פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   סט חדש |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סט חדש (נקרא 2374 פעמים) |
הדפסה |
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
סט חדש
« ב- : ינואר 14, 2021, 09:08:16 AM » |
|
הי לכולם אבקש עזזרה לגבי בחירת סט חדש ברצוני לרכוס סט חדש תקציב 2000-2300 נתונים מבוקשים חכה משקלי זריקה 10-50 ( פלוס מינוס) רולר פתוח להצעות שיתאים (בעיקרון ראיתי המלצות טובות לגבי המקל דיוואה לטאו החדשה אורך 2.9 ונכנסת במשקלי זריקה המבוקשים ובתקציב) הומלץ לי גם על מאגור קראפט אין ואן ( לא מצאתי בארץ מי מוכר וכרגע עם הסגרים האלה קצת קשה להסתובב) , גם סדרת הבלאק הול באים בחשבון . בעבר במסגרת התפקיד תמיד הבאתי ציוד דייג מחו"ל - כעת זו קצת יותר בעיה (קורונה טיים - הכל מוקפא) וצריך לקנות בארץ או דרך האינטרנט ובזה אין לי כל כך ניסיון (בעיקר קונה גייגים ופיצפקס מאלי אקספרס). אז אבקש המלצות בנושא אם אפשר עם קישורים חשוב לציין הרולר צריך להיות מותאם לחכה (חשוב לא עובד עם חוטי בד , וגם לא רוצה - שונא חוטי בד - פרמטר חשוב בבחירת הרולר) דבר נוסף בחיפושים נרשם שאנשים מזמינים רולרים דרך אלי אקספרס (שימנו ) - לא מדובר בזיוף ? איך יודעים בקיצור אשמח לעזרתכם - ופתוח להצעות - כמוכן שהחכה תבדק לפני קניה מבחינת נוחות והתאמה , הרולר ... זה רולר במחירים האלה אין פספוס תודה מראש לעונים
|
|
|
|
|
כמות האנשים שתמצא פה בפורום או בארץ בכלל שיש להם סט זרזור מקצועי שמבוסס על חוט ניילון שואף לאפס. אז לתת המלצה עם נסיון על חוט ניילון יהיה לי קשה אבל בכלליות אני אוכל להמליץ לך על הלטאו R דגם 93/96M משקלים 10-50 ועל רולר של שימנו סטרדיק או טווין פאואר גודל 5000C יכנס לך קצת יותר חוט ניילון ומתאים במשקלים למקל הזה. יש לנסיון מוצלח מאוד עם המקל הזה ועם הרולרים האלה זה ללכת על בטוח.
לגבי אליאקפקס כל הרולרים שלי משם הכל מקורי עמיד וחלק. ממליץ לצמד לחנויות מוכרות שאתה רואה עם דירוג גבוה וכמות הזמנות מכובדת שאפשר לקרוא תגובות ולהבין מה אתה מקבל.
|
|
|
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי צביקה תודה על התשובה המהירה תאמין לי בתחום הדייג אני מקצועי וכך גם הציוד. לגבי חוט בד ניסיתי לא עובד . משתמש בחוט ניילון 30 - גם החברים תמיד מתפלאים לגבי החוט , אבל תמיד מופתעים מחדש לגבי מרחקי זריקה וחוזק במלחמה עם דגים , אוכל לומר שהוצאתי דגים מכובדים עם חוט זה . וטפו טפו ... עמד בכבוד (יש גם את עניין הניסיון ) אם תוכל לשלווח קישור ממוכר שממנו קנית (מוכר אמין ) וכן אשמח לעוד חוות דעת בעניין לגבי דגמים אחרים שיכולים להיכנס לי בתקציב (חכה + רולר). רוב ההמלצות שמצאתי באתר , תמיד מדובר ברולר שימאנו , האם יש למשהו המלצות עם דיוואה ברולרים , יש לחברה זו גם כמה רולרים לא פראיירים בכלל (או חברות אחרות עם רולרים מקצועים ) . שוב תודה מראש.
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
 |
|
|
הי צביקה תודה על התשובה המהירה תאמין לי בתחום הדייג אני מקצועי וכך גם הציוד. לגבי חוט בד ניסיתי לא עובד . משתמש בחוט ניילון 30 - גם החברים תמיד מתפלאים לגבי החוט , אבל תמיד מופתעים מחדש לגבי מרחקי זריקה וחוזק במלחמה עם דגים , אוכל לומר שהוצאתי דגים מכובדים עם חוט זה . וטפו טפו ... עמד בכבוד (יש גם את עניין הניסיון ) אם תוכל לשלווח קישור ממוכר שממנו קנית (מוכר אמין ) וכן אשמח לעוד חוות דעת בעניין לגבי דגמים אחרים שיכולים להיכנס לי בתקציב (חכה + רולר). רוב ההמלצות שמצאתי באתר , תמיד מדובר ברולר שימאנו , האם יש למשהו המלצות עם דיוואה ברולרים , יש לחברה זו גם כמה רולרים לא פראיירים בכלל (או חברות אחרות עם רולרים מקצועים ) . שוב תודה מראש.
\ אני עובד עם חוט בד וניילון בסט של סבידות וכו אני יכול להתחבר ולהבין יתרונות של חוט ניילון על חוט בד ( ויש לא מעט ) אני מאמין שאם זה עובד בשבילך זה מה שחשוב באמת ולפעמים לסביבות מסויימות עדיף חוט ניילון בנוגע לרולר אני הזמנתי סטרדיק מעליי אקספרס ואני מאוד מאוד מרוצה הרולר עובד נהדר החליט סטרדיק שעבדתי איתי כמה שנים ונרכש בישראל בנוגע לשימאנו אני לא רואה שום יתרון בלרכוש בארץ כי מנסיון היבואן לא "להיט " ואין שום צורך באחריות שלו
|
-------------------------------
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חוט ניילון בז'רזור אפשרי אבל יש לו חסרונות בעבודה עם דמויים מסויימים בהפעלה שלהם וגם יותר מעייף כי צריך להשקיע יותר אנרגיה בתפעול בגלל הגמישות של החוט. יש חוטי מונו לז'רזור שהם פלורו קרבון והם יותר קשיחים ממונו רגיל. אני מדבר על חוט פלורו לא שוק ליד פלורו. בקשר למקלות בסכום הזה אתה יכול לרכוש כאן בארץ אולי אפילו 3 מקלות של בלאק הול יש כל מיני סדרות שלהם היבואנים שלהם אחלה אנשים ואני בטוח שתמצא אצלך מקל או 2 שיתאימו לך ויכנסו בתקציב שלך. הם ביחס מחיר תועלת ממש מעולים. בקשר לרולר זה תתאים אחרי שתקנה את המקל. מה הסגנון ז'רזור העיקרי שלך דמויים שוחים , טופווטרים, או ג'יגים? לפי זה תוכל להתאים רולר בגדול אני מעדיף דאיוות על שימנו גם שם בדאיווה אתה מקבל יותר בכסף שלך.
|
|
|
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי דובדוב תודה על תשובתך בעניין בעיקרון רוצה להתפנק בסט ברמה גבוהה . לגבי החכה אבקש לקבל חוות דעת מדייגים אחרים שמחזיקים מקלות ברמה . כמובן שאבדוק את תחושת המקל המשקל וכו... פיזית . סגנון הזרזור שלי הוא דמויים שוחים וגיגים . לגבי הרולר בדקתי באלי אקספרס , וגיליתי שלגבי השימאנו דגם ה5000 יש דגם אחד , בשונה משאר המידות שבהם יש סוגים - שפולה גבוהה , שפולה שטוחה יותר , יחסי סיבוב (שלוש דגמים לכל גודל של רולר מלבד סדרת ה5000 ) על פי המידות שראיתי הגוף הוא של מידה 4000 רק השפולה עמוקה יותר ומכילה יותר חוט- תקנו אותי אם אני טועה .. האם מידה 5000 לא תהייה גדולה מדי לחכה 10-50 . מה שכן גם אין מידות ביניים , כמו שייש בדיאווה. תודה על הסבלנות
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי דובדוב תודה על תשובתך בעניין בעיקרון רוצה להתפנק בסט ברמה גבוהה . לגבי החכה אבקש לקבל חוות דעת מדייגים אחרים שמחזיקים מקלות ברמה . כמובן שאבדוק את תחושת המקל המשקל וכו... פיזית . סגנון הזרזור שלי הוא דמויים שוחים וגיגים . לגבי הרולר בדקתי באלי אקספרס , וגיליתי שלגבי השימאנו דגם ה5000 יש דגם אחד , בשונה משאר המידות שבהם יש סוגים - שפולה גבוהה , שפולה שטוחה יותר , יחסי סיבוב (שלוש דגמים לכל גודל של רולר מלבד סדרת ה5000 ) על פי המידות שראיתי הגוף הוא של מידה 4000 רק השפולה עמוקה יותר ומכילה יותר חוט- תקנו אותי אם אני טועה .. האם מידה 5000 לא תהייה גדולה מדי לחכה 10-50 . מה שכן גם אין מידות ביניים , כמו שייש בדיאווה. תודה על הסבלנות
בקשר לבלאק הול יש להם כמה וכמה רמות של מקלות והאיכות לא פחות דאיווה או שימנו או כל מקל שעשה לעצמו שם בארץ ולא מעט פעמים ללא סיבה מוצדקת מלבד רכישת עדר. תבדוק את הדגמים אני בטוח שתמצא משהו שאתה מחפש בפחות כסף ממקלות רמה גבוה כמו שאתה קורא להם. בשימנו רולר 5000 זה כמו דאיווה 4000 לדעתי יתאים. מוזר לעבוד עם ג'יגים וחוט ניילון זה לא מאוד יעיל ומעייף.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אהלן ג'ינג'י. אני לא מצליח להבין את ההתעקשות לעבודה עם חוט ניילון בז'ירז'ור, הבנתי שלא עבד לך, אבל במקרה הזה, יכול להיות שהשתמשת בחוט לא איכותי, ברולר לא איכותי, או בבעייה של דייג שמתקשה להתרגל לשינוי... האם זו סיבה לוותר על הבד- לדעתי כדאי לתת צ'אנס נוסף לחוט הבד. בכל מקרה, כדי לבחור את מידת הרולר, אתה חייב להחליט מראש באיזה חוט אתה צפוי להדתמש (טסט ובעיקר קוטר), להחליט מה הקיבולת שאתה צריך לסט הזה, ועם אלה ללכת ולבחור את המכונה הכי מתאימה, מבחינת קיבולת, מהירות איסוף החוט, ואת הרולר הכי קל מבחינת משקל עצמי שאתה מצליח להתאים. כדי להוריד משקל עושים בשימנו דגמי c מבוססים על גוף מהמידה הקטנה יותר עם שפולה בגודל התואם את המידה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מבחינת הדיון בשאלה נילון-בד, יכול לומר מנסיוני הדל בז'רז'ור חוף - בערך 3-5 ז'רזור חוף, ומנסיוני העשיר בז'רזור מסירה - ככלל על רתיחות של טוניות...
בפעמים הספורות מהחוף חיפשתי בזמנו בייבי אינטיאס, גם תפסתי שניים ועוד לוקוס, עם חוט נילון 0.40 והיה בסדר גמור...
מהסירה הייתי מז'רז'ר על טוניות, עם חוט נילון 0.50 ובהמשך 0.40 - היה מצוין, אבל... באיזה שלב עברתי לבד עם שוקלידר - עולם אחר מבחינת מרחקי ההטלה.... מבחינת עבודה ותוצאות לא ראיתי הבדל..
מצד שני, עבדתי על דמוי נוצה ועל ניקלים של 50גרם - לא דומה לאולטרה ומשקלים הקלילים... אז אולי זה לא אותו דבר כשמנסים להגיע ל-50 מטר עם דמוי של 7-15 גרם...
בקיצור, בד בוודאי משדרג מרחקי זריקה ואולי דברים נוספים - ובמשקלים הקלים יש לבד יותרון במרחק ההטלה, וחרף כל זאת: מי שרגיל למשהו מסוים וזה עובד לו - למה לשנות? אישית - מה שעובד לי טוב, התרגלתי ויש תוצאות, לא ממהר לשנות..
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
מבחינת הדיון בשאלה נילון-בד, יכול לומר מנסיוני הדל בז'רז'ור חוף - בערך 3-5 ז'רזור חוף, ומנסיוני העשיר בז'רזור מסירה - ככלל על רתיחות של טוניות...
בפעמים הספורות מהחוף חיפשתי בזמנו בייבי אינטיאס, גם תפסתי שניים ועוד לוקוס, עם חוט נילון 0.40 והיה בסדר גמור...
מהסירה הייתי מז'רז'ר על טוניות, עם חוט נילון 0.50 ובהמשך 0.40 - היה מצוין, אבל... באיזה שלב עברתי לבד עם שוקלידר - עולם אחר מבחינת מרחקי ההטלה.... מבחינת עבודה ותוצאות לא ראיתי הבדל..
מצד שני, עבדתי על דמוי נוצה ועל ניקלים של 50גרם - לא דומה לאולטרה ומשקלים הקלילים... אז אולי זה לא אותו דבר כשמנסים להגיע ל-50 מטר עם דמוי של 7-15 גרם...
בקיצור, בד בוודאי משדרג מרחקי זריקה ואולי דברים נוספים - ובמשקלים הקלים יש לבד יותרון במרחק ההטלה, וחרף כל זאת: מי שרגיל למשהו מסוים וזה עובד לו - למה לשנות? אישית - מה שעובד לי טוב, התרגלתי ויש תוצאות, לא ממהר לשנות..
אגב, חבל... הדיון גלש לדיון על החוט ויש כאן פספוס... כי השאלה הפותחת היתה בכלל המלצה על סט של מקל ורולר - ולכן זה פחות חשוב איזה חוט רמי מתכוון לשים על הרולר... שמתי כרגע לב שהדיון ישן... מסוקרן רמי אם קנית, מה קנית - והאם אתה מרוצה מהבחירה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]