יצאנו כמה חברים לדיג במנגרובים וקצת בים באזור מונטה קבראו (סאו פאולו, ברזיל). נתפסו הרבה דגים יפים, בגרי, אספדה, רובלו, בייקו ואפילו מרו אחד ענק שהצליח להשתחרר לפני התמונה. כולם תפסו והיה יום נחמד.
בדרך חזרה אני מסתכל אחורה ולא רואה את טיאגו. חותר במרץ ומוצא אותו בצד המנגרובים עם קיאק חצי מלא במים (או חצי ריק, תלוי איך מסתכלים על זה).
הקיאק שלו עם פדל פרופלור אבל הוא לא משתמש בפדל המקורי. יש לו פדל סנפירים מקומי עם התאמה מסודרת לקיאק, של חברה אחרת שמשווקת את הפדל.
מסתבר שהוא איבד את אחת הנעילות של הפדל וכל היום הוא פידל כאשר בכל תנועה, הפדל לוחץ על הפלסטיק הפנימי. הבלתי נמנע קרה ונוצר לו סדק ענק בקיאק מעל ומתחת לקו המים. מרוקנים את הקיאק, מלבישים סרט הדבקה לתיקון גגות על האזור והכל טוב.
דיברתי על הדבק הזה באחד הפוסטים לפני שנתיים, ציוד חובה בכל קיאק.
אני מבקש מטיאגו לעלות מקדימה על הקיאק של סמוקה (קיאק עם יכולת נשיאה של 200 קילו) ואני אגרור את הקיאק שלו ריק.
מתגלה צד עקשן של טיאגו, לא רק שהוא לא מוכן, הוא עוד מחזיר את הפדל ורוצה לפדל לבד חזרה (כעשרה קילומטרים). אני נותן לו את המשאבה לכל מקרה. אחרי כמה דקות, הפדל המשיך ללחוץ במקום הלא נכון והדבק נכשל. שוב עוצרים בצד, שוב מרוקנים, מתקנים. שוב טיאגו על הקיאק (סמוקה כבר לא שם) והפעם אני עקשן יותר, אין פדל ואין משוט. אני גורר את טיאגו עשרה קילומטרים עד הרכב. בלי יותר מידי מאמץ, חייב לציין. בדרך אנחנו עוד זורקים דמויים לנקודות חשודות תוך כדי גרירה.
שבוע לאחר מכן, דגים במתוקים, מאגר בילינגס ליד הבית, תעלת שמיט המחברת בין שני מאגרים. ירד הרבה גשם שהביא איתו המון זיהום. לא מבינים בדיוק מה החומר אבל המון קצף חום על המים שמקורו הוא לא ביוב. כל כמה מטרים דג מת. פגשנו מאות דגים מתים באותו יום. קרפיונים, טילפיות, בגרי אפריקאי, טראירה, ז׳קונדה ועוד.
טיאגו תיקן את הקיאק בעצמו בבית. התשמש במבער חשמלי ופוליאתילן מקדסה ישנה.
לפני היציאה שאלתי האם מילא את הקיאק מים ובדק את התיקון. התשובה הייתה, נבדוק עכשיו במים... אז בדקנו, והתיקון מחזיק קצת. המים נכנסים אבל לוקח להם זמן. פעם בשעה / שעתיים אנחנו עוצרים בצד לרוקן את הקיאק. כמה טוב שיש משאבה, אחרת היינו צריכים להוציא את כל הציוד ולהפוך את הקיאק.
אז סכנת חיים אמיתית לא הייתה פה. היינו באזורים קרובים לגדה. אם מזג האוויר היה שונה (או משתנה), הייתה סכנה ממשית. אין הרבה מה ללמוד מהאירוע הזה. רק אולי שעקשנות לא תמיד משתלמת. בכל זאת, אירוע שקרה, יכול לקרות לכל אחד וחייבים לשתף.
סרטון מיום הדיג במונטה קבראו וכמה תמונות מיום הדיג בבילינגס.
https://youtu.be/Hs8cu4uQ9YU

תודה שקראתם, רק בשורות טובות.
Sent from my iPhone using Tapatalk