תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/12/2020 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
09:30 | גיג בינוני - TFK 100 גרם | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 6 |
16:00 | גיג בינוני - TFK 100 גרם | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 5 |
הדו"ח:
יום רביעי שולח , כבדרך אגב, הודעה למור שסופסוף יש ים בסופ"ש.
" ים יש- אוטו לגרור את הפילגש אין " – עונה מור.
טוב , מרים טלפון לאישה ושואל אותה מה התוכניות שלה לשישי , ואם יש אולי תסכים לסוע עם הרכב שלי כדי שאוכל לקחת את שלה ו"לעזור לחבר בצרה" .
אישתי כמובן תמיד מפרגנת כאשר אני רוצה לים ונותנת את אישורה.
עוד לפני ארבע אני אצל מור, מחברים את הסירה ויוצאים למרינה.
מסיבות כאלו ואחרות , שמור אולי יפרט , אין אפשרות לצאת עד שעות הבוקר, אז הולכים לקנות קפה ומחכים.
שבע וחצי אנחנו סופסוף במים ויוצאים לנקודה הראשונה.
ים חי בצורה שעוד לא ראינו השנה, כל היום דגים מעופפים בכמויות עולים במנוסה, פלמידות וטוניות מתפוצצות על המים ועוד.
אבל לענייננו ואספר רק את הצד שלי.
לקראת תשע וחצי רואה דג מעופף במנוסה אל הסירה, אומר למור תראה והוא חושב שזו טונית.
עשר מטר מהמעופף הקטן רואה טונית גדולה רודפת אחרי החברים של המעופף ואני נמצא עם הגיג למטה.
מגלגל יחסית מהר וכמה שניות לאחר מכן חוטף פיצוץ ומתחילה יציאת חוט, כל מה שיש לי לעשות זה להחזיק את החכה עם הקצה במים ( היא הייתה מתחת לסירה) ולחכות שהיא תתעייף.
מתי שמתאפשר מתחיל לגלגל ולהעלות אותה למעלה , ואמצע הדרך רפיון......
"השתחררה ? " – שואל מור ?
נראה לי עניתי תוך גלגול מהיר של החוט , אבל כמה שניות והמתח חוזר.
"להמשיך" --- ככה עבודה זהירה עד שהיא עייפה וסחוטה על המים , מור עם הגאנץ' והופ לסירה לדלי הניקוז.
יש המבורגרים .
ככה ממשיך היום עד לפתע אומר למור – תסתכל כאן – והופ מגיע לו דוראדו ליד הסירה כאשר הגיג שלי מטר מהמים, מוריד אותו טיפה , נותן אפ אחד והוא ננעל , מרים אותו מעל המים והוא בורח, לא נורא.
כמה שעות לאחר מכן עובר ליד הסירה דוראדופלצת אבל הוא לא התעניין בנו.
בשלוש אישתי מתקשרת , כי בדרך כלל שתיים עשרה אני בבית , מסביר מה קרה ואומר שבטח עוד מעט נחזור.
אבל מור שולף את חוק חצי השעה, כל דג שנתפס נשארים עוד חצי שעה.
והם נתפסים ( לא תמיד בגודל שניתן להשאיר ) , נראה שלא חוזרים הבייתה היום.
לקראת ארבע אחה"צ מור מקפיץ את החכה שלו תוך שהוא מסתכל על הפיש ואומר – " לא מבין , אני דופק לו על הראש והוא לא תוקף ".
באותו רגע הוא חוטף את הפיצוץ ותוך שתי שניות החוט נקרע.
ואני בכלל עם הגיג למטה, אז תוך כדי שאסף ואני צוחקים על מר גורלו של מור , אני מגלגל מהר וחוטף את הפיצוץ , עבודה של כמה דקות והפלמוד עולה.
אפשר לראות שקצה הפה נשבר איפה , שככל הנראה, הגיג של מור נתפס.
שוב, צוחקים על כל הסיטואציה.
לקראת חמש יוצאים מהמים , מור מציע לי לפלט אצלו במטבח החיצוני כך שלא אתעסק עם זה בבית.
אז שבת לבראנאץ' היה סביצ'ה פלמוד.
וראשון ערב היו המבורגרים שהילדים אוהבים.
תודה למור ואסף על היציאה הכי ארוכה שהייתה לי.
עד הפעם הבאה