תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
7/1/2021 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 10 - 20 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:00 | - Duo Spearhead Ryuki 60S | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 2 | 1 |
08:30 | - Duo Spearhead Ryuki 60S | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 0.300-0.400 |
הדו"ח:
הנסיבות הביאוני לחיפה , שם אחי מתגורר, 12 דקות נסיעה מהים, עבורי זה לחיות את החלום.
הגעתי לשהייה של שבועיים אז מן הסתם הגעתי עם ציוד דיג נלווה ( סט מדיום וסט אולטרא),
במשך השבוע הראשון יצאתי פעמיים לסריקת חופים מקומיים והייתי די המום, החופים של חיפה יפהפיים, מים טורקיזיים וריפים פנימיים שנראים מבטיחים שפע של חיים. להקות שלמות של בורי וסרגוסים חולפים מול העיניים ואנפות מחפשות ארוחות בוקר בינות לסלעים.
בשבוע השני שלי כבר דיברתי עם חבר מקומי שהמליץ לי על שובר בת גלים ועוד פינה קצת יותר רחוקה, חייב להודות שאחוזי הצלחה כאלה מרשימים לא זכורים לי בדיג מהמרכז, פרט ליציאה אחת שלא הוצאתי בה דבר, כל שאר היציאות נשאו פרי . רוחות מזרחיות חזקות עד קיצוניות הביאו אותי להשיב לחיים את ציוד האולטרא שחשבתי שתמה עונתו וראיתי איך זריקות דמוי של 6 גרם מגיעות למרחקים שאפשר רק לחלום עליהם בשגרה.
יציאה ספציפית זו הייתה מוגבלת בזמן מה ששונה משאר היציאות ולכן קיוויתי שעדיין אצליח לממש את הצורך ולהרגיש מעט חשמל ביד וכך היה:
מגיע לשובר קצת מאוחר ( חמש וחצי) ורואה שכל הקצה מלא מזרזרים , חבל, זו הפינה המועדפת עליי, מחפש מקום סביר לעמוד בו ומוצא עצמי באמצע השובר בין הבוסניקים .
אחרי החלפת מבטים מכבדים מתחיל לעבוד ,דואו ריוקי לבן לחלוטין 60 ממ , אחד משוחטי הלברקים עבורי אבל כבר הוכיח את עצמו כדמוי לכל דג, ברקודות ,טרכונים ואפילו שטוח ראש יצאו עליו.
זורק והרוח נושאת אותי רחוק, אוסף את הדמוי לאט והרוח גורמת לו לעבוד באגרסיביות בעודי אוסף אותו אליי
עובד בקצב איטי ואין תגובה
אחרי רבע שעה מחליט לגוון מקצבים וזה מוכיח את עצמו כבר בזריקה השלישית/ רביעית.
נעילה כיפית מאוד , מאבק שלקח כדקה וחצי והופ, טרולוס כחלחל יפיוף בחוץ,
יצאתי חובבן ולפני שתפסתי אותו בגריפר שיחררתי את הדמוי מפיו משיקולים הומנאיטריים וזה כתגובה קיפץ לי מהיד וחזר בעצמו למים
10 דקות לאחר מכן אחיו יצא לצילום וחזר לשחות
לקראת סיום הסשן עוד הספקתי לנעול את אחד משוכני הסלעים ,כמותו יצאו המון בימים האחרונים , גדולים יותר או פחות. יציאה מהנה שסיפקה את הסחורה , חיפה מהנה וכל כך עשירה בחיים ימיים , אני חושב שאבקר את אחי יותר

לקח אחד חשוב- הריפים של חיפה לא סלחניים כמו אלה של המרכז, האצות הגדלות בהן לא מוותרות וג'יג שננעץ, לא יוחזר ,מעין אצה עשבונית קשוחה כזו ,וויתרתי על עבודת ג'יג מהחוף ושמרתי אותה לשוברים