פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   הכוונה לסט זירזור ללברק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הכוונה לסט זירזור ללברק (נקרא 3258 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
ברצוני לרכוש סט זירזור שיהיה ללברק
ידוע לי שהאקשן של המקל צריך להיות לפחות פאסט
ההתלבטות היא במשקלי הזריקה של המקל והאורך שלו
כמו כן איזה גודל רולר לשדך לחכה כזו
הדייג יתבצע בחופים פתוחים ולא מריפים או מזכים כיום יש ברשותי חכת זירזור 1- 12 גרם האים היא תגביל אותי מבחינת
מצב ים ורוחות
תודה לעוזרים
|
|
|
|
|
חכה של עד 2.9 מטר ומשקלים עד 25 גרם מספיקים ללברק.
אפשר גם עם חכות אולטרה אבל הם יגבלו במצבים של רוח נגדית וים גבוהה
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יואל,
תשאר עם מה שיש לך, אפשר לעבוד עם האולטרא ולחפש אותם עם גיגהדים של 7 ג וסיליקונים מכל המינים \ פנסילים או טופווטרים קטנים וגם מינויים קטנים, כולם עד 10 ג,
בנוסף עם המקל עד 35 אפשר לעבוד על בומבט ורגלו \ סקוויד.
לא רואה צורך להביא סט יעודי רק ללברק
שי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
חכה של עד 2.9 מטר ומשקלים עד 25 גרם מספיקים ללברק.
אפשר גם עם חכות אולטרה אבל הם יגבלו במצבים של רוח נגדית וים גבוהה
תודה רבה בגדול ברצוני די למקסם את ההנאה בדיג זה יואל,
תשאר עם מה שיש לך, אפשר לעבוד עם האולטרא ולחפש אותם עם גיגהדים של 7 ג וסיליקונים מכל המינים \ פנסילים או טופווטרים קטנים וגם מינויים קטנים, כולם עד 10 ג,
בנוסף עם המקל עד 35 אפשר לעבוד על בומבט ורגלו \ סקוויד.
לא רואה צורך להביא סט יעודי רק ללברק
שי
שי תודה על התגובה עם החכה 1 -12 גרם השתמש בהחלט כיוון שאין לי ניסיון רב בזרזור אל מול תנאי ים ורוחות האים לדעתך אין צורך בחכת גיבוי עם משקלי זריקה קצת יותר גבוהים לתנאי ים ורוחות קצת יותר קשים
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 22, 2020, 11:55:25 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז יש לך את ה7-35
שנים עבדתי עם הימאגה 7-35, לכל הדגים, בתנאים קשים יותר בומבט יביא אותך למרחקים שאתה צריך, בעיקר עם השבירה רחוקה יחסית, מאחורה הרבה פעמים יושבים לברקים.
ותמיד תזכיר שלרוב ללברק לא צריך לזרוק רחוק.
בקיצור אתה מסודר מכול הבחינות
שי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אז יש לך את ה7-35
שנים עבדתי עם הימאגה 7-35, לכל הדגים, בתנאים קשים יותר בומבט יביא אותך למרחקים שאתה צריך, בעיקר עם השבירה רחוקה יחסית, מאחורה הרבה פעמים יושבים לברקים.
ותמיד תזכיר שלרוב ללברק לא צריך לזרוק רחוק.
בקיצור אתה מסודר מכול הבחינות
שי
תודה רבה
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יואל, יש את החכה שאני משתמש בה לז'רז'ור חוף 8-32 של בלאק הול Black hole CABIN II Sea Bass S-902L 8-32gr 2.72m מקל שאני עושה איתו הכל והוא די סלחן (להבדיל ממקלות אחרים שרגישים ושבירים) אבל מצד שני רשמת שיש לך כבר מקל עד 35 גרם, אז למה עוד אחד 
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 23, 2020, 07:26:51 AM על ידי shragam
|
|
-------------------------------
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יואל, יש את החכה שאני משתמש בה לז'רז'ור חוף 8-32 של בלאק הול Black hole CABIN II Sea Bass S-902L 8-32gr 2.72m מקל שאני עושה איתו הכל והוא די סלחן (להבדיל ממקלות אחרים שרגישים ושבירים) אבל מצד שני רשמת שיש לך כבר מקל עד 35 גרם, אז למה עוד אחד  שרגא תודה מאמין שעם החכה 7-35 ההנאה תיהיה פחותה באת תפיסת לברק מהסיבה שהיא עד 35 גרם דוגמה למה שאני מתכוון == הקיץ דגתי בעיקר בכנרת כששתי חכות היו פעילות חכה עם משקלי זריקה 1- 8 וחכה עם משקלי זריקה 1.5 -- 12 בגלל גודל הדגים בכנרת נהנתי יותר מהפייט עם החכה שמשקלי הזריקה שלה 1-8 מנסה לאזן בין מה שבאמת צריך מבחינת ציוד ותנאי מזג האוויר אל מול ההנאה בתפיסה של הלברק
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 23, 2020, 08:28:11 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יואל,
בשונה מהכנרת כאן אתה לא מטרגט מושטים, כאן הלברקים גדולים יותר ונכון שיש גם ביניות בכנרת אבל אין לך זרמים בכנרת!
לברק של 880ג - 1.2 (שזה לרוב הממוצע ) שיוןשב בתוך זרם חוזר ידע לתת לך פייט כייפי גם עם חכה של עד 35, מעבר לכך יש משמעות גם לאקשן של החכה בכל הקשור להנאה מהפפיט.
אני באמת חושב שאתה כרגע מסודר..
שי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יואל,
בשונה מהכנרת כאן אתה לא מטרגט מושטים, כאן הלברקים גדולים יותר ונכון שיש גם ביניות בכנרת אבל אין לך זרמים בכנרת!
לברק של 880ג - 1.2 (שזה לרוב הממוצע ) שיוןשב בתוך זרם חוזר ידע לתת לך פייט כייפי גם עם חכה של עד 35, מעבר לכך יש משמעות גם לאקשן של החכה בכל הקשור להנאה מהפפיט.
אני באמת חושב שאתה כרגע מסודר..
שי
תודה שי ידוע לי על הקטע של אקשן החכה
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קיבלת כבר את התשובה, אבל אוסיף שהשאלה אם הקטע הוא "להסתדר" או שהוא להנות מעבודה עם ציוד קל יותר, אבל שיספיק לצרכים של הלברק. אם זה להסתדר, אז תסתדר יפה עם הסטים שיש לך. בימים הרגועים חכה של 1-12, מספיק טובה להגיע לטווחים של הלברקים. ובימים היותר עצבניים של הים יש לך את המדיום. אם אתה רוצה להתפנק עם סט יותר קל, אז תחפש חכה של 5-20, או 1-20, או משהו בסגנון, וייתן לך גם תחושה של לעבוד עם אולטרא וגם מספיק טווח להגיע מעבר לגלים. לגבי האקשן, תלוי איך אתה עובד. FAST ומעלה אומנם נוחים לעבודה עם כלבים, אבל אני עובד בעיקר עם סיליקון+גיגהאד, אז אני מעדיף את ה REGULAR-FAST.
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
קיבלת כבר את התשובה, אבל אוסיף שהשאלה אם הקטע הוא "להסתדר" או שהוא להנות מעבודה עם ציוד קל יותר, אבל שיספיק לצרכים של הלברק. אם זה להסתדר, אז תסתדר יפה עם הסטים שיש לך. בימים הרגועים חכה של 1-12, מספיק טובה להגיע לטווחים של הלברקים. ובימים היותר עצבניים של הים יש לך את המדיום. אם אתה רוצה להתפנק עם סט יותר קל, אז תחפש חכה של 5-20, או 1-20, או משהו בסגנון, וייתן לך גם תחושה של לעבוד עם אולטרא וגם מספיק טווח להגיע מעבר לגלים. לגבי האקשן, תלוי איך אתה עובד. FAST ומעלה אומנם נוחים לעבודה עם כלבים, אבל אני עובד בעיקר עם סיליקון+גיגהאד, אז אני מעדיף את ה REGULAR-FAST.
|
|
|
|
|
אני מחזיק בסט עד 20 גרם ועובד איתו עכשיו תענוג. עם זאת, בעונה שעברה עבדתי עם סט עד 12 גרם חוט 0.8 ורולר 2500 והיו הרבה הצלחות בלברקים ועבודה קלילה וכיפית. אם יש לך סט טוב עד 12 עכשיו אתה יכול להישאר איתו גם ככה רב הבובות שעבדו לי עונה שעברה היו בטווח משקלים הזה אז לא רואה בעיה.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אני מחזיק בסט עד 20 גרם ועובד איתו עכשיו תענוג. עם זאת, בעונה שעברה עבדתי עם סט עד 12 גרם חוט 0.8 ורולר 2500 והיו הרבה הצלחות בלברקים ועבודה קלילה וכיפית. אם יש לך סט טוב עד 12 עכשיו אתה יכול להישאר איתו גם ככה רב הבובות שעבדו לי עונה שעברה היו בטווח משקלים הזה אז לא רואה בעיה.
צביקה תודה אשמח לקבל קצת אינפורמציה על הסט שאתה מחזיק עד 20 גרם תודה יואל
|
|
|
|
|
צביקה תודה אשמח לקבל קצת אינפורמציה על הסט שאתה מחזיק עד 20 גרם תודה יואל major craft n-one nsl-t902mh 1-20g shimano stradic fl 2500 חוט 0.8PE אם אתה רוצה המלצה נוספת לחבר יש סט מעולה גם במשקלים האלה שמורכב מחכת 0.5-20G XESTA black star S83
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 24, 2020, 10:47:07 AM על ידי TzvikaR
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה