סריקת צד (ולכן היכולת להוזיל במחיר). בכל מקרה, במידה 6 או 7, מדובר במכשיר מפנק, לא צריך יותר מזה לקאייק - זה שיא הפינוק.

גארמין - היתרון היחסי: תוכנות עזר משגעות
אוקיי, אז הבנו עד עכשיו ככה:
ללורנס וגארמין יש מכשירי כניסה נהדרים (Hook Reveal מול Striker) ושם ללורנס יש יתרון יחסי ביכולת של המכשיר לתמוך בכרטיס זכרון, לשים מפה, לגבות מידע.... וגם קצת יתרון באחריות המורחבת של המוצר...

עכשיו הגיע תור גארמין להוביל: אם אתם רוצים מפה, אבל רוצים גם להשקיע עוד טיפה ולקבל יכולות שליטה וניהול, יכולת לתחקר את היציאה שלכם אחרי הים ולתכנן את היום הבא... אז אתם צריכים את אחד מהמכשירים היקרים יותר (לורנס מציעה לכם את ELITE FS, גארמין את ECHOMAP)... וכאן גארמין מנצחת בנוקאאוט.

קצת מידע כללי: גארמין היא חברת ענק, חברה בסדר גודל מטורף. המיכשור הימי הוא עבורה חלק קטן מאוד מהפעילות..גארמין מתפרנסת ומתמחה בספורט, בניווט...
אתם מכירים את NAVIONICS? נכון תוכנת מפות ימיות נחמדה? יופי, גם גארמין חשבה ככה, אז היא פשוט קנתה אותה וכבר התחילה להטמיע אותה במוצרים של גארמין...
והנה ההבדל הגדול: גארמין מפתחת בעצמה את כל תוכנות העזר שלה ומנגישה אותן חינם, והן תוכנות נהדרות ברמה גבוהה מאוד. חברה סופר טכנולוגית. לורנס באותו זמן שולחת אתכם לחברות צד שלישי שגם ייקחו מכם כסף עבור כל מיני אפשרויות שגארמין נותנים לכם בחינם, וגם עושות את זה הרבה הרבה פחות טוב (לפחות לדייג בים העמוק... הכל שם עדיין מוכוון לדיג במים מתוקים רדודים)

מוכנים להתעלף? תחברו את המחשב ונתחיל !
אז בשלב הראשון גארמין מציעה לכם את תוכנת GARMIN EXPRESS - התוכנה הזו תסייע לכם לרשום איזה מכשיר ומפה יש לכם, מתי יש עדכונים ותקשר את המידע הזה לתוכנות ולמכשירים שתחברו למחשב.

בשלב השני גארמין מציעה לכם להתקין על הטלפון שלכם את אפליקציית ACTIVE CAPTAIN - האפליקציה הזו מחברת בין הטלפון שלכם למכשיר הימי שלכם (שימו לב, דורש מכשירים עם חיבור WIFI לפחות - כלומר, STRIKER ממידה 7 לפחות, או ECHOMAP - ולכן אני מציע לכולם לקנות ECHOMAP מידה 6, עם יכולות פסיכיות, ולא STRIKER מידה 7. שניהם מתחברים לאפליקציה של הנייד, אבל ה-7 לא יודע להקליט סונר או לקבל מפה.... כן, זה עוד 100 דולר, אבל תיכף תראו מה תקבלו תמורתם !!!.

תסתכלו טוב: לאפליקציה יש כמה מסכים שונים והיא מאפשרת לכם את הפינוקים הבאים
  • יש לכם מפה שרכשתם?  בואו תראו אותה על הטלפון עם כל המידע שלכם. גם אם לא, תראו על הנייד מפה "עירומה" אבל עם כל הנקודות שלכם, המסלולים והמידע
  • עדכוני תוכנה למכשיר
  • עדכון וסנכרון ציור מפות עצמי Quickdraw Contour מול המכשיר והעלאה/הורדה של המפה שלכם מול הקהילה - מי שמשתף את שלו רשאי לקבל שיתופים של אחרים, כוחה של קהילה !
  • רוצים לזרוק את המכשיר בתיק ועדיין לראות בפיש הודעות שאתם מקבלים לנייד? קיבלתם !
  • הודעות ניווט חשובות והודעות איזוריות מהקהילה - לא רלבנטי לנו, מאוד חשוב בארה"ב למשל
  • סירות עם מכשירים שמחוברים לכל המחשוב - אתם יכולים לשלוט על הכל מהנייד או מהפיש.. לשנות מסלול, להוסיף נקודות, לנגן מוזיקה, לראות על הנייד מה קורה כרגע בפיש או במפה גם אם אתם בקדמת הסירה אבל עם הטלפון עליכם

מטורף נכון?
חכו תראו מה הלאה...

בשלב השלישי, חזרתם הביתה אחרי הדייג... עכשיו יש לכם את תוכנת GARMIN HOME PORT - ברוכים הבאים לשלב הניתוח, הפקת הלקחים והתכנון !
כל מה שתראו כאן למטה זה מהמחשב האישי שלי

טוב - יצאתי לכנרת, חזרתי, שטפתי את הציוד ונרגעתי... בשלב הזה אני רוצה לקחת כוס שתייה, להתרווח ולראות מה עבר עלי ביציאה האחרונה... אולי אנגן לי את הקלטת הסונר שלי? וואו איך לא ראיתי את מתקפת הביניות הזו על הסרדינים? אולי אסתכל על יציאות קודמות שלי באזור ואראה אם תמיד זה קורה באותו מקום?
אני יכול לראות את כל המסלולים הקודמים שלי, את ההקלטות הקודמות שלי.. ואני יכול לסמן ולהוסיף לי נקודות בהסתמך על מה שאני רואה בהקלטות... סלע מעניין, נקודה שתמיד פוגעת בטרול...

עכשיו אולי בא לי לשבת על המפה שלי ולנתח את מבנה הקרקע, לראות איפה כדאי לדקור נקודה... לסמן מצופים, גבולות גזרה, לתכנן מסלולים, לייבא נקודות שקיבלתי מחברים או לייצא את הנקודות שלי לגיבוי? אוקיי, ביקשתם קיבלתם. בואו נראה מה קורה באיזור גשר ח"ח בחדרה:

בקיצור, הבנתם למה אני לא מחליף את ה-ECHOMAP שלי...
ומה קורה עם לורנס בגזרה הזו?
לורנס מפנים אתכם להשתמש בשירותי תוכנת C-MAP GENESIS שתאפשר לכם דברים מגניבים כמו בניית מפות על בסיס "ציור מפות עצמי" ועוד דברים מגניבים... אבל אם תרצו להשתמש בגרסא המתוחכמת שתאפשר לכם בין היתר לראות הקלטות סונאר, תיאלצו לשלם 99 דולר בשנה... וגם אז - אתם מוגבלים אך ורק לסוונאר בתדר של 200khz, ואנחנו כבר למדנו במאמר הזה שהתדר הזה מתאים רק למים מתוקים רדודים... חבל מאוד.
גארמין מנצחים פה בנוקאאוט... אבל זה רק לפריקים כמוני שאוהבים לשבת על המחשב אחר כך.. לתכנן...לתחקר...להסיק מסקנות.... או פשוט סתם לראות את הקלטת הסונאר וללמוד יותר טוב איך לקרוא אותו.

יש גם את תוכנת REEFMASTER שעושה את זה, והיא אפילו מגיעה במחיר נחמד למי שרוצה תמיכה בלורנס (39 דולר לתמיכה בצפייה בסונאר וניהול נקודות) - אבל... אי אפשר לראות בה מפה שכבר יש לכם (אלא תראו מפת עולם כללית כזו... לא באמת נורא), והכי חשוב: אני מחכה לתשובה מלורנס העולמית לגבי התדרים הניתנים להקלטה... כי בכל מקום אני רואה שלורנס מכריחים להקליט בתדר 200KHZ וזה פשוט לא רלבנטי....אבל מהחומר הכתוב זה לא נראה לי הגיוני (יש ללורנס הרי את קבצי SL2 שיכולים להכיל מספר ערוצים ותדרים בו זמנית).
בכל מקרה, אלו הקישורים לתוכנה:
REEFMASTER - הגרסא המלאה - 199 דולר

REEFMASTER - נגן סונאר ומנהל נקודות מותאם ללרונס - 39 דולר

המינבירד –  HUMMINBIRD

לקנות או לא לקנות ?
בואו נתחיל מהסוף: לחברה יש מוצרים נהדרים. אבל בישראל, לא כדאי לקנות המינבירד.
יש לכך 2 סיבות.
1. לפני שנתיים המינבירד החליטה שישראל היא שוק קטן מדי וביטלה את מעמד הספק של היבואן המקומי. כיום אין בארץ אף יבואן של המינבירד. גם במקומות שמוכרים את שאריות המלאי, אם תהיה לכם בעיה, הם יצטרכו לשלוח את זה לתיקון בדיוק כמובן (דווקא המינברד מאוד מסודרים. יש מחירון תיקונים קבוע, לדגמים הישנים של HELIX 5 למשל תשלמו 75$ ויחליפו לכם הכל בפנים – אבל.... המשלוח לדילר האירופאי או האמריקאי וחזרה יעלה לכם יותר מהתיקון). אם תקנו המינבירד, אתם ללא תמיכה.
כאילו שזה לא מספיק, המינבירד גם מפלחת את השוק העולמי ואם אתם חכמים שמזמינים מכשיר מאמזון, ולוקחים סיכון עם התמיכה, כשהמכשיר יגיע אתם תגלו שיש לכם מכשיר שמציג מידות של ארה"ב (פיט, פאטום...) ללא יכולת החלפה למידות המטריות (בלורנס או גארמין אין לכם בעיה, תזמינו מארה"ב ותשנו כאן למידות מטריות בהגדרות).
2. בעיית האיטום. עובדתית יש בכל עשרות ומאות האנשים שאני כבר מכיר בתחום הרבה אנשים שבזמן כלשהו  נהרס להם גלאי דגים כלשהו... כמעט כולם היו עם המינבירד, והסיבה פשוטה: פתחתי כמה כאלו שנדפקו וגיליתי שיש להם איטום פחות איכותי ביחס למתחרים, מה שלא גורם חס וחלילה למים לחדור כמו מסננת, אבל לאורך זמן הלוח האלקטרוני תופס קורוזיה, ולא בהכרח רק מחדירת מים ישירה אלא מהסביבה המלוחה של הים - אדי המלח חודרים (הבעיה היא לא מהחיבורים של הכבלים מאחור אלא מפתח הכרטיס ומהאיטום שמאחורי המקשים, שם מדובר פשוט בממברנת גומי שיושבת על הלוח ללא איטום כמעט...).

תוסיפו את בעיית האיטום החוזרת לעובדה שאין לכם בכלל שירות בארץ, וגיליתם למה אני חושב שפשוט לא כדאי.

אבל.. ויש אבל גדול פה: יש להם מכשירים מצוינים ושוק שמכיר אותם היטב פה. אם אתם אומרים (במידה לא מועטה של צדק) שגם ככה אם אתם קונים מכשיר מחו"ל ולא משנה של מי אז גם ככה אין לכם שירות בארץ, ואם אתם יודעים לשלח מכשיר לחו"ל לתיקון ובמיוחד אם אתם יודעים לשמור ולטפל בפיש שלכם (לפרק, לשים ספריי מגעים..) אז כן, יש להם מכשירים נהדרים וזו לגמרי החלטה שלכם.
אני יכול לומר שמניסיוני כמשתמש,  היה לי המינבירד בעבר ונהניתי ממנו.
לכן, אני סוקר גם אותם פה.

הדגם הרלבנטי לקיאק – משפחת HUMMINBIRD HELIX

להמינברד יש טכנולוגיית סריקה ברמה גבוהה מאוד. בסריקת Down/Side view יש להם את טכנולוגיית MEGA שאמורה להגדיל את השטח הנסרק (בסריקה צידית מדובר על עד 30 מטר מכל צד באזורים רדודים יותר, בסריקה אנכית מדובר על סריקה איכותית יותר לעומקים של עד כ-30 מטר). בסונאר הקלאסי (2D) יש להם CHIRP כפול שמבלי להיכנס לפרטים טכניים נסביר שהוא אמור לתת לנו סריקת סונאר סופר איכותית.
  • לכל הדגמים במשפחה יש תמיכה בציור מפות דינמי AutoChart Live)) ותמיכה במפות וכרטיס זכרון.
  • במידה 7 יש לנו תמיכה ב-Bluetooth שמאפשרת סינכרון מול הטלפון הנייד מול אפליקציית FishSmart של גארמין
    שימו לב –
    1.   אם רשום על הדגם G3N אז הוא כולל תמיכה בכבל רשת וזה לגמרי מיותר מבחינתכם ואתם תשלמו על זה אקסטרה מיותרת. תחפשו את דגמי G3 בלבד עבור מידה 7, או דגמי G2 עבור מידה 5.
    2.   אל תקחו דגם עם NAV בגלל שאלו מפות אגמים בארה"ב שתשלמו עליהן סתם.
    3.   יש גם דגמים זולים יותר ללא CHIRP וללא GPS, אל תקנו אותם בטעות !
•   לכולם יש תמיכה בציור מפות דינמי AutoChart Live)) ותמיכה במפות וכרטיס זכרון.
•   במידה 7 יש לנו תמיכה ב-Bluetooth שמאפשרת סינכרון מול הטלפון הנייד מול אפליקציית FishSmart של גארמין
שימו לב –
1.   אם רשום על הדגם G3N אז הוא כולל תמיכה בכבל רשת וזה לגמרי מיותר מבחינתכם ואתם תשלמו על זה אקסטרה מיותרת. תחפשו את דגמי G3 בלבד עבור מידה 7, או דגמי G2 עבור מידה 5.
2.   אל תקחו דגם עם NAV בגלל שאלו מפות אגמים בארה"ב שתשלמו עליהן סתם.
3.   יש גם דגמים זולים יותר ללא CHIRP וללא GPS, אל תקנו אותם בטעות !

איך מבינים את שם הדגם של המינבירד?
HELIX 7 CHIRP MSI GPS G3 NAV
  • שם הדגם - HELIX
  • גודל הדגם - 7
  • יש או אין CHIRP
  • MSI - האם יש לו סריקה כלשהי
    MSI (MEGA Side Imaging)
    MDI (MEGA Down Imaging)
    SI (Side Imaging)
    DI (Down Imaging)

• האם יש לו GPS
  • G3 - דור 3, G=GENERATION
  • NAV - האם יש לו מפות של NAVIONICS

HUMMINBIRD HELIX  - השוואת מחירים:
* תחפשו את דגמי G3 בלבד עבור מידה 7, או דגמי G2 עבור מידה 5
* לא לשכוח - מכשיר מאמזון ארה"ב יגיע ויהיה נעול לעד על מידות ומשקלים אמריקאיים (FEET, KNOT וכו)...ללא יכולת החלפה למידות המטריות
אלו מחירי דור 3... יש דור 2 זולים יותר...

מידה 5 עם סריקת צד (SI) תעלה כ- 458$ באמזון (530$ כולל הכל עד הבית, 1,730 ש"ח)
מידה 5 ללא סריקת צד (רק DI) תעלה כ- 320$ באמזון (422$ כולל הכל עד הבית, 1,380 ש"ח)
ויש גם את הדגם המיותר ללא סריקת DI... וזה מטופש כי עוד 20 דולר ויש לך סריקת DI...

מידה 7 עם סריקת צד (SI) – תעלה כ- 707$ באמזון (785$ כולל הכל עד הבית, 2,560 ש"ח)
מידה 7 ללא סריקת צד(רק DI) - תעלה כ- 516$ באמזון (670$ כולל הכל עד הבית, 2,200 ש"ח)
מידה 7 ללא סריקת צד (SI) או עילית (DI) תעלה כ- 480$ באמזון (625$ כולל הכל עד הבית, 2,040 ש"ח)

טוב - בלבלת אותי... אז מה אני צריך לקנות?
הנה כמה פילוחים יעילים - תחזרו לדגם עבור מידע ומחירים:
אני רוצה מכשיר זול, אבל טוב ולא מעניין אותי בכלל מפות טופורגפיות?
אם כן תבחר בין:
1.   GARMIN STRIKER VIVID 4 –זול וטוב אבל ממש קטן. ללא גיבוי. עינית טובה. 800 ₪ באמזון
2.   HOOK REVEAL 5 + עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפילו יש לך אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן - 1,600 ₪ בארץ
3.   GARMIN STRIKER VIVID 5 – מכשיר נחמד ללא גיבוי נתונים. עינית טובה. 1,300 ₪ באמזון

אני רוצה מכשיר ועינית ממש טובים וגם מפות טופורגפיות?
 אם כן תבחר בין:
1.   HOOK REVEAL 5 + עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן - 1,600 ₪ בארץ
2.   HOOK REVEAL 7 + עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן -  2,100 ₪ בארץ.
3.   GARMIN ECHOMAP 6 – מכשיר מדהים. עינית מעולה. 2,400 ₪ דרך אמזון תוכנות משלימות מטורפות של גארמין. מומלץ בחום.

אני רוצה מכשיר עם סריקת צד?
אם כן תבחר בין:
1.   GARMIN STRIKER VIVID 7 SV – מכשיר נחמד ללא מפות, עם גיבוי נתונים ואפליקציה ב-wifi. עינית טובה. 2,100 ₪
2.   GARMIN ECHOMAP 7 SV – מכשיר מושלם ויקר, עם מפות, מסך מגע ואפליקציה ב-wifi ועינית מעולה. 3,515 ₪
3.     LOWRANCE ELITE FS 7 SV - מכשיר מעולה, אבל הבעיה היא שבדגם סריקת הצד העינית היא ענקית ויש לה בעיה לעבוד בתוך הקאייק אבל גם יש בעיה לשים אותה מתחת לקאייק. 2,950₪ באמזון

מה הכי טוב שאני יכול להביא עד- 2,500 ₪ ?  
תבחר בין:
1.    GARMIN ECHOMAP 6 – מכשיר מדהים. עינית מעולה, WIFI, מפה, תוכנות משלימות מטורפות 2,400 ₪ דרך אמזון.
2.   HOOK REVEAL 7 + עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן -  2,100 ₪ בארץ.
3.   GARMIN STRIKER VIVID 7 – מכשיר מעולה, WIFI, ללא מפה, עם תמיכת אפליקציה. עינית טובה 2,100 ₪

מה אתה היית לוקח?
 תבחר בין:
1.   HOOK REVEAL 5 +  עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן -  1,600 ₪ בארץ. אם אתה לא צריך את האפליקציות המשלימות של גארמין, ואין לך צורך לשים עוד 500 שקל על גודל 7 אינץ'
2.   GARMIN ECHOMAP 6 – מכשיר מדהים. עינית מעולה. 2,400 ₪. מומלץ בחום - אני מת על האפליקציות שיש מסביב. אם זה לא משמעותי לך, לך על האופציה הראשונה או השלישית פה.
3.   HOOK REVEAL 7 + עינית 83/200 או עינית 50/200 – מכשיר מעולה, אפשרות למפה וגיבוי, עינית טובה ואחריות מטורפת של היבואן -  2,100 ₪ בארץ. אם אתה לא צריך את האפליקציות המשלימות של גארמין ואתה רוצה להשקיע עוד 500 שקל ולהתפנק בגודל של 7 אינץ' ולא 5 אינץ'.
עריכה אחרונה: מאי 03, 2023, 22:35:44 PM על ידי Eldad79
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

ששאפו על  מאמר מקצועי ומפורט
כל הכבוד
שההמינברייד שלי ילך לעולמו נעבור לאחד מההמלצות שלך  אתה בסדר
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

כל הכבוד על ההשקעה אלדד
לא מובן מאליו
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מאמר משובח, מפורט, יסודי וסופר-מושקע! סחטיין על הביצוע, אלדד!
על אף שאני לא קייאקיסט, היה לי מעניין ולמדתי המון.
תודה על השיתוף!
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

תודה על השיתוף
מאמר מקצועי ומפורט כל הכבוד
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו אלדד, ועוד פעם וואו וואו וואו. שעות על שעות של השקעה. לא טריוויאלי בכלל, כל הכבוד.
אני קורא וקורא, מחכים ומחכים וכמה שאני קורא וחושב שזהו, כמה עוד אפשר לדבר על התחום וכמה התחום הזה התפתח, אתה מפתיע בעוד דגם ועוד תכונה חדשה.
ועוד בסוף אחרי כל הבלאגן בראש, עשיתי מדריך סיכום, לדבילים כמוני, שמסביר בפשטות על כל הדגמים יחד.
מודה שעד היום לא חשבתי אפילו בכיוון של גלאי דגים. אבל המאמר הזה פתח את עיניי. אני דג בעיקר במתוקים, 99% מהזמן בעומק שלא עולה על 15 מטר. אצטרך לעשות עוד קצת מחקר אם אחליט להיכנס לתחום. המאמר הזה עושה המון סדר והכוונה.
גלאי דגים בשבילי זה פינוק. עד היום חשבתי שזה פינוק מיותר. אני דג בעיקר עם דמויי טופ ווטר או דמויים שוחים. אבל תמיד יש את הימים האלו שהדגים תוקפים רק בעומק, במיוחד בתקופת החורף. גלאי דגים עם מיפוי קרקע יכול לעזור המון במתוקים.
היום כשאני דג בעומק, אני דג על עיוור. מוריד דמוי, מקפיץ, מאבד דמויים בעצים, ובעיקר משתדל להימנע מדיג בעומק בגלל השעמום. לזרוק ולזרוק שעות שלמות, בשביל לתפוס אולי דג אחד. אם מצב הדגה כאן ימשיך להחמיר, אולי אקנה גלאי. זה יאפשר לי לדוג בצורה יותר אקטיבית, לא לבזבז זמן על מקום ללא דגים, לעבור ממקום למקום ולהנות הרבה יותר.
גם אני כמוך, יושב בבית על המפות, לפני ואחרי כל יציאת דיג. בוחן נקודות שהייתי בהם, מוצא נקודות שארצה להכיר. אני מקליט את המסלול בכל יציאה בטלפון ישן באפליקציה ויקי לוק. זה טלפון שמשמש אותי רק לג׳י פי אס, הסוללה מחזיקה כמה ימי דיג רצופים. אבל, אין לי קריאת קרקע, וזה משהו שיכול לעשות את ההבדל בין יום דיג גרוע ליום דיג מוצלח במיוחד. הדגים הגדולים באמת, אצלנו באזור, נתפסים בעיקר בעומק.
אנשים אצלנו מגיעים לנקודה אחת ״טובה״ ונשארים בה יום שלם. זורקים וזורקים דמויי עומק עד שבסוף יוצא דג מכובד יחסית אחרי יום שלם בנקודה. בזמן הזה, אני מסתובב לי בכל האזור, דג עם טופ ווטר ותופס שלושים דגים קטנים ביום. אם יכולתי לשלב, לדוג בעומק בצורה אפקטיבית, ובאותו יום גם לדוג על פני המים, זה האידאל. נראה שגלאי דגים יכול לשפר משמעותית את הדיג בברזיל.

אלדד, שוב תודה על המאמר המושקע. מוריד בפניך את הכובע.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו אלדד, ועוד פעם וואו וואו וואו. שעות על שעות של השקעה. לא טריוויאלי בכלל, כל הכבוד.
אני קורא וקורא, מחכים ומחכים וכמה שאני קורא וחושב שזהו, כמה עוד אפשר לדבר על התחום וכמה התחום הזה התפתח, אתה מפתיע בעוד דגם ועוד תכונה חדשה.
ועוד בסוף אחרי כל הבלאגן בראש, עשיתי מדריך סיכום, לדבילים כמוני, שמסביר בפשטות על כל הדגמים יחד.
מודה שעד היום לא חשבתי אפילו בכיוון של גלאי דגים. אבל המאמר הזה פתח את עיניי. אני דג בעיקר במתוקים, 99% מהזמן בעומק שלא עולה על 15 מטר. אצטרך לעשות עוד קצת מחקר אם אחליט להיכנס לתחום. המאמר הזה עושה המון סדר והכוונה.
גלאי דגים בשבילי זה פינוק. עד היום חשבתי שזה פינוק מיותר. אני דג בעיקר עם דמויי טופ ווטר או דמויים שוחים. אבל תמיד יש את הימים האלו שהדגים תוקפים רק בעומק, במיוחד בתקופת החורף. גלאי דגים עם מיפוי קרקע יכול לעזור המון במתוקים.
היום כשאני דג בעומק, אני דג על עיוור. מוריד דמוי, מקפיץ, מאבד דמויים בעצים, ובעיקר משתדל להימנע מדיג בעומק בגלל השעמום. לזרוק ולזרוק שעות שלמות, בשביל לתפוס אולי דג אחד. אם מצב הדגה כאן ימשיך להחמיר, אולי אקנה גלאי. זה יאפשר לי לדוג בצורה יותר אקטיבית, לא לבזבז זמן על מקום ללא דגים, לעבור ממקום למקום ולהנות הרבה יותר.
גם אני כמוך, יושב בבית על המפות, לפני ואחרי כל יציאת דיג. בוחן נקודות שהייתי בהם, מוצא נקודות שארצה להכיר. אני מקליט את המסלול בכל יציאה בטלפון ישן באפליקציה ויקי לוק. זה טלפון שמשמש אותי רק לג׳י פי אס, הסוללה מחזיקה כמה ימי דיג רצופים. אבל, אין לי קריאת קרקע, וזה משהו שיכול לעשות את ההבדל בין יום דיג גרוע ליום דיג מוצלח במיוחד. הדגים הגדולים באמת, אצלנו באזור, נתפסים בעיקר בעומק.
אנשים אצלנו מגיעים לנקודה אחת ״טובה״ ונשארים בה יום שלם. זורקים וזורקים דמויי עומק עד שבסוף יוצא דג מכובד יחסית אחרי יום שלם בנקודה. בזמן הזה, אני מסתובב לי בכל האזור, דג עם טופ ווטר ותופס שלושים דגים קטנים ביום. אם יכולתי לשלב, לדוג בעומק בצורה אפקטיבית, ובאותו יום גם לדוג על פני המים, זה האידאל. נראה שגלאי דגים יכול לשפר משמעותית את הדיג בברזיל.

קודם כל, תודה מקרב לב.

דבר שני, אם אתה דג במים מתוקים רדודים... אני לא התחלתי אפילו לגרד את מה שאתה יכול לקבל מגלאי דגים !
חביבי, כל השוק האמריקא עובד רק כדי שייצאו מכשירים עבור מתאר הדיג שלך, לא שלנו !

קח לדוגמא את התוכנה שאמרתי שהיא עובדת לא טוב עבורנו... C-MAP GENESIS.... היא לוקחת הקלטות תוואי קרקע והפרעות (צמחיה, מכשולים) ובונה לך מפה תלת מימדית !
תראה כאן: https://www.genesismaps.com/HowItWorks/
וכן, תראה איך כל תוואי קרקע נראה שונה במפה: <a href="https://www.youtube.com/embed/eBVHbXzz5OU" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/eBVHbXzz5OU</a>

אתה יכול להשתמש בסריקת צד שעבורנו היא לא שווה כלום, ולהבין 30 מטר מימין ומשמאל האם יש דגים לאורך הגדה:   (בכלל הבחור הזה יש לו כמה וידאו שטוחנים את המידע הזה) <a href="https://www.youtube.com/embed/VwWqwN28pFw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/VwWqwN28pFw</a>

וכמובן אתה יכול פשוט להשתמש בDOWN SCAN: <a href="https://www.youtube.com/embed/LF2uFWSck84" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/LF2uFWSck84</a>

תוסיף את זה למשהו מאוד חשוב שלמדתי דווקא בדייג הסלמונים: שכבות טמפרטורה במים: אתה יכול לדוג יום שלם ולא להוציא כלום. תדוג חצי מטר הצידה, וכל היום יש לך דגים ללא הפסקה...
יש במים "נתיבים" עם טמפ' שונה, לפעמים זה ממש קריטי, תלוי בסוג הדג, בעונה וכו'.... שם משתמשים ממש במדחום... לך יש בפיש מדחום... תבין השלכות נוספות של זה ותוכל לייצר לך נתיבים תרמיים לעונות הנדרשות.

בקיצור, פיש ממוצע כנראה יעזור לך יותר מאשר לנו !

אשמח להרחיב בהזדמנות....אבל אני חושב שהרגע פתחתי לך צוהר לעולם שאתה הולך לגמוע בו חומר מהר מאוד והרבה מאוד
עריכה אחרונה: אפריל 22, 2021, 22:02:59 PM על ידי Eldad79
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו, באמת לא ידעתי שזה עד כדי כך. חשבתי שגלאי מתאים רק לדיג בעומק, גם אם זה 5 מטר עומק. מסתבר שטעיתי בגדול. מתאים גם לדמויים שוחים וטופווטר. לגבי הטמפרטורה, זה ידוע. מה שלא ידעתי זה על זרמים ספציפיים עם טמפרטורה שונה. עושה רושם שכל הסיפור הזה הולך לעשות לי חור לא קטן בכיס... לצערי, הריאל הברזילאי צנח משמעותית מאז החלה הקורונה. 500 דולר של אז זה לא 500 דולר של היום. אני בהחלט חושב לכיוון, לא יודע אם זה יצא לפועל בזמן הקרוב. כל עוד אני תופס דגים בלי זה, הכל בסדר. נראה מה יהיה בחורף.

shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, סקירה בהחלט מעניינת וחשובה.
לגבי המכשירים של הלורנס, יש תוכנה שנקראת ReefMaster שרכשתי (עולה 199$) חד פעמי ואיה ניתן לבצע את כל הדברים שאמרת כולל לבצע מיפוי בתימטרי ולהחזיר הכל ללורנס שלך.
הנה לדוגמה המיפוי שלי לריף של י"א באשדוד (אתה כבר ראית את זה אצלי פעם בלייב קריצה 

וככה זה לפני שנהיה מפה

בלורנס יש לך חופש לקחת את הקבצים ולעשות מה שתרצה ובגרמין עד כמה שהבנתי לא.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

לגבי המכשירים של הלורנס, יש תוכנה שנקראת ReefMaster שרכשתי (עולה 199$) חד פעמי ואיה ניתן לבצע את כל הדברים שאמרת כולל לבצע מיפוי בתימטרי ולהחזיר הכל ללורנס שלך.

לדעתי בגארמין אתה יכול לייצא איזה מידע שבא לך למעט Contour Quick-Draw. צריך לבדוק, תגיד לי איזה סוגי קבצים נדרשים?
REEF MASTER - כן, אני חושב שהוא ייתן לך לראות את הקלטת הסונר גם, אבל הוא תמיד ייקח את התדר הגבוה ואני לא יודע אם המגבלה היא בצד המכשיר, אני מחכה לתשובה מלורנס העולמית על זה, כי אצלם רשום ונאמר בכל מקום שאתה מוגבל ל-200KHZ... בעוד שמבחינת RM אין מגבלה (קבצי SLG ו-SL2, אקבל תשובה ואעדכן)

לאחר בדיקה - RM תומך בצורה מוגבלת מאוד בגארמין אבל רק דרך המרות של קבצי als adm ל-GPX (אפשרי דרך Garmin Homeport)... הוא לא מעביר את המידע של Contour Quick-Draw, של הציור העצמי שלך, וכן לא תוכל לראות את הקלטות הסונר שלך מגארמין.... אבל כן תוכל לייצר מפה....
שוב, זוהי מפה שמתבססת רק על נתון העומק/מיקום, ללא המידע שהסונר מצא.... שזה לדעתי לב העניין פה.

בכל מקרה, את כל חוברת התפעול המאסיבית של RM ניתן למצוא פה

לגבי התדרים, הם מסבירים שיש להם שם 2 סוגי קבצים נתמכים עבור לורנס:
SLG  - מכיל את המידע של הפינג של הסונר אבל רק לערוץ אחד, ואתה צריך להגדיר איזה תדר אתה בוחר במועד ההקלטה, כאשר מבחינת RM בתהליך הייבוא הם לוקחים בדיפולט את התדר הכי גבוה (כלומר, אם אתה עובד בסריקה עם תדר כפול, 83KHZ ו-200KHZ, רק ה-200 יעובד)

SL2 - מכיל את המידע של הפינג של הסונר אבל ליותר מערוץ אחד  וגם ניתן לכלול מידע של SIDE-SCAN. מבחינת RM זהו הפורמט הרצוי.

עכשיו כאמור אני מחכה לתשובה מלורנס האם ולמה יש מגבלה ביחידת הקצה.
עריכה אחרונה: מאי 08, 2021, 23:38:12 PM על ידי Eldad79
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו אלדד איזה מאמר מטורף אחי!!!
אני די חובב של התחום אבל לא מתמצא ממש בנושא המאמר הזה ממש עזר לי למרות שיש ברשותי פיש פיינדר די ישן של hummingbird.

ממש נהנתי לקרוא ואם אקנה דגם חדש זה בטוח יעזור לי  אנחנו מספר 1
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

הנה לדוגמה המיפוי שלי לריף של י"א באשדוד (אתה כבר ראית את זה אצלי פעם בלייב קריצה 

וככה זה לפני שנהיה מפה

מה שצריך כדי לבנות את המפה זה מסלול ועומק של כל נקודה.
ההמרה מגרמין יותר בעייתית . לא מצאתי תוכנה שעושה את זה. אולי רק דרך המכשיר עצמו לעשות יצוא 
לגבי ה RM , הוא יודע להציג את שני התדרים אם שניהם פעילים באותו רגע במכשיר (תלוי מה אתה מציג). אם אתה מציג רק את ה 200, אז זה ה שיוקלט.
הלורנס במיפוי החי כנראה עובד רק עם הגבוה/הנוכחי . לא התעמקי בזה.
הפסקתי לעשות את המיפוי ה Live שלהם כי ב GEN3 זה גורם לו להתקע מדי פעם.
כנראה הדגמים החדשים (שלי כבר 3 דורות אחורה) תיקנו את הבעיה הזו.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

ErezAkale

חבר פורום

מנותק מנותק

נשאר רק לומר כל הכבוד
אחד המאמרים היותר מפורטים וטובים שקראתי על גלאים ועוד בעברית
אתה נכס לפורום ולתחום הקיאקים בארץ
תודה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

יפתח, לקחת לי את המילים מהפה, בפרט את ה- וואו וואו וואו...
מאמר מדהים, סקירה מדהימה....
אין מילים אלדד...
שאפו ענק 
searasta

חבר פורום

מנותק מנותק

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה