בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  כתבה על הדור החדש של הדייגים על גדון הסן בפריס
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כתבה על הדור החדש של הדייגים על גדון הסן בפריס  (נקרא 1275 פעמים) הדפסה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

נתקלתי בכתבה הזו, על הדור הצעיר של הדייגים בפריס.
משעשע לראות כמה הדייגים דומים בכל מקום, ועצוב לראות באיזו צורה חיובית ורומנטית מתארים בעיתון את הדייגים שם (הכתבה כנראה מתורגמת מהניו יורק טיימס), לעומת היחס שאנחנו מקבלים בארץ.
https://www.haaretz.co.il/amp/news/world/europe/.premium-MAGAZINE-1.9457699

עריכה אחרונה: ינואר 17, 2021, 19:05:46 PM על ידי GilH99
 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

נתקלתי בכתבה הזו, על הדור הצעיר של הדייגים בפריס.
משעשע לראות כמה הדייגים דומים בכל מקום, ועצוב לראות באיזו צורה חיובית ורומנטית מתארים בעיתון את הדייגים שם (הכתבה כנראה מתורגמת מהניו יורק טיימס), לעומת היחס שאנחנו מקבלים בארץ.
https://www.haaretz.co.il/amp/news/world/europe/.premium-MAGAZINE-1.9457699

ממש כמו בישראל  גילגול עיניים

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

תרבות מחתרתית?
דייגי C&R קיימים כבר שנים
עריכה אחרונה: ינואר 17, 2021, 19:20:29 PM על ידי Vegh
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בהחלט כתבה מפרגנת. חבל שהחברה להגנת הטבע נלחמת לאחרונה מלחמת חורמה בפרקטיקת ה-c&r, בטענה שמעל 80% מהדגים המשוחררים מתים או נפגעים קשות כתוצאה מהדיג.... הביאו ערימת שקרים מגמתית ומכוונת, כדי להביא לכמה תוצאות, ביניהן- להביא להגבלות בסוגי הציוד המותרים, להביא להכללת הדגים שמשוחררים כחלק מהמכסה האישית של הדייג, וכדי לטרפד את האפשרות לפשרה שתתיר דיג בעונות הרבייה, נניח, תוך כדי שחרור של מיני הדגים המתרבים בעונה הרלוונטית, או פשרה שתתיר דיג בתחומי השמורה תוך הגדרת מינים מסויימים תחת חובת שחרור...
בכל העולם מכבדים את התחום ורואים בו דאגה לסביבה ולמגוון הביולוגי, אבל אצלנו תמיד יודעים יותר טוב....
תודה על השיתוף, גיל!
עריכה אחרונה: ינואר 17, 2021, 21:30:22 PM על ידי Kobiarava
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כייפ לקרוא...
שם כמו בכל מדינה נאורה - היכן שמכבדים את תרבות הפנאי של דיג ספורטיבי,
מבינים את הערכים החברתיים והכלכליים של תרבות הדיג הספורטיבי...
לצערנו,
רק אצלנו "ארגוני שמירת הטבע" (במרכאות מכופלות) שמצאו את הים והחופים כעוד מקור להתעשרות, והכוונה לחב' להגנת הטבע ולרט"ג, אינם אלא גופים פופוליסטיים שמתחזים לשומרי טבע ובפועל הם ספסרי טבע - שעיסוקם בים מסתכם בספינים פופוליסטיים ובגיבוב כזבים...
-------------------------------
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בהחלט כתבה מפרגנת. חבל שהחברה להגנת הטבע נלחמת לאחרונה מלחמת חורמה בפרקטיקת ה-c&r, בטענה שמעל 80% מהדגים המשוחררים מתים או נפגעים קשות כתוצאה מהדיג.... הביאו ערימת שקרים מגמתית ומכוונת, כדי להביא לכמה תוצאות, ביניהן- להביא להגבלות בסוגי הציוד המותרים, להביא להכללת הדגים שמשוחררים כחלק מהמכסה האישית של הדייג, וכדי לטרפד את האפשרות לפשרה שתתיר דיג בעונות הרבייה, נניח, תוך כדי שחרור של מיני הדגים המתרבים בעונה הרלוונטית, או פשרה שתתיר דיג בתחומי השמורה תוך הגדרת מינים מסויימים תחת חובת שחרור...
בכל העולם מכבדים את התחום ורואים בו דאגה לסביבה ולמגוון הביולוגי, אבל אצלנו תמיד יודעים יותר טוב....
תודה על השיתוף, גיל!

מעניין איך מישהו יכול לקבוע שמרבית הדגים המשוחררים מתים או נפגעים קשה? האם הם צוללים ועוקבים אחריהם? נצמדים לכל דייג שמשחרר ומצמידים משדר לוויני לכל דג? איזה שטויות לקבוע דבר כזה? אני הייתי דג עם טפפים (בהפסקה זמנית כרגע עד לסיום ההליכים המשפטיים), לא פעם ולא פעמיים הייתי מעלה דגים שקרסים נעוצים בפיהם, לעיתים אפילו קרסים שלי, דגים שקרעו חוטים וברחו משארקים עם קרס בפה, והשיא היה פלמוד עם שלושה קרסים שונים בפיו, אז אם דגים חיים עם קרס בפה הרי על אחת כמה וכמה הם יחיו בשיטת קטש אנד ראליס. הכל כאן מוכוון מטרה לסלק את הדייגים מהים.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

ראובן, אני מסכים איתך בהחלט. גם אני תפסתי לא פעם דגים עם קרס נעוצה בפה, בלוע, בקיבה, שהמשיכו לחיות וגם לשגשג, כולם היו בריאים, שמנים, נלחמו היטב וכו'. אין לי ספק שהרוב המוחלט של הדגים שמשוחררים שורדים היטב, אם אנחנו הדייגים מראש מפחיתים את הדגים שנפגעו פגיעה קשה והדייג מראש בוחר לא לשחרר אותם מתוך הבנה שהם לא ישרדו.
במחקר (מחו"ל) שלכאורה עליו מתבססים בעבודה המצ'וקמקת של החלה"ט לא עקבו אחרי דגים ששוחררו אלא פשוט לקחו אותם לאקוואריומים במעבדה, וכל דג שמת בתהליך- שוייכה אליו סיבת מוות כתוצאה מהדיג.... מגוכח בערך כמו אנשים שנהרגו בתאונת דרכים או מתו משבץ, ואז כשגילו בגופם את נגיף הקורונה בנתיחה לאחר המוות, נרשמה סיבת הפטירה- קורונה דופק את הראש
ידוע שהשיטה של החלה"ט בעניין הזה היא לסמן מטרות למסקנות המחקר, ואז להתאים את המחקר למסקנה המבוקשת, לא חדש וואלה לא יודע
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!