החברה לפופוליזם וספסור בטבע המכנה עצמה החב' להגנת הטבע, מחפשים עוד ספין פופוליסטי על ראשם של הדייגים הספורטיביים.
זה מקרוב הוגשה עתירה החל"ט שדרישתם בעתירה היא כי בכל עונת הרבייה כחודשיים וחצי, יחול איסור מוחלט על יציאה לדיג ספורטיבי*(תמונות כותרת העתירה לעיונכם). הדיון קבוע ליום 7/4/21.
לאורך השנים, במאמץ רב, שיחות והגשת חומרים מקצועיים, התקבלו חלק מעמדותינו ובעונת הרבייה ניתנו הקלות לדיג הספורטיבי באופן שיאפשר את פעילות הדיג תוך הגבלת מינים מסוימים, בשנה הנוכחית - היתר לפעילות דיג פנאי בכל עונת הרבייה.
לטעמנו, מה שניתן והותר הוא מעט מידי ולא מספיק, היתה התלבטות אם להגיש עתירה שלנו או לנסות למצות את הדברים מול אגף הדיג ובלית ברירה לעתור בשנה הבאה.
כעת, גם את המעט הזה - ואולי כתרגיל למניעת הקלות נוספות שמתבקשות ומתחייבות, החלה"ט מנסה לגזול, כחלק ממסע הדמוניזציה שלהם נגדנו וחתירתם לחיסול הדיג הספורטיבי בישראל.
הם צירפו אותנו לעתירה כי לפי החוק מחובתם לצרף כל נציגות של ציבור שצפוי להיפגע מההחלטה (לכן צירפו גם את הדייגים המקצועיים).
נראה שהכרחי יהיה להתייצב לדיון עם תגובה מפורטת וחריפה, במטרה לבלום את הפופוליסטים חסרי הבושה, שלא לומר שרלטנים חסרי בושה, בדרישותיהם ההזויות. ככל שכך, יהיה צורך לגייס השתתפות של הדייגים הספורטיביים, היבואנים והחנויות לשיווק ציוד דיג.
נעדכן כשתהיה לנו הצעת מחיר מעו"ד שאז נבחן אם נוכל לגייס את הסכום הדרוש.
בינתיים - לידיעתכם!

